20. desember 2007

Et år er gått...

I romjulen i fjor begynte jeg å blogge - og det er blitt til sammen 222 innlegg i 2007. Jeg har en del jeg skulle ha sagt virker det som... Det er også ganske god terapi; å få sagt/skrevet det man har på hjertet uten Filter (med stor F for nerder).

Enkelte har vel "forbannet" bloggen noen ganger etter å de har skjønt at de blir sitert i spalten "Mine favorittsitater". Ordene "kan jo ikke si noe her uten at det havner på bloggen" har nok også blitt sagt en del ganger, mest i de sene nattestimer, når sleivkjeften blir mer og mer brukt.

Men mest av alt håper jeg dere har kost dere med mine mer eller mindre seriøse blogg- innlegg. Og jeg håper at denne vidunderlige verden har engasjert og underholdt igjennom 2007.

Jeg sier som Bjarne B. God jul God jul God jul - det 'n har laga sjøl - det smaker nå best.

GOD JUL!

PS: og til dere som er seint ute med gavene; her kan dere kjøpe en forp... geit.

18. desember 2007

Norsk lærerstand

Jeg skrev for noen uker tilbake at foreldre har kanskje blitt litt vel hårsåre på barnas vegne de siste åra i innlegget FOKUS!!.

Nå har dog dagbladet.no en annen artikkel der det kanskje er rimelig at noen reagerer..

"Elevene hevder læreren forlot klasserommet, kom tilbake med det som så ut som en pistol, rettet den våpenlignende gjenstanden mot dem og sa: "

- Jævla drittunger, hold kjeft ellers smeller det!

Kanskje ikke helt heldig nei.

Uten buss- sjåfører stopper Norge

For en tid tilbake gikk strømmen på Oslo S, og hele østlandet hadde "gå sakte" aksjon en 24 timers tid. Hvis man lammer Oslo S, så er det en del som ikke går på skinner kan man si... Oh my gosh.. billig poeng til meg :-)

I dag var det en av buss- sjåførene i Norgesbuss som ikke kom på jobb. Dvs 0809 fra Ljansbakken gikk ikke, og da jeg kom for å ta 0817 så var skuret fullt i den nevnte "bakken". Det er ikke ofte. 0809- sjåføren hadde ikke dukket opp på jobb, og dvs ståplasser på 0817 fra Ljansbakken. Og til og med Ulvøybroa, så ble det bare tettere og tettere befolket på bussen.

Men etter Ulvøybrua så bestemte sjåføren at nå var det fullt, så Nedre Bekkelaget, Bekkelagsveien og Kongshavn fikk desverre verken med seg 0809 eller 0817. Noe som vi - også kalt sild i tønne - var ok fornøyd med. Det er nok av buss- sjåfører som prøver den gode gamle "Så trekker vi lenger inn i bussen ja".

Så dagens moral er: uten kollektivtrafikken stopper Oslo. Men du kan alltids kjøre alene over bruer på Vestlandet hvis du vil.

14. desember 2007

Julegaveønske..


Noen burde bo på landet..

Som alle vet er det jo "gøy på landet".. Og noen personer burde helst bodd på landet. Vi har en nabo i blokka som ødelegger alle fester og klager på hver eneste lyd. Hun kan gå en stakkars på nervene, og for henne så hadde nok "gøy på landet" vært et godt alternativ.

Men i dag har VG Nett en artikkel om noen som burde vært tvangsflyttet på landet. Jeg må advare om at det er sterke ordrim a la "Den var smart, Petter Smart" i artikkelen.

Artikkelen handler om to Hare Krishna munker som har tatt seg godt til rette. Hver morgen klokken 7, syv dager i uken, vekkes naboene av sang og musikk. Det samme gjentar seg hver kveld klokken 19. Seansen varer cirka en halv time hver gang.

For de som har opplevd Lille Engel klokka syv om morgenen (ikke så mange), så kan man vel si at dette hadde vært HELT UAKTUELT i blokka vår..

Men tror du munkene vil flytte... neida. De synes ikke det er gøy på landet.. de vil være i by'n :-) Gudskjelov at dette ikke er mine naboer..

http://atvs.vg.no/player/?id=13301

13. desember 2007

Hvor i Tyskland er Luxemburg?

Denne så jeg på tyvlyttet og den vekket gamle minner:

Den Madrid som er i Tyskland
To jenter på 16-17 år satt på en buss i Fredrikstad og kikket på reklame fra et reisebyrå.

Jente #1: Du, hvor er Madrid egentlig?
Jente #2 sjokkert: Tyskland. Herregud vet du ikke det, det er jo hovedstaden til og med!


Overhørt av Maria.

12. desember 2007

Skoftis på bar

Denne helgen ble det kjent at Østfolds store datter - Vibeke Skoftis hadde vært på bar. Hun hadde til og med vært så frekk at hun han tatt seg et glass vin eller tre. Og vi nordmenn har jo meninger om slikt.. Som det pottit-landet vi er når det gjelder alkohol.

Hele 20.000 mennesker har i den forbindelsen stemt på "Er det riktig av toppidrettsutøvere å gå på bar dagen før konkurranse?" Og ikke nok med det... avholdsfolket har våknet og uttaler seg i "hue og rævva".

Den ruspolitiske organisasjonen Actis mener det er svært uheldig at Vibeke Skofterud gikk på bar kvelden før hun avgjorde kvinnestafetten for Norge i Davos.

- Vi har ikke behov for idrettsutøvere som profilerer rusbruk, sier generalsekretær i Actis, Anne-Karin Kolstad, til VG Nett.

Nå er det jo ikke slik at Skoftis dangla rundt i Davos som en annen Smirnoff- reklame med kjolen på hofta og var helt bajas. Alle som vet "bittelitt- littlebit" om idrett vet jo at det ikke er noe særlig for formen med store mengder alkohol før man skal drive toppidrett. At Skoftis tar 2-3 glass vin viser jo at hun har et sunt og normalt forhold til alkohol. At hun kanskje er et mer vettugt forbilde enn alle de idrettsutøverne som er tørrlagte hele sesongen, for så å gå en måned på fylla når sesongen er ferdig.

Jeg synes at her er det ikke Skoftis som profilerer rusbruk. Hun har jo et helt naturlig og normalt forhold til å ta seg et glass vin. Jeg regner med at Skoftis ikke ringte VG og Dagbladet for å si at "Se på meg, jeg skal innta alkohol i baren på hotellet med en venninne".

Det er jo Actis og VG som gjør en sak av dette, og som faktisk profilerer rusbruk og Skoftis som en rusbruker. Dette er rett og slett skivebom fra både VG og Actis og alle de andre alkokutt- knollene.

10. desember 2007

Gleden ved å bli eldre

Man høres kanskje gammel ut når man begynner å filosofere på hvor gammel man har blitt og husker tilbake til den tida da man gjorde så og så.. Men nå er det en gang 15 år siden 1992, og jeg har begynt å bli eldre.

Ikke nok med at jeg har passert 30, jeg har også passert 31.. og håper jeg kan fortsette i det tempo en stund til. Men det gjør jo at jeg kan mimre tilbake til jeg var 15-20 år.. Som feks 1992 - 16 år.

Jeg møtte en gammel kompis på t-banen her en dag, og da snakket vi om et pussig fenomen. Når vi i ungdomstida (ca 1992) sverget på at når vi ble voksne skulle vi i hvert fall ikke bli som foreldrene våre. Og alle de teite tingene de gjorde.. Og etter som årene går nå, så finner vi flere og flere av disse tingene igjen i oss selv.

Et godt eksempel på dette er broren min og meg. Bror har i år et ønske på sin personlige liste, og ellers ønsker han seg tøfler og sokker. Han har ikke ønsket seg pysj ennå, men gi ham et år eller to, så er han vel der også. I takt med at min bror ønsker seg mindre og mindre, så blir jeg mer og mer frustrert over at det er vanskelig å finne på presanger som fenger... Så der er vi..

Men en ting skal være sikkert, den rungende lattern min.. den er min.. og min alene.

5. desember 2007

Bubbles..

3. desember 2007

FOKUS!!!!

VG hadde i går en artikkel om at en lærer/rektor har teipet igjen kjeften til noen bråkermakere.. Når jeg så overskriften "Rektor teipet elevene med «et smil om munnen»" så jeg for meg gafta-teip og en rektor "gone bad"..

Men så viser det seg at rektorn har teipet et uskyldig kryss over bråkemakeres munn med vanlig gjennomsiktig skoleteip, etter å ha forsikret seg om at de ikke var forkjølet. Denne teipen satt de med i to minutter. Dette som et virkemiddel (blant flere) for å få arbeidsro.

Og hva gjør foreldrene... DE PROTESTERER PÅ REKTORN!! De synes det er hårreisende, og må ha møter om saken med rektor og kontaktlærer.

Foreldre er ikke hva de en gang var altså!

La oss gå tyve år tilbake i tid; Hvis jeg hadde kommet hjem til mine foreldre og sagt at bråkmakere i klassen hadde fått teip over munnen fordi de bråket for mye. Da tror jeg neppe at fokuset hadde vært på rektors teiping, men hvorfor i alle dager rektor var der til å begynne med, og om disse bråkermakerne ødela for undervisningen vi var der for å få. Evnt. om jeg hadde noe med denne bråkingen å gjøre.

Jeg skjønner at konseptet "Rektor klistrer igjen munn på elev" ikke er helt "etter boka".. Og jeg er ikke noe tilhenger av fysisk avstraffelse verken fra den ene eller andre oppdrageren, men som rektoren sier selv:

- Dette er en ikke-sak, men du står jo fritt til å skrive om hva du vil. Skal du først skrive noe, må du skrive om det saken eventuelt handler om, og det er i hvert fall ikke teiping av elevers munn, skriver rektor i en SMS til avisen.

Foreldre duller alt for mye med sine barn nå om dagen.. Det er ikke snakk om at elevene fikk "to tette og en badehette" her. Fokus foreldre!!! FOKUS!

Er det in å ha vært knarker???

I kjølvannet av politiet "offisielle" start av operasjon "Hvit Snø" har man fått et skred av "eks-narkomane" i kjendis-norge.. Først kom Sturla og Lena Aleksandra ut med sin koka-bruk.. Så kom gode gamle Torbjørn fra Biri og nå ser jeg jammen meg at Rein Alexander har kommet seg på riktig kjøl etter både heroin og crack..

Er dette en trend blant b- og utover kjendiser? Eller er det en trend i avis- Norge? Og fremfor alt, er det bra? Setter det lys på narkotika og dens grusomheter? Eller glorifiserer den bruk av knark, som noe man kan komme seg ut av bare man flytter på landet og skjerper seg litt?

Avisene slår opp Sturla, Lena, Biri'n og Rein Alexander.. Men hva med de 195 som faktisk døde i 2006 av narkotika.. Er det noen som leser eller skriver om disse? Er vi interessert? Er avisene interessert? Eller er vi mest interessert i Sturla, Lena, Biri'n og Rein Alexander. Og hva sier det om oss, som er mer interessert i fire uinteressante liksom-kjendiser enn et alvorlig samfunnsproblem..

Så moralen er alle sammen; vi må skjerpe oss og bry oss om hverandre.. Verden er den vi lever i, ikke den som avisa skriver om.

26. november 2007

Open source julegavetips

Innen mitt fagfelt har man et prinsipp som heter "open source" - dvs at all kildekode til det vi skriver/lager er åpent. Alle kan bruke koden vilt, uhemmet og gratis. Offentlig sektor i Norge er også veldig opptatt av såkalte åpne standarder.

Som pingvinen under oppfordrer jeg nå til open sourcing og bruk av hverandres kunnskap. Nærmere bestemt open sourcing av julegavetips. La oss alle dele våre tips. Hva har du tenkt til å gi til din søster, bror, mor og far, kjæreste? Og hva ønsker du deg til jul?

Jeg for min del - kvinne (31) ønsker meg dansematte og -spill til PS2, den nyeste til Anne Grethe og ny rosa håndball. Også fred på jord da + en tur til Karibien..

Så bruk kommentar feltet til hva ønsker du deg til jul? Og hva har du tenkt til å gi til søster, bror, mor, far og kjæreste?

PS: I de tillfeller mor, far, bror, søster eller kjæreste leser denne bloggen: Gi deg ut for å være en annen.. Det er alltid artig. Gjerne noe mystisk... ooooo...

Pingviner er søte da.



19. november 2007

Bensin-trøbbel

Vi har vel noen og enhver opplevd å komme hjem fra bensin- stasjonen uten bensinlokk til bilen. Den gangen jeg "plutselig" sto uten bensinlokk til Lille H, så hadde de i hvert fall et bredt utvalg å velge mellom på bensinstasjonen da jeg kjørte tilbake og spurte.

Værre var det med han som i morges tanket, men glemte å ta ut bensin- pistolen. Ikke nok med at han neppe hadde satt på bensinlokke, han kjørte med pumpa på slep.

- NRK Sogn og Fjordane melder om at ingen ble skadet i uhellet, utenom pumpen da...

Ikke alle menn kan grunnelementene i å kjøre bil gitt.

16. november 2007

Krig og fred og religion og sånt...

Min favorittblogger Vampus forteller følgende i sin blog i dag:

Hutring mot global oppvarming

De var litt søte de små frosne representantene fra Natur og Ungdom som sto utenfor Oslo Rådhus i går og holdt en stor banner med "Klimaet blir varmere".

Det så ikke ut som om det var varmen som plaget dem nevneverdig...

14. november 2007

Talking Nerdy

Atlassian har begynt å putte snutter inn i wikien sin. Her er en liten snutt om talking nerdy. Litt artig og litt ja... nerdy...

13. november 2007

Blue-ray in-dash

Først litt bakgrunnsinfo:
Blue-Ray disker kjemper om å bli neste standard for optisk media, dvs etterfølgeren til DVD. Først skal man dog ha en "beta vs vhs" konkurranse om hvem som er best mellom Blue-ray og HD DVD.

Så til historien:
Denne uken hørte jeg på min favoritt pod-cast, og de kunne fortelle at; "Panasonic has released the first in-dash blue-ray player which includes BD-Java." Dvs at man nå kan få en Blue-Ray spiller inn i dashen på bilen.

Så ikke nok med at du kan se på DVD mens du kjører.. du kan også feks kjøre bil- spill mens du står i kø. Så når du sitter bom-fast på Mosseveien om morgenen inn til byen, så kan du bare putte i PS3 - Formula One Championship og kjøre avgårde som en villmann.

Neste steg blir vel å integrere rattet...

9. november 2007

Kjersti sunne fornuft etablert

Ja, hva skjer nå tenker du... Lille Engel omtaler "Kjersti".. Hmm.. mystisk.. Er engelen gått fra vettet på en "fredda". Kan engler gå fra vettet? Og hva mener hun med at Kjerstis sunne fornuft er etablert? Svaret kommer i neste avsnitt...

Jeg skrev for en tid tilbake at jeg hadde tenkt til å danne et enkel kvinnes foretak. Nå har det seg sånn, at jeg har tenkt litt på det... så har jeg tenkt litt til på det.. Og i dag har jeg registrert meg i Altinn + Brønnøysund. Jeg er blitt en enkel kvinne med foretak. Foretakets navn ble: "Kjerstis sunne fornuft".

Jeg vet ikke om dette er noe som er stort, modig eller hva det er.. Men jeg føler meg ganske voksen her jeg sitter. Etablert sunn fornuft.. Ha.. Slå den du!

6. november 2007

Rosa sløyfe - lykkekalender


I går var det et program på TV om tolv kvinner som alle har eller har hatt brystkreft. Jeg kom inn midt i programmet og fikk med meg konseptet på at de skulle lage en kalender.. og der var det en bergenserinne som snakket om å ha to pupper osv.. Og jeg så for meg at de hadde laget en kalender med fotografier av seg selv..

Og selv om det er modig gjort, så tenkte jeg, nakne kvinner i en kalender på kjøkkenet er ikke akkurat midt i blinken. Det uavhengig av hvor mange og hvordan bryst man måtte ha. Men nå viste det seg at hver måned har et kunstverk.. Kalenderen koster kr 300,- og porto er inkludert. Leveringstiden er cirka en uke, og overskuddet går til Rosa sløyfe-aksjonen.

Så jeg oppfordrer alle til å støtte med å kjøpe en kalender det har jeg gjort.

Traktor til jobb

Siden jeg er vokst opp i Oslo, så har jeg liten traktor- kunnskap og erfaring. For å komme seg rundt til skole, trening, jobb har det helst vært beina, sykkel, moped, bil eller buss som har vært alternativene.

Men da jeg i dag sto og ventet på det siste alternativet - bussen - så kom det en traktor susende forbi. Ja ja, susende var kanskje ikke et dekkende ord. Men det kom i hvert fall en kar kjørende forbi med øreklokker og traktor. Og det var da jeg begynte på mine daglige hverdagsgrublerier..

Traktoren kjørte nemlig i kollektiv- feltet. Vil det si at traktor klassifiseres på samme måte som moped + motorsykkel? Han kjørte også rett igjennom bomstasjonen (vi på bussen tar jo igjen alle sammen der). Vil det si at traktorer ikke trenger å betale? Og hvordan er det med parkering av traktorer, må man betale for det? Og hvordan er det egentlig å lukeparkere en traktor?

Hvis du har noen nærmere opplysninger om Traktor- kjøring, skriv gjerne en kommentar, så oslo- piken kan lære litt i dag også.

2. november 2007

Livsstilssykdommer

Leste en artikkel i går om et treningssenter som hadde tilpasset trening for eldre og de med livsstilssykdommer. Og det fikk meg til å tenke; hva er egentlig livsstilssykdommer? Jeg spurte min kjære og han mente kanskje det var gonore- spinning eller klamydia- gym. Men noe sier meg at samlingsgrupper for de som har gonore og klamydia kanskje ikke er så populært..

Så jeg googla litt på ordet "livsstilssykdommer". Wikipedia hadde følgende å si: Livsstilssykdommer er en samlebetegnelse på sykdommer eller lidelser et menneske kan få som resultat av egen, selvvalgt livsstil. Wikipedia sier også at med livsstil menes måten et menneske ut fra egne valg forholder seg til eget levesett, gjennom kosthold, fysisk aktivitet, inaktivitet og forhold til nikotin, alkohol og rusmiddel.

Kan man da si at en alkoholiker har en livsstilssykdom?? En med lungekreft etter 20 års røyking, hva har hun/han?

Og etter som man utbroderer videre i denne tankebanen... Hvordan kommer dette til å se ut på treningssenteret? Her står kuppern og andre gamlingser klar til å spinne, og så kommer Bøler svingstang og stein i skoen gutteforening. Nei, det tror jeg ikke hadde blitt noe særlig.

Så moralen er; si det som det er; trening for alle, også de som er overvektig.

19. oktober 2007

Det er BARE fotball

I mange uker nå har bergenserne snakket om gullet som skal hem. Og som alle vet så snakker bergensere høyt, tydelig og mye (med få unntak).

En venninne av meg har funnet seg en bergenser. Han er kanskje den eneste bergenseren som ikke er fotballinteressert nå om dagen, og har med det også beholdt bakkekontakten. Han fikk en sms fra en kamerat der det sto "Gullet har kommet hem!".. Hæ, tenkte han. Gullet, hvem?

Men stort sett så er bergensere (og en og annen haldenser) i ekstase om dagen. Og siden de ikke har vunnet serien siden 1963, så er det dem vel unt. Men når voksne menn figurerer på tv-sporten gråtende fordi de ikke fikk billett til Brann - Viking. Og dagen etter gråter en skvett til, fordi en barmhjertig person ga dem en billett... Da er det på tide å minne om at: det er BARE fotball.

16. oktober 2007

Stakkars menn med hagle

I Sverige raser rovdyrdebatten for fullt. I det siste er flere jegere "tatt" av bjørn i Sverige. Folk går ba-na-nas, og vil skyte bjørn, gaupe, ulv og det som er av rovdyr i Skandinavia.

Midt oppi denne "noe opphetete" debatten hadde de på Dagsrevyen et intervju med en talsmann for WWF som uttalte følgende:

- Det er jo merkelig at bjørnen alltid finner jegerne som faktisk er bevæpnet. Her er det tusenvis av bærplukkere som rusler rundt i skogen, helt ubevæpnet og de har aldri noe problem med rovdyra..

Som den Oslo- jenta jeg er, så holder jeg med Bamse. Der klart du må få ta igjen når fulle menn med rutete flanellsskjorte kommer og forstyrrer deg.

15. oktober 2007

Inn med koa..

I helgen hadde jeg gleden av å dømme SYV håndballkamper for jenter og gutter 13-14 år. Hvordan jeg har havnet tilbake i den sorte drakta er litt uvisst, men jeg er ganske sikker på at det har noe med at jeg er dårlig på å si "Nei".

Så på lørdag var vi i Jordalhallen, min makker og jeg. Første kampen gikk fint, men andre kampen.. da møtte vi på noen sjarmerende fedre fra Vålerenga. Og når man ser på det i perspektiv er det ganske artig..

Hvor ellers finner man:
- Mann ca 40- står og kjefter og skriker på en jente (19) og dame (31) av full hals i 20 min.
- Han skriker og kjefter så mye at han får med seg dattera si og de andre venninnene på 13.

Tenk deg å sette det scenario inn i andre situasjoner. Jeg er ikke oppvokst med å få så mye kjeft, jeg er heller ingen sterk tilhenger av voksne som kjefter på andre voksne. Men det er ganske utrolig hvordan man lar seg rive ned og bli primal når man er på en sportsbane.

Så jeg sier som gutta på ca 11 sa til meg i Jordalhallen; Pass deg dommer, koa kommer.

Arroganse

Sjekket tekst-tv i går, og der hadde de en artikkel om Daniel Berg Hestad. Han hadde fått snakka på seg et rødt kort i kampen mot Notodden på søndag.

Daniel Berg Hestad var fly forbanna for det han mente var REGELRETT ARROGANSE fra dommer Svein Erik Edvartsen. Han mente at dommeren var ute etter ham, og at han viste en arroganse som ikke hørte hjemme hos en fotballdommer.

Ja.. Noen som hører det singler i glass?

12. oktober 2007

Dagens Næringsliv

Trodde du at Dagens Næringsliv er en seriøs avis... hmmm... tja.. kanskje ikke alltid.. Vet du for eksempel hva som er den mest sette TV-snutten på www.dn.tv?

Det som faktisk er den mest sette filmen, en film som over 45.000 stykker har sett er:

Harald fjernstyrer Celina

Skattelister

Ja da er skattelistene kommet ut på nett igjen. Vi har forberedt oss lenge på trykket som kommer til å komme på www.dn.no/skattelisten.

Jeg har jo som vanlig gjort noen søk på forskjellige "kjendiser", dvs kjæresten, pappa og Cecilie Ditlev-Simonsen. De to første har nok ikke så stor almenn-interesse, men Cecilie D-S er jo litt morsom å se på.

For det første har hun 0,- i formue. Det visste vi jo forsåvidt. Selvangivelsen har jo ikke noe felt for tanter i Sveits. Det som er verdt å merke seg er dog at hun har over 2,6 mill i lønn i året.. Dvs hun hadde 2,6 mill i lønn i året. Før hun begynte å krangle med sine eksmenn 2 og 1 (hhv 28,6 og 1,37 mill kroner) om å få mer penger..

Hun hadde vel hatt til smør på pølsa uten å skulle ha hele formuen til eksmennene også...

Så moralen er: All you need is LOOOOVE!

10. oktober 2007

Forskjell på folk

I helga var jeg på venninne- treff, og innimellom all gapskrattingen blir det jo litt jobb-prat. Jeg som java- programmerer er ikke så opptatt av å fortelle om utfordringer i arbeidet mitt. Det er et noe smalt fagfelt med mindre almenn interesse. Men en av mine venninner (som i dette tilfellet forblir anonym) er fysioterapaut. Og når man jobber med mennesker - ja da får man straks litt friskere hverdag.

Min venninne hadde en god historie som brakte latterhylene til en ny dimensjon. Min venninne, la oss kalle henne et fiktivt navn; Tarni. Tarni har egen praksis og en vakker dag i sommer kom en ny pasient fra Bergen inn på kontoret hennes. Den bleikfeite og noe brekk- ekle bergensern hadde vondt i skuldre/ nakke. Tarni er en åpensinnet dame/jente og nevner ofte at; det er mye som er naturlig når det gjelder kropp.. Det hun ikke var helt forberedt på dog var at den bleikefeite bergensern tok av seg ALLE klærne utenom undikken. Han hadde vondt i skuldre/nakke, men fant det naturlig å ta seg overdel, bukser, sko og sokker.

- Ja ha.. tenkte Tarni.

Videre hadde han noen tær som lå litt over hverandre.. Derfor hadde han plastikk-skiller mellom hver tå.. Disse tok han også for sikkerhets skyld av, og plantet på pulten til Tarni.

- Ja ha... tenkte Tarni.

Sterk som hun er begynte Tarni å behandle pasienten. Tok litt på skuldre og nakke til den bleik- feite mannen i undikken. Da begynte bergensern å stønne høyt: "Å jaaa.. der jaaa... ja... akkurat ... der"...

- Nei... tenkte Tarni.

Bergensern er fortsatt kunde hos Tarni, men hun måtte innrømme at det var ingen som sa noe om dette på fysio- utdanninga. "Hvordan takle smellfeite bergensere som villig vekk kler av seg nesten til nettoen og stønner høyt når de blir tatt på".

Så moralen er: hvis du vil ha en uforutsigbar hverdag; bli java-programmerer.

9. oktober 2007

Jeger vs bjørn

Hørte på TVN sine nyheter i går, der sa de:

Jeger funnet drept av bjørn.

Da lurer jeg på, fant eller drepte bjørnen?

5. oktober 2007

Yatta Yatta

Hmm... Japanere altså... Hva skal man kalle dette Japans nakne bidrag til Grand Prix???

4. oktober 2007

Tanker som jeg tenker

I det siste så har jeg ikke hatt så mange ting jeg brenner for og som jeg "bare må få ut" i bloggen min.. Det meste har gått på kosebilder av familien og stjeling av han som prøvde å skrive på svensk i kommentarfeltet.. Ingen dype tema.

Men jeg har alltid mange tanker i hodet, og dette var noen av tankene på vei til jobben i dag:

- Den gangen Kongsvingers store sønn og jeg gikk på do på Choice Pub og Pizza fordi det var så lang kø på dattera til Hagen.. Lurer på om han ikke var helt edru han heller?

- Min kjære sa her en dag "du vet hun nye naboen som hinker litt.... " Jeg lurer på hvordan hinkepinken hadde sett ut. Dame ca 40+.

- Lurer på om hun ved siden av meg som snakker om presangen - jaktkniver til 40-års jubilant - må ta denne samtalen på bussen klokka 08:09 om morgenen.

- Hva hadde skjedd hvis man gjenbrukte slam-kloakk-vannet som de pumper opp i rundkjøringen på sjøsida av Oslo S. Kanskje i den store fontenen som står ved siden av, midt på plata.

- Lurer på om jeg har fått noe godt i matboksen i dag..

Så moralen er: Jobben som sjefen min er fortsatt ledig.

2. oktober 2007

Trøndersk intimitet

1. oktober 2007

Bestevenninna mi

For noen dager siden var "bestevenninna mi" såååå indignert fordi jeg sa at samboeren min var min beste venn. Jeg måtte ro meg ut av situasjonen med å si at hun var bestevenninen min, mens samboeren min var min beste venn. Han var forsåvidt ikke så keen på tittelen bestevenninne heller, så det gikk greit. Så "min bestevenninne" godtok forklaringen med et nødskrik...

Så, sent i går, får jeg vite ad omveier at "min bestevenninne" har fått seg kjæreste.. Noe hun ikke har sagt et fnugg om. Hun har ikke sagt at det er noe på gang en gang. Så nå tror jeg faktisk jeg skal ta tilbake det jeg sa... Tror faktisk hun ikke er "bestevenninna" mi allikevel.

Så det så.

28. september 2007

Familien

Når vi andre går og legger oss... og det blir mørkt ute... Da er det tid for den gode samtalen :-)

Etikk og moral

De siste dagene har jeg hatt en indre og ytre diskusjon gående. Når man skifter arbeidsgiver, hvordan skal man forholde seg til den tidligere arbeisgiver? Kan man fritt spørre sine gamle kollegaer om de har lyst på jobb et annet sted? Feks det stedet jeg har begynt å jobbe. Eller er dette helt forkastelig? Det gjøres jo hele tiden, men er det moralsk riktig?

For å gjøre det enda vanskeligere, så er min situasjon enda mer spesiell. Ikke nok med at det muligens er umoralsk å rekruttere fra gammel arbeidsgiver. I tillegg er det samboeren min som er sjef for de fleste som jeg kunne tenke meg å jobbe sammen med fra min tidligere arbeidsgiver. Så hvis jeg spør en jeg har jobbet sammen med før om hun/han vil ha ny jobb, så "svikter" jeg på en måte min kjæreste, beste venn og samboer... Jeg tar fra ham, for å berike min egen hverdag.

Vi har vært gjennom flere rekrutteringsprosesser her jeg jobber nå, og jeg har klokelig holdt kjeft. Men denne problemstillingen ble igjen aktuell denne uken da min sjef sa opp, og de/vi er på jakt etter en som kan lede avdelingen jeg jobber på.

Så hva har jeg kommet frem til? Hva er det moralsk riktige? Hvordan kan jeg spørre uten å spørre, og uten at det er jeg som får "skylda" / skyllebøtte fra samboern?

Det jeg kom fram til var følgende: Jeg skriver et bloginnlegg om det, så får enkelte i min gamle jobb (som muligens leser dette) ta et hint og si fra hvis de har lyst på ny jobb. Det kan jo ikke være umoral, jeg skriver om ting som har skjedd meg, men navna tør jeg ikke ta med :-)

PS: Eventuelle søknader på svensk forkastes umiddelbart.

24. september 2007

For dere som kjenner noen som kjenner noen...

... som laster ned fra nettet.

http://thepiratebay.org/blog/86

Her er det mye god lesing :-)

Hvem var egentlig med på blåbærtur?

Jeg er en "ivrig" beat for beat seer. Jeg ser på nrk og er i seergruppen 31 - 50 år. Jeg får med meg gullrekka for å si det sånn.

Nå på fredag var Bjarte Hjelmeland og Svenn Nordin hos Ivar, og Nordin sang blåbærvisa/ blåbærturvisa av Alf Prøysen. En ting er jo at lillebror gikk bakerst og plukket i et lokk... men hva heter egentlig søsknene til lillebror? Nordin hadde med både en Kjell og en Pelle.. og jeg synes dette var rart.. I min blåbærtur har det vært med en Ola.. og ikke noe Pelle..

Nå viser det seg ved et kjapt google-søk at det nok er Svenn som er nærmest orginalen.. og at Ola aldri var med. Kjell heter Kjellemann, men er faktisk også med og plukker blåbær.

Hvem var med på din blåbærtur?

21. september 2007

min fritidssyssel...


Av og til når jeg ikke jobber, blogger, jogger, eller blobber... så lager jeg hjemmeside for BSK Kvinner Elite.

Jeg har nå lagd litt nytt design... Hvis dere har noen kommentarer... Plis feel free to comment :-)

TGIF

18. september 2007

Og da har jeg skrevet brev igjen....

heisa,

Jeg reiste i dag med 83X fra Ljansbakken kl 08:17 mot byen. Jeg gikk av på Oslo S, og merket fort at jeg hadde glemt min fine rosa Kari Traa lue. Jeg løp deretter etter bussen og nådde den igjen på rødt lys i krysset Strandgata / Prinsens gate.

Der sto jeg i et halvt minutt og banket på døren, prøvde å mime/rope at jeg hadde glemt igjen min fine rosa lue på bussen. Dette ble møtt med et sint, overlegent blikk fra føreren som nektet å slippe meg inn. Jeg sto ved siden av bussen et halv minutt, men ingen respons hos føreren. Damen som satt på første rad var heller oppgitt.

Jeg regner med at dere vil svare meg på denne henvendelsen ca sånn; "Vi skjønner din frustrasjon, og vi skal dette opp med den aktuelle føreren".

Det er rett og slett ikke godt nok for meg denne gangen. Et eller annet sted har buss-sjåfører fått det inn at de på ingen gitte tidspunkt skal ta på passasjerer utenom holdeplassene. Og den ukulturen må dere få slutt på.

Så hvis du ser en norsk-pakistansk buss-sjåfør i 30-års aldern med solbriller, tykk armlenke og rosa kari traa lue. Så er det buss- sjåføren fra 83X bussen i morges. Jeg regner med at lua mi aldri kommer til rette igjen... Noe den kunne ha vært hvis Sporveien hadde hatt litt bedre service på 83X bussen kl 08:17 i morges.

17. september 2007

Out of Office


Beklager at det har vært dårlig med blogging i det siste.. Jeg har vært på konferanse sammen med java-nerdsen.

Konferansen var ikke i Las Vegas men jeg synes nerdsa på bildet over var artige.

10. september 2007

Fortsatt usikker

Er du fortsatt usikker på hva du skal stemme? Testen under tror jeg er ganske god. Jeg fikk følgende resultat:

Disse partiene bør du vurdere:
Høyre: 69,6
Venstre: 61
KrF: 60
Sp: 58,5

Disse partiene bør du styre unna:
RV: 49
SV: 45,1
Ap: 44,7
Frp: 33,3

Kan vel si såpass at det verken blir Krf eller Sp på meg... Eneste tingen jeg stussa litt på med denne testen var svaralternativene på spørsmålet "Hvor gammel er du?"

7. september 2007

Dialektleksjon

Dette er kanskje bittegrann barnslig.. men skitt au.. Her er Raske Menn med Danglebærsangen - en koselig sang på forskjellige dialekter. TGIF.

6. september 2007

Lurer du på hva du egentlig stemmer på?

I denne valgkampen, kanskje mer enn tidligere valgkamper, er det vanskelig å finne ut hva de forskjellige partiene egentlig mener. Hvem er egentlig for dumping av gift i Oslofjorden, hvem vil egentlig ha bestemor/ mor ut på anbud og hvem vil egentlig bygge ny mossevei.

Her er noen nyttige ting å vite hvis man skal stemme i Oslo på mandag;

- Erling Lae (H) vil beskjære alle buskene i tigerstaden, slik at det blir vanskeligere å gjemme seg - derav mindre kriminalitet.
- Rune G. (Ap) vil ha mindre og mer spredde puber. Man har i dag for store sjenkesteder, som ligger for tett. Ved å spre de ut og gjøre de mindre blir det mindre bråk.
- Kristin H (Sv) har dog det beste valgkampargumentet. Hun er for bedre vær;

5. september 2007

Dumping i valgkamp

Petter Pæra har meldt seg på i valgkampen.. Han er for miljø og mot Krig og Fred og sånn.. Det får meg til å komme på det vakre diktet Kjetil B. Alstadheim skrev i DN rett før jul i fjor;

Lille, feite Petter pæra

dro til Ås og ble beæra

Terje traust og Petter kul

møttes rett oppunder jul

Eplekjekke kjernekarer

trosset ruskeværets farer

trosset regn i sølehagen

for å feire epledagen

Kule Petter uten slips

liker helst å plukke rips

Tråkket ut på fuktig plen

hippe sko på korte ben

Hotellinvestor og minister

under epletreets kvister

skålte for den nye frukt:

økologisk matprodukt

Feite pæra Petter lille

Eplet hans er av de snille

Uten gift og sprøyterester

Passer fint for Petters gjester

(og som pynt på Petters fester)

Fadder lille pæra Petter

skulle døpe Grannys fetter

Skuffet ikke gutta boys

navnet måtte bli «Your Choice»

Terje sto ved treets rot

som en nyttig idiot

Petter er jo ikke lusen

ga tohundreogfemtitusen

Grønne-Petter lille feite

Syns importepler er teite

Ønsker heller norske varer

uten skumle sprøytefarer

Petter spiste ett og to

Smaken var jo «jævlig god»

Økomost og frukt til tross

i regnvær passer calvados

Lille, feite øko-Petter

takket for seg like etter

Svarte-Petter for avsted

i Mercedes S.U.V.

4. september 2007

Åge billetter

Grunnet familiære årsaker får jeg desverre ikke brukt mine tre åge- billetter. Har du lyst til å se åge live på rockefeller 15. september? Ta kontakt på lille_engel@hotmail.com.

3. september 2007

Danskebåten

Jeg har vært på håndballturnering i helgen, og tradisjon tro så var det danskebåten tur retur Oslo - København som var "fremkomstmiddelet" vårt. Og makan til øko- system er det vanskelig å finne noen annen plass tror jeg.

På vei nedover var det cirka 10 håndball- lag og en haug med japanesere som delte femte etasjen. Jeg tror nok Japan fikk med seg litt av norsk/ danske fylletur-kultur som de kanskje ikke var helt forberedt på. Å kjøpe seg en flaske med sprit, en six pack med sodavann og sitte inne på en lugar som knapt er 3 X 3 meter på voerspiel kan jo ikke virke særlig logisk... men men..

På vei tilbake var vi fortsatt mange håndball-lag, men da kom også mangfoldet frem ellers på båten. Mellom Rockwool- arbeidere, Downs- foreningen og Søndre Land MC klubb satt vi i skjønn forening.

Best var Rockwool- arbeidern som kom bort og snakket engelsk til oss;
- "Hi there, do you want to come over to our table over there and sit."

Min venninne Mysingen og jeg hadde merket oss at de var trøndere så vi svarte;
- "Nei, egentlig ikke".

Han var av den standhaftige typen, så han fortsatte (på engelsk), mens Mysingen og jeg så litt skrått på hverandre...

- "Why don't you want to? We are nice guys, and we sit right there".

Da takket vi ennå en gang høflig nei og sa at
- "Nei takk, vi har det bra her.."

...så sa trøndern:
- "E dokk norsk?".
- "Ja", sa vi..

Og da sa han; "Koffer snakke æ engelsk da?"... Det hadde vi egentlig ikke noe godt svar på.

30. august 2007

Utstyr er viktig

Utstyr er viktig, for å ikke si alt! Her en dag var vi ute og gikk oss en tur da et "eldre" ektepar på 50+ kom syklende forbi oss i bedagelig fart. Kona var kledd i en vanlige sort sykkelbukse, en t-skjorte og hjelm. Og bak kom han sjøl... i noe som fikk undertegnede til å le spontant og kanskje litt uforskammet høyt. For mannen hadde tatt på seg sykkeltopp og sykkeltights i størrelse "litt for liten" med masse reklame på.

Dette fenomenet - "godt voksne" menn med tight reklame-sykkel-tøy" - blir bare mer og mer utbredt. Og det er da jeg spør meg - hva får en ellers konservativ mann på 50+ til å ta på seg credit agricole dressen sin når han skal ut og sykle? Sykler de fortere hvis man har masse reklame på drakta? Er det kanskje derfor Thor Hushovd har blitt så god.

28. august 2007

YMCA på finsk

24. august 2007

Kjosern på tur


I går ankom Mr Kjos i Gripen til Rygge International Airport. En Mossepatriot kommenterer hendelsen slik;

Ari Behn, Einar Aas, pølse i vaffel, Rune Rudberg, Geir Moen (fortsatt lokal kjendis selv om en hasjrøykende innvandrer har rappet rekorden på 100m), Øystein Hedstrøm, mosselukt.... vi har alltid hatt mye å glede oss over i Moss...... og nå også internasjonal flyplass......

23. august 2007

VG SPORT - del 2

VG kan fortelle at o-løper Olav Lundanes ble kjeppjaget av ukrainske løshunder (se bildetekst) under en treningstur før VM i orientering. Nå har jeg aldri sett ukrainske løshunder, men jeg lurer fælt på om de hadde kjeppen i forlabbene eller baklabbene.. Eller om de hadde den kun i en labb...

VG SPORT

VG kan i dag melde om at Thorkildsen flyttet inn i OL-byen.. Ganske så rastløs ja. Spørsmålet er bare; flyttet han inn i Bejing der OL skal gå i 2008 - da er det jo en stykke til Osaka (der VM går). Eller flyttet han i Osaka - som får OL en gang i fremtiden?

Spennende...

21. august 2007

Fra tyvlyttet i Sverige..

När “Dörrarna stängs” känns för kliché

Slussen tunnelbana

Det är morgonrusning på gröna linjen och alla på perrongen försöker tränga sig in på det redan proppfulla tåget.

Chauffören (aningen irriterat): Jag tror vi har lite mer rum på höjden, så om ni lägger er på varandra så får kanske fler plats… Eller så väntar ni på nästa tåg som kommer om en minut!

Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør...

Mine foreldre har jo alltid vært perfekt... men jeg har hørt at ordtaket "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør..." er ganske mye brukt i mor/far - barn samtaler.. VG har i dag en artig sak på en mor som ble tatt med ni barn i bilen på skoleveien..

Foreldre klager på at skoleveiene ikke er sikre, så de må kjøre barna sine til skolen... Men det som er morsomt er at når UP /Tango-tango har kontroller ved barnas skoler... så er det jammen meg de samme foreldrene som blir tatt for all mulig snuskete kjøring. Og det er da ordtaket "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør..." gjør seg gjeldende... Tror dog ikke Onkel Politi går på den.

Nei, la bilen stå hjemme og gå sammen med barna til skolen.. Det er jo som et kinderegg; trim, frisk luft og tid med barna :-)

20. august 2007

Det er godt man ikke har...

... mye penger og to eks-menn. I hvert fall ikke når eks-mennene blir venner og synes det å stå sammen mot deg i retten er greit.



Cecilie Ditlev-Simonsen ville ha mer ut av skilsmissen sin.. Hun ville ha vinsamlingen... hun ville ha mer penger... hun ville ha de dyre malleriene... Ville ha mer mer mer...

Men det gikk vist ikke helt som hun hadde tenkt... hun får permisjon fra jobben... kanskje en liten baksmell etter innrømmelsene... hun får dårlig omdømme... "Noen" sier hun skader faren sin, arbeidsgiveren sin og ikke minst partiet til høyre midt i valgkampen.

Lurer på om hun så den komme? Og lurer på om hun bare angrer bittelitt på at hun satt igang mølla.

Moralen er; When the shit hits the fan... you better have a plan b!

17. august 2007

The Java Posse kommer!

16. august 2007

Skue hunden på hårene

Debatten om ambulansefolk, Ali i Sofienbergparken og rasisme har rast de siste dagene. Hvordan kunne de la en familiefar ligge å blø?

Jeg er enig i at det var en feilvurdering av ambulansefolkene, og de har vel selv unskyldt ordbruken... Men i mange situasjoner så legger vi mennesker en del kriterier ubevisst eller bevisst for våre uttalelser og handlinger. Vi merker oss faktisk hvilken hudfarge en annen person har, hvilke klær personen er kledd i, hvilket språk man snakker og hvordan man ter seg.

Etter å ha hørt utallige historier om somaliere i Oslo - også kalt somlere i enkelte miljøer - så er jeg forutinntatt når det gjelder somaliere i Oslo. Det vil ikke dermed si at jeg går omveier for å ikke støte på somaliere, men jeg har en del underbevisste (og nå ganske bevisste) kriterier jeg legger til grunn for min bedømming. Og dette er sikkert urettferdig for en del mennesker med somalisk bakgrunn.

Her en dag var jeg på Grønland og skulle kjøpe stoff (som i tekstil) som jeg hadde tenkt til å sy Salwar Kamiz av. Jeg var i fire tekstilbutikker på Grønland, og alle behandlet meg nogenlunde likt. Noget avventende. De hadde sikkert sine kriterier for sine handlinger og uttalelser til meg. De behandlet nok meg på en annen måte enn de andre damene i butikken som allerede hadde på seg sin Salwar Kamiz.

Ingen verdens ting forsvarer rasisme. Men å si at man skjønner hvordan ambulanspersonalet i Oslo tenker... det må være lov.

15. august 2007

For oss som fascineres av bildene på Finn.no

På Facebook fant jeg en gruppe som het "For oss som fascineres av bildene på Finn.no". Der har de lagt ut endeløse rekker av bilder som de har hentet fra finn.no. Jeg må si at jeg ble - ja akkurat - fascinert.


Ikke nok med at det er fascinerende hva folk legger ut... Kommentarene var ganske morsomme også... Dette noe grønne kjøkkenet hadde feks kommentaren:

- Stilig!! Kanskje ikke så godt å rusle ned her litt fyllesyk en søndag morgen..men men..

Og denne her:

- For deg som vil ha en helt strøken telefonstolpe som utsikt!

14. august 2007

Hva er en kjendis?

Norge er et lite land, og således kan man nesten alltid finne noen som kjenner noen man kjenner når man kommer til et nytt sted. Norge er et lite land, og Oslo en liten by... En enda mindre by er Tromsø. 23.-24. august skal det være festival i Tromsø - Døgnvill. I den forbindelse skal de ha et eksklusivt VIP-party.. Very Important Person party.

Egon Holstad skriver i denne forbindelse ganske godt om VIPs og kjendiser i Nordlys. Han er jo på en måte kjendis selv - han har vært på TV med platebaren sin Feedback, og han ble også en kjent figur i en vandre- e-post han skrev for et par år siden.

Men tilbake til "kjendisene"... Pia Haraldsen skal nemlig være DJ på VIP party til Døgnvill. Og som Egon skriver;

- Er du eksdama til en obskur hertug og i tillegg datter av en mor som har vært gift med nevøen til landets dronning, er du umiddelbart en het kandidat til å være platesnurrer på VIP-fest i Tromsø.

Så hva skal egentlig til for å bli kjendis i disse dager. Datter av en mor som har vært gift med nevøen til dronning høre unektelig litt tynt ut? Er det nok å lage seg en hjemmeside, være med i et reality-show eller bare si det mange ganger nok selv?

13. august 2007

Engleprat

De siste ukene... eller er det månedene... har det blitt snakket mye om Märtha i mediene... Kanskje ikke så mye om Märtha selv, men om hennes påståtte kommunikasjon med hester, engler og andre ikke-menneskelige karakterer...

Jeg har ikke interessert meg så mye for debatten. Jeg snakker ikke så mye med andre engler, og jeg har heller ingen overbevisninger som sier at jeg kan få det til... Jeg har rett og slett oversett debatten, sykmeldingen, alle uttalelser om at vi har en prinsesse som er gal/ikke passende/syk o.l.

Men på lørdag kom sjokket. I beste sendetid på lørdag kveld, så tok de ut mitt favorittprogram på Nrk - Allo Allo - og sendte heller et intervju med Märtha Louise. Jeg boikottet selvfølgelig og fant fram yatzy blokka. Makan til prioritering.

Så moral er; Märtha må gjerne få snakke om/med engler, men ikke klokka 1940 på lørdager.

9. august 2007

Unngå tissing utenfor



8. august 2007

Hva er alternativet?

Min sambo, blårussen gremmes hver gang vår næringsminister dukker opp på skjermen.

- Han høres mer ut som en fagforeningsleder enn en næringsminister, kommer det grumt fra såffan.

Og det er da jeg tar den lette tonen; Dette er jo det vi har valgt til å styre landet. Vi har en solid masse i den norske befolkningen som vil ha det slik. Så begynner jeg å tenke; hva er egentlig alternativet. Joda, det andre alternativet er Frp. Ap og Frp er jo våre to desidert største partier.

Så da kan man velge mellom næringsminster med fagforeningssjarm, eller et parti som vil importere asiatiske koner, abortere bort alle handicapede foster og skylder all uroen på ikke vestlige innvandrere.

Norge er godt land å leve i...

7. august 2007

Bare for å avkrefte

Jeg har ikke snakket med Märtha Louise i sommer, eller noen andre fra kongefamilien :-)

Mor

I gårsdagens dn hadde Professor Ulltveit-Moe en god kronikk om at morsrollen ikke kun handler om å være klar med kakao og boller når småbarna kommer hjem fra barnehagen. Dette er kanskje noe flere bør tenke litt på. Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått både i pose og sekk. Min mor er et unikum som var hjemme til jeg var 10-11, kan sy, baker fortsatt nydelige boller og er familiens skarpeste i matte.

Men i dag, der over 50 % av de som søker høyere utdanning er jenter bør vi kanskje fornye morsrollen litt også. Foreldres ansvar stopper jo ikke når poden har klart å gå, stå og pusse tenner selv. Karen Helene Ulltveit-Moe skriver følgende;

Mange mener at kvinners yrkesaktivitet også har en klar nedside - i form av mindre tid til, og dermed dårligere omsorg for barn. Det blir færre mødre av typen i «Karlson på taket» som står klar med varme boller og kakao når Lillebror kommer hjem fra skolen.

Men vi glemmer lett en annen side av kvinners yrkesvalg. En yrkesaktiv mor kan gjerne noe som andre mødre ikke kan. Jeg var annerledes. Jeg var den eneste jenten i klassen som hadde høyt utdannet, yrkesaktiv mor (og forøvrig også den eneste med far som vasket hus). Hun gjorde en slett jobb når det gjaldt kakaokoking, og jeg hadde det styggeste gabardinskjørtet i kirkekoret, for de måtte syes av mødrene. Det var ikke fritt for at jeg innimellom gjerne skulle byttet henne ut med moren til Lillebror i «Karlson på taket».

Men når det gjaldt hjelp til matteleksen, korrekturlesning av engelskoppgaver, diskusjon av norsk stil og rettslæreoppgaver var hun til mye større hjelp enn de andre mødrene i klassen. Når det skulle gjøres universitets- og studievalg, hadde hun innsikt og bidrag å komme med som mine venninner i stor grad kunne se langt etter på egen hjemmebane. I dag ville jeg aldri ha byttet. En mor er ikke bare mor for små barn, og den moren som er best for små barn, er ikke nødvendigvis den som er mest ideell for tenåringsbarn.

2. august 2007

Live from Norway Cup

Da er jeg live inne fra sletta... sitter på avdelingen teknisk info og lengter etter senga. Har vært her siden 0730 i dag og nå begynner hjernen å gå like treigt som "datan" foran meg. Noe sier meg at du ikke finner en Compaq Evo T 20 i butikken lenger med mindre det står brukt foran butikken på skiltet.

Denne uka har vært like begivenhetsrik som den pleier. Uke 31 på sletta pleier å gi valuta for pølse-pengene. Vi har hatt besøk av illsinte tilskuere, foreldre, spillere og lagledere på i hvert fall fem verdensspråk. Vi har fortalt russere at "nei, vi fikser ikke kampoppsettet slik at de russiske lagene ungår hverandre før finalen". Vi har hjulpet en gutt som skulle finne trine olsen som bor 30 minutter fra Kristiansand. Og vi har prøvd å forklare syd-amerikanere at å slå/sparke andre er feil.

Aldri fred å få, men guuud så artig.

26. juli 2007

Ekebergsletta

Neste uke blir det Norway Cup for 35. gang på Ekebergsletta. For engelens del så er det 22. gang hun tar på seg mannskapsskjorta og gjør en dugnad for klubben i vårt bryst :-)

Gjennom en "lang" uke blir det mye rart man skal gjennom.. I det fargerike fellesskapet på sletta hadde vi i fjor albanere uten sko, spyttende ledere fra Elfenbenskysten og russere som ikke ville møte tsjtsjenere til kamp. Men historien som sitter best i minnet var en far som kom inn i informasjonen og sa; jeg skal ikke komme å klage, men minsten min er ute og spiller 7-er fotball (dette er for de under 12 år). Også spilte vi nå mot et lag der faren til keepern på det andre laget sto ved siden av mål hele kampen og rettleda sønnen.. Og når det kom på slutten av kampen og en av våre spillere hadde fri bane til mål, så redda denne faren med et bein han stakk ut på banen. Det gjør jo ingenting for de teller jo ikke poeng og sånn, men jeg tenkte jeg bare skulle si fra :-)

Forhåpentligvis blir det like fargerikt i år som i fjor. Jeg gleder meg og håper det blir like mye "liv" på sidelinja som alltid.

For siste gang; Kor ble det av 'n far?

Ok, debatten begynner å gå mot slutten, og jeg skal også gi meg med tema "Kor ble det a' 'n far?" etter dette innlegget. Før det skal jeg dog nevne DN lørdag og Victor Norman. Victor har nemlig en kronikk i DNs lørdagsutgave som det er verdt å merke seg. Mannen er over 60 år, "men" allikevel en av de mest klarsynte og fremoverseende i denne debatten. Det skal ikke stikkes under en stol at han også etterlyser "han far", og at vi dermed er enige. Derav min beundring for hans mening :-)

Victor skriver;
-Det aller mest slående ved sommerens debatt er at ingen har foreslått at topplederne selv burde bruke mer tid på hjem og familie.

Han avslutter kronikken med;
- Da jeg leste artikkelen som ga opphav til sommerens debatt, fikk jeg umiddelbart assosiasjoner til en adresse mine oldeforeldre fikk til sitt sølvbryllup i 1906. I denne hylles først min oldefar i svulstige vendinger for sin innsats som toppleder. Deretter omtales sølvbruden "der i disse mange år har lunet hjemmets Arne, været sin Mand en sand Medhjælp, og ikke bidraget minst til at opretholde Herr Konsulens virkelyst, sjældne Arbeidskraft og flersidige Interesser".

En del av dagens toppledere kunne ikke sagt det bedre selv.


Med disse kloke ord fra en klok mann avslutter jeg da mine skriverier om tema.

20. juli 2007

Kor e' 'n pappa hen? - del 2

Ny dag - ny frue. I dag pryder Ninni Wilhelmsen (62) forsiden til DN. Hun er gift med Wilh. Wilhelmsen og mener følgende; Hjemmet er en kvinneoppgave. Og jeg sitter igjen med tanken; couldn't care less.

For meg er det ikke interessant hva en 62 år gammel rederfrue måtte mene om mine oppgaver - verken i hjemmet eller andre steder. Hun er ikke noen jeg identifiserer meg med, eller noe forbilde. Hun er en priviligert frue, som er dobbelt så gammel som meg.. Og alle vet at hun er mangedobbelt så rik som meg. Ja, i hvert fall mannen hennes da.

Det jeg savner i denne debatten er, hva synes den jevne mann? Hva gjør Ola Nordmann i hjemmet og på jobb? I forrige uke fikk vi jo vite hva Per Bjørnar Rødde fra Hitra og FRP mente. Han rådet norske menn til å hente seg asiatiske koner. Litt snodig mening til å være FRPer spør du meg... men men... På en måte så er det mer interessant å høre hva han synes enn Ninni Wilhelmsen. Ikke at jeg identifiserer meg med Per Bjørnar mer enn Ninni, men han har nok en hverdag som er mer lik "folk flest".

I 2002 var jeg på First Tuesday kveld der tema var "Kvinner og IT". De hadde faktisk fått til et debattpanel kun bestående av kvinner - Ingvild Myhre daværende adm.dir telenor Mobil, Barbra Thoralfsson daværende adm.dir netcom, Grethe Knudsen tidligere næringsminister, Hilde Widere-Wibe prosjektleder IKT-Norge, Eva Loenechen rekruteringsansvarlig Elan IT ReSource, Siri Von Krogh Jordmor Barnimagen.com og Mailen Tollånes leder "Kvinner og IT" ved NITH. Av disse damene var det faktisk den tidligere næringsministeren Grethe Knudsen jeg husker best. Hun sa noe sånt som;

- For at kvinner skal lykkes i arbeidslivet så må mannen komme på banen i hjemmet fra A-Å ikke bare fra A-B.

Og dette tror jeg faktisk er den viktigste forutsetningen for at kvinner skal lykkes i arbeidslivet. En mer aktiv husfar/ektemann og pappa. Jeg har relativt mange småbarnsfamilier i min vennekrets etter hvert, og jeg tror ikke jeg vet om noen familier der mannen i huset tar sine 50% av "arbeidsbyrden". Og ingen blir gladere enn meg hvis man finner noen som kan motbevise det.

Så istedenfor for å skrike etter den gamle kjerringa eller importere en kone fra Asia, hvorfor kan vi ikke endre litt på pappas rolle oppi dette her... Få frem "Han Far" litt. Det tror jeg alle har godt av, ikke minst han far sjøl.

18. juli 2007

Kor e' 'n pappa hen?

DN har de siste dagene hatt en lang rekke artikler om hjemmeværende husmødre, om hva som er rett og galt, og hva som skal sees opp og ned på.

Først fikk hjemmefruene fortelle hvordan de organiserte sin familie, og hvordan familien ikke hadde fungert hvis de ikke var hjemmeværende. Så kom AP- kvinnene og sa at sånn bør vi slettes ikke ha det. Så kom kvinnene som jobber i toppjobber og sa at de i hvert fall ikke kunne ha vært hjemme... Og nå til slutt kommer Jens Ulltveit Moe og sier at han vil ha begge deler - en god yrkesaktiv mor.

Men oppi alt dette shjatre om hva mor skal gjøre, kor ble det a' 'n far?

- Jeg må bare si at hadde det vært en vanlig arbeidsdag, hadde ikke jeg fulgt datteren min til legen. Jeg setter pris på å bli fremstilt som en god far, men jeg er ingen mor Teresa. Det får da være måte på, sier Jens Ulltveit-Moe

Ja, for det er jo bare Mor Teresa som har tid til å gå med datteren sin til legen. Jan Petter Sissner var også i DN i dag. Han var dypt provosert av Ap-kvinnnene som kritiserte hjemmeværende kvinner.

- Hadde jeg hatt en kone som skulle jobbet like mye som meg, hadde det vært vanskeligere å ha barn og vi måtte ha organisert livet vårt anderledes.

Det "disse mennene" sier er jo indirekte; vi går heller på jobben (hele tiden) enn å være sammen med barna våre. Harald Stabell sier at -Jeg synes det er trist at dette er en problemstilling i 2007. Og det er det virkelig. Aldri har vi vært rikere, men likevel krangler vi om hvem som skal gidde å ta vare på barna våre.

Ingebrigt Steen Jensen kommenterte i VG FRPern som ville ha kone fra Asia fordi hun holdt familien sammen mye bedre enn en norsk karrierejagende kvinne ville gjøre.. Det kommenterte han slik;

- Han har, antagelig ufrivillig, snublet over en sannhet, nemlig at et pars samlede karrierejag kan gå ut over både forholdet, midjemålet og ungene. Det krever en løsning som handler om to menneskers omprioritering, ikke om å relansere en forhistorisk kvinne, sier Steen Jensen til VG.

Når man velger å få barn så synes jeg at man har tatt et valg. I de neste 18 årene (i hvert fall) så har man noen som alltid har førsteprioritet - familien. At man ikke alltid får dette til 100 % skjønner jeg, men at man ikke har et ønske om det.. det skjønner jeg ikke.

13. juli 2007

I disse gressløk-tider



Ta favoritter fra min barndom; gullars og labbetuss.

11. juli 2007

Navnevalg

Navnevalg er et hyppig diskusjonstema nå om dagen i mine vennekretser. Det siste året har seks av jentene i min omgangskrets født velskapte gutter og jenter (3 + 3), og to stykker er gravide. For min gravide venninne på Bjørndal, så håper jeg det ikke er lenge igjen da hennes status på facebook er: "is drittlei...........".

Vel tilbake til tema; navnevalg. For å sovne om kvelden har min kjære og jeg søvndyssende bokstavleker av og til. I går prøvde jeg å få til; "Hva om vi tar fine jentenavn - du begynner med A". Dvs at vi sier fine jentenavn på A, B, C osv helt til vi sovner/ evnt en av oss sovner.

Etter å ha sagt dette til min kjære så kom første ytring fra høyresiden;
- Bananlikør.
Jeg humra litt og sa;
- Ja men nå var det på A vi skulle begynne med da.
Da tenkte han seg litt om også sa han
- Panda-lakris da
Jeg humra litt til og sa;
- Da begynner jeg på Anna... (for å få ham inn på riktig spor).
- Bamsemoms kom det fra sida.

Så hvis noen vil kalle datteren sin for Bananlikør, Panda-lakris eller Bamsemoms, så er det herved foreslått.

Moralen er; man må passe på hva man sier, også i søvne :-)

10. juli 2007

Lattermild

Er det bare meg, eller er det flere som ikke klarer helt å ta modellcoach Jan Thomas alvorlig?

Jan Thomas, kjent fra TVN, uttaler til VG at :
-Norske modeller har rykte på seg for å være tjukke og late internasjonalt, sier Jan Thomas

Jeg sitter bare og småfniser og gjør trutemunn. "Hvem vil være seg selv 'a, jeg vil være som Paris"....

- Jentene blir kjørt så fillene fyker. Jeg lærer dem om det å ha konkurranseinstinkt, og har du ikke det som skal til er du med på feil program - dette er ikke «Farmen», sier moteeksperten.

Jaja... hadde det vært opp til meg så hadde Jan Thomas vært sammen med Ludwig og Solan i Flåklypa.. Makan til tegnefilmtryne.

Stang ut (evnt inn)

Endelig har Oslo fått en "fargerik" ordførerkandidat. I mange år har vi måttet ta til takke med gretne, gamle gubber fra høyresiden. Gubber som man sovner av, og som er så gamle at de sovner i upassende situasjoner selv også en gang i mellom. Alternativet har vært (og er forsåvidt) "snasne" damer med skeiv klipp og kjortel fra venstresiden... Men det var før Fabian kom feiende inn som ordførerkandidat for Høyre.

Ikke nok med at Fabian har hele Norges diva til mor, men han har også en egen evne til å komme seg på forsiden av VG/Dagbladet og andre useriøse mediealternativer.

Den siste tiden er det Stangs bakside man har sett mest av. Det er utrolig hvor mange forskjellige saker man kan trykke et bilde av en mann på 50+ sin bakside til. Jeg lurer på om de hadde gjort det samme hvis det var Marianne Borgen (SV) som var naken- badende. SVs ordførerkandidat i Oslo var dog kanskje ikke invitert på 50- årsdagen til Hagen. Artig hadde det jo også vært å høre hva folk ville si hvis det var APs Marianne Bachke (32) som hadde blitt avbildet. Det hadde nok fort blitt stemplet som useriøst, pussig nok.

Men over til dagens oppslag, som ikke var av Stangs mye omtalte bakside, men hans mye bedre forside. Han er nemlig forelsket, i Catharina (30). Og skal vi tro Catharina, så er han farlig for oss jenter... så sjarmerende er han. Så nå vet vi at Stang bader naken, er sønnen til hele Norges Foss og er så sjarmerende at han kaprer kvinner som er 20 år yngre....

Dette må jo bli seier.

Oppdatert: Dette har valgforsker Aarebrot å si om saken; - Fabian Stang stjeler mye spalteplass. Verken rumpa eller kjæresten hans er relevant for Høyres politikk. Han stjeler spalteplass Erling Lae kunne brukt, sier Aarebrot.

9. juli 2007

Litt ustø på hælen


Noen og enhver av oss har jo klart å dette ned fra høye hæler en gang i mellom. Dog kanskje ikke slik at man går med skinne i flere måneder, slik som dollface gjorde. Men her er en ny mote som gjør det enda vanskeligere; svømmeføtter med hæl;

6. juli 2007

Enkel kvinnes foretak

Det er tid for konkurranse igjen... og denne gangen trenger jeg virkelig hjelp fra kreative hjerner. Jeg skal starte/registrere et enkelpersonsforetak, og jeg trenger et navn. Foretaket skal drive konsulenttjenester av ymse art - med hovedtyngden på ting jeg kan. Eller ting jeg tror jeg kan.. Dvs webdesign, web-stuff og data-stuff etc. Har du et godt navn som jeg kan bruke?

Bengal Consulting er det allerede noe som heter, likeså Lille Engel AS. Det er ingen regler/begrensninger for hva man kan foreslå, men ta gjerne frem den ironiske tonen :-)

Håper det er noen der ute som kan hjelpe meg!

Ukens lekkerbisk


Knabba denne fra vampus som skriver;
"Fra "Don't Hassle the Hoff"-guppa på Facebook. Man skulle jo tro det fantes lover mot slikt..."

5. juli 2007

Hva kan man gjøre når man er tredve...

Alder er en relativ ting, og det er vanskelig å vite hva som er passende for ens alder. Så hva er egentlig passende for 30+?

- Kan man være snylteruss?
- Kan man dra på strandfest på natt til 1.mai?
- Kan man ta på seg penkjolen når man skal på J. Timberlake konsert?
- Kan man høre på Timberlake?
- Kan man skaffe seg en mann på 50?
- Kan man skaffe seg en mann på 19?
- Kan man se på de søte unge jentene på julebordet?
- Kan man se på de søte unge jentene på julebordet med heisblikket?

Nei, ikke vet jeg... Jeg tror man gjør lurt i å la den kjekke ungdommen få ha festene sine selv... Men kjærlighet har ingen aldersgrenser, men jeg håper min kjære holder seg unna de søte unge jentene :-)

2. juli 2007

Vi synger

Kompa La ma Jord
Kompa La

Kompa La ma Jord
Kompa La

Kompa La ma Jord
Kompa La

Å Jord, KompaLa...

Så moralen er; det er aldri for seint for en sang (på en lørdagsnatt).

29. juni 2007

Vil til Bergen.. vil til Bergen med det samme...


Sjøsiden av Oslo S i morgentimenen...

28. juni 2007

Spennvidde

For å vise at jeg er en splittet personlighet med noe sprikende interessefelt, så skal jeg nå blogge om heapdump verktøy... Fra vaskemiddel til Java Heapdumps.. ja .. ja.. Det er "on request" da.

JavaPosse, som er min favorittpodcast, hadde for noen uker siden SAP Memory Analyzer som sin "Application Of the Week". I tillegg har produktet fått "to tomler opp" av Bergensern, som er naturlig skeptisk til alt som begynner med SAP. Så jeg tenkte det var ok å prøve det.. da vi har noen OutOfMemory problemer fra tid til annen der jeg jobber. Dog ikke på fiskaren.

Etter litt frem og tilbake, så fant jeg ut at jeg kunne lage heapdumps fra tomcat 5.0.28 (med JVM 1.4.2_12 eller høyere) ved å sette -XX:+HeapDumpOnCtrlBreak i oppstartsscriptet. For så å bruke Ctrl + Break når jeg ville ha en ny dump. For de som ikke har vært helt til høyre øverst på tastaturet før, så er det der Break tasten befinner seg (sammen med Pause, Scroll Lock og de andre raringtastene). Man kan også få ut en dump ved å bruke -Xrunhprof:heap i oppstartsscriptet, men SAP Memory Analyzern kunne ikke parse disse filene... Av en eller annen grunn. Disse dumpene er hprof filer, som er sun sin standard.

Og her kommer det som er kjedelig... I produksjon kjører vi på Java VM fra IBM. Denne har jo "selvfølgelig" sin egen standard... Alle barn leker bra sammen, utenom IBM - de er sære. Så hvis man setter IBM JVMen til å dumpe, så lager den ikke hprof filer, den lager phd filer.

Så da er spørsmålet til alle dere java-nerds der ute; har dere hørt om noen verktøy som konverterer phd filer til hprof filer slik at jeg kan bruke min SAP Memory Analyzer??

27. juni 2007

Flekkfrid

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er en søler. Under navnet mitt på russekortet sto det Cand. søle og grise. Og jeg har ikke gitt meg i voksen alder. Dette gir et behov for vaskemiddel. Vaskemiddel til jakken jeg hadde på meg i går som hadde kaffeflekker over hele høyre brystparti. Vaskemiddel til seng, vegger og gulv etter at jeg bikka et bilde over en full kaffekopp som knuste ut over hele soverommet... etc. etc...

Mitt problem på dette området er at jeg ikke kan stole på reklamen. Man har OMO Color med fargebevaringssystem, OMO Ultra som er effektiv mot flekkene, man har sauene som liker Milo, man har ikke bare hvitt men Blenda Hvitt... etc. etc... Men det er jo ingen av disse som fungerer.. Derfor har jeg begynt å ekseprimentere. Jeg har forsøkt Cillit Bang, den må jeg innrømme at jeg kjøpte for jeg fikk med en slik fin rosa vaskebøtte.. Men etter litt fant jeg vinnern; Stol på Vanish - farvel til flekkene!

Vanish er så mye som et vaskemiddel som faktisk fjerner flekker. Spray litt på flekkene, og vips borte etter en vask. Nå tror sikkert noen at det har klikket for den lille engelen, men dette var faktisk en god historie synes jeg. Jeg fant et vaskemiddel som holder det det lover!

26. juni 2007

The French vs the Americanos

25. juni 2007

St Hans

I helgen var det St.Hans feiring... og drittvær. Vi var så heldige at vi var bedt på hyttetur. Hyttens (nei, vi sier da ikke hytta mann) mektige vertinne fra Halden var som vanlig utrolig gjestfri. Hun hadde bedt inn til "sittning" for tyve stykker. Sentralt i sittningsrutinene til vertinnen er jyckling - små innslag som vitser, sang og små fortellinger.

Jycklingen tok fart ettersom vi kom lenger og lenger ned i den skånske akevitten, og kvaliteten gikk med samme fart nedover igjen ettersom vi nærmet oss bunden på flaskene. Når vi nådde bunden så var det ikke mange som merket at vitsemaker Børresen tok feil og fortalte vitsen om de to nekrologene som var på barbesøk.

Min favoritt var dog valdres- svenskens fortelling. Valdres-svensken har jeg alltid sett på som en sjenert pike, men når hun sang om svigermor som gikk i lufta og flere andre stev så endret jeg holdning.

I sin fortelling kunne hun fortelle at hun og hunden Gustav hadde vært ute og løpt her en dag. Gustav er en meget lydig hund, og er bare snill. Han liker også å jakte på fisk i oslofjorden, men det er en helt annen historie. Så Valdres-svensken og Gustav hadde løpt oppover langs Akerselva da de så en av hennes gode venninner gå foran dem. Når de kom nærme nok så roper hun; Gustav, angrip ... angrip...

Venninnen snur seg ganske kjapt... og Valdres-svensken merker det fatale; neida, det er ikke hennes gode venninne. Det er en helt ukjent person....

Så moral er; Eplekjekk er ikke å være litt rød i kinnene, men kan fort føre til det.

22. juni 2007

Justin - I do

Sammen med alle de hylende tenåringsjentene var jeg i går i Oslo Spektrum. Der opptrådde den 26 år gamle Justin Timberlake.

Justin (vi er på fornavn) er ganske så flink til å danse, kan synge og spiller gitar og piano. Og jeg må innrømme at jeg ble aldri så lite bettatt der jeg satt sammen med de andre snuppene, som var halvparten av min alder.

Spektrum var fyllt av jenter som opplever 80-talls moten for første gang. Som bare synes strikkbelte, tupert lugg og masse brunkrem er super-smooth, uten å ha historikken. De er født på 1990-tallet, da vi lo oss forderva av hvordan vi så ut på 80-tallet med stæsj og stas.

Så der satt jeg og var betatt av en 26 år gammel dansende kjekkas, midt i et hylekor av dansende småpiker... og så tenkte; hva gjorde jeg når jeg var på den aldern? Når jeg var tenåringen for et halv liv siden.

Og svaret er; I 1992 var jeg 16 år - da var jeg på Dire Straits på Valle Hovin. Ja ja...

Så moralen er; man blir aldri for gammel for en dansende kjekkasser, og man er aldri for ung for litt god klassisk rock... tynn is her nå.

Freaky Friday

Jeg er jo litt nerdete, så dette blir et nerdete innlegg. Scott Berkun har sin blog på scottberkun.com. Han snakker om lederskap, innovasjon og derav en del IT. Som han korrekt påpeker har vi IT-folk et behov for å metodisere alt vi holder på med. Vi har et dusin metodikker for å programmere "riktig" og enda flere dusin "patterns" for gode programmeringsmønster. Nå kommer Berkun med den geniale "Asshole driven development".

Asshole driven development er nok ikke unikt for it-bransjen, men finnes i alle samfunnslag. Berkun forklarer metodikken slik;

Any team where the biggest jerk makes all the big decisions is asshole driven development. All wisdom, logic or process goes out the window when Mr. Asshole is in the room, doing whatever idiotic, selfish thing he thinks is best. There may rules and processes, but Mr. A breaks them and people follow anyway.

Og legg merke til at det er MR. Asshole.

TGIF.

20. juni 2007

Mental alder

Da renner det inn med tilbakemeldinger fra forskjellige angående mental alder. Jeg har ennå ingen som er yngre enn meg, men så er det få som er så glad i junk food som meg også. Og da en stor del av det å være fjortiss er å spise burger og stripes, så er jeg den fødte fjortiss.

Finingen mente hun var mer moden enn meg siden hun er 24, og så vidt jeg husker ble Gylingen et par år eldre enn meg også... og hun er født på 80-tallet. Det morsomtste var dog min kjære som stolt kunne fortelle at han hadde en mental alder på 28. Det passet hans ego fint helt til neste sms tikket inn...

"Mental alder 28. Kanskje jeg er på vei til å gå i barndommen"... meldingen kom fra min sms- skrivende mor. Plutselig var det ikke så hott å være 28 for min kjære lenger.

18. juni 2007

Min mentale alder




logo
Hva er din mentale alder?

Mitt resultat:
22
Ta denne quizen på Start.no






Ja, da har jeg fått konstatert at jeg er ung til sinns... og at jeg blir FORSKJØLA en gang i blandt..

Paul vant

Den operasyngende mobilselgeren vant Brittain's got talent.


http://www.kjendis.no/2007/06/18/503819.html

Da er det vel håp for oss alle :-)

15. juni 2007

Fars antrekk

Så på Seinfeld her en kveld, og han fortalte om noe som slo meg som veldig sant.

Han snakket om klesmote og fedre. Hans poeng var at menn kledde seg etter den moten som var da de var på topp.

Dvs at var man på toppen i 1968, så kler man seg ennå som det var 1968. De som var på topp midt på 80-tallet går fortsatt i pastellfargede skjorter med kort arm.

Tenk på din far, eller de fedrene du kjenner... Man har litt rett her, har man ikke...

Og jeg gleder meg til å høre hva min far, som har begynt å gå i JEANS, sier om dette innlegget :-)

14. juni 2007

Idols ekstrem oppussing

Alle sitter jo med en liten klump i halsen etter å ha sett ekstrem oppussing - altså den amerikanske Extreme Makeover - ikke Asgeir løper rundt versjonen. Denne videoen fikk meg faktisk til å få en klump i halsen av Idol!

13. juni 2007

Kvinners alder


Kronprinsesse Victoria av Sverige fyller år i år (også), og mener hun begynner å bli gammel.

Hun forteller i nettavisen om sitt møte med Astrid Lindgren;

- Astrid bøyde seg over meg og klappet min hånd. «Gud bevare deg for alle fotografer», sa hun. Hun visste hva hun snakket om, sier Victoria som også i år må dele feiringen av sin bursdag med hele det svenske folket via TV-skjermen.

Men det er mange måter å bli gammel på, og det er mange måter å bli fotografert på...

12. juni 2007

Hotmail

Fikk akkurat en e-post fra Horny HotSluts med subject SexWith NoStrings....

Skal, skal ikke åpne, skal, skal ikke åpne...

Nei, jeg tror den går i søpla gitt...

11. juni 2007

se og høring

Har hørt på høringen om Se&Hør og betalingsjournalistikk i dag. Og noen ganger så lurer jeg på hvor gammel Nelvik er. Er han 4 år eller er han godt over førr?

Nelvik fikk spørsmål om det ikke var etisk betenkelig å skape saker gjennom tipstelefon, der reklamen skrek til deg; "har du tips om kjendiser, vi betaler godt for tips om nye par, skilsmisser, giftemål og nye hjem". Til det hadde han følgende svar; "nå har jo VG og Dagbladet tips telfon også"....

Hmm.... Så hvis naboen raner en bank, så kan du gjøre det samme, bare litt grovere, og det er ikke etisk betenkelig?

Moralen er; Les Se&Hør kun hos tannlegen.

8. juni 2007

Alder

I dag er jo en god dag å snakke om alder på. Her en dag var jeg ute med mine studiekompiser fra Trondheim. Det er ti år siden jeg begynte å studere i Trheim, og vi mimret med godt humør tilbake på ølene vi drakk, og festene vi festet. Og vi var skjønt enig om at vi burde gjort det mer. For som vi antok når vi var 20, vi er utrolig gamle når vi er over 30.

Når jeg gikk hjem (i rimelig tid) så møtte jeg noen damer på bussen. De var vel over femti, kanskje over seksti også... De var litt småfnisne, og skulle sitte bakerst å flørte med mannen ved siden av, slik de gjorde i gamle dager. De snakket ganske høyt, og det var lett å få med seg samtalen. Samtalen gikk videre fra den unge mannen til en venninne av dem. "Hun ser sliten ut nå altså".. "Hun jobber mye vettu, og det tar på.... vi er jo ikke 30 lenger"...

Når jeg i går var tilbake på samme sted satt det seg to kids bak meg. De snakket med høy røst om det å være teen-ager. Først var det Ole som fikk gjennomgå... "Jeg har hørt at ingen liker Ole lenger". "Han er skikkelig teit assa"... "Han er så sjuende asså"... Diskusjonen dreide etter hvert over til de man likte, og hun ene måtte innrømme at det var en hun synes var søt. "Men han er 18 da"... "Det er kjipt at han er så gammel assa"....

Moren min hadde et postkort på veggen i lang tid; "Å fylle år og bli eldre er ikke så ille, når man tenker på alternativene"... La det bli dagens moral.

7. juni 2007

Aller siste nytt

Hvis du ikke er datanerd, hopp til neste innlegg.

Merket meg denne på nettavisen.no;

SISTE FRA NETTAVISEN
:include src="/nettavisen/timeout/fiveminutes/TV2/na/top2NA.html" method="get" onerror="continue" timeout="20"

Under construction

I en tid nå har man holdt på å pusse opp i bygget her jeg jobber. Det har gjort at våre sarte sjeler har måttet tåle mannesvette utover det vanlige, og masse støv, ståk og bruduljer..

Men i dag var det en litt artig vri.. Det var noen som liksågodt kappet over vannledningen i kjellern. Uhell, ville nok noen si. Men resultatet var da at vi var uten vann en stund. Nå er vannet kommet tilbake i en uheldig gul-sjatering... er det sunt mon tro?

5. juni 2007

Typisk norsk

Nå er sola kommet og da er alle - jeg understreker alle - ut i sola. Og hvis man ikke er ute i sola, så er man ikke norsk.. For når det er sol, så er nordmenn ute.

En bekjent av meg er fra Australia, han har norsk kone, som var på besøk med familien i Australia mitt på heiteste sommeren. Det var 40 grader ute, og helt ulevelig. Men er du norsk, så er du ute i sola. Den norske delegasjonen synes folket var gale som satt inne i AC-lufta når det var så fint vær.

Min svigerinne fra Arizona er også av den mer skyggesøkende typen. Hun skjønner ikke hvorfor det står vestvendt i alle boligannonser, det må jo være bedre med østvendt. Ikke at jeg er så bereist, men jeg ble stående på motorveien i ørken i Arizona en gang fra 12 - 14 på dagen, pga veiarbeid... Jeg skjønner hvorfor det er typisk norsk å sette seg i sola..

Så moralen er; sett deg gjerne i sola, men respekter ytlendingene som sitter pakka sammen i skyggen :-)

31. mai 2007

Sovne sittende i selskap

På fredag hadde jeg gleden av å være vertinne for mine barndomsvenninner. Vi hadde vår halvårlige samling for oppdatering og sladder. Og tema for denne kvelden ble; vi begynner å bli gamle.

For en tid tilbake møtte jeg min "lille" niese, hun kunne fortelle at hun skulle begynne i 4. klasse. Da jeg lettere forbløffet utbrøt "4.klasse", kunne jeg liksågodt ha sagt "Så stor du har blitt"...

Min stormagede venninne, som har tatt på seg ansvaret i gjengen med å fø barn, er nå gravid med nummer tre. Hun hadde her en dag kommet forbi en guttegjeng på Bjørndal senter som sto og småsloss. Da hun kom med de to sønnene sine, synes hun ikke det var noe ok at guttegjengen sto å sloss. Så hun gikk bort og snakket hardt til dem; "Hei gutta, slutt å sloss, det barnsligste jeg vet er når man sloss". Og gutta på 15-16 år... de ble så paff, at de slutta og gikk hver til sitt.. Nå skal det sies at min stormagede venninne pleier å si hva hun mener. Som under middagen på fredag da hun sa til svensken ved siden av "Nei guud, hva har du gjort nå, har du lagt hele puppestellet oppi smøret"..

Apropos svensken så hadde hun også en historie å fortelle. Hun hadde nemlig råket på noen taggere som satt og tagga på en benk på tunnelbanen. Hun hadde gått bort til dem, og fornuftig som hun er sagt "Synes du det hadde vært noe særlig å få sprittusj på buksene dine hvis du satt deg her". Disse ungdommene, ja du hørte riktig, disse ungdommene, hadde også blitt ganske paffe. Han ene hadde prøvd å tørke av sprittusjen med hånda...

Så moralen er; ja visst blir vi eldre, alternativet er dårlig, så vær stolt av det! Men vi er ikke gamle nok til å sovne sittende i selskap :-)

30. mai 2007

Navneforvirring

Noen ganger kommer ting ut nesten rett... men bare nesten.. og da er jo den lille engelen på plass. I dag tenkte jeg jeg skulle gjøre en konkurranse av det. Vinneren får en øl på Cuba fredag ettermiddag.

1. Hvem er egentlig Al Capucino i setningen "Jeg liker filmer med Al Capucino" ?

og

2. Hvem hører man på, når man hører på Vera Moda i setningen "Vi hører en del på Vera Moda på fest"?

Kreativitet belønnes, og svar ønskes i kommentarfeltet. Og for de som ikke vil kommentere , men bare drikke øl, Cuba etter jobb på fredda..

24. mai 2007

Plata

En liten luring i dag:

Er det noen som har sett han som står og kaster med stang nedpå plata? Tirsdag sto han der med fluestanga si, og i dag var han der jammen meg igjen.... Knarkerne som ligger på gresset og tar seg en hvil blir jo nesten fanget på kroken til en fluefisker...

snodig syssel før klokka ni om morgenen.

23. mai 2007

Skilt


Etter å ha lest Vampus' reiseskildring fra Dublin og googla litt, så fant jeg dette bildet:

Les hva som står på det hvite skiltet i bakgrunn.

Skiltet henger på veggen hos Smugglers Lounge, Eagle River, Vilas County, WI.

22. mai 2007

en av mine favoritter

En av mine favoritter Anne Grete fyller femti..

Hun er en dyktig dikter... å skrive:

Det snør, himmelsk korrekturlakk
Over feilstavet sommer

er ganske genialt..

Anne Grete selv sier:
- Jeg har imidlertid ingen problemer med å fylle 50 - det er et magisk tall og jeg tar det med ro. Nå er det nye ting jeg kan ta meg til, fortsetter hun.

Hvis jeg er halvparten så rocka som Anne Grete når jeg blir 50, så skal jeg være ytterst fornøyd.

Og forresten på bildet over; Anne Grete så slik ut når hun var på min alder og spilte i Can Can.

21. mai 2007

Datanerders omvendte rasisme..

Forskning viser at pene mennesker har lettere for å lykkes, og lykkes oftere. Dette er noe som bor i oss mennesker, vi liker pene mennesker. Så i arbeidslivet så ser man at man kommer lenger hvis man er pent kledd, ser bra ut og folk liker èn.

Men i min bransje, datanerd- bransjen, så har jeg lenge tenkt på at det er omvendt. Hvis man ser litt snodig ut, hvis man har en kombinasjon av måne og hockey-hår eller går kledd med det mor fant frem denne morgenen.. så tror vi automatisk, at han må jo være flink til å programmere. Hvis hun/han kommer med 1 1/2 liter cola + popcorn på eksamen, så må hun/han være flink.

Og motsatt hvis en java-programmerer skulle være så dum at han kommer med dress på jobb, ja da ler vi høyt og lenge og er helt sikre på at denne mannen kan jo ikke ha filla peiling..

Lurer litt på om dette er revenge of the nerds..

16. mai 2007

TGIF - or is it really?

Har du gått på den smellen av og til, den der du tror det er fredag også er det bare torsdag. Eller enda værre, det er bare onsdag. Det er ikke no' særlig.. du gleder deg til helg, så er den jammen meg ikke der enda.

Men i dag fikk jeg en omvendt TGIF smell. Jeg gikk som vanlig inn på www.db.no/sterkemeninger fordi jeg trodde det var fredag. Men det var det jo ikke.. Når jeg fikk tenkt meg om så husket jeg at jeg har jo fri både torsdag og fredag... Så da er det jo litt "freddan" allikevel...

Ha en fin 17.mai.

15. mai 2007

Snasen tanke...

Fant denne på sterke meninger på dagbladet;

Babyboom
Skrevet av Buzz, 24.04.2007

Paris Hilton gjorde det trendy å smykke seg med små hunder. Med Madonna så mye i media, venter jeg bare på at Aylar Lie og Pia Haraldsen kommer på fest med hvert sitt lille adoptivbarn.
CD-Ønske: Brakes - The Beatific Vision