29. april 2008

Gjett hva dette er?


Vis større kart

28. april 2008

Triks for å få dagen til å gå..

Ja, da kræsja det interne nettet hos oss.. Og hva skal man gjøre på sådanne dager.. Vi har ingen database å gå mot, og det vil si at hele utviklings- og testmiljøet vårt er nede.

Kjedelig oppgaver man kan gjøre:
1. Rydde i mailboksen
2. Rydde på disken
3. Skrive test-caser til koden som ikke innebefatter database.

Litt mer morsomme "oppgaver", og kanskje et tips til deg som sliter med å få dagen til å gå:
1. Gå inn på http://www.last.fm og velg litt musikk
2. Gå inn på http://www.ordspill.no og slå dine venninner i scrabble.

24. april 2008

17.mai tog

Nå har ikke jeg fått med meg hele debatten angående flagg og 17.mai tog. Men er spørsmålet om man kan vifte med noe annet flagg enn det norske i barnetoget på 17.mai?

Hmm.. Det er vel ingen som kan hindre folk å gå med et annet flagg hvis de har lyst til det? Jo forresten... synes å huske at det var en lærer-venninne av meg som hadde "noen issues" med et amerikansk flagg foran slottet her et år. Han "fikk vel ikke lov", av læreren.

Men hvorfor skal man gå med for eksempel et pakistansk flagg på den norske nasjonaldagen? Det gjelder jo for alle nasjonaldager forsåvidt. Hvorfor man skal gå rundt med et norsk flagg på den pakistanske nasjonaldagen?

Leder Athar Ali i Norsk Innvandrerforum mener utenlandske flagg og drakter vil gjøre 17. mai-feiringen mer fargerik og inkluderende. Det er jo forsåvidt riktig det. Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor man skal bringe alle andre flagg inn på nasjonaldagen til Norge.

Det ville jo være akkurat som å gå og hoie med en mannsflagg på 8.mars. Det er helt klart lovlig, mer fargerikt, men hvorfor?

22. april 2008

Steinar Nilsen bør sendes på Folkeskikk 100


Steinar Nilsen er dypt indignert av at dommer Tom Henning Øvrebø ikke ville høre på trakkaseringen hans. Det var etter kampen mellom Tromsø og Viking på søndag at Steinar ville bort og skjelle ut Øvrebø etter kampen. Da Øvrebø ikke sa seg enig i at de skulle stå og kjefte på hverandre i offentligheten, men ta det i garderoben etter at de begge hadde roet seg litt... Da rant det totalt over for Nilsen.

Stakkars Nilsen fikk noen ufine ord tilbake. Stakkars Nilsen fikk ikke stå og kjefte ut dommern også etter kampen, han måtte vente. Stakkars Nilsen var dypt indignert og måtte hyle ut i all sin stakkarslighet til pressen. Stakkars Nilsen.

- Ja, det er ikke første gangen jeg opplever det med ham. Derfor sa jeg også noe sånt som at jeg var lei av at han kom for å gnåle til oss i dommertrioen hver gang de taper, sier Øvrebø.

Å, jeg kjenner den kommentaren gjør godt langt inni sjela. Stå på dommere, og ikke la sutreunger pille dere på nesa.

20. april 2008

Hørt på terrassen

- Hvor mange spener har en hunntispe?
- FEM.

Spørsmålet man da må stille seg er:
Hvem er dummest, hun som stilte spørsmålet, eller han som svarte?

18. april 2008

Haaken

Haaken A Christensen ble bisatt på torsdag fra Frogner kirke. Jeg vet lite om denne mannen, og visste enda mindre om han da han var i livet. Men han har drevet Galleri Haaken siden 1961, og var en av Norges største kunstsamlere.

Det som dog appelerer til meg nå er at han nok var en person med mange sterke meninger - og da også fiender. På hans båre lå det kun to kranser - en fra Dronning Sonja og en fra Feinschmecker - der han spiste middag hver dag. Han tok nok også innersvingen på en og annen kunst- fiff da han testamenterte hele sin kunstsamling til Leger uten grenser. Fordi det er en organisasjon som gjør mye godt uten en for stor administrasjon.

Må undersøke litt om denne mannen.

15. april 2008

Norway Cup

Jeg er nå så heldig at jeg har fått plass i styret i Norway Cup. Denne videoen viser noe av hvorfor Norway Cup er så utrolig spesielt som det er.

14. april 2008

Ikke fått noe mail på det nei...

Nå er jo heldigvis fopall sesongen i gang igjen, og vi som liker annen sport kan droppe de første 2/3 delene av Sportsrevyen og andre sportssendinger. Det hender dog at jeg kommer inn litt tidligere enn jeg skal, og er det noe jeg ikke har fått med meg?

Jeg trodde nemlig at fopall var om å score mer mål enn motstandern. For eksempel at Vålerenga scorte tre mål mer enn LSK i går. Men hvis man leser/ser på mediedekningen - altså ikke leser detaljene - så har jeg fått med meg at:
- Kvarme ikke skulle hatt rødt kort, men ikke hvor mye de tapte
- At Aafks trener var "besviken" og skulle hatt straffe, men ikke hvor mye de tapte.
- At Stabæk treneren var "besviken" fordi en eller annen overspilte, men ikke hva stillingen ble.

Så i all beskjedenhet:
Kanskje det er på tide å konsentrere seg litt mer om seg selv, kanskje også sutre litt mindre og kanskje se hva man kan forbedre selv før man hamrer løs på hva dommern skulle gjort eller ikke gjort.

12. april 2008

Teknologien...

Av hustandens tre medlemmer så skulle man tro at cand scient lille engel med hovedfag i informatikk var den mest duppedingsegale av oss.. Men begge gutta er egentlig mye mer glad i teknikk enn meg. Min kjære fikk seg jo Mobilen med stor M til jul, og jeg skjønte allerede 1.juledag at dette kunne bli en følgesvenn for ham på lik linje med Bengal og hans fru.

Christine Koht hadde fredag et innlegg i A-magasinet som beskriver noen av disse tingene som "det bare er så kjekt å ha".. og hvis man motsier det argumentet så får man det altovervinnelige argumentet "det er kult da"..

Koht skriver om mobilen sin som sikkert kan låse opp bildøra hennes, starte en atomkrig og levere selvangivelsen hennes. Men det som irriterer henne er at den bryter samtalene hennes hvert 3.minutt. Det er sikkert en eller annen "lur" funksjon som er aktivert, men neimen om hun vet hvordan man skal slå den av... Og der ligger poenget, har du i det siste sett noen mobilreklame der man reklamerer for at "Denne er utrolig god å ringe med"? Det er jo ingen som ringer med telefonen lenger.. HA! det skulle tatt seg ut.

Videre skriver Koht om søsterns kjøkken som lyder som en kommandosentral. Oppvaskmaskinen melder om at den er halvveis i vaskeprogrammet. Induksjonsplatene vil si fra at de slår seg av nå. Brødristeren hilser til alle likesinnede. Jeg er ikke vanligvis en teknologi-skeptiker. Men hvorfor skal vi egentlig vite at oppvaskmaskinen er halvveis på jobben med å ta oppvaska vår? Det er jo ikke sånn at den plutselig blir forsinka en dag, og ligger 15 minutter etter skjema med tørkinga? Det er greit at man skal holde seg oppdatert og informert i samfunnet, men at oppvaska er halvveis ferdig? Neppe noe jeg trenger å vite.

Videre har Kohts samboer kjøpt et digitalt utetermometer med alarmfunksjon. Hva skal den alarmere oss om? undrer hun. At det er blitt 15 grader på terassen? Innbruddstyver? Pollennivået? PiiiP PiiiP. Hva er det? Det er termometeret som minner deg om å bruke solkrem, dumma.

Nå følte jeg meg cirka 100 år gammel, og enkelte lurer sikkert på om jeg heller ville tatt hest og kjerre til jobben.. Men jeg mener nå at "Nei, det er ikke alt som er kjekt å ha", og "Nei, det er ikke så kult"..

11. april 2008

Cat fight

Som jeg pleier å si til min venninne Vibba *:
- Det hjelper ikke å ære liten og søt, jeg er fortsatt sterkere enn deg.

9. april 2008

Griseflaks

En "nær venn" av meg kom kjørende nedover langs Mjøsa i 120 km/t snakkende i mobilen uten hands-free da politiet vinket ham inn til siden.

Politikvinnen spurte ham:
- Har du drukket i dag?

Det er vel det man kaller griseflaks!

8. april 2008

Ekteskap

I 2007 valgte rundt 25000 par å gifte seg, det var en økning på 2500 fra året før.. Vi har trua på ekteskapet igjen virker det som, eller kanskje vi bare har så mye penger at vi må bruke de på "noe fornuftig", som feks en storslagen bryllupsfest.

Av og til så ser man med en gang at to stykker passer sammen, andre ganger kan man tenke... dette kommer vel aldri til å gå bra. Og det virker ikke som man har noe fasitsvar på hvem som forblir gift, og hvem som prøver lykken flere ganger.

I en liten tankestund på bussholdeplassen her en dag begynte jeg å tenke på Cecilie Leganger og Johan Olav Koss. Det gikk en parodi for noen år siden, der de to var gift. En litt snøvlende og en "litt" lett skingrende i stemmen.. og da kom jeg inn på hvem som ikke burde være gift. Se for deg feks:

Moskva Marit og Lars Bystøl
John Arne Riise og Anniken Huitfeldt

Hvis du kommer på flere, skriv en kommentar...

3. april 2008

Kledelig beskjeden

De siste dagene har jeg vært ganske engasjert i min klubb - Bækkelagets Sportsklub. Vi har avholdt generalforsamling som startet i Mars og endte i April, som Arne Hole så fint beskrev det i Aften.

BSK er en kjempeklubb og jeg er jo ganske "gul blå BSK" av hele mitt hjerte. Eller "BSK - klubben i mitt bryst" som vi pleier å si. På genfors fikk jeg mye tillit - av en eller annen merkelig grunn - noe som er referert i innlegg nedenfor her.

I en ny artikkel i noblad er jeg nå blir kalt "Kledelig beskjeden".. noe som min lillebror synes var en noe upassende karakteristikk.

Nå har jeg lagt til en meningsmåling i venstre marg der du kan stemme på hva du synes.

Stem i vei - og her er det demokrati - jeg skal ikke fortelle deg hva du skal stemme :-)

1. april 2008

Super-triksern

Sær og vanskelig

Jeg får noen ganger litt "påpakk" om at jeg er sær og vanskelig å ha med å gjøre. Jeg har visse sære meninger og ikke fraviker jeg fra dem heller.

Men jeg vil bare si dere: SJEKK DENNE!


Hæ??? Fyttirakkern!

Kommentarer ønskes.