25. mai 2009

Alt skal gjennom norsk ungdomsskole

I uka som gikk var jeg en tur i Trondheim for å ta en eksamen. Tradisjon tro så fikk jeg med meg en liten whiskey-fest med ungdomsskolelærerne og venner. Som vanlig fikk vi slumpet innom temaet "Norsk skole", og det var da den gode bemerkningen kom; "Æ sei som a Trine, alt ska´ gjennom norsk ungdomsskole".

Det er utrolig godt sagt og en ganske stor utfordring for lærere. Gjennom norsk ungdomsskole skal man enten man vil eller ikke, enten man er motivert eller ikke og enten man er tre ganger smart som gjennomsnittet eller tre ganger så dum.

I valgåret 2009 så har det blitt inn å snakke om tilpasset læring. bardvegar blogger og Hadia Tajik skriver innlegg på db.no om Mentalt frafall. De blir også intervjuet i aftenposten.no om begavede barn.

Nytt av året på venstresiden er at man skal ta vare på de begavede barna også. Nå er det ikke bare "bokstav-barna og andre gærninger" som skal få tilpasset læring - det skal også glupingene.

Jeg vet ikke om jeg kan kalles begavet, men når jeg gikk på skolen så var jeg en litt bedagelig skapning, ikke ulikt i dag. Jeg gjorde det jeg måtte, og det var ikke så mange andre enn mor og far som stilte krav til min delaktighet. Jeg klarte meg godt eller meget godt, og synes det var helt greit egentlig. Sånn midt på treet.

Jeg skulle ønske at norsk skole var tilpasset meg da jeg gikk der på 80-90- tallet. Tenk alt det jeg kunne lært. Og ikke minst hva jeg kunne ha blitt...

Jeg er glad for at venstresiden har våknet opp og nå er litt skeptisk positiv til å behandle også de gode ulikt. Man kan faktisk dele etter nivå. Vi er ikke alle like..

Jeg er oppriktig stolt av mine lærer-venner som i dagens skole jobber for å få dette til. Jeg ser hvordan de tilpasser til "alt som skal gjennom norsk barne- og ungdomsskole". Og jeg tror noen trenger å være litt stolte over den jobben de gjøre, ikke minst de selv.

23. mai 2009

jeg er keen på et eventyr

for de som ikke har opplevd Gylingens engelsk til norsk on the fly translation med gitar...

Anbefaler;
Jeg er keen på et eventyr

19. mai 2009

Loppemarked

Det som er bra med å ha eksamen er at man får ryddet opp i ting som har ligget på "to do" listen en stund. Jeg har den siste tiden ergret meg litt over at skapdørene på kjøkkenet ikke går helt igjen. Det er rett og slett FULLT! Så i går ettermiddag rydda jeg opp i galskapen og kan erkjenne at jeg må ha loppemarked for alt det jeg ikke trenger...

Av deilige saker som er til salgs/gies bort finnes;
- Taco-sett a la 90 tallet med serveringsbrett, to tallerkner og en bolle.
- Stort drinkglass fra Niagara Falls - Hard Rock Cafe
- Pyntestener i grønt og blått fra Ikea.
- 19 sett spisepinner
- Uskarpt knivsett fra begynnelsen av 90-tallet
- ymse kopper og grytekluter...
Kanskje jeg går videre til skoskapet en gang til helgen. Tiden vil vise!

18. mai 2009

Smil og vær glad

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er veldig oppsøkende når det gjelder menneskelig kontakt. Jeg liker ikke å ringe til folk jeg ikke kjenner, og er heller ikke noe fan av store nye forsamlinger av mennesker. Jeg tar gjerne den enkle utveien og sender en e-post.

En kollega av meg har som "policy" at hver gang han skal snakke med en person i konsernet som han ikke har snakket med før, så tropper han opp personlig og sier hei. Det gir ham en stor fordel, og han får et personlig møte. Og de som akkurat fikk besøk får et trivelig ansikt å forholde seg til.

Jeg er kanskje ikke så god på den innledende kontakten, men når jeg først møter personer, så liker jeg å behandle folk skikkelig.. Jeg sier alltid hei og smiler til resepsjonen når jeg kommer om morgenen. Hilser på mannen som tømmer søppelbøtta mi, og nikker når konsernsjefen kommer vandrende forbi. Jeg slår av en prat med mannen som skal fikse ventilasjonsanlegget og spør han om både det ene og andre som han da må forklare til VVS-blondinen som er kald på fingrene.

Også når jeg tar taxi hjem fra byen så utfordrer jeg meg selv - klarer jeg å holde en vettug samtale med sjåføren hele veien hjem? Det er ikke alle av Oslos taxisjåfører som er like støe i det norske språket - men oppgaven innbærer også at man må finne et felles språk. Det var derfor jeg ble litt glad når jeg leste denne historien fra Chris Brogan. "The ROI of Stories".

Hvis man generelt er hyggelig mot alle man møter på sin vei og utøver god gammeldags folkeskikk - så tjener man på det.

14. mai 2009

Bruk av ordet "Sexy"

I min bransje så bruker gutta ordet sexy i tide og utide. Hørt den siste tiden;

- Innom gamle venner hos #Eplehuset i storgata. Dyktige folk i en sexy butikk.

- Dette her var jo ikke akkurat sexy kode da.

Vet ikke hvordan lyster de har, men butikk og kode har vel ikke noe med sex å gjøre... Ja... men mindre du er i Tolbugata/Skippergata da.

12. mai 2009

Veivalg - til venstre eller høyre?

I 2009 er det igjen stortingsvalg, og i tradisjon tro så har jeg tenkt til å stemme på person. Jeg vet ikke ennå hva jeg skal stemme, men min stemme pleier å gå til den personen jeg liker best. Jeg hadde faktisk gjort meg bra i USA, der man trenger å stemme på han eller han... eller han eller hun som det (nesten) ble denne gangen.

Jeg har stemt på Erling Folkvord, jeg har stemt på Kristin Halvorsen, jeg har stemt på Ola Elvestuen og jeg har stemt på Erling Lae. Bodyshopping tror jeg de kaller det i den travle konsulentbransjen.

Så nå lurer jeg på hva jeg skal stemme på i år. Jeg har to grunnregler, jeg stemmer ikke AP - de er for arrogante. Og jeg stemmer ikke Frp. Ikke at de har de store karismatikerne i den fløyen, men noen prinsipper må man jo ha..

Så da står vi igjen med en brokete gjeng både til venstre og høyre....

Kandidatene for å få min stemme er nå om dagen:

Jeg må innrømme at jeg synes det er kult med Bård Vegard. Han blogger.. Han er på twitter. Jeg vet at dette muligens ikke er gode grunner for å ta et (stortings) valg, men når man stemmer på person så... ja... er man jo litt enkel.. Og for meg så virker det som han faktisk har forstått hvordan han skal kommunisere med kidsa som tar utdanning.

En annen av mine favoritter om dagen er faktisk Erna. Jeg irriterer meg grenseløst over de som ikke liker henne fordi hun ikke har noe "sex-appeal". Vel, jeg vil ha en statsminister som er flink, som kan representere Norge på en god måte, og som kan sitt fag. Så får det heller være at Jens er bedre å se på sånn rent utseendemessig.

Ukens kaktus går til Sponheimen. Ferdig utlært kan man si.

11. mai 2009

Korpsnett tralala

Det kom en MSN fra mor finingen i forrige uke...

"Hei engel, du... hvorfor kommer det opp reklame på bloggen din?"

Jeg svarte;

"Nei, jeg har lagt ut på den kommersielle landevei og tenkte jeg skulle sikre meg i disse finanskrisetider."

"Men engel, Korpsnett?"

"Jada... Korps er morro!"

I dag var jeg inne og sjekket status på kontoen min som Google er så greie og fikser for meg..

Av 423 som har vært inne på bloggen min, så har 1 - EN - person klikket på Google AdSense linken.. Og det tror jeg jammen er Finingen! Korps vettu! I følge rapporten fra Google så gjør det meg 0,75 $ rikere! Nå vet ikke jeg hva kursen for dollars er om dagen... Men rik blir jeg vel neppe.

Så se humoren i de fine reklamesnuttene som dukker opp :-) Og klikk av og til.. så blir jeg enda rikere!

6. mai 2009

Litt lattermild..

I går kveld hadde jeg en fin kveld med TV og strikking. Det forbauser meg at det er folk som klarer å sitte og se på tv kveld etter kveld. Det er jo ikke så mye kvalitet som vises på denne boksen.. Men men tilbake til gårsdagens store tema. Vår alles kjære Nina Karin Monsen.

I NRK studio hadde de samlet en rekke homofile både fra den ene og den andre siden, og Anne Marie Ottesen. Hvor kom hun inn i bildet her? Hm.. ja vel.. men .. tilbake til saken..

Jeg regner med at alle skjønner at Nina Karin Monsen ikke er en favoritt hos engelen. Hun er alt for alvorlig for min smak. Det eneste som appelerer til meg er at jeg tror hun er spik spenna gærn, og at jeg derfor blir litt nysgjerrig på hva hun kommer til å si neste gang hun åpner munnen. Hva i alle dager kommer hun med nå?

På samme måte tror jeg Per Kristian Foss ser på henne. Han hadde det sedvanelige lure smilet da han uttalte at han kanskje synes det var å gå litt for langt å si at; "homofile er medfødt uføre, at de er handicapede og at de derfor kan ha rett på å heve trygd".. Han kjente seg ikke helt igjen kan du si. Han brydde seg ikke så mye om det selv, men forsto at det kunne oppfattes sårende for mange.

Ellers vil jeg anbefale denne artikkelen på dagbladet.no. Det viser hvor dårlige vi er på inkludering i idrettsmiljø. Og hvis dere etter å ha lest artikkelen på dagbladet lurer på hvem den homofobe trenern var... så har dere svaret her.

4. mai 2009

Hva er det med de kristne?

Jeg har ikke noe i mot at folk tror, at de tror det er en gud, jesus, buddha, allah eller hvem det skulle være. Men hvorfor må de rakke ned på oss andre som ikke tror så veldig?

I min fødeby Kristiansand klarte Harald Sødal (Krf) å beskylde varaordfører Mette Gundersen for å leve i hor. Hun skriver i Kristiansand Avis:

Men på tirsdag skjedde det igjen. I en pause i kommunalutvalgsmøtet kom Sødal bort til meg, og pekte på min svært så synlige mage og sa - Og du lever vel ennå i hor?

Grunnen til at Harald Sødal synes hun lever i hor er at hun uten å være gift nå snart er mor til to barn. Og vips så var terskelen for hor borte i gresset. Vel er Kristiansand godt plantet i bibelbelte. Men står det noe sted i bibelen at man kan være uforskammet mot alle som ikke leser bibelen?

23 dager igjen.. nedtellingen har begynt

Jeg sendte til mitt reisefølge;

23 dager til avreise.

Fikk tilbake;

jeg har begynt timesnedtellingen!!! (ruflig regnet 530 timer til vi drar)



Det er fokus det!