22. november 2009

Jeg tror jeg er ferdig blogget...

Vintermørket har kommet for å bli for en stund og jeg kjenner at min motivasjon for å blogge blir mindre og mindre. Kanskje livet mitt er blitt kjedelig og jeg ikke har noe å skrive om lenger. Kanskje livet mitt er blitt så hektisk at jeg ikke har tid til å skrive. Ikke vet jeg. Faktum er at vintermørket har kommet også til blogg-delen av meg.. Så derfor har jeg bestemt meg for å gå i dvale. Ikke noe mer blogging på en stund..

433 innlegg fordelt utover tre år er mye tekst, mange snodige tanker formidlet og ikke minst mye god terapi.

Takk for at dere har lest.. og gitt meg tilbakemeldinger. Kanskje Lille Engel gjenoppstår i lysere tider i fremtiden.

27. oktober 2009

Mac Steamy in the house


Min mann hadde bursdag i går og av sin kjære fikk han en kjempefin dampstasjon. Nå lurer du kanskje på hva en dampstasjon er.... En dampstasjon er et avansert strykejern med mye damp;

Da er kanskje neste spørsmål; er det noe å gi en mann på 38 år? Tja.. min mann så.

Når man i tillegg gir skjortestryking ut året, så blir mannen ganske glad.

Så nå blir det rekordstryking i GT2. Jeg strøk fire skjorter i går kveld på en snitt- tid på 3,30 min.

Mac Steamy is in the House.

26. oktober 2009

Uhell avdeling by og land - hand

Tenker meg det er en og annen mor og far som er stolt over poden som var på kamp i går;

Casuals på Ullevaal med kinaputter.

Og kanskje ikke poden var så høy i hatten når han/hun(!) ble hentet på glattcella.

Uheldig var også en jeger i Overhalla som trodde han så en tiur..

Jeger skøt jeger

Uheldig var vel Dagbladet også som forteller om han som "skøt"..

24. oktober 2009

Strikke Marte

Min gode venninne Marte er en komplisert og spennende dame. Hun ser kombinasjoner og spenning på uante felt. Jeg tror hun er den eneste venninnen jeg har som kan sende meg matteoppgave på e-post med emne: fantastisk oppgave.

Marte er også en strikker og nå har hun startet sin egen strikke-blogg. strikke marte.

Hennes siste prosjekt, storlua, kom etter tips fra en viss engel :-)

23. oktober 2009

Den Norske Kirke

Til opplysning: Den lille engelen er nå utmeldt av statskirken.

Hvis noen har lyst til å gifte seg med en liten engel så blir det i så fall ikke i en kirke.

Gylingen har lovt meg at hun skal holde meg med selskap i Helvete når den tid kommer. Vi får håpe det blir lenge til.

13. oktober 2009

Lille Mongo fikk en datter

Lille Mongo fikk en liten datter for noen dager siden. Vi var på besøk hos det vakre pikebarnet og henne skjønne mor her om dagen. En ting er sikkert, Mor Mongo er ikke klok av skade. Følgende ble ytret;

- Hun er jo så fin... og jeg som var redd for at jeg skulle få en stygg unge.

- Ja, for man vil jo ikke ha en unge som folk sier "Oj, så interessant".

Alt vel med mor og barn altså.

10. oktober 2009

Å mene det ingen andre mener...

Alltid har jeg ment det ingen andre mener. Den letteste måten å få meg på lag er å late som man mener det motsatte av det man mener. Dette gjorde mine foreldre noe utslitte da jeg var i tenårene, for å ikke glemme de mange barneårene med "hvorfor det?"

Jeg har alltid ment det er sunt å ha meninger, og ikke minst sine egne meninger. Don´t go with the flow... men gjør deg opp en mening å stå for de.

På facebook, nettaviser og overalt ellers skriver folk om hvor håpløst det er at obama har fått fredsprisen. Jeg synes dog kommentaren til @orjasE24 er den beste hittil. Ja, for man skal jo mene det motsatte av alle andre :-)

1. oktober 2009

Å navngi ting man er glad i...

Det er mange forskjeller på menn og kvinner når det kommer til bilkjøring. Jeg og min kjære sier ofte; "oj den må være en mann" eller "det hadde ikke en kvinner gjort".

En ting som jeg tror kun kvinner gjør er å navngi bilen sin. Det er som oftest kvinner som kjører rundt i små rød tyttebær som heter Lille Trille eller Joakim. Hvis til og med navnet er lakkert inn på bakskjermen da kan man være 100% sikker på at dette er en kvinnes bil.

Min Hyundai fikk en gang navnet Lille H. Det var finingen som begynte å kalle ham det, så hun er på mange måter en gudmor for Lille H. Gylingen og sambo er også ivrig brukere av Lille H og har således også et forhold til guten.

Det var derfor naturlig for meg å informere Finingen og Gylingen når Lille H skulle til doktoren. Det som skulle være en rutine EU-kontroll, ble litt mer komplisert. Det viste seg at Lille H hadde rust på indre organer og det var lenge usikkert om han kom til å komme seg på veien igjen.

Jeg ville ikke dramatisere det for de andre, men det var ganske nære at Lille H måtte "ta seg en tur på landet og tenke over hvordan det er å ta vare på seg selv". Men jeg tror det var med lettelse de andre mottok meldingen om at Lille H kom seg gjennom doktor-besøket hos Snap på Sæther og nå er på veien igjen.

Jeg er litt usikker på om det er sunt / økonomisk forsvarlig å sette navn på bilen sin dog.

29. september 2009

Moss' andre store sønn

Ari Behn er en merkelig mann. Denne uken er han tilbake i mediebildet og han uttaler seg om at han kommer til å bli kastet ut hjemmenifra, han er deprimert og han er ikke lykkelig.

Dette er jo trist. En engel vil ingen vondt, og synes det er trist når folk ikke er lykkelige. Men jeg er ikke veldig interessert i Behns mental helse.

Det som fikk meg til å vise interesse for Aris uttalelser dog var denne artikkelen på db.no; Ari: Stor sympati for Tjostolv og Joshua.

Her skriver db.no;
Ari Behn avslører i et intervju med gratisbladet Massiv at han i flere uker har tenkt at han bør avlegge Kongo et besøk mens rettssaken mot nordmennene pågår der.

Som om ikke denne rettsaken var komisk nok.

Byen min

En jeg kjenner skrev for noen dager siden dette;

Jeg kommer fra et lite sted, et fantastisk lite sted. Og på dette fantastiske stedet har vi en fantastisk dialekt. Når jeg er ute i den store verden er det av og til at mennesker jeg møter på min vei henger seg opp i dialekten min, og da spesielt de som nesten ikke har noe dialekt selv.

Så nå skal jeg henge meg opp i folk som kommer fra små fantastiske steder - la oss kalle dem BØNDER. De synes alltid at hjembygda er det fineste og mest fantastiske på jord. BØNDER tror også at vi som kommer fra Oslo nesten ikke har noe dialekt. Vi har ikke noe hjembygd vi lengter tilbake til og vi har NESTEN ikke noe identiet. Vi snakker jo sånn som de gjør på TV.

Men det disse BØNDENE ikke skjønner er at vi som er vokst opp i Oslo er like glad i Oslo som BØNDER er i de små fantastiske stedene sine. Bare vårt hjemsted har kaffebarer, kinoer, homofile prester, pilates for menn, barselgruppe for it-mødre....

For Margaret Olin er Plata hjertet av Oslo. "..dette skitne og skakke det som gjør at Oslo er en by å bli glad i." Som @giertsen sa;
Der må jeg si meg uenig, gitt.

Og det er nok mange som tenker på Plata, Oslo S og strøkene der omkring når de tenker på Oslo. Så min oppfordring til alle BØNDER som tror at Oslo=Plata og at vi nesten ikke har dialekt;

- ta en tur i Frognerparken når det er fint vær. Ta gjerne med grill.
- ta t-banen til Skullerud og ta deg en klatretur ved Hauktjern
- ta en tur på teknisk museum
- ta en tur på Holmenkoll- restauranten og nyt utsikt og lunsj.

På de forskjellige stedene - lytt til Oslo-folk. Vi har ikke bare dialekt. Vi har sosiolekt også.

MAKAN!



25. september 2009

Oslo Marathon..

En britisk kollega av meg skal løpe Oslo Marathon i helgen. I UK er det ganske vanlig å sponse løpere med å gi en sum til en god sak.

Dette er jo ikke like vanlig å gjøre i Norge, men jeg oppfordrer alle til å sponse Neil som samler inn penger til Felsted Aid for Deprived Children som hjelper barn som er offer for Chernobyl ulykken i Ukraina.

http://www.justgiving.com/Neil-Rodrigues/

17. september 2009

Refleksjoner

Min kjære far mente her om dagen at det ikke kunne skade å fremstå som litt reflektert i hvertfall.

Her er dagens refleksjoner;

- På doen på jobben har vi bevegelsesdetektor på lyset. Hvis det ikke kommer på når jeg er der - er det fordi jeg er så liten og kjapp?

- Etter å ha gått en halv dag med genseren på vranga, skal man da la den være vrang og late som det er et fashion statement?

-

15. september 2009

Møre & Romsdal FRP

Mye godt kommer fra Møre & Romsdal. De neste fire årene blir hun å se i Stortingssalen.

Enjoy;

http://twitpic.com/hp4f8

12. september 2009

Er jeg en mobber...

Hvor går egentlig skille mellom erting og mobbing? Jeg har jo en tendens til å dra en spøk ut i det kjedsommelige. Jeg er glad i litt repitisjon kan du si.

På onsdag var jeg ute med noen GODE gamle kollegaer, og etter at vi hadde fått oss en øl eller to dumpet han høye mørke rett ut i salaten..

- Ja vi var i Helsingfors vettu. Og Brann spilte for å unngå nedrykk. Og bergensern satt der og beit tenner...

- Kremt.. Du... hvordan biter man tenner?

Joda.. Så det ble jo en slager. Hele kvelden videre handlet egentlig bare om å bite tenner og hvem som kunne kapre en rosa Accenture t-skjorte. Og siden alle de rosa t-skjortene hadde gått hjem.. ja dvs de som jobbet i Accenture.

Kongsvingers store sønn prøvde jo å stoppe noen med rosa;

- Heisann, et lite spørsmål - jobber du i accenture?
- Nei
- OK, da kan du gå videre.

* det var en digresjon*

På toget hjem sa den høye mørke til meg; Engel, du er en mobber du asså..

Men fortsatt så tror jeg han synes det var litt kult. Han smilte jo når han sa det.

Så moralen nr 1 er; føler du deg mobba av mine innlegg eller kjedsommelige påpekelser. Si det til meg helt til jeg skjønner det. Gjerne i edru tilstand.

Og moralen nr 2 er; det er aldri feil å mobbe konsulenter fra Accenture som stiller opp med baby-rosa til jentekonsulenter og blått til guttekonsulenter.

6. september 2009

Familiemotto

På fredag kveld var vi invitert ut til Lille Mongo som har bosatt seg på/i Spydeberg. 240 kvadrat villa til en grei pris har gjort at Mongo nå har trukket utover til hjemtraktene. Og det var litt av en VILLA! Krykar, konjakkrom og frukttre i hagan. Staselig! Men det er jo fortsatt Indre Østfold så nabolaget består av betongsagern Raymond og den katolsk familien med 10 barn. Men nok om det..

Hos Lille Mongo var en annen venninne også, la oss kalle henne Fru Filosof. Hun har giftet seg med en mann med filosofiske tanker. Han har sågar diverse grader i "emnet". I tillegg har de fått to barn sammen som gjør at de nå er Familien Filosf. Familien Filosof hadde funnet ut at alle familier bør ha et motto. Deres motto var "det går bra". Det er anvendelig og kan brukes i mange livssituasjoner. Et bra motto for en familie.

Så da begynte jeg å tenke; hva kan være motto til min lille familie. Min kjære, meg og Bengal. Etter litt diskusjon hadde vi flere alternativer;

- Hei, nei, hei ... (etter hva jeg sier til alle telefonselgere før jeg legger på).

- Det går bra.. (rett og slette en rip-off av Fam. Filosof)

- Du er alt for meg... (en personlig versjon av Harald/Olavs Alt for Norge)

Men diskusjonen er vel ikke helt landa.. Så hvis du har gode forslag eller innspill.. Kom med dem! Og så oppfordrer jeg alle til å ha et motto! Det er fin ting for lag- følelsen :-)

3. september 2009

Navneforslag


Vi kaller kidsa med litt bredt pannebånd for "kluthuer"... Noen forslag til hva man kan kalle dette;

Bildet er lånt av db.no

2. september 2009

Internetts mange stemmer...

Jeg har den siste tiden vært opptatt av det vi i Norge kaller "Kongo-saken". Jeg synes det er en spennende sak, og i tillegg så har norske nettaviser tatt i bruk mange nye kommunikasjonsmetoder for å holde oss oppdatert (feks twitter, live-feed). Litt pose og sekk der for meg :-)

I forbindelse med denne saken så jeg at @sjefsengel linket til Christin som har bodd på grensen mellom Uganda og Kongo. Ved å lese denne artikkelen så fikk jeg et helt nytt syn på saken. Nettet har utrolig mange forskjellige kilder, ikke alle gode, ikke alle ærlige, men man får sett saker fra mange forskjellige synsvinkler hvis man vil.

Nå prøver Plan Norge og vgb.no å bruke bloggsfæren og nettet til å formidle et budskap som ikke får mye plass i "de tradisjonelle medier" - nemlig jenters situasjon i verden - spesielt i Sør.

De to har sammen lansert konkurransen "blogg deg til Afrika". Konkurransen sier følgende;
Vi oppfordrer deg som blogger til å bruke din stemme – på din personlige måte – til å sette fokus på jenter i utviklingsland. Du står helt fritt og uavhengig til å velge form, innhold og virkemidler. Hvordan du vil bruke bloggen din til å fremme jenters rettigheter, er nettopp det vi er spente på.

Er usikker på om jeg kommer til å bidra til konkurransen, men jeg synes det var et spennende tema og en spennende måte å bruke nettet på... Så alle bloggere - blogg dere til Afrika.

1. september 2009

Barn av regnbuen

Etter at jeg skrev innlegget om FPU i går, så fulgte Gylingen opp med et innlegg om "Den yngre garde". Hvis du ikke har lest innlegget, anbefaler jeg å lese det nå.

Litt Pausemusikk så lenge:
En himmel full av stjerner.
Blått hav så langt du ser.
En jord der blomster gror.
Kan du ønske mer ?

Barn er herlig fordomsfrie og kan gjøre seg opp meninger uten å legge vekt på hva den ene eller den andre synes/mener/tror.

Jeg har en pågående diskusjon med en kollega angående hans sønns favorittfarge. Den er ROSA. Alt som er ROSA er rett og slett kjempefint! Han har spurt faren om de kan male huset ROSA. Han fikk ROSA ROSER i presang en gang og var helt fra seg av glede. Og da de skulle kjøpe nye
gummistøvler til han og søstern, så var han helt fra seg fordi ikke han fikk like fine ROSA gummistøvler som søstern.

Så nå sitter du som voksen og tenker; men ROSA er jo en jentefarge!

Og det er det som er sakens kjerne; Hvem har definert at ROSA er en jentefarge? Og hva ville skjedd med barnet hvis han kom med ROSA støvler i barnehagen?

Det første spørsmålet vet jeg ikke svaret på, men nummer to tror jeg jeg vet svaret på; sansynligvis ingenting.

Barna hadde vel ikke brydd seg om at han hatt rosa støvler - de legger jo ikke videre mye vekt på hva den ene eller den andre synes/mener/tror om støvler.

Jeg har en snikende mistanke om at min kollega er mer opptatt av hva de andre fedrene skal synes/mene/tro om sønnens valg.

For vi voksne vet, synes, mener og tror jo at ROSA er en jentefarge.

Men som en intelligent 9-åring fortalt min kjære for en tid tilbake;
"Nei, for rosa er ikke jentefarge tenk. Det finnes forskjellige rosa-farger. Og jeg synes for eksempel mørkerosa er ganske fint".

Min kjære "vet" fortsatt ROSA er en jentefarge... han er voksen :-)

Utfasingsmusikk:
Noen tror det ikke nytter.
Andre kaster tiden bort med prat.
Noen tror at vi kan leve av
plast og syntetisk mat.

Lillebjørn Nilsen (1973)

31. august 2009

Lenvik Fpu på banen (etter at toget har kjørt)

Min kjære uttalte her en dag at det var godt de kom på banen før toget var kjørt. Hvilken bane det var snakk om vet jeg ikke, men en ting er sikkert; toget har nok kjørt for formannen i Lenvik Fpu. Han vil nemlig forby homofili.

Han synes det hadde vært greit om de hadde holdt seg i sine egne soverom, men når man vanliggjør og offentliggjør sin homofili så blir det ratt for mye for unge Johannessen!

Så til gylingen, vesla og dere andre med "hormonforstyrrelser" - hold dere innendørs - fortrinnsvis på soverommet!

Oppdatering;
Nå viser det seg at artikkelen er to år gammel. Johannessen er ikke lenger medlem av FpU, han har hoppet på Demokratene-toget. Lykke til.

Les allikevel Gylingens blogginnlegg om samme tema.

27. august 2009

Alder definert av et platecover

Sitter her og hører på Carola av alle ting.. Fant den klassiske plata "Steg för Steg" på Spotify. Jeg måtte le litt når jeg så coveret på plata. Jeg har med tid og stunder skjønt at jeg ikke er noen ungdom lenger. Men at det faktisk er ganske mange år siden jeg var ungdom - det går nå opp for meg litt etter litt.

Steg för steg kom våren 1984, jeg var åtte og fikk kopiere kasetten av min bestevenninne. Vi digga Carola, Bobbysocks og etterhvert også Madonna. Det er ikke mindre enn 25 år siden!



På Carolas plate finnes det også et "60-tals potpurri" - vi digga den rått mens vi hoppa rundt i nattkjole med hårbørste som mik. Vi skjønte ikke "gamlingene" som likte orginalen bedre. Orginalen? Carola var jo den beste.

Ja, hvem kunne like Buddy Holly? Han så jo ut som han var fra oldtiden. Hvem hadde på seg slips på scenen??

Og det er vel her jeg møter meg selv litt i døra nå om dagen. Orginal = best og olajakka lik Carola sin henger fortsatt i skapet. Anvendelig plagg ja.

Så jeg sier som Carola;

Jag såg mig om i en värld av förändring
Jag stod och tveka' en stund vid mitt vägskäl
Och jag har börjat gå
Jag har funnit mig själv

Och jag är glad för allt som jag känner
Att jag är jag och får ha mina vänner
Som hjälpt mig nå mitt mål
Och jag har funnit mig själv

Jag känner lusten att leva så starkt
Och jag vet att jag kan dela med mig
Jag ska ta vara på varje sekund som mitt liv
Kan ge mig

Visst har jag känt både oro och tvivel
Men det har funnits ett ljus där i mörkret
Som gett mig gryningen
Och jag har funnit mig själv

Jag känner lusten att leva så starkt...

Visst har jag känt både oro och tvivel....

Mina ögon vågar se, vad livet har att ge
Och jag har börjat gå - jag har funnit mig själv
Jag känner lusten att leva så starkt i mig
Och jag har börjat gå - jag har funnit mig själv

23. august 2009

Det lille ekstra

I helgen har vi vært en liten tur på 40-årslag i Skåne. Seks timer hver vei og det var verdt hver kilometer.. og for sjåførens vedkommende; hver krone.

På vei hjem i dag kjørte vi forbi Rygge flyplass der det var flyshow. Ikke nok med at vi fikk med oss akrobatisk oppvisning av Patrouille Suisse mens vi kjørte langs E6. Som det helt naturligste i verden strømmet lyden av Berlins "Take My Breath Away" ut av radioen.

En virkelig Top Gun feeling i Audien innover altså.

14. august 2009

Min indre rasisme får seg en på tygga

I går morges satt jeg som vanlig på 83- bussen til byen på vei til jobb. I motsetning til 80E fra Holmlia, så er det et ganske "norsk" miljø på 83 bussen. På Ulvøya får jeg min første "rasistiske feeling". På bussen kommer to gutter med sydlandsk utseende. Jeg tenker i mitt rasistiske indre "er dette rumenere", "har de vært på båthavna og raida ulåste båter"... Når den ene av de to guttene høflig tilbøy sete sitt til en dame skjønte jeg at de nok ikke hadde vært i båthavna.

Jeg gikk av på Oslo S og ved flytoget møtte jeg tre afrikanske gutter. De hadde jakke, bukse og litt kul lue. Hmm.. er dette disse afrikanske guttene som selger hasj ved Akerselva tenkte mitt stille rasistiske sinn mens jeg gikk forbi. Da vi hadde passert hverandre tok jeg en ekstra titt. Det viste seg da at han ene hadde sekk med startnummer på... Kenyanske langdistanseløpere. Jaja..

Videre gikk jeg opp en etasje på Oslo S og rett før jeg skulle gå ut på brua retning Grønland så så jeg på avstand en familie med "alt for mye bagasje" som sto og diskuterte hvordan de skulle navigere seg videre. Hmmm.. tenkte mitt rasistiske indre; "Er den pakistanske ferien over allerede"... Men neida... Som i eventyrene fikk jeg min tredje nestestyver denne morgenen. For når jeg kom nærmere så så jeg at foran meg sto en ferie-brun "norsk" familie med alt for mye bagasje.

Så tre ganger denne morgenen fikk Oslos mangfold vist meg at mitt rasistiske indre bør forbli inne - eventuelt så må jeg rett og slett skjerpe meg. Det går jo ikke ann å tenke slik..

13. august 2009

Pausen er over - vi kan komme til EM igjen..

Den siste tiden har det vært litt mindre skriverier om fopall- landslaget til Norge - avd menn. Dette pga at laget har gjort det dårlig og at til og med sportsjournalister har skjønt at Norge ikke kommer til EM. Jeg har faktisk klart å ikke få med meg at det er fopallkamp på Ullevaal og det har vært en kjærkommen pause. En sportsinteressert engel setter pris på at sportssidene faktisk fylles med sport, ikke med hvilken farge på skoene Magne Hoseth har, dårlige John Arne Riise floskler eller oppdateringer på John Carews skader.

Men denne pausen er visst over. En kamp med bra spill og vi er tilbake til "VI SKAL TIL EM".. Vi har troa selv om Skottland må tape sine kamper med 17, vi må ha medvind fra øst og vest og vinne alle kamper med syv. *sukk*

Ikke nok med at "VI SKAL TIL EM".. men John Arne Riise med familie er også i farta. På forsiden av dagens dagbladet kan vi lese "TÅRENE - JUBELEN - REVANSJEN".. Ja, for John Arne har hatt det tøft. Berit gråt når sønnen scora og div lagkompiser får lov til å uttale seg;

- Det vitner om fantastisk styrke det å holde fokus på kampen og gjøre en sånn kamp som han gjør i dag, det er helt topp, sier John Carew

- Jeg må ta av meg hatten for den gutten. Dette har vært en ikke-sak for oss. Han er bare en kar fra Stavanger (Baardsen) som vil ødelegge for John Arne, sier Magne Hoseth

- Jeg er imponert over det John Arne presterer. Det vitner om karakter, sier kaptein Brede Hangeland.

Min kommentar er følgende;

- Å være stormannsgal er jo en sykdom og det kan lett få følger hvis moren din er av samme ulla. Men han er jo flink til å spille fopall...

Enough already.

10. august 2009

Valg av barns aktiviteter

Det siste døgnet har @kattifnatt og @carl_christian publisert at de skal bli foreldre i flere nett- kanaler. Dette fikk diskusjonen "kan man velge barnas aktiviteter" til å surre og gå.

@kattifnatt og @carl_christian kan vel trygt sies å være ganske nerdete. De liker begge duppedingser, tegneserier og sære ting som nerder fasineres av. Og som nerder flest så ser vi ikke noe unaturlig eller negativt i å bli kalt nerd. Bare at de publiserte sine lykkelige omstendigheter på Twitter er jo et tegn i tiden.

Men det er jo en del ting som nerder ikke er spesielt interessert i, og som kattifnatt sa;

- Skrekken er at den begynner med langrenn eller korps.

Og tanken på de vordende foreldrene i langrennssporet fikk meg til å le høyt. I like skidresser. Uten å vite opp og ned på en langrennsski og med klistertuben hengende fast i lue, vanter og skjerf. Og så forbaska kaldt også da...

Så spørsmålet er; kan man legge ned forbud mot at poden skal øve surt på kornetten i årevis? Eller løpe rundt i regn, vind og tåke på en fotballbane? Skal barna selv få velge hva de deltar på?

Jeg bare spør...

Grete Waitz og cupfinaler...

Som alle Oslo-folk vet så er det to helger man ikke går ut i Oslo, med mindre man har spesielle behov. De to helgene er Grete Waitz løp helgen og cupfinale- helgen. Disse to helgene er det forbeholdt bønder (dvs ikke oslo-folk) som skal gjøre byen.

I år så har man følgende å velge mellom for cupfinaler:
1. Wannabe-kakser fra Møre og Romsdal
2. Fiskere fra Møre og Romsdal
3. Sementfabrikkarbeidere fra Grenland
4. Bønder som holder med Oslo-laget Vålerenga.

Byen skal fylles av en blanding av oransj, hvitt og blått. Så hva er da å foretrekke?

Nei pest eller kolera.. Jeg tror jeg bestiller en sydenferie til 8.november.

29. juli 2009

Flinke jenter og kvinnelige forbilder

På min 30-års dag holdt min tidligere sjef, som jeg fortsatt bare kaller Sjefen, tale. Hun er en av dem som kom seg gjennom 70- og 80- tallet ved å brenne BHer, skrive "horekunde" på biler i strøket og feirer 8. mars den dag i dag. Hun er på mange måter et av mine kvinnelige forbilder.

Ja, for hva er et "kvinnelig forbilde". Jeg liker ikke "damer i dress". Kvinner som skal være flinkest ved å opptre og kle seg som en mann. Det beste jeg vet er flinke, kvinnelige og feminine damer som er forbilder ved å være seg sjøl. Ikke prøve å kopiere menns væremåte.

Tilbake til Sjefens tale. Hun sa noe som har brent seg inn i hjernen min, og som gjør meg veldig stolt når jeg tenker på det. Hun sa noe sånt som dette;

- Når jeg begynte å jobbe sammen med bursdagsbarnet i IBM, så var det første jeg sa til henne; "jeg har jobbet her siden før du ble født. Så her er det jeg som er sjefen". Men etterhvert så skjønte jeg at denne jenta hadde kontroll, var flink og viste og visste at hun var flink. Så jeg tenkte i mitt stille sinn; hvis dette er unge jenter av i dag - ja da er det håp for fremtiden.

Nå har jeg blitt noen år eldre og jeg er nesten alltid bevisst på å bruke og vise at jeg er kvinne (ihvertfall psykisk). Og det gleder meg å se at mange jenter er flinke og tar mer og mer plass i den sfæren som før var forbeholdt menn. Jenter er gode på ny type kommunikasjon og mye av den gamle "Nei.. gud så dum jeg er med dette data-greiene" er borte.

Det gleder meg å se kvinnelige bloggere som er forbilder for nye fjortisser.. og som gjør det på sin egen kvinnelige og personlige måte. En foregangskvinne er vampus som har blogget i en "evighet", fiffige historie skrives av Oh Tine og ikke minst veldige personlige historier blir delt av bloggere som VirrVarr.

Og da tenker jeg i mitt stille sinn; hvis dette er unge jenter av i dag - ja da er det håp for fremtiden.

27. juli 2009

Brølløp

Min kjære og jeg har snart vært sammen i rundt 2500 dager og for hvert år som går så blir han mer og mer usikker på om han vil gifte seg med meg. Jeg tror nok han er ganske glad i meg, i hvert fall gir han uttrykk for det av og til.

Men for hvert år så baller det på seg med gode påfunn fra fjern og nær med hva som skal skje før, under og etter vielsen. Vi skal gå ut til "Fly on the wings of Love".. Gylingen skal spille munnharpe støttet av POBen på trommer. Lærerlaget skal danse.. Det er mange fikse ideer.

Men jeg tror nok aldri det blir like bra som Jill and Kevin's big day. (husk lyd)

21. juli 2009

Førstereis på bilferie

Noen av dere som titter innom her oftere enn andre har kanskje skjønt at jeg har ferie. Min kjære og jäg har nemligen vært på bilferie. Vi synes sjøl vi er ganske voksne ja. Bilferie- det er jo sånt voksne driver med.

Som de førstereisende i bilferie- land vi er, har vi begått noen feil, lært noen lekser og hatt det meget bra i over en ukes tid.

Først til "vi har begått noen feil";
1. Østerrike har autobahn-avgift. Dvs at hvis du skal kjøre på autobahn i Østerrike - ja da må du kjøpe oblat. Hvis du er ekstra uheldig står det en (sur og muggen) Fritz på grensen til Slovenia og gir deg bot fordi du har kjørt på hans vei uten oblat. 120 € rett i lomma på korrupte Østerrike.

2. Østerike har Stau i fellesferien. Skal du være så dum å ta deg over et fjellpass på - la oss si - en lørdag - ja da er det STAU! Og som min kjære kommenterte; køen på mosseveien er ganske så beskjeden sammenlignet med 3 timer "stau" på autobahn..

Og så "hatt det meget bra";
3. Kroatia er et meget bra ferieland. The Island of Vitality - Losinj kan anbefales.

4. Å rekke en ferge man ikke visste gikk med minst mulig margin - det er bonus.

5. Å se en manns ansikt når speedometeret bikker 200.. det er barnslig morro.

6. Å høre på lydbok sammen er faktisk ganske bra. Særlig ved stau.

7. Og sist men ikke minst - Speedo-mote er alltid stas. Særlig til lunsj.

9. juli 2009

Umbro - lokal lidenskap


Umbro reklamerer for lokal lidenskap. Lurer på hvor Greven kommer inn i denne lidenskapen...

Bildet er hentet fra Dagbladet.no

ting å gjøre i ferien

Lørdag morgen våknet jeg med en hals som var litt utenom det vanlige. Jeg trodde kanskje det kom av et par regnbyger på Bislett etterfulgt av et par øl. Men den gang ei. Nå er det Torsdag, og halsen er fortsatt full av streptokokker. 

Så hva gjør man når man har syke-ferie. Her er noen forslag;

- Ser de to første sesongene av Gossip Girl - 43 episoder
- Strikker knestrømper
- Oppdaterer fonen til OS3.0
- Spiser en halv bolle
- Planlegger at neste uke blir bedre
- Sover som en tenåring.

Som Finingen ville sagt; Det e synd på mææææ engel. 


1. juli 2009

en snodig mix...

I dag gikk jeg gjennom Vaterlandsparken på vei til jobben.. Jeg er jo ikke noen morgenfugl, men jeg må innrømme jeg brast ut i latter der jeg gikk for meg selv.

For på enden av parken så satt trekkspill- mafiaen i skyggen som vanlig. Men det var noe spesielt med de i dag. Fire - fem av mennene hadde på seg like t-skjorter. Jøss tenkte jeg... Danseband skjorter?

Men neida... for midt over brystet sto det skrevet med store bokstaver "Skeive dager"..

Jeg vet ikke hvor og hvordan de har fått tak i de t-skjortene, men det er ikke en snodig mix Sylvi Listhaug vil sette pris på..

29. juni 2009

Kubb - et lagspill

På lørdag var vi en tur på Hallangen. Det pleier vi vanligvis en lørdag rundt på disse tider. Hvert år har vi en veldig bra middag og synger og gjøgler. Årets utgave av StHans sitning med øl og akevitt ble litt mindre, men ei mindre rolig. Nytt av året var at vi faktisk fikk til noen aktiviteter. Vi spilte kubb.

Min kjære og jeg er jo aldri på samme lag i slike konkurranser da vi hadde kommet til å bli så ufine mot hverandre at det hadde gått utover lagmoralen. (Digresjon; her visste jeg ikke om jeg skulle bruke da eller når mamma). Så da foreslo jeg kjapt; Det er vel jentene mot guttene? Guttene så litt på hverandre, og jentene var veldig usikre... nei... det går vel ikke.

- Joda sa jeg.. det går så fint ja..

Og de hørte litt motvillig på meg. Men ble straks litt usikre igjen når jeg pælma den første pinna så vidt over midten den andre gikk rett i hammocken godt bak motstanderns baklinja..

- Jaja... det går så fint ja...

Men det gutta ikke skjønte er at lagmoral er det som må til - og en gravid som ikke drikker :-) For når enkelte lagvenninner er usikre på om det var ølflasken eller pinnen man skal kaste, ja da er det greit å ha en edru venninne til å hjelpe deg..

- Jaja... det går så fint så... skal holde ølen din jeg vettu.

Så etterhvert som vi begynte å treffe den ene kubba etter den andre og gutta ble litt mørkere og enda litt mørkere (til sinns)... så var vi alle skjønt enige om at;

- Jaja.. dette går jo fint.

Det var high-five, god moral i laget, gode påminnelser (hoppende inn i synsfeltet) når man holdt på å gå på en smell og best av alt vi syka ut gutta.

Så da ordna det seg jo, som det ofte gjør for snille piker. Tøsa fra Halden smalt ned kongen med siste pinna og vi vant en fortjent seier.

- Jada.. gikk fint det vettu.

Så moral er; hiv et par pinner "åt skogen", vis alle at "det gjør jo iiiingenting", ha en edru lagvenninne og vinn en fortjent seier..

Lett!

26. juni 2009

VG nett - Norges største

VG nett er Norges klart største nettavis. De er milevis foran oss andre når det gjelder unike brukere, antall klikk og trafikk generelt på siden sin.

Hvis man ser på siden nå så er de 12 første "plassene" (og da teller vi plasser ikke artikler) om Michael J. Jacksons død.

Min venninne t.t., som residerer i Canada, hadde følgende kommentar:
- Skulle til å kommentere at MJs dødsfall kanskje ikke krever så mye plass på vg nett, men så så jeg at de 4 neste artikkelene er om krangelen mellom rekdal og bakke

...så det er vel ikke så mye som skjer i disse dager

Nei... nå er vel agurkene modne.

19. juni 2009

Jeg tok ikke denne...


Lurer på om jag har blivit lurad..

18. juni 2009

DRAP!!!

Snutten av Obama som smækker til en flue og triumferende bryter ut "I got the sucker" går verden rundt. Vi så snutten på Dagsrevyen her om dagen og etter å ha ledd litt sa min kjære;

- nå kommer nok en eller annen dyrevernorganisasjon til å bli sinna.

Som vanlig fikk min kjære rett. Under overskriften Obama kritiseres for fluedrap i Det Hvite Hus
kan dagbladet fortelle at "People for the ethical treatment of animals (PETA) kritiserer USAs president Barack Obama, etter at han på tirsdag drepte ei flue under et tv-intervju i Det hvite hus."

Er det rart det er krig i verden.

17. juni 2009

Vi blir mer og mer like...

Min bror og jeg pleier å erte hverandre fordi vi blir mer og mer like våre foreldre. Ikke at det er så ille (rodde meg inn igjen der far?), men det er jo litt artig. De egenskapene foreldre har som man har irritert seg over hele barndommen og oppveksten... ja de finner vi igjen hos oss selv bare vi blir gammel og vis nok.

Man ser også at folk som bor sammen blir mer og mer like. At man "hermer etter hverandre" og liker de samme tingene. Jeg tror jeg har ervervet min kjæres noget dårlige sans for humor.

Denne videoen koste jeg meg i hvert fall veldig med - i alle to og et halvt minuttene;

16. juni 2009

Prosjekt lysblå skjorta.

En venninne av meg som har sort belte i årning, fiksing og oppussing hadde fått med seg et kjempegodt triks fra TV-programmet Homsepatruljen (den amerikanske varianten ja).

Hvis man skal gjøre en analyse av hva som fyller opp skapene, så gjør man så her;
1. Heng alle plaggene med kleshengeren "gærne veien" (se bilde nedenfor).
2. Når man har brukt et plagg henger man kleshengeren riktig vei.
3. Etter en viss tidsperiode - feks 6 måneder - ser man hvilke plagg som fortsatt henger med kleshengeren "gærne veien". Disse plaggene kan vurderes som mulig skap-fyll.

"Han jeg bor med nå for tiden", som en IBM- kollega pleier å kalle min kjære, har på bildet ovenfor 37 skjorter og 11 dresser. Av disse 37 skjortene er 86% lyseblå, hvite eller den mer vågale varianten; kombinasjon av lyseblå og hvit. To stk er mørk blå og de resterende tre er i crazy- avdelingen rosa og lilla!!

Alle med litt sans for stil og couture ser jo at min kjære er feiende flott i lyseblått. En av mine trønderske venninner kaller han sågar kun for "lysblåskjorta". Men jeg synes kanskje at det begynner å bli litt fullt i dette skapet.

Jeg har derfor gjennomført første del av fab five analysen, og om seks måneder - altså 16. desember kommer dommen - hvor mange skjorter skal ut av skapet.

Følg med følg med... kanskje kommer oppdateringer underveis :-)

15. juni 2009

Jeg vandret rundt i Oslos gater...

I dag var det en herlig mix i byen du. Jeg gikk hjem fra jobben litt over seks... Ja, da fikk jeg sagt det også.. Jeg gikk hjem fra jobben i dag!

Men det var jo ikke poenget. Først krysset jeg tigger- og måke- parken bak Oslo Plaza Hotell. Jeg pleier å være ganske "islam-vennlig", som FRP ville kalt det, men skaut- og trekkspill- mafiaen kunne jeg vært foruten. De gjør ikke Oslo finere. Så jeg holdt litt ekstra på vesken, og kom meg til forsiden av Oslo Plaza, bare for å erkjenne at gresset aldri er grønnere på den andre siden.

Midt på plassen sto en brande av en kar - møkk dritings - med Brann- trøye. Jeg tenkte meg om og lurte på hva som skjedde. Brann spilte jo i går, og ikke engang i Oslo.. Jeg synes klientellet på Oslo Plaza hadde blitt hakket mer harry, og ikke minst mye menn "i sin beste alder" med rullings og mc-vest. Så kom den forløsende t-skjorta. ACDC. Det var kulturarrangement på Valle Hovin.

Og midt oppi all denne herligheten sto det to litt eldre ektepar på vei til Operaen. Usikre på hvordan de skulle komme seg helskinnet over Oslo S uten å bli infisert av ACDC fans med ølbokser og rullings.

Moralen er; Oslo er ganske flerkulturelt - selv om FRP er mot slikt fjas.

12. juni 2009

En potensiell vandrehistorie

Min kollega fortalte den beste historien jeg har hørt på lenge i går. Den er nok ikke "helt politisk korrekt", men ganske så morsom for det.

Min kollega har en kompis som er støttekontakt for en psykisk utviklingshemmed mann/gutt. Denne mannen/gutten har egen PU- bolig og i helgen så ringte han med en stor nyhet til støttekontakten sin;

- Vet du hva - vet du hva - jeg har fakket et troll - et troll!!! Du mååå komme.

- Jøss av meg, har du fakket et troll ja. Det var jammen meg artig. Men du jeg er i butikken nå, så det passer litt dårlig. Kan ikke jeg ringe deg igjen litt senere.

Et par timer gikk.. så ringte mannen/gutten igjen til støttekontakten sin;

- Hei hei.. du må komme nå... jeg har låst trollet inn på badet.. et troll et troll...

- Jøss av meg, et troll ja. Jeg får vel ta meg en tur da, sa støttekontakten.

Så tok støttekontakten seg en tur til PU-boligen og mannen/gutten var i fyr og flamme, han skulle vise frem trollet han hadde fakket og låst inn på badet.

Så støttekontakten og mannen/gutten gikk til badet og låste opp. Og der sto det en dverg som var bøssebærer og som hadde vært så uheldig å ringe på "feil" dør.

25. mai 2009

Alt skal gjennom norsk ungdomsskole

I uka som gikk var jeg en tur i Trondheim for å ta en eksamen. Tradisjon tro så fikk jeg med meg en liten whiskey-fest med ungdomsskolelærerne og venner. Som vanlig fikk vi slumpet innom temaet "Norsk skole", og det var da den gode bemerkningen kom; "Æ sei som a Trine, alt ska´ gjennom norsk ungdomsskole".

Det er utrolig godt sagt og en ganske stor utfordring for lærere. Gjennom norsk ungdomsskole skal man enten man vil eller ikke, enten man er motivert eller ikke og enten man er tre ganger smart som gjennomsnittet eller tre ganger så dum.

I valgåret 2009 så har det blitt inn å snakke om tilpasset læring. bardvegar blogger og Hadia Tajik skriver innlegg på db.no om Mentalt frafall. De blir også intervjuet i aftenposten.no om begavede barn.

Nytt av året på venstresiden er at man skal ta vare på de begavede barna også. Nå er det ikke bare "bokstav-barna og andre gærninger" som skal få tilpasset læring - det skal også glupingene.

Jeg vet ikke om jeg kan kalles begavet, men når jeg gikk på skolen så var jeg en litt bedagelig skapning, ikke ulikt i dag. Jeg gjorde det jeg måtte, og det var ikke så mange andre enn mor og far som stilte krav til min delaktighet. Jeg klarte meg godt eller meget godt, og synes det var helt greit egentlig. Sånn midt på treet.

Jeg skulle ønske at norsk skole var tilpasset meg da jeg gikk der på 80-90- tallet. Tenk alt det jeg kunne lært. Og ikke minst hva jeg kunne ha blitt...

Jeg er glad for at venstresiden har våknet opp og nå er litt skeptisk positiv til å behandle også de gode ulikt. Man kan faktisk dele etter nivå. Vi er ikke alle like..

Jeg er oppriktig stolt av mine lærer-venner som i dagens skole jobber for å få dette til. Jeg ser hvordan de tilpasser til "alt som skal gjennom norsk barne- og ungdomsskole". Og jeg tror noen trenger å være litt stolte over den jobben de gjøre, ikke minst de selv.

23. mai 2009

jeg er keen på et eventyr

for de som ikke har opplevd Gylingens engelsk til norsk on the fly translation med gitar...

Anbefaler;
Jeg er keen på et eventyr

19. mai 2009

Loppemarked

Det som er bra med å ha eksamen er at man får ryddet opp i ting som har ligget på "to do" listen en stund. Jeg har den siste tiden ergret meg litt over at skapdørene på kjøkkenet ikke går helt igjen. Det er rett og slett FULLT! Så i går ettermiddag rydda jeg opp i galskapen og kan erkjenne at jeg må ha loppemarked for alt det jeg ikke trenger...

Av deilige saker som er til salgs/gies bort finnes;
- Taco-sett a la 90 tallet med serveringsbrett, to tallerkner og en bolle.
- Stort drinkglass fra Niagara Falls - Hard Rock Cafe
- Pyntestener i grønt og blått fra Ikea.
- 19 sett spisepinner
- Uskarpt knivsett fra begynnelsen av 90-tallet
- ymse kopper og grytekluter...
Kanskje jeg går videre til skoskapet en gang til helgen. Tiden vil vise!

18. mai 2009

Smil og vær glad

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er veldig oppsøkende når det gjelder menneskelig kontakt. Jeg liker ikke å ringe til folk jeg ikke kjenner, og er heller ikke noe fan av store nye forsamlinger av mennesker. Jeg tar gjerne den enkle utveien og sender en e-post.

En kollega av meg har som "policy" at hver gang han skal snakke med en person i konsernet som han ikke har snakket med før, så tropper han opp personlig og sier hei. Det gir ham en stor fordel, og han får et personlig møte. Og de som akkurat fikk besøk får et trivelig ansikt å forholde seg til.

Jeg er kanskje ikke så god på den innledende kontakten, men når jeg først møter personer, så liker jeg å behandle folk skikkelig.. Jeg sier alltid hei og smiler til resepsjonen når jeg kommer om morgenen. Hilser på mannen som tømmer søppelbøtta mi, og nikker når konsernsjefen kommer vandrende forbi. Jeg slår av en prat med mannen som skal fikse ventilasjonsanlegget og spør han om både det ene og andre som han da må forklare til VVS-blondinen som er kald på fingrene.

Også når jeg tar taxi hjem fra byen så utfordrer jeg meg selv - klarer jeg å holde en vettug samtale med sjåføren hele veien hjem? Det er ikke alle av Oslos taxisjåfører som er like støe i det norske språket - men oppgaven innbærer også at man må finne et felles språk. Det var derfor jeg ble litt glad når jeg leste denne historien fra Chris Brogan. "The ROI of Stories".

Hvis man generelt er hyggelig mot alle man møter på sin vei og utøver god gammeldags folkeskikk - så tjener man på det.

14. mai 2009

Bruk av ordet "Sexy"

I min bransje så bruker gutta ordet sexy i tide og utide. Hørt den siste tiden;

- Innom gamle venner hos #Eplehuset i storgata. Dyktige folk i en sexy butikk.

- Dette her var jo ikke akkurat sexy kode da.

Vet ikke hvordan lyster de har, men butikk og kode har vel ikke noe med sex å gjøre... Ja... men mindre du er i Tolbugata/Skippergata da.

12. mai 2009

Veivalg - til venstre eller høyre?

I 2009 er det igjen stortingsvalg, og i tradisjon tro så har jeg tenkt til å stemme på person. Jeg vet ikke ennå hva jeg skal stemme, men min stemme pleier å gå til den personen jeg liker best. Jeg hadde faktisk gjort meg bra i USA, der man trenger å stemme på han eller han... eller han eller hun som det (nesten) ble denne gangen.

Jeg har stemt på Erling Folkvord, jeg har stemt på Kristin Halvorsen, jeg har stemt på Ola Elvestuen og jeg har stemt på Erling Lae. Bodyshopping tror jeg de kaller det i den travle konsulentbransjen.

Så nå lurer jeg på hva jeg skal stemme på i år. Jeg har to grunnregler, jeg stemmer ikke AP - de er for arrogante. Og jeg stemmer ikke Frp. Ikke at de har de store karismatikerne i den fløyen, men noen prinsipper må man jo ha..

Så da står vi igjen med en brokete gjeng både til venstre og høyre....

Kandidatene for å få min stemme er nå om dagen:

Jeg må innrømme at jeg synes det er kult med Bård Vegard. Han blogger.. Han er på twitter. Jeg vet at dette muligens ikke er gode grunner for å ta et (stortings) valg, men når man stemmer på person så... ja... er man jo litt enkel.. Og for meg så virker det som han faktisk har forstått hvordan han skal kommunisere med kidsa som tar utdanning.

En annen av mine favoritter om dagen er faktisk Erna. Jeg irriterer meg grenseløst over de som ikke liker henne fordi hun ikke har noe "sex-appeal". Vel, jeg vil ha en statsminister som er flink, som kan representere Norge på en god måte, og som kan sitt fag. Så får det heller være at Jens er bedre å se på sånn rent utseendemessig.

Ukens kaktus går til Sponheimen. Ferdig utlært kan man si.

11. mai 2009

Korpsnett tralala

Det kom en MSN fra mor finingen i forrige uke...

"Hei engel, du... hvorfor kommer det opp reklame på bloggen din?"

Jeg svarte;

"Nei, jeg har lagt ut på den kommersielle landevei og tenkte jeg skulle sikre meg i disse finanskrisetider."

"Men engel, Korpsnett?"

"Jada... Korps er morro!"

I dag var jeg inne og sjekket status på kontoen min som Google er så greie og fikser for meg..

Av 423 som har vært inne på bloggen min, så har 1 - EN - person klikket på Google AdSense linken.. Og det tror jeg jammen er Finingen! Korps vettu! I følge rapporten fra Google så gjør det meg 0,75 $ rikere! Nå vet ikke jeg hva kursen for dollars er om dagen... Men rik blir jeg vel neppe.

Så se humoren i de fine reklamesnuttene som dukker opp :-) Og klikk av og til.. så blir jeg enda rikere!

6. mai 2009

Litt lattermild..

I går kveld hadde jeg en fin kveld med TV og strikking. Det forbauser meg at det er folk som klarer å sitte og se på tv kveld etter kveld. Det er jo ikke så mye kvalitet som vises på denne boksen.. Men men tilbake til gårsdagens store tema. Vår alles kjære Nina Karin Monsen.

I NRK studio hadde de samlet en rekke homofile både fra den ene og den andre siden, og Anne Marie Ottesen. Hvor kom hun inn i bildet her? Hm.. ja vel.. men .. tilbake til saken..

Jeg regner med at alle skjønner at Nina Karin Monsen ikke er en favoritt hos engelen. Hun er alt for alvorlig for min smak. Det eneste som appelerer til meg er at jeg tror hun er spik spenna gærn, og at jeg derfor blir litt nysgjerrig på hva hun kommer til å si neste gang hun åpner munnen. Hva i alle dager kommer hun med nå?

På samme måte tror jeg Per Kristian Foss ser på henne. Han hadde det sedvanelige lure smilet da han uttalte at han kanskje synes det var å gå litt for langt å si at; "homofile er medfødt uføre, at de er handicapede og at de derfor kan ha rett på å heve trygd".. Han kjente seg ikke helt igjen kan du si. Han brydde seg ikke så mye om det selv, men forsto at det kunne oppfattes sårende for mange.

Ellers vil jeg anbefale denne artikkelen på dagbladet.no. Det viser hvor dårlige vi er på inkludering i idrettsmiljø. Og hvis dere etter å ha lest artikkelen på dagbladet lurer på hvem den homofobe trenern var... så har dere svaret her.

4. mai 2009

Hva er det med de kristne?

Jeg har ikke noe i mot at folk tror, at de tror det er en gud, jesus, buddha, allah eller hvem det skulle være. Men hvorfor må de rakke ned på oss andre som ikke tror så veldig?

I min fødeby Kristiansand klarte Harald Sødal (Krf) å beskylde varaordfører Mette Gundersen for å leve i hor. Hun skriver i Kristiansand Avis:

Men på tirsdag skjedde det igjen. I en pause i kommunalutvalgsmøtet kom Sødal bort til meg, og pekte på min svært så synlige mage og sa - Og du lever vel ennå i hor?

Grunnen til at Harald Sødal synes hun lever i hor er at hun uten å være gift nå snart er mor til to barn. Og vips så var terskelen for hor borte i gresset. Vel er Kristiansand godt plantet i bibelbelte. Men står det noe sted i bibelen at man kan være uforskammet mot alle som ikke leser bibelen?

23 dager igjen.. nedtellingen har begynt

Jeg sendte til mitt reisefølge;

23 dager til avreise.

Fikk tilbake;

jeg har begynt timesnedtellingen!!! (ruflig regnet 530 timer til vi drar)



Det er fokus det!

25. april 2009

Temafest:Bjørn

Hvert år blir vi invitert til heidundranes Grand Prix fest i Asker. Min kjære sier hvert år "Ja men jeg kjørte jo i fjor"... Hvorpå Ho´Linda sa... "Nei æ trur ikkje du kjørte i fjor for æ slikka dæ i øye etter en tequila"... Vel nok om det.

Verten er av det huslige slaget, så han lager masse deilig mat fra vertslandet. Vi var veldig fornøyd det året Hellas vant, da det hadde vært mange "Kjøtt a la Tsjernobyl" år fra Øst Europa. I fjor var det helstekt babygris (også kalt Nasse av sønnen i huset) og masse deilige serbiske retter. I år er finalen i Moskva, og jeg ser for meg at det blir kun bar vodka til maten. Men jeg kjører jo, fordi min kjære kjørte jo i fjor.

På disse festene er det også tema. I fjor var tema Tyranner, Herskere og keiserinner. Det gjorde seg utslag i at det kom et par Kleopatraer, Pol Pot, Djengis Khan og oss i tysk landslagsdrakt #6.

Årets tema er Bjørn. Her finnes det jo mange gode forslag... Tighte hosen Bjørn Dæhlie skidress, Bjørn Borg med korte hvite shorts, teddy- bjørn.. baby-bjørn.. og så videre. Men skal man først begi seg ut på tema-fest, så må man være litt orginal. Så, er det noen som har noen gode forslag?

Min kjære mente han kunne komme som Bjørn Wirkola, og jeg kunne være han som hoppa etter.. Det er jo forsåvidt et godt forslag. Men noen bedre?

22. april 2009

Sometimes shit needs a fan

Historien går så her;

En norsk "ungdom" uttrykker sin frustrasjon på Twitter over at siden han bor i Norge så får han ikke lastet ned den siste plata til Dave Matthews Band via iTunes Music Pass. Svaret han får fra Terje Pedersen @Teryeah som er A&R Manager i Warner Music Norway er:


"Da syns jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint"


Og der begynte bæsjinga i vaffeljernet for å si det sånn.. Kvitrere land og strand rundt har hevet seg på harselarsen og blogger som besatt. Thomas Moen oppnår forside- sak på digg.com for sin blogg-post og hele serveren hans går ned for telling på grunn av trafikken.

Terje Pedersen bør vel muligens bli kalt inn på teppet i morgen tidlig når han stiller på jobb. Utover kvelden har han prøvd å si unnskyld på 14 forskjellige måter... men... er det noen som hører?

Neida, sometimes shit needs a fan..

Gaythering Storm

Takk til @Ingersa for litt god amerikansk humor i hverdagen..



GiantgayreppelentUmbrella.

21. april 2009

NRK støtter pirater...

hehe.. det var den mest "tabloide" overskriften jeg kunne finne.

Øyvind Solstad har blogget på NRK Beta om "pirater, markedsføring og hva oppnår man egentlig" under tittelen Gratulerer med våte bukser.

Dette er en sak som opptar meg litt om dagen. Ikke fordi jeg er nødt til å laste ned musikk gratis, eller nødt til å se siste episode av Greys Anatomy dagen etter den vises i USA (ok litt da).. Men fordi denne saken viser hvordan hele bransjer ikke henger med i tida, også prøver man å stoppe alle andre fordi man ikke har evnen til å tenke nytt selv.

Les Gratulerer med våte bukser - han har mange gode poenger.

15. april 2009

Feminister med humor

Når jeg blir stor så skal jeg opprette en organisasjon som skal hete "Feminister med humor". Jeg ser mange tilfeller av at det er viktig å kjempe for kvinners rettighet, men trenger man å være så fordømt alvorlig hele tiden. Feminister som uttaler seg har jo ikke et snev av selvironi, kun 100% politisk korrekthet med den litt trassige minen. Ja, man må jo nesten si det; "de er jo litt søte da"..

Grunnen til at jeg kom på min nye organisasjon "feminister med humor" var at helgape kvitret om at hun var gjesteskribent på Vårt Lands nye nettsted www.verdidebatt.no. Jeg er jo litt skeptisk til slikt kristelige greier - men jeg tok turen innom mens koden min kompilerte.. Og der fant jeg dette innlegget: Femiteknologi stigmatiserer. Her snakker man om et rosa blondine tastatur. Og hvordan det stigmatiserer... Come on! Ha litt humor a!

13. april 2009

Hør og nå!


Dagens utfordring er; Hvem ligner jeg mest på i bule- modus?

2. april 2009

Buhu sjæl

En gang for lenge siden var jeg på fotballkamp i Valencia. Det var i perioden John Carew spilte der, så året var nok 2001. Sammen med Finingen og meg på kamp var det et antall studiekompiser av Finingen. En av de hadde med seg ei jente som "han var litt på datern med". Hun på sin side var av typen "jeg spiller i korps jeg" og skrev GYM! på "Fag jeg hater": i Pusur- dagboken på barnskolen. Hun var vel egentlig bare med på kamp fordi "han hun var litt på datern med" hadde spurt henne.

Nå skal jeg ikke skryte på meg noen lang og tro tjeneste som tribunesliter på fotballarenaer verden rundt, men jeg har jo vært på et og annet sportsarrangement oppigjennom. Det hadde nok ikke "han som var litt på datern" og "jeg spiller i korps jeg". For "han som var litt på datern" prøvde å late som han var en ivrig Valencia supporter og bannet og sværtet når Valencia ble avlåst for offside, og "jeg spiller i korps jeg" hviiinte lykkelig og sa "neeeiii guuuud".. Jeg synes egentlig hele seansen var litt pinlig, en ting var at han bannet og sværtet, men det var jo ikke alltid han traff på riktig sted... Og da blir det jo litt pinlig.. Ja ikke for "jeg spiller i korps jeg".. for hun kunne nok ikke offside regelen, og ja.. hun spilte i korps.

Litt sånn flau følelse får jeg når folk klarer å pipe ut Martin Andresen når han entrer banen i en landskamp. Hvordan kan man stå med flagget på brystet i sin fineste rød-hvit-blåe stas med vikinghjelm på hodet og pipe ut sine egne spillere?? Hvordan i alle dager kan man møte opp på Ullevål for å pipe på spillerne sine?

Nå er det jo ingen hemmelighet at mitt favoritthåndballag strevet litt i motvind om dagen. Jeg kan ikke huske sist de vant en kamp. Men jeg tropper da ikke opp i Ekeberghallen og buer dem ut??? Buuuu du har ikke scora siden sommern? Buuu sila du har ikke tatt en ball siden Ålesund brant..

Nei til sånne folk kan jeg bare si en ting: BUHU SJÆL!!


Tusen ord

På TV her om dagen var det som sa; "Da tråkket jeg ordentlig i grøten"... Hun som satt ved siden av hvisket stille noe om salaten... Kanskje hun skulle danse rundt den..

Vesla, som selv mener at ADHD- utrederne ikke fant noe i hennes utredning, kastet inn årene her en dag. Fort gjort, kort og greit. Spørs om ikke hun la inn håndkle også.

Dette har kanskje ikke noe med saken å gjøre - men ta deg tid til å se på kortfilmen Tusen Ord.

1. april 2009

Sandra Day O'Connor

I går satt jeg og så på Jon Stewart på NRK2. Hans gjest var Sandra Day O'Connor.

Jeg har aldri hørt om Sandra Day O'Connor, men hun var da altså første kvinnelige høyesterettsdommer i USA. Hun satt fra 1981 - 2006, og ikke før i 1993 fikk hun en kvinnelig kollega.

I den amerikanske høyesterett sitter det ni dommere. Når man "avsier en dom" begynner man alltid med høyesterettsjustitiarius og går så nedover bordet i forhold til ansennitet. De seks første årene satt Sandra Day O'Connor på det "siste" sete. I hennes første sak som dommer sto det 4 - 4 da turen kom til henne for å si sin mening. Og som hun sa... "It often was 4 -4 when it came to me".

For meg så utmerket hun seg som en utrolig sterk og intelligent kvinne. Hun mente at det viktigste med å sitte i en slik domstol var at man kunne "disagree agreeably". Og der tror jeg alle har noe å lære. Hvordan kan man være uenig på en ordentlig måte?

Det skal jeg tenke litt på fremover.

Og til slutt - et sitat; The power I exert on the court depends on the power of my arguments, not on my gender.

26. mars 2009

Sauekunst



Sauser er jo årleite dyr...

Kremtoppen

SOL kårer Kremtoppen av norske kveinner. Jeg oppfordrer alle til å gå inn og stemme på Marit Breivik :-)

23. mars 2009

Bli itj fart uten bart..

Finingen fant dette bildet på adressa.no i anledning Åges 60. Stedet er Lerkendal, året er 88 fra venstre: Hans Rotmo, Åge Aleksandersen, Diesel Dahl, Dag Ingebrigtsen, Ronnie Le Tekrø og Morten Skaget....

Og til alle dere som ikke synes at trøndere e herregud så tøffe! Shame on you!

19. mars 2009

Radikal

har hørt mye om radikal-islam... er usikker på hva det er for noe... Kan dette ha noe med saken å gjøre??

Fopall

Når Klanen er den som framstår som lurest i en debatt.....

Vi er ikke bergensere

Da er det kanskje greit å slå over til TV3 og the lovely Paradise.

12. mars 2009

Hvor jeg er fra?

Når jeg var liten - mindre enn det jeg er nå - så hadde jeg problemer med å si hvor jeg kom fra. Som "omreisende marinebarn" var barndommen delt mellom Kristiansand og Bergen.. Jeg vil tro at mine eldre brødre heller ikke helt visste hvor de kom fra en stund der.

Som 7-åring flyttet kjernefamilien til Oslo. Mens resten av den nærmeste familien bodde i hvert fall 352 km sørover.

Dette gjorde nok til at det tok en tid før jeg sa at jeg er fra Oslo. Men nå tror jeg jeg kan si at jeg er fra Oslo. Dette er min by. Og jeg kommer nok ikke til å flytte fra den permanent. Jeg er blitt så gammel at jeg er glad i byen min.

Det som fikk meg i denne sentimentale stemningen var Sporvogn 18. Et lite stykke poesi om byen jeg aldri vil flytte fra, og som har sjarmerende hverdagsperler både i øst og vest.

11. mars 2009

Våren er kommet...

... i hvert fall nesten. Slutt er det snart på artig skiskyting, håndballkasting og tilbake på skjermen kommer den pokkers fopallen. Rekordtidlig seriestart! Dobbeltsukk! Til helgen kommer skjermen igjen til å fylles av kjepphøye middelmådige fopallspillere som spiller og enda mer kjepphøye, avdanka, middelmådige fopallspillere som skal snakke om de som spiller... Trippelsukk!

Men ikke nok med det.. våren fører også med seg en ny sesong av Ungkaren - ja hvem har ikke ventet på det. Og jada en helt ny norsk Paradise Hotel. Borte er gamle episoder av Bones, NCIS og andre lettfattelige serier som man ihvert fall ikke blir flau av å se på.

Også lurer plate- og filmindustrien på hvorfor man laster ned tv-serier og annet...

9. mars 2009

En personlig hilsen...

Vi nordmenn er jo ikke så veldig kristelig av oss... men når vi av og til tar oss til kirken - dvs dåp, konfirmasjon, brølløp eller endestasjonen... Da liker vi at det skal være personlig og koselig.

Se videoen fra Graham Chapmans begravelse. Chapman var en av seks medlemmer av Monty Python og døde i 1989. Ganske personlig og litt artig...



Hele talen finner dere her.

6. mars 2009

The true beauty..

Jeg husker ikke så mye fra tenårene, men jeg husker at det var en "vanskelig" periode. Man var liksom ikke helt sikker på hvor man var i livet, var man barn, var man voksen, var man kul, var man geek eller var man bare litt midt i mellom... Og var egentlig det så kult...

En ting som var sikkert var at det ikke var kult å skille seg ut. Hadde de andre Pusur skoledagbok, så var det ikke kult å komme med Starlet skoledagboka som bare var såååå barneskolen.

Nå som jeg har blitt voksen, eller tror jeg har blitt voksen, så synes jeg det er kult med jenter og gutter i tenårene som skiller seg ut. Jeg tror det er sunt å ha meninger. Og det er mye bedre å ha litt ekstreme meninger enn å ikke ha noen i det hele tatt... "Vet liksom ikke jeg asså..." Det er ikke kult.

Så i dag da det kom en søt jente og satt seg ved siden av meg på bussen, så la jeg merke til at hun hadde en buttons på veska og ble litt litt glad inni meg.

På buttonsen sto det;
"The true beauty is being original"

Klok liten dame!

5. mars 2009

Numb!

Facebook, e-post og forskjellige virtuelle medier har gjort at kjedebrevet har fått "en ny vår". For oss som faktisk husker det gode gamle kjedebrevet som man fikk i posten.. så husker man at det egentlig var ganske PAIN. Men jeg ble tagget av t.t. på facebook, og utfordret på "Itunes knows your personality- this is fun!" - og det var ganske morsomt....

Konseptet var at man skulle svare på en rekke spørsmål. Svarene fikk man ved å trykke "neste sang" i iTunes. Her er mine svar;

Itunes knows your personality- this is fun!

1. Put Your iTunes on Shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write down the name of the song no matter how silly it sounds!
4. Put any comments in brackets after the song name.
5. Tag at least 10 friends
-----------------------

1. Put your iPod (or Media Player) on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!
4. Tag 10 friends who might enjoy doing this as well as the person you got this from.


IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
Chess - The Anthem

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Nothing Compares 2 U - Sinead O'Connor

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Sometimes When We Touch - Kenny Rogers & Dolly Parton

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Losing my way - Justin Timberlake

WHAT IS YOUR MOTTO?
By your side - Sade

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Shout! Tears for Fears

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Across THe Universe - Alicia Keys ++++...

WHAT IS 2+2?
Obsession - Frankie J & baby Bash

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Tommy tycker om mig??? Carola

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Turn Me on - Norah Jones and Diana Krall

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Hold On - KT Tunstall

WHAT DO YOU WANT TO DO WHEN YOU GROW UP?
Homeward Bound - Simon & Garfunkel

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
From a Distance - Bette Midler

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Sånne som oss - Henning Kvitnes

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
I was so much younger then :-) - TOm Petty George Harrison Neil Young

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Let your Loss be Your Lesson - Robert Plant & Allison Krauss

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Will You love me Tomorrow - Carole King

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Lose Control - Missy Ellior

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Majesty - Madrugada

WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
I've got friend in low places - Garth Brooks

HOW WILL YOU DIE?
I can't dance - Genesis

WHAT MAKES YOU CRY?
You fill up my senses - John Denver

WILL YOU EVER GET MARRIED?
For once in my life - Tony Bennett and Stevie Wonder

WHAT SCARES YOU THE MOST?
Time of your life - Green day

DOES ANYONE LIKE YOU?
Maneater - Nelly Furtado

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
My Cherie Amour - Stevie Wonder !!!

WHAT HURTS RIGHT NOW?
Funkytown - Lipps INc

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Numb - Linkin Park

2. mars 2009

The evil woman

Psykiater Dag Coucheron skrev i forrige uke en kronikk om Kvinnelig voldsutøvelse i Dagsavisen. Og etter jeg hadde lest den så var jeg litt i tvil om han virkelig er seriøs. Coucheron prøver å forklare menns vold gjennom kvinners mentale overgrep.

Her er et knippe sitater;
Ofte er kvinnen mannen overlegen verbalt. Hun vinner de fleste diskusjoner, antakeligvis fordi hun er fysisk svakere og derfor har måttet utvikle andre våpen enn de voldelige i kjønnskampen, som dessverre eksisterer i altfor mange parforhold."

"Til sist blir mannen kastrert. Ikke fysisk, (selv om det faktisk skjer en sjelden gang, til mange kvinners hemmelige glede,) men psykisk. Han høvles ned, ufarliggjøres, latterliggjøres og ydmykes."

"Til alt overmål har hun kanskje bedre lønn enn mannen sin, noe som kan slite på mannens selvfølelse og være et effektivt våpen fra kvinnens side."

Jeg er litt usikker, men jeg tro Coucheron prøver å si at mannen slår på grunn av at vi kvinner er noen sipkjerringer uten like? Eller mener han at vi kvinner er så totalt overlegne mannen at vi må ta hensyn til den stakkars mannen?

Ikke vet jeg hvilke kvinner Coucheron er oppdratt av og gift med... men jeg kan ikke si at jeg umiddelbart kjente meg igjen:

...Ikke rart hun etter hvert begynner å se sin mann slik han virkelig er, tufsete, svak og liten, redd og drikkfeldig, engstelig og til sist: En hatefull og desperat fiende.

27. februar 2009

TGIF

I dag er sjefen borte, det er fredda og vi koser oss med testing og feilretting på nye dn.no

Her er noen gode fredagsvideoer...





25. februar 2009

Er vi slik vi ser ut?

Har akkurat kommet hjem fra Marit Larsen konsert. Vi har vært på tur i lokalmiljøet - og fått med oss konsert på Kolben kulturhus. Kan anbefales. Men tilbake til Marit Larsen.. Hun kan også anbefales

Har du noen gang sett Marit Larsen morsk? Sinna eller gretten? Kanskje litt sånn søt sinna, men ikke rallende kjeftende smellende? Og etter et par timer på konsert så tror jeg jammen jeg fikk bekreftet at hun er så søt som hun ser ut til. Hun er faktisk til å spise opp. Og hvis hun var en til å spise så ville hun være noe ekstra søtt som sukkerspinn eller rødgrøt med vaniljekrem.

Og det var da jeg begynte å lure på... er vi alle like inni som vi er uttapå? Marit Larsen sukkersøt uttapå.. fantastisk søt og morsom dame inni også. Og hva blir jeg da? Speiler mitt utseende hvem jeg er inni?

Nei... må tenke litt på dette. Tror jeg må spille DVDen fra 30-års laget mitt. Der har nemlig alle mine beste venner sagt de tre adjektivene de forbinder med meg.. Ja, de som visste hva et adjektiv var da utpå kvelden :-)

24. februar 2009

Skeptisk til folk som har mye å gjøre

Har du en venn som alltid har såååå mye å gjøre. Han eller hun vet ikke hvordan hun skal få gjort alt de har på tapetet? De har havna i tidsklemma - og de vet ikke hvordan de skal komme ut av den.

Jeg har, som alle andre, "bekjente" som har bare såååå mye å gjøre. Og hver gang de setter i gang med en lenger harang om at de har såååå mye å gjøre så slår kverulanten inni meg knute på tråden*... Kverulanten min har lyst til å si i raske rekkefølge;

1. Har du prøvd å snakke mindre om at du har sååå mye å gjøre, så kanskje du får gjort mer?
2. Har du prøvd å slakke ned på tempo - du trenger nemlig ikke trene på elixia, jobbe ti timer i døgnet samtidig som du er småbarnsmor/far?
3. Har du prøvd å delegere noe av ansvaret ditt til den som står ved siden av eller rett ved deg?

Men kverulanten min kommer ikke ut. Jeg bare nikker forståelsesfullt og sier ja ja ja ja.. mye ja.

Så moralen er; neste gang du tenker eller sier "jeg har bare såååå mye å gjøre"... Tenk i rask rekkefølge;
1. Snakk mindre - gjør mindre!
2. Ikke stress - slakk ned!
3. Hvor kan jeg få hjelp?



* Usikker på om kverulanter kan slå knute på tråden... men lo litt for meg selv, så da måtte jeg ha det med :-)

18. februar 2009

Nye teknologier - ikke bare småripsa sin lekegrind

De siste dagene har jeg begynt å twitte litt forsiktig. Twitter er en mikrobloggingstjeneste. Man legger ut opp til 140 tegn om hva man gjør/driver med/ strever med.

Hittil har dette for meg vært enda en måte å legge ut enda mer av privatlivet sitt på nettet.. Og selv om det høres rart ut så er jeg ikke så glad i det :-) Jeg blogger jo... men jeg prøver å holde navn utenfor. Så jeg har vært skeptisk, men nå begynner jeg å like det... Litt hekta. Ikke så mye fordi jeg legger ut mine egne handlinger, men fordi jeg kan "følge med" mine helter og heltinner.

Jeg følger de som er flinke innen faget mitt i Norge og USA, og jeg kan gjennom deres tweets se hva som rører seg til enhver tid. David Pogue i NY Times har en god artikkel om hvordan man skal og helst ikke skal bruke Twitter.

Et godt eksempel på gode tweets jeg har fått er "kampen mot IE6". Se hvordan dette kommer til å spre seg på norske nettsider de neste dagene... så ser du resultatet av twitter, blogs og andre kommunikasjonskanaler i aksjon...

MEN HUSK som David Pogue nevner;
Twitter is still largely a geek and early-adopter phenomenon at this point.

Takk til t.t. for tips :-)

17. februar 2009

Maktesløs

En av de værste følelsene jeg vet og føler er maktesløshet. At man vil bidra, at man føler at man kan og har kapasitet til å bidra.. Men så er det noen som ikke vil at man skal bidra.... 

Jeg hater å føle den maktesløsheten. HATER HATER HATER!!!

Og for de som lurer på det; så har jeg sikret meg badevask for de neste to årene i kveld.  Så maktesløs er jeg! 

16. februar 2009

Hijab- purk del 2

Jeg er ikke noe stor fan av Abid Q. Raja. Han er for meg som Venstre politikere flest - litt for PR kåt. Men en ting er han flink til - å få frem nyansene i invandrer- Norge.

Jeg er jo såpass norsk nordmann fra Norge at jeg sliter med termene når det kommer til innvandring / muslimer / flyktninger / norsk-pakistanere / norsk-somalere osv.. Det er vanskelig å være politisk korrekt i disse diskusjonene, så hvis jeg sier noe feil... som feks å kalle B-gjengen for pakkiser, så er det bare fordi jeg ikke vet bedre...

Men tilbake til Raja. Han er flink til å få frem nyansene av invandrer- Norge. I går hadde han invitert til dialog- og debattmøte på Litteraturhuset i Oslo om ytringsfriheten. Og ved å lese kommentarer fra møte, så lærer norske nordmenn som meg noe om det flerkulturelle Norge. Vi hører flere stemmer enn "de dumme Frperne" og "de konservative imamene". Som Raja skriver; Dialog gir unge en sjanse. Og det gir oss som ikke vet bedre en god sjansen til å lære.

Dette er en mye mer spennende debatt enn den FRP maler og maler og maler og maler på... ja.. til det kjedsommelige.

Bra Raja.

13. februar 2009

Hijab purk

Ingelin Killengreen la i forrige uke frem at det skulle være lov for kvinnelige muslimske politier å bære hijab.

Dette har avstedkommet mange gode diskusjoner. Alt fra Frpere som er rasende - ja for de er jo alltid rasende når noe går muslimers vei - til de litt mer humoristiske diskusjonene om hva som nå kan tillates.

Facebook har man laget en gruppe som heter; Bilder av hodeplagg som kan være aktuelle i politiet.

Bildet til høyre er hentet derfra. Og for ordens skyld; bildet er manipulert :-)

12. februar 2009

Fullmåne over Bundefjorden

11. februar 2009

Prylbøgar listen here!



Beklager språket altså.

Strikkeklubb

En av mine gode venninner fikk en gang en lue jeg hadde strikket - type nesten alpe - som fort ble oppkalt Soppen. Og det er jo et godt tegn... Ting vi er glad i får navn..

Nå har det seg slik at denne venninnen har prøvd å vaske soppen sin - soppen ble til en mini- sopp og hun lurer nå på hvordan hun kan komme ut av denne klemma. Et forslag var derfor å lære seg å strikke. Slik at hun kan strikke opp en sopp..

Så derfor lurer jeg på om det kan være flere som er klare for å danne en strikke- klubb? Og eventuelt hva skal strikkeklubben hete?

Klubben er selvfølgelig åpen for både kvinner, menn og heklere.

9. februar 2009

Apropos middelaldrende menn


Så får vi håpe Bengal ikke leser dette - for morsan glemte gullungen sin i husstandsopptellingen gitt...

6. februar 2009

Phelps med pipa

I 1994 - for 15 år siden - reiste jeg som utvekslingsstudent til Amerika. Jeg var jo ung og lovende og hadde ikke vært utenfor Europa ennå. Jeg trodde da at Amerika var ganske likt mitt kjære hjemland Norge. Men jeg merket at det var mange forskjeller mellom de to kulturene.

I Norge var jeg vant til at man skulle blande seg inn i mengden og ikke stikke seg ut. I USA så er det om å være best i alt og ingenting. Ja, hvis du ikke prøver å være populær jente på High School da - da må man prøve å gjøre seg så dum som mulig.

En annen ting som var meget forskjellig var at i USA kan du gjerne kjøre bil fra du er 15-16, men drikke øl kan du ikke før du er 21 år. Dette gjør at man nesten er ferdigstudert før man kan ta seg et glass alkohol. Og da finner man alternativer. I USA er dette alternativet Marijuna. Hvordan dette kan være et bedre alternativ enn alkohol har jeg alltid vært litt usikker på, men det er nå slik det er..

Det kom derfor ikke som noe overraskelse for meg da Phelps ble avfotografert med pipa. Men reaksjonen til Kellogs befester dog at det er noen likheter mellom deler av Norge og USA.. Nemlig dobbeltmoralen. Det amerikanere synes er "helt greit" å røyke pipe sånn til vanlig.. Men gjør Phelps det samme, så blir det noe helt annet.

Java java java java jing jing jing

Fra tid til annen er det noen som spør meg om hva jeg holder på med..
Svaret finner du i denne videoen.

30. januar 2009

Pirate Bay og fildeling

vg.no melder at Pirate Bay kneler fordi det er så mange som deler filer via fildelingsserveren. Artikkelen i seg selv har ikke noe stor nyhetsverdi, men det som er morsomt å lese er kommentarene. Norske nordmenn fra Norge er jo så fryktelig skeptisk. Istedenfor å utforske nye ting og snu noe skremmende til sin egen fordel, så velger vi å skjelle ut de som står for inovasjonen. For fildeling via torrents er virkelig en viktig inovasjon. Pirate Bay har 15-20 millioner brukere til en hver tid!

Mange har sett reklamen der man sidestiller fildeling med å gå inn i en butikk å stjele en veske. Jeg må vel innrømme at jeg deler litt på filer en gang i mellom, men jeg går ikke inn i en butikk og stjeler. Jeg skal prøve å forklare det jeg mener er forskjellen. Jeg mener nøkkelen ligger i ordet "deling".

Jeg kan ta opp en tv-serie på video, for så å dele denne videokasetten med venninner og familie. Det er vel neppe noen som ser på det som stjeling lenger, men det er heller ikke så mange som har VHS maskin :-). Med fildeling så gjør du stort sett det samme, forskjellen er at man deler fila som erstatter VHS-kasettenikke bare med venninner og familie . Teknologien gjør det mulig at jeg kan dele min tv-serie med folk i USA, India og Brasil.

Så kan man argumentere med at man deler filer som er ulovlig - som Max Manus filmen som ble filmet et sted på en kino for så å bli lagt ut og "delt".

Men tilbake til poenget. Istedenfor å lage gode alternativer så prøver man å bekjempe utviklingen. Selv om man har sett om og om igjen at det ikke nytter, så er det noe som sitter langt inne i sjela hos oss nordmenn. Vi skal ikke skøyte på ski, vi skal hoppe på ski på gamle måten ja.

Film- og musikkbransjen hyler på at man skal forby piratebay. De skjønner jo ikke hva de kjemper i mot. I fildelingens barndom var det Napster man kjempet mot. Man ville forby Napster og det skulle bekjempe problemet med fildeling. Man klarte gjennom en domstol i USA å forby måten de gjorde det på... men ut i fra Napster er det kommet et titalls nye lignende teknologier. Og slik vil det fortsette...

Så moralen i historien er; Internett er kommet for å bli. Å bekjempe internetten er noe tøysete, bruk heller internetten til din fordel!

25. januar 2009

Litt ungdomsskole genetikk

En av mine beste venninner er matte og naturfagslærer. Hun er en av de som liker fagene sine. Hun koser seg når det kommer en ny fagbok, og sender over "kule mattestykker" med jevne mellomrom.

I dag fikk jeg en link til "Litt genetikk på en søndag". Ganske kult egentlig.

Engelen er selvfølgelig en ener?

23. januar 2009

Nære men akk så langt i fra

Min kjære og jeg er av den typen som liker quiz, vi liker spørsmålsbøker og lærer mye av Oslo quiz i Aften. Men min kjære har en entusiastisk stil som noen ganger ender ut i høye latterbrøl fra engelen fordi han er nære men akk så lang i fra.

Engelen fikk en spørrebok til jul med tema "I Rampelyset - Kultur og underholdningsquiz". Altså den rosa tårtan i TP. Engelen og hennes kjære er jo ikke akkurat veldig stø på denne kategorien, men underholdning det står vi for.

Et av temaene fredag kveld var "Barnesanger", og som det sto i teksten; Her kan det være morsomt hvis man synger svarene. Og ja det var morsomt... for nære men akk så langt i fra slo ut i full blomst....

Prøv å synge på Kaptein Sortebill.... Når var han fra... Jeg er kaptein sortebill fra femtenhundreogførti... nei... nannannana... fra femtenhundreogatten.... nei..nanannananana fra femtenhundreognitti... neida... fjorten var det...

Videre gikk over på Tuppen og Lillemor.. I andre vers truer Lillemor med at tuppen ikke får skli på???? Her vi var innom.. "Du får ikke skli på sklia vårres mer"... hvor vi var over på "Du fåkke skli noe mer i våres trapp!!"... men igjen.. Det var nære.. men det var kjellerlemmen.

Videre var vi over på at det bodde en baker i Østre Aker... men hva bakte han? "Boller!" Tja.. Det spørs om ikke bakern i Øster Aker baker noe som rimer på baker og Aker.. Så det ble Kringle og julekaker.

For å avrunde temaet "Nære men akk så langt i fra" så stiller vi spørsmålet "Unni Lindell har skrevet kriminalromaner som har blitt tv-serier - alle med en kjent hovedperson. Hva heter han?"..

Karsten Isachsen kom det høyt, tydelig og kjapt...

Nære.... men akk så langt i fra.

22. januar 2009

Hvor har det blitt av alle gutta?

Dette diktet hadde jeg på veggen når jeg gikk på videregående en gang tidlig på 90-tallet. Tolk det som dere vil.

Lars Saabye Christensen: "Gutta"

snøen som falt ifjor

er ikke lenger hva den var

juletrærne når ikke til taket

og alle pakkene er bløte

det er tredje dag

og alle kakene er allerede tørre

jeg rydder i korker og papir

og jeg spør meg selv

for det er ingen andre å spørre:

når var det det slutta

når var det egentlig det slutta

hvor er det blitt av alle gutta

hvor er Pål som stod i gål

og redda på streken

hvor er Nils som drakk pils

med sugerør og hadde teken

hvor er Jonny som sang money

med hockeykølla som mikk

hvor er Joker som spilte poker

og alltid tok siste stikk

hvor er Tobben som fikk jobben

som sjokoladetrekk på Ringen

hvor er Kaj som sjekka Mai

og hoppa av i svingen

når var det egentlig at båndene ble kutta

hvor er det blitt av alle gutta

våren er akutt

og sommeren er en lengre lidelse

det er høl i bademadrassene

morellene er sure

vannet er for kaldt

og gatene for ensomme

det er ikke lenger gøy på landet

kleggen blir større og større

det er for mye sand på strendene

og filmene er gørre

snart er det første skoledag igjen

jeg har rydda i pennalet

og pakket ranselen

og jeg spør meg selv

for det er ingen andre å spørre:

hvor var det det butta

hvor var det egentlig det butta

hvor er det blitt av alle gutta

hvor er Jens som slo lens

og tryna i hekken

hvor er Max som fiska laks

i Gaustadbekken

hvor er Jo som hadde sko

med femtiøring og jernbeslag

hvor er Lathans som sovna sankthans

og våkna tredje juledag

hvor er Elling som tok telling

da han stupte fra tiern

hvor er Finn som drakk gin

og sneik seg inn på niern

når var det det slutta

når var det egentlig det slutta

hvor er det blitt av alle gutta

gutta sover nå

gutta sover nå

med lyset på

Fra Hvor er det blitt av alle gutta. Dikt i utvalg, 1991