29. juli 2010

Norway Cup

Det blåser en vind, det høres en sang, fotballfest i Oslo nok en gang..

På søndag blåses Norway Cup i gang for 38.gang. For min del er det 23-24. gang tror jeg. Jeg har mista litt tellinga.

Mange av disse årene har jeg tatt ferie en uke for å være med. Hva er det som gjør at jeg holder på med dette her? Tja. Jeg vet ikke helt. Men mye er nok tradisjon, å være del av et fellesskap og at det er morsomt å skape verdier for en klubb jeg rett og slett er glad i... Ajajaj.. klisje.

Hvis du skal på sletta, her er noen tips;

1. Legg merke til tenåringssjekkinga. Gå på en kamp der et sør-amerikansk guttelag spiller og du vil finne alle blonde jenter de har sjekka opp i løpet av uka. Høy fjortiss- faktor og kommentarer som "hvem var det du klina med i går, var det åttern eller nummer 14?"

2. Sportsteltet. Her har man mange gode tilbud på litt forskjellig sports- og fritidsklær. Kom gjerne i begynnelsen av uka, da det er mange god-biter. Eller helt på slutten da det er "vi gidder ikke å pakke alt sammen igjen" tilbud. Ikke gå midt i uka, da er det bare trangt, klamt og helt ordinære priser.

3. Spis i Ekeberghallen. Hvis du kjenner et lag som er med, så går det an å kjøpe "middagsbilletter" til et måltid i Ekeberghallen. Den beste stemningen får du når sluttspillet er i gang og lag som er videre synger kamprop til hverandre. Her inntreffer også punkt #1.

4. Norway Cup showet - lørdag ettermiddag. Hvis du har en fjortiss i hus. Da er Norway Cup showet noe for deg. 20.000 mennesker på ballsletta, og god stemning med gamle Idol "stjerner".

5. Unified- klassen. Vil du se ordentlig idrettsglede. Finn Unified kamper på 7-er feltet på torsdag og fredag. Du vil finne frekke kommentarer, uhemmede jubelscener og litt snodige hendelser.

6. Filminnspilling. I år skal man lage en film om Norway Cup. På søndag skal de filme "finalene" på matchbanen. De trenger statister. Så her er det bare å komme seg opp på sletta..

Så ta deg en tur på sletta... Norway Cup er stas.

24. juli 2010

Sjenkens innhold

Her kommer det tredje innlegget om sjenken min. Jeg tror det er mest fordi jeg synes det er gøy å si og skrive ordet sjenk. Det er jo en lyd jeg av og til får til - sj altså. Og så er ordet sjenk en blanding mellom moderat harry og veldig voksent.

Sjenken min kommer fra Tante Maren. Tante Maren var en religiøs dame, og en from Frelsesarme- soldat. Tante Maren var min morfars tante. Mine tanter er ikke så veldig religøse, og jeg tror nok ingen av dem hadde gjort seg som selger av Krigsropet.

Etter at barskap-innholdet hadde kommet seg over i sjenken sa min far;

- Dette skulle Tante Maren ha sett.

Da si min mor;

- Hun var da ganske liberal etterhvert hun, i hvert fall etter han mannen hennes døde.

Så da sier vi bare;

Nå blir det sjenk!

23. juli 2010

Oppdatering - sjenk

I forrige innlegg kunne jeg fortelle at min kjære sjenks skuffer var forsvunnet. Hvis det er noen som har vært litt neffår av den grunn, så har jeg nå en gledelig nyhet. Innerst i felleskjellern lå skuffene og sa ingenting. Tre fine skuffer er da gjenforent med sjenken, og etter litt tørking av treverket passer de til og med inn i hullene i sjenken..

Så nå blir det sjenk!

19. juli 2010

Gardinmote

Jeg synes det er fint å ta vare på ting som har vært i familien en stund, og blandt saker jeg har fått arve er en fin spisestue med tilhørende sjenk.

Etter et par år i en felleskjeller har sjenken mistet skuffene sine, og jeg håper at en møbelsnekker kan få fikset noen nye.

Jeg spurte derfor min hjelpsomme far om han kunne finne et bilde av sjenken.

Det kunne han jo selvfølgelig og innen en time hadde jeg dette bildet i innboksen min.

Bildet er tatt julaften 1993 og viser ikke bare min vakre spisestue + sjenk med skuffer. Men også mammas fantastiske egen-sydde gardiner. Legg merke til mixen av de to forskjellige mønstrene på både kapper og selve gardinen. Rett og slett griselekkert. Dessverre er dette klenodiumet ikke blitt tatt vare på.

For nærmere studie av mors gardiner - klikk på bildet.