29. oktober 2008

Jentefopall

Å ja da.. Da har jeg kommet til at vi skal blogge om jentefotball. Hvorfor heter det forresten ikke guttefotball eller mannefotball.. Jaja.. det spørsmålet var retorisk og man trenger ikke svare.

Grunnen til at jeg går til det drastiske skrittet med å blogge om jentefotball er at jeg ble så utrolig provosert av Bjarne Berntsen og hans totale mangel på selvinnsikt i gårsdagens debatter på TV.

Stakkars Berntsen kunne ikke skjønne hvor Røa- spillerne kom fra i sin kritikk, og spillernes avgjørelse om ikke å fortsette på landslaget kom som lyn fra klar himmel.

Berntsen sparka i fjor Lise Klavenes fra landslaget i ankomsthallen på OSL. På tross av dette har jentene turt å si fra både gjennom kapteinsteamet og i evalueringsrapporter. Når de føler at de ikke blir hørt sier de så at de ikke ønsker å være med lenger. Hvordan i alle dager kan dette være feil? Man kan kanskje si at de gjør det på en jentete måte – i flokk. Men nå er de nå en gang spillere på kvinnelandslaget? – ja akkurat kvinnelandslaget. Så at de er jentete er på en måte en del av dealen med dette laget.

Og så sitter håpløse håpløse Høgmo der … Han har fem av dine ansatte som har sagt opp fordi lederen deres har kommunikasjonsproblemer. Hva gjør han? Skjeller dem ut fordi de ikke spiller fair. Ja, det er jo enda et godt eksempel på strålende lederskap.

Dere er tøffe jenter! GIRLPOWER!

I disse ferietider

Sterling har i dag meldt at de er konkurs og at de setter alle fly på bakken. Passasjerene som skulle reist på ferie i dag er i harnisk, og Gardermoen koker... som de sier i tabloidavisene.

Jeg synes dog mer synd på de som ikke kommer seg hjem. Leste følgende på sterling.dk:

Jeg er påbegyndt min rejse og ønsker at vide om Sterling flyver mig retur?

Hvis du kun har købt flybilletter og der ikke er tale om en pakkerejse, kan vi desværre ikke tilbyde at sørge for din hjemtransport.

Ja ja... Det går alltid et tog.

27. oktober 2008

Sunn fornuft

I dag ringte Norsk Gallup meg på telefonen og spurte om de kunne snakke med forsikringsansvarlig. Samtalen ble omtrent slik:

- Hei det er fra Norsk Gallup jeg skulle gjerne snakke med forsikringsansvarlig.
- Hmm.. ja... forsikringsansvarlig? 
- Ja, den som har ansvaret for forsikringer.
- Ja.. men hvilke forsikringer mener du?
- Jeg jeg ringer fra Norsk Gallup og vi har en undersøkelse om forsikring, du har vel forsikring?
- Ja, men jeg skjønner ikke. Hvor har du ringt?
- Jeg ringer fra Norsk Gallup. 
- Ja, men hvor har du ringt? Hvem skal du ha tak i?
- Ja.. nå skal vi se.. Jeg har ringt Kjerstis sunne fornuft.
- OK, men jeg har ikke noe forsikring der. 
- Ja, det er fra Norsk Gallup og jeg lurer på om du har 2-3 minutter på en undersøkelse om forsikring...

Da tok dessverre den sunne fornuften overhånd, og linjen til Norsk Gallup ble brutt. Det er trist at man ikke har mulighet til å reservere seg for de uten sunn fornuft når man kun er lite enkeltpersonsforetak med sunn fornuft. 

23. oktober 2008

Argumentasjon etterlyst

T.t. etterlyste argumentasjon fra engelen i TV- tomme diskusjonen, og den som roper på elgen får kanskje svar fra engel.. Hvis man er dyslektisk vel å merke... Oj den var syyyyltynn.

Så tilbake til argumentasjonen. Syv-og-tredve versus to-og-førr.

Man kan alltids argumentere for at en 42 tommers skjerm bruker mer strøm. En 32" LCD skjerm bruker 150 watt, en 42" bruker 200-250 watt. At med en 42-tommer skjerm så skal man sitte over 3 meter fra osv. Den elektromagnetiske støyen er også betraktelig større jo feitere tv man får seg. Jeg leste et sted at - Når naboen slår på sin 50-tommers flatskjerm, kan jeg bare glemme å bruke kortbølgeradioen min. Også er 42" dyrere enn 37".

Men jeg er egentlig ikke så bevisst på strøm, pris, meter fra tven eller elektromagnetisk støy. Det som er hovedargumentet mitt er; vil man ha tv som centerpiece i stua, eller vil man ha en tv som alle kan se når man slår den på. Jeg har vært hjemme hos min venninne persilledusken et par ganger etter at de kjøpte seg ny leilighet + tv. Jeg kan i mitt minne ikke huske hvor tven deres står. Det er for meg et stort kompliment.

Nå har jeg kommet med min argumentasjon, og forventer at alle som liker min kjære pøser på med motargumenter. Der har det nemlig vært ganske TYST!

20. oktober 2008

Hvor mange tommer trenger man?

Vanligvis er jeg en ganske enkel samboer å leve med. Jeg har ingen store forbud, påbud eller andre bud som skal følges. Jeg har sjelden oppe med pekefingern, og i følge min kjære har ingen hevet stemmen siden 1986 på min side av familien. Så av og til må han innrømme at jeg ikke er så vanskelig å leve med.

Men i helgen hadde vi en diskusjon - og vi er fortsatt ikke enige. Diskusjonen går ikke på krig og fred, dosete opp eller ned, eller andre store verdensproblemer. Det går på "Hvor mange tommer trenger man?" Ja, vi skal kjøpe oss ny TV. Jeg synes jo TVen vi har nå er ganske så fin, men den er jo ikke av typen flat - og da er man jo heeelt uuute. Til og med mor og svigermor har TV av type flat.

Vanligvis har jeg ikke den helt store interessen for hvordan bil "vi" skal "kjøpe" eller hvor mange megapixler man "må" ha på kamera. Men denne gangen har jeg ut av stahet og trass kastet meg ut i tomme- debatten. Jeg har satt ned foten - rett og slett satt ned foten. Mitt utspill er: "Alt over 40 er vulgært." Jeg skal ikke ha noe 42- tommers pianolakk- glinsende monster inn i stua. Jeg mener det holder med 37 tommer.

Og det er her vi kommer inn i den klassiske mann - kvinne diskusjonen. En mann tenker "jo større jo bedre" og kvinner tenker "jeg må mene det motsatte". Så hvorfor tenker vi sånn? Hvorfor tenker "alle menn" at jo større jo bedre? Og hvorfor skal vi kvinner alltid være i mot?

Jeg har ingen svar å gi når det gjelder denne forskjellen på mann og kvinner. Men en ting kan jeg si med sikkerhet; Alt over 40 tommer er vulgært!

14. oktober 2008

Menn i shorts

Min kjære var en tid ivrig på kamp for å se "damer i shorts". Spesielt var han veldig imponert over Josephine Turey som han synes var veldig "flink".

Og det er jo ikke noe i veien for å se flere dimensjoner av håndballen. Slik tenker jeg også når man nå har valgt ny trener til herrelandslaget.

Tror jammen jeg skal ta en svingom innom en herrelandslagskamp... Det er jo ikke sikkert de vinner kampen, men Robert Hedin må jo være verdt en kikk i hvert fall.

10. oktober 2008

Telefonregninger

De siste ukene har det jo vært mye skriverier om Aps Saera Khan og hennes ringing til spådamer og klarsynte.

Nå melder Dagbladet at Frps Jan Arild Ellingsen (bildet) også har ringt for 58.000 kroner så langt i år...

Da er da jeg spør meg selv... Har vi egentlig lyst til å vite hvor han har ringt?

9. oktober 2008

Ingen skam å snu...

De siste dagene har vi hatt noen pinlige avsløringer i pressen. Og det viser seg at det er mange som lyver både i politikk og næringsliv. Det er nok mange som synes det er helt greit også, så lenge man ikke blir tatt.

Jeg synes det er stygt å lyve, men enda mer meningsløst enn å lyve er å fortsette å lyve når alle andre har skjønt at du lyver.

Historien har flust av tilfeller der man har gjort dårlige forsøk på å skjule at man har løyet når alle vet at du ikke har rent mel i posen. I denne stortingsperioden kan man nevne Ramin Osmundsen og Haga feks.

Det er derfor jeg undres litt når Saera Khan og Eivind Reiten kommer med den ene løgnhistorien etter den andre for å dekke over det alle ser er en løgn. Det blir nesten litt barnslig. Det blir som unnskyldningen "det er ikke jeg som har tissa i buksene mine".. Litt gjennomsiktig og lite troverdig.

Saera Khan dikter opp en "karakter" som jobber som britisk agent!!! Tror hun at Telenor ikke lekker? Tror hun spåkone- miljøet i Norge har taushetsplikt og høy lojalitet til sine kunder? Når man har ringt spåkoner og klarsynte for flere hundretusen - da er det bare en ting å gjøre; legg deg flat og si en setning "Det skal ikke skje igjen".

Så over til Mr. Reiten. Karen A. Popp som har ledet granskningen sa til NRK i går;

- The only testimony that supports that Mr. Reiten didn't know anything is his own.

Jeg vet ikke hvordan selvtilliten til Mr. Reiten er, eller troen på egen fortreffelighet. Men noen må fortelle ham snart at "Mr Reiten, du lyver". Og hvis han ikke visste om Libya- avtalen, så er han en enda dårlige leder. Man bør ikke kunne ta ut 36 mill til en kar i Libya uten at styret i bedriften er informert.

Så noen må vel begynne å tenke på;
It's not the crime that gets you, it's the cover-up.

8. oktober 2008

Martin- effekten

I Vålerenga etterlyser man Martin-effekten. Til de som leter; se vestover.

7. oktober 2008

Perspektiver

Det er utrolig hvor viktig fopall er her i verden. I et intervju med NRK i kveld kunne John Carew fortelle følgende:

- Nå må vi ikke fokusere på de som ikke kan være med. Vi må ha fullt fokus på de som skal og kan spille mot Skottland. Vi må gjøre det beste ut av det. Det er viktig for oss, og det er viktig for nasjonen. 

Og der satt vi i såffan da.. og smakte litt på det "viktig for nasjonen"... Viktig for nasjonen at vi vinner en fopall- kamp?? 

- Tja, det hadde jo vært hyggelig om de vant sa min kjære og smilte litt i skjegget han ikke har. 

Selv er jeg litt usikker på når denne fopall- kampen skal gå, og hva den betyr for meg. Men jeg tror nok ganske sikker at nasjonen skal klare seg helt greit om vi går på atter et tap.

6. oktober 2008

Söta bror er med...

Min far en informasjonshungrig mann og min sambo uttrykte her en dag: "er faren din alltid på nett?" Han er nok ikke alltid på nett, men han får med seg mye, og det er ikke uten grunn min svigerinne kaller ham Info- dad. When there is something you are wondering about - we all call the info-dad.

I går sendte Info- dad meg et klipp fra en annen fasinerende mann, Carl Bildt sin blogg. Carl Bildt (59) blogger om hvordan han har gått over til Mac.

Så alle dere menn mellom 28 og 40 som fortsatt sverger til deres lille sorte - There is a new world out there.

2. oktober 2008

en av de dagene...

I morges var jeg trøttere enn vanlig, og det ble "en av de dagene"...

- En av de dagene når du står i dusjen og lurer på om du har hatt i balsam og tar i en gang til bare for sikkerhets skyld.
- En av de dagene der man må prøve å ta på seg trusa to ganger før man får det til.
- En av de dagene der man har kommet halvveis til bussen og skjønner at man egentlig bør ha hatt med seg PCen på jobb når man er javaprogrammerer.
- En av de dagene der jeg er veldig glad Stockfleths serverer kaffe og jeg ikke er jagerpilot.

1. oktober 2008

agurktid hele året

Nå lurer jeg virkelig på når agurktiden er egentlig? Tok meg en tur inn på vg.no i morges og fant et stoooort oppslag:

- Vi møtte Barack Obamas faste frisør.

Jaha... drit i finanskrisen 'a - vi har fått et storintervju med Obamas faste frisør (å ja jeg sa drit kjære).

VG skriver:
Nesten hver søndag i 13 år har Barack Obama klippet seg i Hyde Park Hair Salon. Hans faste frisør Zariff er ikke i tvil om at 47-åringen vil bli en god president.

Men det var jo betryggende - Zariff sier at Obama kommer til å bli en bra president. Og han er ikke hvilken som helst frisør - han har vært frisøren til Obama i 13 år...

Lurer på om VG-journalister har noe yrkesstolthet. Hva gjorde du i dag? Nei, i dag gjorde jeg et veldig viktig intervju med Obamas frisør..