31. januar 2007

Kunne ikke dy meg...


Først og fremst; mor - bare bla videre til neste innlegg - der kan du finne ut hvor gammel du er i minutter.

Leste at Charlotte Fredriksen hadde publisert nakenbilde av John Arne Riise... Jeg klikket meg jo sporenstraks inn for å få se hva min helt hadde funnet på nå....

Og om jeg ikke var overbevist fra før, så er jeg det nå; han her er jo ikke helt klar i nøtta.



Jezzez.

Barbara og jeg...

På denne siden til Paul Sadowski så kan man finne ut mer om sin bursdag/fødedag. Jeg fant blandt annet ut at Barbara Bush og jeg er født på samme dato...

Forskjellen på Barbara og meg er dog at jeg akkurat i skrivende stund er 16,119,801 minutter gammel... mens moren til verdens mektigste mann er 42,944,123 minutter gammel.

Utrolig nyttig kunnskap å ha med seg..

mvh,
tvilling-dragen..

30. januar 2007

Vi flytter

Arbeidsplassen min skal flytte. Overskriften til Trygve Hegnar sier det meste som kan sies om den prosessen.

Shady business.

29. januar 2007

Aktiv liten krabat..


Noen barn tømmer brannslukningsapparatet utover foreldrenes soverom, andre venter på the golden opportunity...
...common... a liiiiiitle closer...

Goill-lesba

Vil bare gratulerer Goill-lesban fra Trondheim som tok gull i Homo- NM i håndball i helgen. Mer kan man lese på Blikk.

En meget passende tittel; Goill- lesba.

Jizzez.

Kvinne - kjenn din plass

På fredag, pre-ivar tid, så pleier jeg å kose meg med A-magasinet. Som de "Nordstrandsbeboerne" vi er, så abonnerer jo vi på DN og Aftenposten. Denne fredagen var det en artig forside og artikkel i A-magasinet; "Kvinner er ikke morsomme". Det er vel sjelden en artikkel har slått meg like mye som denne. Gjenkjennelsesgraden var ganske stor kan man si.

"Menn vil ha kvinner som ler av vitsene deres, og ikke en dame som er morsom selv." Den berømte Sissel Gran sier; "Vi er lært opp til å le av menns vitser sånn at de ikke skal bli såret." Det vil si at kvinner ønsker seg en morsom mann, en mann ønsker seg en kvinne med sans for hans humor.

Videre sier Berit Boman; - Hun deler morofolket inn i tre grupper: De som ikke er blitt sett nok i oppveksten. De som trenger ekstremt mye oppmerksomhet. Og de som bare er litt rare i hodet og kanskje ikke har det samme sosiale filteret. Uansett bryter det fullstendig med typiske kvinnelige verdier som å være kontrollert, pen, ikke snakke for høyt og ikke ta for mye plass.

Og det var her jeg begynte å tenke; hvilken gruppe passer jeg inn i? For jeg er jo en av de med skrallende latter, som tar alt for mye plass i rommet. Ikke er jeg så forbaska pen heller.. Jeg kom vel til at jeg trenger en del oppmerksomhet og er kanskje litt pling-i-bollen.

Men hvorfor skal humor være mannens verktøy? Hvorfor skal ikke kvinner være morsomme? Jeg er enig med Cathrine Sandns som sier; – Den dagen norske kvinner er like morsomme som menn, da har vi et godt mål på likestilling.

– Jeg har ofte tenkt at mange damer hadde hatt det enklere med seg selv hvis de hadde ledd litt mer. Da jeg drev med idrett, husker jeg hvordan det var å møtes igjen etter sommerferien. Guttene dro hverandre i sideflesket og lo. Den dagen jenter ler av seg selv fordi de er blitt småfeite i løpet av ferien, da har vi kommet langt.

Det var dagens visdomsord.

26. januar 2007

Barnløs

Mange stiller seg undrende til hvorfor jeg ikke er sånn overmåtes klar for å få barn..

Bildet til venstre bekrefter vel mitt syn.. De er noen små terorister :-)

25. januar 2007

Bush about internets and the google

Kun en kommentar til denne filmsnutten: Weeeee...

Dyrenes verden


I sommer var vi på tur til Berlin. En tur gitt av mine venner til meg på min 30-års dag. Det var 30 grader, deilig vær og vi tok oss en tur i dyreparken som ligger midt i Berlin zentrum.

Nå liker jo store kattedyr seg i varmen stort sett. I hvert fall koser Bengal seg "gluggihjel" hjemme på terrassen når gradestokken viser mer enn 25 grader.

Men i Berlin Zentrum fant vi den stakkars løven oppe til høyre. Han så litt sliten ut, og mest av alt så han ut som han kjedet seg. Ikke noe gøy å være fanget i et bur der domme mennesker går og ser på deg...

Men over plassen hans hang dette skiltet ----->

Så moralen er; hevnen er søt.

23. januar 2007

Blårussens verktøy

"Han jeg deler bosted med for tiden" (fortsatt litt bitter etter spansk- kommentaren) kom hjem her en dag og var forferdet. En noe mer teknisk kollega hadde sagt til ham; "When you have no point, use PowerPoint".

Som den blårussen han er, synes jo han dette var våsete sagt. Finnes det noe annet så sterkt og godt verktøy som PowerPoint mon tro?

Jeg tror jeg nå har funnet et enda bedre verktøy; nemlig floskelgeneratoren. Og det beste av alt - den finnes både på svensk og engelsk - les corporate language.

Lykke til!

22. januar 2007

Ukas sterke mening..

Ukas sterke mening kommer fra en som kaller seg Voff Pang.

Jeg synes boblejakke-stilongs-volumhår-stilen til vestkantjentene i Oslo er så fin, at jeg får lyst til å legge ut miner formet som små søte motehunder i Bogstadveien.

19. januar 2007

Hola - dagens kompliment

I går kjøpte jeg meg spanskkurs på vei hjem fra jobben. Jeg skal jo til Barcelona om kort tid, og da tenkte jeg det hadde vært kult å kunne litt mer enn mitt nåværende spøke-spansk.

Glad og fornøyd kom jeg hjem og fortalte min kjære at jeg hadde kjøpt både cd-rom og bok. Da presterer min bedre halvdel å si;

- Oj, det er da man skal passe på. Når kvinner i tidlig overgangsalder kjøper spansk- kurs eller skal på trommekurs.

Takk skal du ha vennen min!

mvh,
Lille Engel (30 1/2 år)

18. januar 2007

En liten oppfordring

Homsedrap

Homsevitner, homsemiljøet, homsestedet, homsepuben, åpent homofil, homsebaren...

Spørsmål nr 1: er ordet "homse" eksotisk?
Spørsmål nr 2: er det et stort lykkelig homsemiljø i Oslo?
Spørsmål nr 3: kommer Per Kristian Foss til å bli avhørt, er Anders Hornslien innblandet og kommer pianistene i Pelle Parafin til å vitne?

Snodig vinkling spør du meg..

17. januar 2007

Kreativ konsulentbruk


Leser om futsal på aftenposten.no her... og det er lenge siden jeg har ledd så godt.

Lagledere rundt i landet har sett seg lei av en "Einar Korsnes" som sender ut e-post og ringer og skjeller ut lagledere. Denne "Einar" undertegner e-postene sine med "konsulent for futsalorganisasjonen Indoor Football Scandinavia (IFS)".

Problemet er bare at det finnes ingen Einar Korsnes som jobber for IFS. Aftenposten har ringt til alle som heter Einar Korsnes i Norge, og ingen av dem har hørt om IFS.

Lederen i IFS, Frank H. (som HELT TILFELDIGVIS snakker like klingende bergensk som Einar) sier at Korsnes har vært endel av en stor dugnadsgruppe som har jobbet for dem. Han Einar har jobbet og stått på... Men noen personopplysninger kan han ikke gi ut. Han sier dessuten at han ikke ønsker at Aftenposten.no skal drive og ringe rundt til hans dugnadsarbeidere.

Til denne saken vil jeg bare si:

1. Lenge leve lystløgnen
2. Ballen skal kastes ikke sparkes.

16. januar 2007

Sterke meninger

I spalten sterke meninger i Dagbladet var det forleden en som spurte det litt tørrvittige spørsmålet: - Hva roper de på Brann Stadion hvis det begynner å brenne?

Her er noen av svarene som kom tilbake;

"Når og hvis det brenner på Brann Stadion, så vil de antageligvis rope «Det brenner!» og ikke «Heia Brann, heia brann, blod e tjukkare enn vann», så du kan trygt ta deg en tur til Stadion. Dummen."

"Du lurte på hva de roper på Brann Stadion om det skulle begynne å brenne. Jeg bor ikke langt unna – men er ikke bergenser – og vil gjette at de roper «Gå mann, det brrræææænner!» Så kjører de kanskje bølgen i ren desperasjon, i håp om at det skal slukke."

Min favoritt er selvfølgelig;

"Hva roper de på Brann Stadion om de mot formodning skulle vinne serien?"

The muffs are back!

kjendis.no kan man nå se den seneste herremoten. Her er flere go' biter jeg synes min datanerd- vennekrets skal ta inn over seg.

Hva med en "redd for ikke å synes" gullfrakk fra Dolce & Gabbana? Eller lilla strikkings og oransj cowboyhatt fra Vivienne Westwood? Synes også jeg ser java- gjengen komme bortover med denne snasne rød tightsen a la Robin Hood. En favoritt er jo også muffene som er avbildet til høyre.

Jeg siterer min favorittblogger vampus;
- jeg kan bare oppsummere med at dersom det er slik menna skal se ut nå, så kommer jeg til å være singel i all overskuelig fremtid.

15. januar 2007

... hvorfor kan vi ikke fly ordentlig

Når jeg er ute og reiser blir jeg alltid litt ergelig på nordmenns uhøflige, urutinerte reisevaner. Denne helgen var inget unntak.

På vei oppover til trivelige trøndelag kom jeg seint inn på flyet, så min laptop og jakke kom sist inn i hattehylla. Jeg var oppe og hentet laptopen min når skiltet med fasten seatbelt ble slukket, og la den tilbake igjen når skiltet kom på igjen. Mine ting = fortsatt ytterst.

Når vi har landet oppstår selvfølgelig det kaoset som pleier å oppstå. Før vi har stanset ordentlig begynner "førstemann..." leken. Mannen som sitter innenfor meg tar meg på yttern og hiver seg opp mot hattehylla. Jeg prøver meg på et forsiktig "Unnskyld, jeg har tingene mine ytterst så kanskje jeg skulle ta ut..." Noe som selvfølgelig blir oversett. Han begynner istedenfor å grave lenger inn mot sine ting. Så der står jeg litt oppgitt og ser jakken min på gulvet og ting utover. Jeg beit et par velformulerte kommentarer i meg, og sendte han heller himle-blikket. Det kan forøvrig legges til at mannen vant "førstemann" leken.

På vei tilbake fra trivelige trøndelag var Norwegian litt forsinket. Det blåste godt på østlandet, så litt forsinkelser må man regne med. Jeg kom meg på flyet etter vi hadde greid å slippe alle barnefamiliene inn først (ingen smal sak). Opp med laptop i hattehylla og satt meg godt ned på nødutgangplass..

Så kommer person # 1 som irriterte meg. Damen hadde med seg en stor fin rød koffert av typen "litt for stor til å ha med seg på flyet". Flyvertinnen prøvde å hjelpe henne med å få den fine, røde, stooore kofferten opp i hattehylla, men det gikk ikke helt. "Jeg tror denne er litt for stor" prøvde flyvertinnen seg høflig på. "Jeg tror kanskje vi må sende den". Hvor på damen sier "Ja, nå skal jeg prøve å rekke et tog, og dere er så innmari forsinket." Og jeg sitter der og tenker... så siden et fly er forsinka i Vinter- Norge, så skal du få ha med deg den alt for store, fine, røde kofferten din inn på flyet? Og siden flyet er forsinka så får du lov til å være uhøflig mot flyvertinnen fordi du gjør noe du egentlig ikke har lov til?

Damen med den fine, røde, ssssssstore kofferten hadde satt seg da person # 2 kommer inn og setter seg på sete utenfor meg. Håndbaggasje er med, og jeg minner om at vi sitter ved nødutgang. Jeg tenkte hun legger den vel opp, eller får beskjed om å legge den opp. Men neida, hun gjemmer den under beina, og når den søte flyvertinne (som damen med den rød kofferten har vært uhøflig mot) spør om hun har noe håndbaggasje under, så sier hun jammen meg "nei". Tøft.. Ikke at jeg tror vi skal falle ned.. men jeg ser gjerne at jeg ikke snubler i veska til en lat dame hvis jeg må ut "nødutgangen" i flytevesten min...

Da vi var små drømte vi alltid om å bli flyvertinne eller frisør. Jeg er glad jeg ble datanerd, min Dell Latitude Plastic Fantastic er ikke uhøflig og følger de ordre jeg gir :-)

12. januar 2007

Uttrykk man ikke bruker etter fyllte 35

Siden jeg har så mange hippe og kule venner, så vil jeg gjerne lage en liste over hva det er flaut at en mann over 35 sier;
  • Han har en fet bil.
  • Er ikke det litt halv-bøgete.
  • Dette er grise-digg
  • Seriøst (assa).
  • Og selvfølgelig en hver setning som begynner eller slutter på assa eller lizzom
Takk for oppmerksomheten.

Yrkestitler - the best of

Her en dag så vi på Dagsrevyen.... heter det Dagsrevyen lenger forresten? Vel, her en dag så så vi på nyhetene, der det var en sak om Statoil og utbygging av enda et felt i Nordsjøen. Og i den anledning var letesjef Tim Dodsen og uttalte seg. Litt artig navn tenkte jeg før min kjære bryter ut i latter og sier; "Letesjef - det hadde jeg ikke vært noe jobb for meg". Og det skal jeg nok være enig i. Det er ikke få ganger jeg har måttet hjelpe ham for å finne syltetøyet i kjøleskapet som han hardnakket påstår at vi ikke har.

Så jeg begynte å tenke på at "letesjef" var jo en ganske god yrkestittel. Han er sjef for letinga, derfor blir han letesjef. Enkelt og greit. Det er ikke noe intetsigende som tittelen "Siv. ing", "Seniorkonsulent" og enda bedre; "Sjefskonsulent". Er man da sjef for konsulentene, en helt sjef konsulent, eller konsulent for sjefer?

Nei, da vil jeg heller være som Kakeboksen skriver; I mitt neste liv skal jeg få meg jobb hos LEGO, og så skal jeg ha yrkestittelen «klossmajor» på visittkortet.

Hva er din favorittyrkestittel? - legg inn en kommentar.

10. januar 2007

Bunad - et godt alternativ

Etter å ha sette dette bildet av prinsesse Märtha på sidene til mitt favorittprogram (Tilbake til 80-tallet), så er jeg overbevist om at bunad er tingen.

Tidløst og pent.

Mer er det ikke å si om den saken.

Natur og Ungdom - style

Følgende bilde og kommentar står i Aftenposten:

"Tidligere miljøvern- minister Knut Arild Hareide (KrF) mener Natur og Ungdom må gjøre seg lekker for unge som ikke liker strikking eller myke tøfler."

Og det var da jeg begynte å lure på: Hvis man er miljøverner, må man kle seg i busserull, strikkejakka eller lignende. Er det noe miljømessig bak det å kle seg i strikkejakke.

"Alternativ ungdom" klager jo ofte på "streitingene" som bruker alt for mye penger på klær, og som på død og liv må følge moten. Men det er da en "mote" innenfor feks Natur og Ungdom også. Det er jo ikke så mange som skiller seg ut i klesveien der heller. Man er da ikke anderledes ved å kle seg likt som alle de andre som er anderledes. Litt mer individualisme hadde vært å foretrekke spør du meg.

Dette gjelder jo ikke bare Natur og Ungdom. Det gjelder nesten alle miljøer. Vi har faktisk alle noe å lære av Knut Arild fra Krf. Han sier:
- Det er viktig at dere spør dere selv hvordan dere kan oppfattes av andre som kanskje har lyst å engasjere seg for miljøet, men som føler at de ikke passer inn her.

9. januar 2007

Kvinners eget ansvar

Under overskriften Kvinners eget ansvar skriver Hilde Haugsgjerd at det største ansvaret for å unngå å bli voldtatt på gaten må dessverre kvinner selv ta.

Jeg vet ikke helt om Haugsgjerd her har tenkt:
a) jeg mente egentlig å skrive et "Kvinner pass på" innlegg
b) jeg vil bare skrive et provoserende innlegg
c) Jeg mener akkurat det jeg skriver

Haugsgjerd er alt for smart til å gjøre den blunderen alternativ a) er. Alternativ b) må jo være en total ansvarsfraskrivelse fra en seriøs avis som Aftenposten. Og Aftenposten pleier vel å ta ansvar på alvor. De er ingen tabloid. Så da sitter jeg igjen med svaraltenativ c), og hvis alternativ c) er riktig, så synes jeg det er helt hinsides. Skal jeg ta ansvar for menns syke hjerner, fordi jeg er kvinne.

Drusilla skriver; Forøvrig ville jeg foretrukket at kvinner ikke var de eneste som fikk dette “ansvaret” lagt på seg. Men det er noe med det: Når en ung gutt blir drept av blind vold, når en ung gutt blir drept pga. hudfargen, da går vi i fakkeltog for en tryggere, mindre rasistisk by, vi sier ikke at alle unge menn må ta taxi hjem.

Det setter denne hinsides artikkelen i perspektiv synes jeg.

8. januar 2007

Idrettsutøveres gode uttalelser

Som den sportsidioten jeg er, så ser jeg mye på TV- sporten.. Jeg sitter klistra foran TVen hele desember for å se på håndball, og jammen kommer jeg til å sitte klistra igjen når herrene står for tur nå i januar. Dette gjør at jeg får med meg en god del intervjuer av "idrettsstjerner". Og det jeg lurer på er om de er gjennom noe kurs før de hiver seg utpå med kommentarene sine i TV-ruta?

Først og fremst så virker det som mange ikke behersker de "ordspråkene" de prøver seg på. Kommentarer som; "nå skal vi brette opp armene" og "jeg vil ikke bli sittende igjen som svarte-per" kommer jevnt og trutt.

Mine favoritt- intervjuobjekter her er på damesiden Linn-Kristin Riegelhuth, men det er ingen over og ingen ved siden the one and only JA Riise.

Sist gang han dukket opp i TV-ruta mi var under idrettsgallaen. Her er et utdrag fra intervjuet etter han hadde fått Kniksen;

Om prisen:
- Jeg takker juryen som har støtta meg... nei stemt på meg.
- Denne prisen kommer til å stå høyt i skapet.

Om tapet for Arsenal:
- Å tape en kamp det er ikke gøy, men en gang må man tape også.
- Arsenal spilte bra i dag, men det gjorde vi også.

Takk:
- Jeg vil også takke kjæresten min - forloveren min, som har kommet inn....
- Så vil jeg takke Jan Kvalheim, eller rettere sagt Gammern som jeg kaller han.

Alt jeg kan si er "Gi den mannen en stav!"....

4. januar 2007

Hvor usakelig har man lov til å være?

(på en håndballbane)

Som så mange andre "damer" på min alder, så har også jeg begitt meg ut i bedriftidrettens mangfold. "Damer" og menn i alle aldre bedriver idretter de en gang kanskje har mestret.

Jeg spiller håndball. Ikke fordi jeg har mestret det noen gang, men fordi jeg synes det er artig. De to siste dagene har jeg tenkt litt over; hvor usaklig har man lov til å være på håndballbanen?

På tirsdag spilte vi kamp mot noen "damer" som jeg vil tippe er født på 50-tallet, tidlig 60-tall. Og utenfor banen var det bare hygge, men med en gang man startet spillet så haglet det med kommentarer, både til medspiller, motspiller og dommer. Jeg ble litt matt der jeg sto ved siden av en dame som kunne ha vært mammaen min som sa; "aaauuu, hun dyttet meg". Og hun som skreik "ooohugghu" (litt vanskelig å gjengi lyden) før jeg hadde truffet henne med taklinga mi. Og det var da jeg tenkte, hva er det som gjør at vi blir så usakelige?

Men toppen av kransekaken tok NRKs eminente "dame"- keeper i går. NRK ledet hele kampen, og det var vel ingen som helst tvil om hvem som skulle dra i land seieren. Når det var tre minutter igjen av kampen bestemmer keepern seg for å protestere høylytt til dommern, og vise fingern! Vise fingern!!! Da kan man virkelig spørre seg; usakelig?

Ja, ja... skal ikke stå på underholdningsverdien i hvert fall. Hvis man har min merkelige form for humor.

2. januar 2007

Kjære landsmenn (fritt etter Jens S.)

Også var det kjære landsmenn igjen... Bla bla bla..
Skape en bedre fremtid... bla bla bla...
Fattigdom.. bla bla bla...
Demokratier.. bla bla bla...
Blir eldre.. bla bla bla..
Kontroll på ozonlaget.. bla bla bla..
Færre er arbeidsledige.. bla bla bla..
Noe galt er skjedd med været. hæ? Noe galt er skjedd med været! Kan noe galt skje med været?
Steinkjer. "Åpen, lys og glad kommune".. hehe..
Lokal stolthet.. bla bla bla..
Trenger frivilligheten.. bla bla bla..
Vi har alle opplevd nederlag.. bla bla bla..
Ops, der datt jeg ut..
Heltemot. bla bla bla..
Uttrykke ønske om et godt nytt år til alle dere der hjemme...

1. januar 2007

2007 - hva forventes?

Som en god venninne skal gjøre, så ringte hun akkurat da min kjære hadde spurt meg;
- hvilke nyttårsforsetter har du i år da engel?

Jeg hadde jo ikke tenkt så mye over det, og vet ikke helt om jeg vil tenke så mye over det heller.

Et par år nå har jeg hatt et forsett om at jeg skal gå mer med skjørt. Det har jeg strevd litt med, vært flink til (i perioder), men som til slutt ender opp med at jeg synes det er veldig upraktisk med detta skjørtet. Så i år, 2007, blir det ikke noe prøving på mer skjørt. Det kommer ikke naturlig for enkelte av oss.

Så kan man jo alltids bli et bedre menneske. Man kan ta bedre vare på de nære og kjære, gi mer til Frelsesarmeen og vaske huset hver lørdag. Men det er jo frytelig kjedelig. Og egentlig finner jeg ikke den helt store indre motivasjon heller.

Så jeg tror jeg ender opp med; spise sunnere, spise mindre, trene mere, spare til lengre håret og være mer i bevegelse... Ja, for det var jo kjempeorginalt og ikke fryktelig kjedelig.