29. juni 2007

Vil til Bergen.. vil til Bergen med det samme...


Sjøsiden av Oslo S i morgentimenen...

28. juni 2007

Spennvidde

For å vise at jeg er en splittet personlighet med noe sprikende interessefelt, så skal jeg nå blogge om heapdump verktøy... Fra vaskemiddel til Java Heapdumps.. ja .. ja.. Det er "on request" da.

JavaPosse, som er min favorittpodcast, hadde for noen uker siden SAP Memory Analyzer som sin "Application Of the Week". I tillegg har produktet fått "to tomler opp" av Bergensern, som er naturlig skeptisk til alt som begynner med SAP. Så jeg tenkte det var ok å prøve det.. da vi har noen OutOfMemory problemer fra tid til annen der jeg jobber. Dog ikke på fiskaren.

Etter litt frem og tilbake, så fant jeg ut at jeg kunne lage heapdumps fra tomcat 5.0.28 (med JVM 1.4.2_12 eller høyere) ved å sette -XX:+HeapDumpOnCtrlBreak i oppstartsscriptet. For så å bruke Ctrl + Break når jeg ville ha en ny dump. For de som ikke har vært helt til høyre øverst på tastaturet før, så er det der Break tasten befinner seg (sammen med Pause, Scroll Lock og de andre raringtastene). Man kan også få ut en dump ved å bruke -Xrunhprof:heap i oppstartsscriptet, men SAP Memory Analyzern kunne ikke parse disse filene... Av en eller annen grunn. Disse dumpene er hprof filer, som er sun sin standard.

Og her kommer det som er kjedelig... I produksjon kjører vi på Java VM fra IBM. Denne har jo "selvfølgelig" sin egen standard... Alle barn leker bra sammen, utenom IBM - de er sære. Så hvis man setter IBM JVMen til å dumpe, så lager den ikke hprof filer, den lager phd filer.

Så da er spørsmålet til alle dere java-nerds der ute; har dere hørt om noen verktøy som konverterer phd filer til hprof filer slik at jeg kan bruke min SAP Memory Analyzer??

27. juni 2007

Flekkfrid

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er en søler. Under navnet mitt på russekortet sto det Cand. søle og grise. Og jeg har ikke gitt meg i voksen alder. Dette gir et behov for vaskemiddel. Vaskemiddel til jakken jeg hadde på meg i går som hadde kaffeflekker over hele høyre brystparti. Vaskemiddel til seng, vegger og gulv etter at jeg bikka et bilde over en full kaffekopp som knuste ut over hele soverommet... etc. etc...

Mitt problem på dette området er at jeg ikke kan stole på reklamen. Man har OMO Color med fargebevaringssystem, OMO Ultra som er effektiv mot flekkene, man har sauene som liker Milo, man har ikke bare hvitt men Blenda Hvitt... etc. etc... Men det er jo ingen av disse som fungerer.. Derfor har jeg begynt å ekseprimentere. Jeg har forsøkt Cillit Bang, den må jeg innrømme at jeg kjøpte for jeg fikk med en slik fin rosa vaskebøtte.. Men etter litt fant jeg vinnern; Stol på Vanish - farvel til flekkene!

Vanish er så mye som et vaskemiddel som faktisk fjerner flekker. Spray litt på flekkene, og vips borte etter en vask. Nå tror sikkert noen at det har klikket for den lille engelen, men dette var faktisk en god historie synes jeg. Jeg fant et vaskemiddel som holder det det lover!

26. juni 2007

The French vs the Americanos

25. juni 2007

St Hans

I helgen var det St.Hans feiring... og drittvær. Vi var så heldige at vi var bedt på hyttetur. Hyttens (nei, vi sier da ikke hytta mann) mektige vertinne fra Halden var som vanlig utrolig gjestfri. Hun hadde bedt inn til "sittning" for tyve stykker. Sentralt i sittningsrutinene til vertinnen er jyckling - små innslag som vitser, sang og små fortellinger.

Jycklingen tok fart ettersom vi kom lenger og lenger ned i den skånske akevitten, og kvaliteten gikk med samme fart nedover igjen ettersom vi nærmet oss bunden på flaskene. Når vi nådde bunden så var det ikke mange som merket at vitsemaker Børresen tok feil og fortalte vitsen om de to nekrologene som var på barbesøk.

Min favoritt var dog valdres- svenskens fortelling. Valdres-svensken har jeg alltid sett på som en sjenert pike, men når hun sang om svigermor som gikk i lufta og flere andre stev så endret jeg holdning.

I sin fortelling kunne hun fortelle at hun og hunden Gustav hadde vært ute og løpt her en dag. Gustav er en meget lydig hund, og er bare snill. Han liker også å jakte på fisk i oslofjorden, men det er en helt annen historie. Så Valdres-svensken og Gustav hadde løpt oppover langs Akerselva da de så en av hennes gode venninner gå foran dem. Når de kom nærme nok så roper hun; Gustav, angrip ... angrip...

Venninnen snur seg ganske kjapt... og Valdres-svensken merker det fatale; neida, det er ikke hennes gode venninne. Det er en helt ukjent person....

Så moral er; Eplekjekk er ikke å være litt rød i kinnene, men kan fort føre til det.

22. juni 2007

Justin - I do

Sammen med alle de hylende tenåringsjentene var jeg i går i Oslo Spektrum. Der opptrådde den 26 år gamle Justin Timberlake.

Justin (vi er på fornavn) er ganske så flink til å danse, kan synge og spiller gitar og piano. Og jeg må innrømme at jeg ble aldri så lite bettatt der jeg satt sammen med de andre snuppene, som var halvparten av min alder.

Spektrum var fyllt av jenter som opplever 80-talls moten for første gang. Som bare synes strikkbelte, tupert lugg og masse brunkrem er super-smooth, uten å ha historikken. De er født på 1990-tallet, da vi lo oss forderva av hvordan vi så ut på 80-tallet med stæsj og stas.

Så der satt jeg og var betatt av en 26 år gammel dansende kjekkas, midt i et hylekor av dansende småpiker... og så tenkte; hva gjorde jeg når jeg var på den aldern? Når jeg var tenåringen for et halv liv siden.

Og svaret er; I 1992 var jeg 16 år - da var jeg på Dire Straits på Valle Hovin. Ja ja...

Så moralen er; man blir aldri for gammel for en dansende kjekkasser, og man er aldri for ung for litt god klassisk rock... tynn is her nå.

Freaky Friday

Jeg er jo litt nerdete, så dette blir et nerdete innlegg. Scott Berkun har sin blog på scottberkun.com. Han snakker om lederskap, innovasjon og derav en del IT. Som han korrekt påpeker har vi IT-folk et behov for å metodisere alt vi holder på med. Vi har et dusin metodikker for å programmere "riktig" og enda flere dusin "patterns" for gode programmeringsmønster. Nå kommer Berkun med den geniale "Asshole driven development".

Asshole driven development er nok ikke unikt for it-bransjen, men finnes i alle samfunnslag. Berkun forklarer metodikken slik;

Any team where the biggest jerk makes all the big decisions is asshole driven development. All wisdom, logic or process goes out the window when Mr. Asshole is in the room, doing whatever idiotic, selfish thing he thinks is best. There may rules and processes, but Mr. A breaks them and people follow anyway.

Og legg merke til at det er MR. Asshole.

TGIF.

20. juni 2007

Mental alder

Da renner det inn med tilbakemeldinger fra forskjellige angående mental alder. Jeg har ennå ingen som er yngre enn meg, men så er det få som er så glad i junk food som meg også. Og da en stor del av det å være fjortiss er å spise burger og stripes, så er jeg den fødte fjortiss.

Finingen mente hun var mer moden enn meg siden hun er 24, og så vidt jeg husker ble Gylingen et par år eldre enn meg også... og hun er født på 80-tallet. Det morsomtste var dog min kjære som stolt kunne fortelle at han hadde en mental alder på 28. Det passet hans ego fint helt til neste sms tikket inn...

"Mental alder 28. Kanskje jeg er på vei til å gå i barndommen"... meldingen kom fra min sms- skrivende mor. Plutselig var det ikke så hott å være 28 for min kjære lenger.

18. juni 2007

Min mentale alder




logo
Hva er din mentale alder?

Mitt resultat:
22
Ta denne quizen på Start.no






Ja, da har jeg fått konstatert at jeg er ung til sinns... og at jeg blir FORSKJØLA en gang i blandt..

Paul vant

Den operasyngende mobilselgeren vant Brittain's got talent.


http://www.kjendis.no/2007/06/18/503819.html

Da er det vel håp for oss alle :-)

15. juni 2007

Fars antrekk

Så på Seinfeld her en kveld, og han fortalte om noe som slo meg som veldig sant.

Han snakket om klesmote og fedre. Hans poeng var at menn kledde seg etter den moten som var da de var på topp.

Dvs at var man på toppen i 1968, så kler man seg ennå som det var 1968. De som var på topp midt på 80-tallet går fortsatt i pastellfargede skjorter med kort arm.

Tenk på din far, eller de fedrene du kjenner... Man har litt rett her, har man ikke...

Og jeg gleder meg til å høre hva min far, som har begynt å gå i JEANS, sier om dette innlegget :-)

14. juni 2007

Idols ekstrem oppussing

Alle sitter jo med en liten klump i halsen etter å ha sett ekstrem oppussing - altså den amerikanske Extreme Makeover - ikke Asgeir løper rundt versjonen. Denne videoen fikk meg faktisk til å få en klump i halsen av Idol!

13. juni 2007

Kvinners alder


Kronprinsesse Victoria av Sverige fyller år i år (også), og mener hun begynner å bli gammel.

Hun forteller i nettavisen om sitt møte med Astrid Lindgren;

- Astrid bøyde seg over meg og klappet min hånd. «Gud bevare deg for alle fotografer», sa hun. Hun visste hva hun snakket om, sier Victoria som også i år må dele feiringen av sin bursdag med hele det svenske folket via TV-skjermen.

Men det er mange måter å bli gammel på, og det er mange måter å bli fotografert på...

12. juni 2007

Hotmail

Fikk akkurat en e-post fra Horny HotSluts med subject SexWith NoStrings....

Skal, skal ikke åpne, skal, skal ikke åpne...

Nei, jeg tror den går i søpla gitt...

11. juni 2007

se og høring

Har hørt på høringen om Se&Hør og betalingsjournalistikk i dag. Og noen ganger så lurer jeg på hvor gammel Nelvik er. Er han 4 år eller er han godt over førr?

Nelvik fikk spørsmål om det ikke var etisk betenkelig å skape saker gjennom tipstelefon, der reklamen skrek til deg; "har du tips om kjendiser, vi betaler godt for tips om nye par, skilsmisser, giftemål og nye hjem". Til det hadde han følgende svar; "nå har jo VG og Dagbladet tips telfon også"....

Hmm.... Så hvis naboen raner en bank, så kan du gjøre det samme, bare litt grovere, og det er ikke etisk betenkelig?

Moralen er; Les Se&Hør kun hos tannlegen.

8. juni 2007

Alder

I dag er jo en god dag å snakke om alder på. Her en dag var jeg ute med mine studiekompiser fra Trondheim. Det er ti år siden jeg begynte å studere i Trheim, og vi mimret med godt humør tilbake på ølene vi drakk, og festene vi festet. Og vi var skjønt enig om at vi burde gjort det mer. For som vi antok når vi var 20, vi er utrolig gamle når vi er over 30.

Når jeg gikk hjem (i rimelig tid) så møtte jeg noen damer på bussen. De var vel over femti, kanskje over seksti også... De var litt småfnisne, og skulle sitte bakerst å flørte med mannen ved siden av, slik de gjorde i gamle dager. De snakket ganske høyt, og det var lett å få med seg samtalen. Samtalen gikk videre fra den unge mannen til en venninne av dem. "Hun ser sliten ut nå altså".. "Hun jobber mye vettu, og det tar på.... vi er jo ikke 30 lenger"...

Når jeg i går var tilbake på samme sted satt det seg to kids bak meg. De snakket med høy røst om det å være teen-ager. Først var det Ole som fikk gjennomgå... "Jeg har hørt at ingen liker Ole lenger". "Han er skikkelig teit assa"... "Han er så sjuende asså"... Diskusjonen dreide etter hvert over til de man likte, og hun ene måtte innrømme at det var en hun synes var søt. "Men han er 18 da"... "Det er kjipt at han er så gammel assa"....

Moren min hadde et postkort på veggen i lang tid; "Å fylle år og bli eldre er ikke så ille, når man tenker på alternativene"... La det bli dagens moral.

7. juni 2007

Aller siste nytt

Hvis du ikke er datanerd, hopp til neste innlegg.

Merket meg denne på nettavisen.no;

SISTE FRA NETTAVISEN
:include src="/nettavisen/timeout/fiveminutes/TV2/na/top2NA.html" method="get" onerror="continue" timeout="20"

Under construction

I en tid nå har man holdt på å pusse opp i bygget her jeg jobber. Det har gjort at våre sarte sjeler har måttet tåle mannesvette utover det vanlige, og masse støv, ståk og bruduljer..

Men i dag var det en litt artig vri.. Det var noen som liksågodt kappet over vannledningen i kjellern. Uhell, ville nok noen si. Men resultatet var da at vi var uten vann en stund. Nå er vannet kommet tilbake i en uheldig gul-sjatering... er det sunt mon tro?

5. juni 2007

Typisk norsk

Nå er sola kommet og da er alle - jeg understreker alle - ut i sola. Og hvis man ikke er ute i sola, så er man ikke norsk.. For når det er sol, så er nordmenn ute.

En bekjent av meg er fra Australia, han har norsk kone, som var på besøk med familien i Australia mitt på heiteste sommeren. Det var 40 grader ute, og helt ulevelig. Men er du norsk, så er du ute i sola. Den norske delegasjonen synes folket var gale som satt inne i AC-lufta når det var så fint vær.

Min svigerinne fra Arizona er også av den mer skyggesøkende typen. Hun skjønner ikke hvorfor det står vestvendt i alle boligannonser, det må jo være bedre med østvendt. Ikke at jeg er så bereist, men jeg ble stående på motorveien i ørken i Arizona en gang fra 12 - 14 på dagen, pga veiarbeid... Jeg skjønner hvorfor det er typisk norsk å sette seg i sola..

Så moralen er; sett deg gjerne i sola, men respekter ytlendingene som sitter pakka sammen i skyggen :-)