26. november 2007

Open source julegavetips

Innen mitt fagfelt har man et prinsipp som heter "open source" - dvs at all kildekode til det vi skriver/lager er åpent. Alle kan bruke koden vilt, uhemmet og gratis. Offentlig sektor i Norge er også veldig opptatt av såkalte åpne standarder.

Som pingvinen under oppfordrer jeg nå til open sourcing og bruk av hverandres kunnskap. Nærmere bestemt open sourcing av julegavetips. La oss alle dele våre tips. Hva har du tenkt til å gi til din søster, bror, mor og far, kjæreste? Og hva ønsker du deg til jul?

Jeg for min del - kvinne (31) ønsker meg dansematte og -spill til PS2, den nyeste til Anne Grethe og ny rosa håndball. Også fred på jord da + en tur til Karibien..

Så bruk kommentar feltet til hva ønsker du deg til jul? Og hva har du tenkt til å gi til søster, bror, mor, far og kjæreste?

PS: I de tillfeller mor, far, bror, søster eller kjæreste leser denne bloggen: Gi deg ut for å være en annen.. Det er alltid artig. Gjerne noe mystisk... ooooo...

Pingviner er søte da.



19. november 2007

Bensin-trøbbel

Vi har vel noen og enhver opplevd å komme hjem fra bensin- stasjonen uten bensinlokk til bilen. Den gangen jeg "plutselig" sto uten bensinlokk til Lille H, så hadde de i hvert fall et bredt utvalg å velge mellom på bensinstasjonen da jeg kjørte tilbake og spurte.

Værre var det med han som i morges tanket, men glemte å ta ut bensin- pistolen. Ikke nok med at han neppe hadde satt på bensinlokke, han kjørte med pumpa på slep.

- NRK Sogn og Fjordane melder om at ingen ble skadet i uhellet, utenom pumpen da...

Ikke alle menn kan grunnelementene i å kjøre bil gitt.

16. november 2007

Krig og fred og religion og sånt...

Min favorittblogger Vampus forteller følgende i sin blog i dag:

Hutring mot global oppvarming

De var litt søte de små frosne representantene fra Natur og Ungdom som sto utenfor Oslo Rådhus i går og holdt en stor banner med "Klimaet blir varmere".

Det så ikke ut som om det var varmen som plaget dem nevneverdig...

14. november 2007

Talking Nerdy

Atlassian har begynt å putte snutter inn i wikien sin. Her er en liten snutt om talking nerdy. Litt artig og litt ja... nerdy...

13. november 2007

Blue-ray in-dash

Først litt bakgrunnsinfo:
Blue-Ray disker kjemper om å bli neste standard for optisk media, dvs etterfølgeren til DVD. Først skal man dog ha en "beta vs vhs" konkurranse om hvem som er best mellom Blue-ray og HD DVD.

Så til historien:
Denne uken hørte jeg på min favoritt pod-cast, og de kunne fortelle at; "Panasonic has released the first in-dash blue-ray player which includes BD-Java." Dvs at man nå kan få en Blue-Ray spiller inn i dashen på bilen.

Så ikke nok med at du kan se på DVD mens du kjører.. du kan også feks kjøre bil- spill mens du står i kø. Så når du sitter bom-fast på Mosseveien om morgenen inn til byen, så kan du bare putte i PS3 - Formula One Championship og kjøre avgårde som en villmann.

Neste steg blir vel å integrere rattet...

9. november 2007

Kjersti sunne fornuft etablert

Ja, hva skjer nå tenker du... Lille Engel omtaler "Kjersti".. Hmm.. mystisk.. Er engelen gått fra vettet på en "fredda". Kan engler gå fra vettet? Og hva mener hun med at Kjerstis sunne fornuft er etablert? Svaret kommer i neste avsnitt...

Jeg skrev for en tid tilbake at jeg hadde tenkt til å danne et enkel kvinnes foretak. Nå har det seg sånn, at jeg har tenkt litt på det... så har jeg tenkt litt til på det.. Og i dag har jeg registrert meg i Altinn + Brønnøysund. Jeg er blitt en enkel kvinne med foretak. Foretakets navn ble: "Kjerstis sunne fornuft".

Jeg vet ikke om dette er noe som er stort, modig eller hva det er.. Men jeg føler meg ganske voksen her jeg sitter. Etablert sunn fornuft.. Ha.. Slå den du!

6. november 2007

Rosa sløyfe - lykkekalender


I går var det et program på TV om tolv kvinner som alle har eller har hatt brystkreft. Jeg kom inn midt i programmet og fikk med meg konseptet på at de skulle lage en kalender.. og der var det en bergenserinne som snakket om å ha to pupper osv.. Og jeg så for meg at de hadde laget en kalender med fotografier av seg selv..

Og selv om det er modig gjort, så tenkte jeg, nakne kvinner i en kalender på kjøkkenet er ikke akkurat midt i blinken. Det uavhengig av hvor mange og hvordan bryst man måtte ha. Men nå viste det seg at hver måned har et kunstverk.. Kalenderen koster kr 300,- og porto er inkludert. Leveringstiden er cirka en uke, og overskuddet går til Rosa sløyfe-aksjonen.

Så jeg oppfordrer alle til å støtte med å kjøpe en kalender det har jeg gjort.

Traktor til jobb

Siden jeg er vokst opp i Oslo, så har jeg liten traktor- kunnskap og erfaring. For å komme seg rundt til skole, trening, jobb har det helst vært beina, sykkel, moped, bil eller buss som har vært alternativene.

Men da jeg i dag sto og ventet på det siste alternativet - bussen - så kom det en traktor susende forbi. Ja ja, susende var kanskje ikke et dekkende ord. Men det kom i hvert fall en kar kjørende forbi med øreklokker og traktor. Og det var da jeg begynte på mine daglige hverdagsgrublerier..

Traktoren kjørte nemlig i kollektiv- feltet. Vil det si at traktor klassifiseres på samme måte som moped + motorsykkel? Han kjørte også rett igjennom bomstasjonen (vi på bussen tar jo igjen alle sammen der). Vil det si at traktorer ikke trenger å betale? Og hvordan er det med parkering av traktorer, må man betale for det? Og hvordan er det egentlig å lukeparkere en traktor?

Hvis du har noen nærmere opplysninger om Traktor- kjøring, skriv gjerne en kommentar, så oslo- piken kan lære litt i dag også.

2. november 2007

Livsstilssykdommer

Leste en artikkel i går om et treningssenter som hadde tilpasset trening for eldre og de med livsstilssykdommer. Og det fikk meg til å tenke; hva er egentlig livsstilssykdommer? Jeg spurte min kjære og han mente kanskje det var gonore- spinning eller klamydia- gym. Men noe sier meg at samlingsgrupper for de som har gonore og klamydia kanskje ikke er så populært..

Så jeg googla litt på ordet "livsstilssykdommer". Wikipedia hadde følgende å si: Livsstilssykdommer er en samlebetegnelse på sykdommer eller lidelser et menneske kan få som resultat av egen, selvvalgt livsstil. Wikipedia sier også at med livsstil menes måten et menneske ut fra egne valg forholder seg til eget levesett, gjennom kosthold, fysisk aktivitet, inaktivitet og forhold til nikotin, alkohol og rusmiddel.

Kan man da si at en alkoholiker har en livsstilssykdom?? En med lungekreft etter 20 års røyking, hva har hun/han?

Og etter som man utbroderer videre i denne tankebanen... Hvordan kommer dette til å se ut på treningssenteret? Her står kuppern og andre gamlingser klar til å spinne, og så kommer Bøler svingstang og stein i skoen gutteforening. Nei, det tror jeg ikke hadde blitt noe særlig.

Så moralen er; si det som det er; trening for alle, også de som er overvektig.