25. april 2009

Temafest:Bjørn

Hvert år blir vi invitert til heidundranes Grand Prix fest i Asker. Min kjære sier hvert år "Ja men jeg kjørte jo i fjor"... Hvorpå Ho´Linda sa... "Nei æ trur ikkje du kjørte i fjor for æ slikka dæ i øye etter en tequila"... Vel nok om det.

Verten er av det huslige slaget, så han lager masse deilig mat fra vertslandet. Vi var veldig fornøyd det året Hellas vant, da det hadde vært mange "Kjøtt a la Tsjernobyl" år fra Øst Europa. I fjor var det helstekt babygris (også kalt Nasse av sønnen i huset) og masse deilige serbiske retter. I år er finalen i Moskva, og jeg ser for meg at det blir kun bar vodka til maten. Men jeg kjører jo, fordi min kjære kjørte jo i fjor.

På disse festene er det også tema. I fjor var tema Tyranner, Herskere og keiserinner. Det gjorde seg utslag i at det kom et par Kleopatraer, Pol Pot, Djengis Khan og oss i tysk landslagsdrakt #6.

Årets tema er Bjørn. Her finnes det jo mange gode forslag... Tighte hosen Bjørn Dæhlie skidress, Bjørn Borg med korte hvite shorts, teddy- bjørn.. baby-bjørn.. og så videre. Men skal man først begi seg ut på tema-fest, så må man være litt orginal. Så, er det noen som har noen gode forslag?

Min kjære mente han kunne komme som Bjørn Wirkola, og jeg kunne være han som hoppa etter.. Det er jo forsåvidt et godt forslag. Men noen bedre?

22. april 2009

Sometimes shit needs a fan

Historien går så her;

En norsk "ungdom" uttrykker sin frustrasjon på Twitter over at siden han bor i Norge så får han ikke lastet ned den siste plata til Dave Matthews Band via iTunes Music Pass. Svaret han får fra Terje Pedersen @Teryeah som er A&R Manager i Warner Music Norway er:


"Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint"


Og der begynte bæsjinga i vaffeljernet for å si det sånn.. Kvitrere land og strand rundt har hevet seg på harselarsen og blogger som besatt. Thomas Moen oppnår forside- sak på digg.com for sin blogg-post og hele serveren hans går ned for telling på grunn av trafikken.

Terje Pedersen bør vel muligens bli kalt inn på teppet i morgen tidlig når han stiller på jobb. Utover kvelden har han prøvd å si unnskyld på 14 forskjellige måter... men... er det noen som hører?

Neida, sometimes shit needs a fan..

Gaythering Storm

Takk til @Ingersa for litt god amerikansk humor i hverdagen..



GiantgayreppelentUmbrella.

21. april 2009

NRK støtter pirater...

hehe.. det var den mest "tabloide" overskriften jeg kunne finne.

Øyvind Solstad har blogget på NRK Beta om "pirater, markedsføring og hva oppnår man egentlig" under tittelen Gratulerer med våte bukser.

Dette er en sak som opptar meg litt om dagen. Ikke fordi jeg er nødt til å laste ned musikk gratis, eller nødt til å se siste episode av Greys Anatomy dagen etter den vises i USA (ok litt da).. Men fordi denne saken viser hvordan hele bransjer ikke henger med i tida, også prøver man å stoppe alle andre fordi man ikke har evnen til å tenke nytt selv.

Les Gratulerer med våte bukser - han har mange gode poenger.

15. april 2009

Feminister med humor

Når jeg blir stor så skal jeg opprette en organisasjon som skal hete "Feminister med humor". Jeg ser mange tilfeller av at det er viktig å kjempe for kvinners rettighet, men trenger man å være så fordømt alvorlig hele tiden. Feminister som uttaler seg har jo ikke et snev av selvironi, kun 100% politisk korrekthet med den litt trassige minen. Ja, man må jo nesten si det; "de er jo litt søte da"..

Grunnen til at jeg kom på min nye organisasjon "feminister med humor" var at helgape kvitret om at hun var gjesteskribent på Vårt Lands nye nettsted www.verdidebatt.no. Jeg er jo litt skeptisk til slikt kristelige greier - men jeg tok turen innom mens koden min kompilerte.. Og der fant jeg dette innlegget: Femiteknologi stigmatiserer. Her snakker man om et rosa blondine tastatur. Og hvordan det stigmatiserer... Come on! Ha litt humor a!

13. april 2009

Hør og nå!


Dagens utfordring er; Hvem ligner jeg mest på i bule- modus?

2. april 2009

Buhu sjæl

En gang for lenge siden var jeg på fotballkamp i Valencia. Det var i perioden John Carew spilte der, så året var nok 2001. Sammen med Finingen og meg på kamp var det et antall studiekompiser av Finingen. En av de hadde med seg ei jente som "han var litt på datern med". Hun på sin side var av typen "jeg spiller i korps jeg" og skrev GYM! på "Fag jeg hater": i Pusur- dagboken på barnskolen. Hun var vel egentlig bare med på kamp fordi "han hun var litt på datern med" hadde spurt henne.

Nå skal jeg ikke skryte på meg noen lang og tro tjeneste som tribunesliter på fotballarenaer verden rundt, men jeg har jo vært på et og annet sportsarrangement oppigjennom. Det hadde nok ikke "han som var litt på datern" og "jeg spiller i korps jeg". For "han som var litt på datern" prøvde å late som han var en ivrig Valencia supporter og bannet og sværtet når Valencia ble avlåst for offside, og "jeg spiller i korps jeg" hviiinte lykkelig og sa "neeeiii guuuud".. Jeg synes egentlig hele seansen var litt pinlig, en ting var at han bannet og sværtet, men det var jo ikke alltid han traff på riktig sted... Og da blir det jo litt pinlig.. Ja ikke for "jeg spiller i korps jeg".. for hun kunne nok ikke offside regelen, og ja.. hun spilte i korps.

Litt sånn flau følelse får jeg når folk klarer å pipe ut Martin Andresen når han entrer banen i en landskamp. Hvordan kan man stå med flagget på brystet i sin fineste rød-hvit-blåe stas med vikinghjelm på hodet og pipe ut sine egne spillere?? Hvordan i alle dager kan man møte opp på Ullevål for å pipe på spillerne sine?

Nå er det jo ingen hemmelighet at mitt favoritthåndballag strevet litt i motvind om dagen. Jeg kan ikke huske sist de vant en kamp. Men jeg tropper da ikke opp i Ekeberghallen og buer dem ut??? Buuuu du har ikke scora siden sommern? Buuu sila du har ikke tatt en ball siden Ålesund brant..

Nei til sånne folk kan jeg bare si en ting: BUHU SJÆL!!


Tusen ord

På TV her om dagen var det som sa; "Da tråkket jeg ordentlig i grøten"... Hun som satt ved siden av hvisket stille noe om salaten... Kanskje hun skulle danse rundt den..

Vesla, som selv mener at ADHD- utrederne ikke fant noe i hennes utredning, kastet inn årene her en dag. Fort gjort, kort og greit. Spørs om ikke hun la inn håndkle også.

Dette har kanskje ikke noe med saken å gjøre - men ta deg tid til å se på kortfilmen Tusen Ord.

1. april 2009

Sandra Day O'Connor

I går satt jeg og så på Jon Stewart på NRK2. Hans gjest var Sandra Day O'Connor.

Jeg har aldri hørt om Sandra Day O'Connor, men hun var da altså første kvinnelige høyesterettsdommer i USA. Hun satt fra 1981 - 2006, og ikke før i 1993 fikk hun en kvinnelig kollega.

I den amerikanske høyesterett sitter det ni dommere. Når man "avsier en dom" begynner man alltid med høyesterettsjustitiarius og går så nedover bordet i forhold til ansennitet. De seks første årene satt Sandra Day O'Connor på det "siste" sete. I hennes første sak som dommer sto det 4 - 4 da turen kom til henne for å si sin mening. Og som hun sa... "It often was 4 -4 when it came to me".

For meg så utmerket hun seg som en utrolig sterk og intelligent kvinne. Hun mente at det viktigste med å sitte i en slik domstol var at man kunne "disagree agreeably". Og der tror jeg alle har noe å lære. Hvordan kan man være uenig på en ordentlig måte?

Det skal jeg tenke litt på fremover.

Og til slutt - et sitat; The power I exert on the court depends on the power of my arguments, not on my gender.