31. mars 2010

Kjøleskapets rolle i teknologifremtiden...

Jeg jobber med teknologi, jeg synes teknologi er artig og mest av alt er jeg fascinert av hvor kjapt teknologiens utvikling skjer. Det vi synes var hotteste for 2 år siden, er bare helt avleggs i dag. Hvem er det som vil ha en mobil uten wlan og masse gig plass til musikk?

Fra tid til annen så er det forskjellige synsere som prøver å spå hvor teknologien begir seg i fremtiden. I mandagens DN kan man lese;
- hjemmesider vil få en ny betydning når kjøleskapet oppdaterer Facebook- profilen din m hva du skal spise til middag.

Og det er da jeg får litt hikke. Hvorfor i alle dager skal vi alltid ha m oss kjøleskapet inn i spådommene om teknologiens fremtid. Er det et verdensproblem at vi strever med å finne ut hva vi skal ha til middag? Og på hvilket nivå er det interessant å vite hva andre skal ha til middag?

Nei, mitt råd til "gründere" og andre teknologi- entusiaster, styr unna kjøleskapet - det er ikke der verdensproblemene er.

GOD PÅSKE!!

25. mars 2010

FRP-ironi - et møte i den berømte døra

Min faste leser i Canada kom med et tips til hva jeg kunne skrive om i dag. Utvandreren fra Alvdal hører mye på NRK Radio for å få med seg hva som skjer i gamlelandet. Her en dag hadde hun hørt på en debatt i Dagsnytt 18 der de diksuterte den mye omtalte Helsereformen i USA.

I denne debatten deltok også FRP med Christian Tybring-Gjedde. Han var heller lunken til hele reformen, og at mente at reformen passifiserer medborgere.

Han mente at USA jo er "the land of the free" og at f.eks. vitenskap med topp kvalitet kommer fra USA. Dette er ikke fordi alle har fått lik mulighet som i reformen, men fordi man har et samfunn der de beste lykkes og får lov til å lykkes. Survival of the fittest.

Det var da utvandreren komme med denn listen;
Linda Zhou, Alice Wei Zhao, Lori Ying, Angela Yu-Yun Yeung, Lynnelle Lin Ye, Kevin Young Xu, Benjamin Chang Sun, Jane Yoonhae Suh, Katheryn Cheng Shi, Sunanda Sharma, Sarine Gayaneh Shahmirian, Arjun Ranganath Puranik, Raman Venkat Nelakant, Akhil Mathew, Paul Masih Das, David Chienyun Liu, Elisa Bisi Lin, Yifan Li, Lanair Amaad Lett, Ruoyi Jiang, Otana Agape Jakpor, Peter Danming Hu, Yale Wang Fan, Yuval Yaacov Calev, Levent Alpoge, John Vincenzo Capodilupo and Namrata Anand.

Alle disse er amerikanske high-school studenter og alle var finalister i Intels Science talent search konkurranse for 2010. De er det Friedman i nytimes.com kaller America’s Real Dream Team.

Noen som ser FRP- ironien?

22. mars 2010

Aftenposten søker kvinner

Vanligvis er Aftenposten en "kjedelig" avis. En avis som refererer nyhetene slik de faktisk hendte, uten store sensasjoner og overskrifter a la "Naken- Stang støtter Kjole-Hansen".

Men av og til er de litt "gærne". De søker nå kvinner til sin kronikk- konkurranse. For kronikk- konkurransen er kun for kvinner. De regnet kanskje med at dette skulle skape debatt, få frem noen bitre menn som sier at det er sjofelt gjort og andre som truer med å vinne konkurransen med et feminint psedonym.

Men så traff de litt dårlig med timingen... For denne mandagen er alle menn opptatt med viktigere ting; Brann tapte jo 4-0 for Viking..

21. mars 2010

Nye ordtak

Alle som kjenner den lille engelen vet at hun er utrolig glad i ord og uttrykk. Gjerne ordtak som går litt feil. I dag oppdaget jeg en gruppe som heter "Nye ordtak" på facebook. Takk til Gnåla fra nord som penset meg inn dit.

Her fant jeg gode uttrykk som;
- Å feie problemene under dyna
- Fordelen ved å være klok er at man kan spille dum. Det motsatte er langt vanskeligere...
-
Nå skal vi hjem og snu kjerringa! (Jørn Jamtfall etter litt for mange baklengsmål på bortebane)

Ahh... Slik lykke!

18. mars 2010

Jenter og rosa liksom

Jeg var en tur i lekebutikken i dag. Det er ikke så vanskelig å se hva som er "guttehyller" og "jentehyller".

Det er rosa hyller med barbie, my little pony og mange gode myke verdier. Tvers over gangen er det lego, bilær, båtær og alt som er blått, hardt og faaa´li.

Dette er jo forsåvidt ikke noe nytt og ikke noe å blogge om...

Men det stoppa litt opp for meg når jeg så et turkis og rosa "cleaning set". Hvem i alle dager er det som kjøper et "liksom- vaskesett" til litj- pia si? Ja, for det er vel ingen som gir en rosa "liksom- vaskebøtte" til sønnen sin?

"Se her jenta mi, her har du et feiebrett og kost, så kan du øve deg til du blir husmor/ vaskehjelp" ?


8. mars 2010

Gratulerer med dagen!

I dag er det kvinnedagen. Gratulerer alle kvinner!

Mange vil si at kvinnedagen er noe forbaska tull. Jeg synes det er en fin dag. En fin dag for å feire kvinnen. Feire alt vi kvinner får til, alt vi skal få til i fremtiden og sette fokus på de kvinnene som bør få det bedre.

Mange tror at vi som liker kvinnedagen vil bli som menn. Det er feil! Vi vil bli likestilt menn. Vi vil ha de samme rettigheter og muligheter som menn, men fortsatt være kvinner. For som Harald Eia og Hjernevask påpeker; menn og kvinner er forskjellige.

Så derfor går jeg stolt rundt i mine røde strømper i dag...