31. januar 2008

Aksel, Pia og en solskinnshistorie...

Denne historien fikk jeg på e-post av Gylingen. Den var så fin at jeg spurte om jeg kunne publisere den.

I dag har jeg hatt en stor dag på kjendisfronten. Jeg var med elevene mine til Oslo konserthus. Utenfor konserthuset hadde Lønsj pressevisning. Og der sto hun. Hun skinte mot meg som en diamant. Noen av dere har skjønte for lenge siden. Dere andre skjønner hvem det var når jeg sier at det begynner på P og slutter på ia Tjelta. Som dere ser av bildet over, så var jeg så nær at jeg kunne ha kysset henne. Jeg unnlot å kysse henne. Jeg måtte gå tilbake til barna som jeg hadde satt fra meg et stykke unna.

Da jeg slukøret og ukysset kom tilbake til ungene. Da hadde selvsagt en som vi kaller for Pelle, ertet en som vi kaller for Proffen. Proffen gråt og gråt. Jeg hadde min fulle hyre med trøstinga, da Aksel kommer bort til oss. For de som ikke vet hvilken Aksel som kom, så kan dere bare beskue bildene. Aksel trøsta Proffen, mens jeg fikk beskjed fra ei dame som var med Aksel om å ta bilder. Aksel sa til Proffen at vi ikke kan bry oss om de som erter. Vi skal heve oss over det. Vi er bedre enn bøllene. Hvorfor vi er bedre? Jo, for vi bøller ikke tilbake. Det som ikke dreper oss, gjør oss sterkere! sa Aksel, mens han tørket tårene til Proffen med hele hånden sin. Proffen pekte ut Pelle og et par andre av de bøllefrøene som vokser på Karlsrud. Aksel går bort til dem. Aksel samler dem rundt seg og sier: Hvis dere har lyst til å være kul, så må dere være kul mot andre. Han prater lenge om hvordan man skal oppføre seg mot andre mennesker. Så plutselig våkner Pelle: Er ikke du kjendis? Er ikke du han derre i UNO? Hvorpå Aksel sier: Ja, vet du hvorfor jeg er kjendis? Det er fordi jeg er positiv, snill og glad mot alle rundt meg hele tiden. For hvis man er det så får man til akkurat det man vil.

Aksel er nå tilbake hos Proffen og gir ham en siste trøst. Før han går sier jeg takk for hjelpa. Aksel sier Bare hyggelig! mens han gir meg en klapp på skuldra.

Da vi kommer tilbake til skolen forteller jeg dette til to stykker. Den ene er en elev som vi kaller Per Pelle (12) og den andre er min kjære kollega Linda (35+). Begge to har samme svar: Traff dere Aksel??? Og så var ikke jeg med???

Konklusjonen min er: Aksel er kul! Og jeg får veldig lyst til å være snill med andre. :)

PS: Jeg har også en litt mindre glansfull kjendishistorie fra i dag. Mens jeg sto og tok bilder av Aksel og Proffen, kom slemme-Tor forbi. Jeg nikker til ham, han nikker til meg. Jeg snur meg og kommer på at jeg ikke kjenner han. Jeg rødmer.

30. januar 2008

Magnhild må også ta litt av skylda...

Hegnar Online melder at Ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes kommune mener uttalelsene til kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa preges av etterpåklokskap.

Kanskje Terra- kommunene og andre involverte bør ta seg et kurs i organisasjonslære av mannen under:



Eller kanskje det er nettopp det de har gjort...

29. januar 2008

Rhododendron vs Ulv

Bøndene i Norge mitt Norge er meget hissig når det gjelder ulv. Dette fine dyret er roten til alt vondt hvis man skal høre på sauebøndene.

Men nå har man fått en ny fiende i tillegg til ulven. Nemlig Rhododendronbusken. VG kan melde om at 20 sauer la på røret eller "pushing up the daisies" som man sier i unaiten.

Usikkerheten var stor da jeg leste overskriften "20 sauer drept av prydbusker". Hvordan hadde prydbuskene angrepet de stakkars sauene, eller var det sauene som hadde bydd seg frem..

- Vi kan bekrefte at 20 sauer er forgiftet og døde etter å ha forsynt seg av rhododendron-busker, sier seniorinspektør Terje Ramstad.

Så da er spørsmålet mitt: skal vi nå drepe alle rhododendroner eller eventuelt radiomerke de?

28. januar 2008

Inn med t-skje

Magnhild Meltveit Kleppa har i dag kommet med tiltak for at man ikke skal få flere Terra- kommuner. Man skulle tro at all informasjonen om Terra-saken hadde en noe preventiv effekt, og det tok en stund før noen prøvde å bruke kraft-penger man ikke har.. Men men..

Magnhild har kommet med tre tiltak hun mener er gode:
- kommuneloven må tydeliggjøres og presiseres i forhold til hva som er god forretningsskikk.
- bedre rolleavklaring mellom revisorer i kommunene og fylkesmannen.
- høyne statusen for kommunenens egne kontrollutvalg.

Så det hun mener er altså at kommunene må være profesjonelle, og drive kommunen sin som bedrift.. SPOOKY!

25. januar 2008

Interaktiv TV

Vi nordmenn blir i større og større grad invitert til å være en del av tv-programmer. Vi kan ringe inn, sende sms og gi tilbakemeldinger i flere kanaler. Men spørsmålet er; tar vi vare på sjansen, og har vi underholdningsverdi?

I går var vi samlet til kamp hjemme i stua.. Og TV2 hadde "Send straffe til 1984" gjennom hele kampen nederst på skjermen. Og jammen fikk de ikke mange gode svar.. Er litt usikker på hvilken type folk som bruker penger på dette, og hvordan de fungerer i samfunnet.. Men svaret på spørsmålet om underholdningverdi er nok "JA!"...

Arne fra Stord kunne fortelle at hjerte hans var nær ved å kapitulere.. kanskje bedre å sende en sms til 113! Og i går var den store rime-dagen... Vi fikk med oss go'biter som "Sett på Kjelling, så går Krotia ned for telling"... Tja, det var vel kanskje ikke helt 100% riktig i går... men hvilket rim.

Så moralen er: Power to the people?

23. januar 2008

Heath Ledger

Noen som har hørt om Heath Ledger?

Nei, tenkte meg det.

Brokeback Mountain.

22. januar 2008

Kristian Kjelling


Da er vi i gang med håndball- Em og jeg storkoser meg med menn i shorts på TVen... Men i går fikk jeg lattis igjen.. Kristian Kjelling er litt som en frøken Norge konkurranse. Best uten lyd.

Jeg har en god venninne fra Gyl som er god på "Translation on the fly", altså "Oversettelse på fly".. Og "you say it best, when you say nothing at all"... ble en gang til "Du sei det bæst, når du bærre held kjeft"... Det må jo være en god beskrivelse for Kjelling..

Brun og blid da vettu.

21. januar 2008

Hipp hipp hurra


Hvis det er noen som lurer på hva vi flagger for i dag, så vet jeg det. Jeg har nemlig spurt oppslagsverket mitt - altså min far.

Ingrid Alexandra er i dag 4 år.

Hipp hipp hurra.

17. januar 2008

I don't see no ring on this finger


Man begynner å bli gammel gitt... Var i London en tur denne uka, og der gikk "Amerika for mine føtter". En stor film med Eddie Murphy i mange forskjellige roller, og buddyen hans Arsenio Hall i like mange. Filmen er fra 1988 (20år!) og er ganske genialt en afrikansk prins som drar til Queens, NYC for å finne sin prinsesse..

Det var altså 20 år siden, men jeg tror jammen meg det har gått litt nedover med gode gamle Eddie etter storhetstiden på 80-90 tallet. De siste årene har han blitt skilt et par ganger, og jammen meg måtte han innrømme at det var han som hadde vært og tuska på Scary-spice også..

Kanskje han bør lage en selvbiografisk film.. "seks unger og nesten tre koner".

14. januar 2008

En helg med sport

Enda en skihelg er over.. Også litt håndball da. Og på torsdag begynner EM for herrer. Jeg er jo en sportsidiot, så jeg får jo med meg det meste av sport på tv. Utenom engelsk, fransk, spansk og italiensk fopall. Dette håndball- EM ber jeg dere alle legge merke til kvaliteten på intervjuene de norske håndballgutta gir. Selv gleder jeg meg til å se håndballen, men når det kommer til kommentarene etter kampen, så sitter jeg og gremmes.

Hvor mange ganger kommer vi til å få høre "vi tar en kamp av gangen"? Hvor mange ganger kommer vi til å høre at de skal "brette opp armene i forsvar". Og hvor mange ganger kommer Frank Løke til å svare i Jon Arne Riise stil. Som feks "Denne prisen kommer til å stå høyt i skapet"?

Vi gleder oss, vi gleder oss..

9. januar 2008

Dreining hos nettavisene

Det virker som nettavisene nå har gått over til filosofien: mindre nyheter, mer sludder. Jeg vet ikke om det er svake salgstall på papirutgavene som gjør det. Men jeg synes at vg.no, db.no og aftenposten.no skriver mer og mer sludder.

Her er feks de siste fem sportsnyhetene fra aftenposten.no:

Kalla får hyttetomt

Myrhol skadet – spiller ikke i helgen

Europacupen i innebandy onsdag

Bråk etter Kalla-gave

Bode Miller kjæreste med norsk miss

Av disse så er det vel egentlig kun nr 2 og 3 som kan kalles sportsnyheter.. At Kalla fikk en hyttetomt og så var det ikke lov har vel ikke så mye med sport å gjøre.. Og at Bode Miller kanskje har en kjæreste fra Trøndelag er verken en nyhet eller sport... Kun sludder.

Nå kan det jo være at avisene generelt - både papir og virtuell utgave - skriver mer sludder da. Men når vg.no stort sett handler om slankeklubben, fopall og annet sladder. Da er det på tide å finne på noe anna mens koden kompilerer..

Linker til Gode nettsteder mottas med takk.

8. januar 2008

Ho Gro

De siste dagene har det vært store overskrifter og ramaskrik i pressen om nullskatteyter Gro. Tidligere idealistiske Gro har ikke betalt skatten sin med glede på sine "gamle dager". Og ikke nok med det "hun har sneket i helsekøen".

Akkurat skattesaken skal jeg ikke uttale meg om.. men det at hun har sneket i helsekøen.. Jeg kjenner litt på at jeg faktisk synes det er helt greit at de særbehandler henne.

Hadde hun fått en hjerte-transplantasjon ved å ha sneket foran moren min i køen, da hadde jeg synes det vært ille. Men nå har det seg sånn at det var en hofteoperasjon. Gro var kanskje en av AS Norges beste og viktigste ledere i moderne tid. Hun har betydd mye for mange, og bare det at vi alle er på fornavn med henne sier jo litt..

At hun da får særbehandling hos sin gamle arbeidsgiver AS Norge.. Det synes jeg faktisk er helt greit. Så her viker jeg fra min grunnregel om alt alltid skal være rettferdig. Verden er ikke rettferdig.