29. september 2008

Det er kanskje ikke helt vinteren ennå...

...men denne er nydelig.. Ingrid Olava synger Jokkes "Her kommer vinteren".. Ikke at jeg har noe kunnskap om "musikk og sånn", men jeg synes Ingrid Olava synger nydelig og Jokkes poesi er det jo ikke noe å si på.

Nyt.

22. september 2008

All kode er ikke god kode...

Noe som er veldig populært hos oss Java-utviklere er Code- Review. Man skriver kode - så går noen andre over koden etterpå sammen med utvikleren for å se om det er sånn nogenlunde strukturert...

Det er mange måter å skrive kode på, og det er ikke alle som er enig om hva kodekvalitet er.

Under finner du hva Peter Kröener mener er det eneste valide måten å måle kvalitet på:



Nemlig: WTFs/minutes.

Takk til Ole med huen for tipset.

21. september 2008

Super-smooth



Som en del av min "frisk rygg - sunnere livsstil" kampanje, har jeg nå hevet meg på Smoothies bølgen. 

Jeg er jo en skap- husmor (mye husmor- ting i skapene mine) og jeg 
har derfor den kuleste kenwooden på jord.  Kenwooden har jo et blender alternativ - i tillegg til kjøttkvern, pastalager og en del andre alternativer som jeg ikke har brukt (ennå). 

Men tilbake til Smooothies bølgen.. På JavaZone var jo frukt.no, som er et eldorado for gode oppskrifter på feks Purre- kubber med bacon?? Hørtes skummelt
 ut... Igjen.. tilbake til Smoothies... Der har de også mange oppskrifter på smoothies. 

Jeg begynte med en eplebanan - avbildet på første bildet. Det ble litt mye for min smak - og jeg vil ikke anbefale banan til smoothies. Det ble litt mye Nestle 6-12 mnd smak på det. 

Jeg avanserte derfor videre til en selvkomponert smoothie som jeg har valgt å kalle Biola-Bomb-Babe (bilde 2). Den består av:
2 stk Biola Jordbær/ Blåbær
14 stk frosne jordbær.

Og den var mycket bra altså. Hvis man ønsker en liten twist på den - så kan man sikkert ha opp i en liten shot med rom også - men da anbefales det ikke å kjøre bil etterpå. 

Det var dagens tips fra Skap-husmoren med den sunne livsstilen... Lurer på om det er noe som heter selv- sarkasme.

20. september 2008

Mitt første Trainers card!!!


Min søte niese har hjulpet meg å lage mitt første Trainers card fra pokecharms.com

Kult hva?

19. september 2008

Hatter - til besvær, pynt eller behag

Alle har vi hørt uttrykket "en mann med mange hatter", eller "det kommer jo ann på hvilken hatt man har på seg". Noen har vel også prøvd seg på "Det kommer ann på hvilken hatt man ser det med"... Men det var kun en digresjon til dagens tema. Nemlig - hvordan ser disse hattene ut?

Min gode venn ole og jeg var på JavaZone i går og forigårs... Han var sterkt i tvil om han skulle ta på seg utvikler- hatten eller arktitekt- hatten. Og det var da jeg begynte å lure - hvordan ser egentlig javautvikler hatten ut? Er det en frekk liten skinncaps? Eller er det floss- hatt? Goth- hatt? Brødrende Dal hatt?

Senator McCain tok her en dag av seg Republikaner- hatten og tok på seg Amerikaner- hatten. Hvordan ser disse ut? Og har man egentlig lov til å ta av seg Amerikaner- hatten i det hele tatt i den amerikanske valgkampen?

Neida så... Det var bare det jeg lurte på...

Top model

Ser at Vendela raser mot Anne-Kat og hennes nye forestilling.

VG skriver:
Sitater fra boken «Vendela's Beauty Bible» ruller også i en showpause over skjermen på scenen til «Star Wars»-musikk i bakgrunnen.

Jeg tror jeg må ta meg en tur på showet til Anne-Kat. Jeg er jo ikke noe Top Model fan til å begynne med, men etter at to-spannet Vendala og Jan Thomas er jo hele greia bare enda mer veldig pinlig å se på.

15. september 2008

pårr in public

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte...

VG i dag

8. september 2008

The Pulpit

I helgen var min kjære og jeg "ut på tur - aldri sur" til The Pulpit Rock - altså 600 meter svevende over Lysefjorden - Preikestolen.

Cirka 90.000 mennesker besøker Preikestolen i løpet av en sesong. Og vi humra og lo litt av alle type folk som tok seg opp og ned den lia.

Vi nordmenn er jo født med full fjell- uniform på, så de fleste nordmenn vi møtte på vår vei hadde jo både ordentlig uniform og skotøy. Men av de mer interessante valgene av bæreredskap og fottøy kan nevnes:

- svenske med fire brus og en baguett i en Statoil pose
- kinesergutt med crocks
- japaner med converse
- polakker/russere med skinnjakke
- polakk med 7-11 kaffe i hånda
- inder med dunjakke

Men alle kom seg tilsynelatende fint opp og ned. Så dagens moral er vel; riktig utstyr er ikke alt :-)

5. september 2008

It's friday!


TGIF og da er jo tiden inne for å gjøre litt tulleting...

Dagens tulleting kommer fra persille-snusken og er nettsiden YearBookYourSelf.

Her kan du legge inn bilde av deg selv, og så kan du se hvordan du ser ut gjennom tidene.. Gjennom dårlige sveiser fra 60-, 70-, 80- og 90-tallet.

Persille-snusken gikk for 1982 og en lekker vippe- bob. Engelen gikk selvfølgelig for en fantastisk, stor, deilig afro fra 1978.

Det siste bilde er fra 1990 - Russ 1990 :-)

Alle bilder er trykket helt uten lov fra eiern :-)

Hvis dere har lyst til å publisere deres eget årbokbilde - send en link eller gjør som persilleduskesnusken - send bildet til meg i god tro....

2. september 2008

Ballalaika orkester søkes

Drap og påfølgende rettsak er kanskje ikke noe å spøke om... men de siste dagene så har man hatt noen "på veldig tynn is" forklaringer i de norske rettsaler.

I går var det Robert Glasø som endret forklaring. Vg.no forteller at; 39-åringen er avhørt av politiet fem ganger om drapet på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez. Flere ganger har han tilstått. I detalj har han beskrevet hvordan han drepte den spanske legen. Men i retten mandag nektet han for at han hadde drept sin venn. Da plutselig ut av intet kom det en "anonym tredjeperson inn".

I dag kom Butt saken opp for Stavanger tingrett og følgende ble refert på vg.no:
- Drapstiltalte Mirza Ghulam Hussain (57) mener noen har lagt det parterte liket av svogeren i hagen hans.

Ja for det er jo ikke så lett å holde styr på hva folk graver ned i hagan sin. Kanskje dette var den samme anonyme tredje personer som også var hos Glasø?

Dagens moral må være; Skybert er uskyldig!