10. september 2011

Et nytt lite engel- prosjekt.

Det har jo vært ganske stille her en stund. Kun et lite pip innimellom. Jeg har derfor begynt et nytt lite engel-prosjekt. Sony & me.

ENJOY!

23. august 2011

Bønder i byen

Det er valgtid i Oslo. Noe sier meg at SP i Oslo er litt anderledes enn i resten av landet.

14. juli 2011

Nei takk, jeg vil ikke stemme på Lano-ungen din

Det er ikke så ofte jeg blogger lenger, men det hender jeg har noe på hjertet.

Nå er stort sett mine småbarnsmødre-venninner ganske kloke i toppen. Men det hender at også mine venner blir tåkelagt av amming og "er-han/hun-ikke-det-nydeligste-i-hele-verden"- blindhet.

Hva er det som gjør meg oppgitt i dag? Joda, "stem på Tom/Ole/Marie/Linda som Lano-ungen 2011". Og nei, jeg kan ikke linke til siden.

I skrivende stund er det 11712 barn som har blitt lastet opp på internetten av mor eller far. Når mor eller far har lastet opp bildet, har de samtykket til at alle rettigheter til bildet overføres til Lano/Lilleborg. De har samtykket til at bildet kan publiseres på internett (herunder på lano.no, Facebook og Twitter) og i andre medier.

11712 barn som har blitt lastet opp, og kan fritt lastes ned igjen av pedofile, gærneheia i naboblokka eller andre som trodde at copyright ikke gjelder på nettet.

Så til småbarnsforeldre-vennene mine som legger ut ungen sin på nettet, nei jeg vil ikke stemme på Lano-ungen din. Jeg synes faktisk ikke noe om at du legger hun/han ut der uten klær på.

La dine barn selv få velge, når de blir store nok, om de vil være på nett eller ei. Før den tid kommer finnes mange andre fine måter å skryte av poden på.

20. mars 2011

Ta på en Thorvald

Dagbladet melder i dag;

"De har tidligere vært i berøring med politiet, i forbindelse med voldssaker. De to mennene ble pågrepet av politiet i går kveld."

Lurer litt på hvordan denne berøringen fant sted? Det var jo i forbindelse med voldsaker...

*bilder i hodet*

18. mars 2011

Drastiske tiltak må til?

På onsdag gikk vi på lufta med www.europower.com. Det har vært et ganske artig prosjekt, men også litt mer langvarig enn vi så for oss da vi begynte. Før vi skulle rulle ut de nye sidene fryktet jeg derfor en lang kveld, og sneik meg ned i kjellern for å trimme i to-tre tiden.

Siden dette trim- opplegget har vært et lav-terskel prosjekt - lite logistikk, ingen kostnader og alltid under anaerob terskel - så har jeg ikke gjort de store investeringene i utstyr. Jeg labber rundt i et par gamle nike air som lufta har gått ut av for lenge siden. Trekker på meg en sliten umbro bukse og en t-skjorte. Men denne gangen - som forrige - så tok jeg sats og bestemte meg for å jogge litt. Tror faktisk jeg jogga i 10 minutter.

Og det er her mitt dilemma kommer inn - nå som jeg har vært oppi lett jogg to ganger så bør jeg kanskje investere i joggesko med Air? Målet med dette lav-terskel prosjektet er jo å få orden på kroppen, ikke å herpe den enda mer.

Så nå lurer jeg på om jeg skal gå til det drastiske skrittet å kjøpe meg joggesko. Ka dokk trur?

PS: Europower er designet av den meget talentfulle fjollebolla Therese.

11. mars 2011

Lett jogg

I dag hadde jeg rett og slett en god dag på jobben. Har vært noen dager siden sist jeg sa det. Men i dag fikk vi løst noen "floker" vi har slitt med en stund, vi ser det berømte lyset i enden av tunnelen og et champagne-glass i 13-tiden gjorde ikke dagen noe værre.

I all denne herligheten bestemte jeg meg for å trimme. Og det var da det store sjokket kom.. I all min lykke gikk lett trav over til lett jogg på mølla. Det var ikke lenge, det var ikke langt og det var jammen meg ikke fort heller. Men jeg kan ikke huske sist jeg var å finne i lett jogg.

Lett jogg der altså. Det var nesten så jeg spurte meg selv; hva føler du nå da jeg tredde av mølla.

God helg!

7. mars 2011

Gratulerer med dagen i morgen damer


jeg er klar!!

6. mars 2011

Shoe diversity

Av og til lurer man på om vaskemaskinen eter sokker. Man putter alt inn og ut kommer det odde tall med sokker.

I kveld ryddet jeg i skoskapet mitt og fikk litt samme følelsen. For når jeg var ferdig, satt jeg igjen med to sko som var et litt odde par.

En sort Aldo sko uten hæl og en brun høyhælt Din sko. Hvor deres maker er vet jeg ikke, og det er vel heller tvilsomt at de to kommer til å bli brukt uten sin partner.

Så nå er jeg veldig spent på om noen har en forklaring på hva som kan ha skjedd i dette sko- mysterie.

2. mars 2011

Vårt Land

I dag var trikken stappfull allerede på Sørli. Ved siden av meg sto det en dame og leste Vårt Land.

Ganske eksotisk!

Jeg måtte jo smugtitte litt der jeg sto og avisa var forbløffende lik andre aviser. Men artikler, bilder og annonser. Det eneste som var ulikt var at de hadde en del som het Idrett.

Eksotisk.

22. februar 2011

Naboen selger

Har du alltid ønsket å bli naboen min?

Nå har du mulighet!

18. februar 2011

Meningen med Facebook

- Jeg har hørt det er farlig.
- Ja, alt du skriver der blir lagret og brukt mot deg seinere.
- Sosialpornografi sier jeg bare.
- Det er Se & Hør leserne som er på facebook.
- Vennene mine kan jeg maile.
- Også slippe løs ungene på Facebook, sånt blir det mobbing av..

I lunsjen i dag hadde jeg en "diskusjon" med en eldre herremann som ikke skjønte hvorfor han skulle på facebook. Han lurte på om jeg var der hver dag, jeg svarte ja, han ristet på hodet. Nei, hvis han skulle ha tak i sine venner, så kunne han skrive en e-post. Og han hadde de i telefonboka si.

Neida, så.. Jeg prøvde å si at Facebook i seg selv er jo ikke farlig. Det er jo bruken og mangel på nettvett som er farlig. Møtt med døve ører.

Videre sa jeg at det er jo ikke bare "vennene" dine du "møter" på Facebook. Igjen; Døve ører. Hva skal man med bekjente. Eller folk man gikk på barneskolen med. Nei, han fikk tak i de han skulle. Igjen med henvisning til telefonboka.

Jaja.. Så er det mye rart på Facebook. Mødre som klager over unger som skriker. De kjedsommelige som melder om at det snør, det er kaldt og det er fredag. De som er konstant lykkelige. Og de som deler absolutt ALT i livet sitt.

Men facebook er også et sted man kan dele. Jeg frydes hver dag over at jeg kan se hvordan vennene mine har det og le sammen med dem - på facebook. For eksempel at en venninne jeg ser alt for sjeldent deler skituren sin med meg (og 300 andre). At SRIT (senior reiseleder in training) arrangerer tur for oss til hytta si i Valdres. Og vi kan komme med 68 (u)nødvendige planleggende kommentarer før avreise. Jeg kan komme med tips til hva Litja kan gi til mor til bursdagen.

Så den gamle herremannen kan sikkert ikke se hvorfor han skal på facebook... Men jeg - har ikke noe problem med å si - at jeg trives - på facebook. Det er en del av mitt sosiale liv.

15. februar 2011

Prosjekt "orden på kroppen" - del 4

Ja.. Del 4 vil snart bli iverksatt. Jeg forventer at den skal gå bedre enn del 3 da jeg ble sengeliggende åtte dager.

Jeg har også meldt meg inn i DN Aktiv Klubb. Forventer at alle andre aktive gjør likeså.

14. februar 2011

Vesketips

Jeg har en skinnveske som begynner å bli litt "tørr" i skinnet. Kan jeg bruke samme produkter på den som på sko? Hva anbefaler man egentlig?

Noen som har noen tips?

10. februar 2011

sms export for fonen

Jeg har jo ikke telefon, jeg har iPhone. Fonen har mange kjære sider, men en del ting mangler den. Nå har jo denne versjonen fått MMS, men den mangler fortsatt en enkel måte å synkronisere alle sms/mms til mac/pc.

Jeg har dog funnet en applikasjon jeg kan anbefale; SMS Export. Dette programmet eksporterer alle sms du måtte ville ha over til mac/pc, og koster den nette sum av 29,- kroner.

Og vips så fikk jeg slettet 7000 sms som lå og slang på iphonen min.

31. januar 2011

Middagstips

Etter dagens "få orden på kroppen" økt var jeg fysen på noe godt. Før helgen kjøpte jeg meg boken Fisk og vin, og den har falt i smak.

I dag var det Fisk&Chips på side 25 som var utgangspunktet for min middag. Jeg hadde jo ikke halvparten av ingrediensene, men jeg har lært at;

Ta to egg, fem ss mel og 1 dl øl. Litt salt og pepper. Dypp torsk eller annen fisk du har liggende oppi røra. Stek det på sterk varme i stekepanna. Og vips så har man Fisk som i Fisk&Chips.

Ganske godt, ganske enkelt. Server med pomfri, remulade og en liten salat uten salat.

30. januar 2011

Å le godt..

2010 var vel kanskje ikke noe sånn kjempeår for min del. Men 2011 ser ut til å bli et ganske bra et. Et å huske på liksom. Jeg setter stor pris på de små gledene.

Jeg var hos min mor og far i sted. Min far og jeg ler godt i lag. Vi flirer. Det setter jeg pris på.

28. januar 2011

Prosjekt "orden på kroppen" - del 2

I går ble økt 2 av "få orden på kroppen" prosjektet gjennomført. Forstatt ikke noe sånn særlig artig med styrketrening.

Noen som har noen forslag på hvordan gjøre styrketrening morsomt, eventuelt noen motivasjonstriks?

27. januar 2011

Hva er ok å si?

For en stund tilbake så fikk jeg en e-post fra en kunde der han ønsket en endring og prøvde å være snill / smiske litt slik at han fikk det som han ville.

Han begynte e-posten med;

"Du er så flink atte".

Jeg spurte sjefen min som er mann om han hadde fått den samme setningen noen gang. Han kunne avkrefte dette. Er det bare meg, eller høres det ut som jeg er 10 år og akkurat har klart å knytte skolistene mine for første gang?

25. januar 2011

Prosjekt "få orden på kroppen"

Jeg har en kranglete rygg, og etter litt mye mus den siste tiden, så har jeg jammen meg en defekt høyre hånd. Med disse skavankene har jeg nå begynt prosjektet "få orden på kroppen".

Naprapaten min har sagt at jeg skal trene styrke tre ganger i uken for å oppnå dette målet - altså orden på kroppen. Ja, for vi snakker funksjonsnivå, ikke kilo eller se bra ut. At det blir tre ganger i uken tror jeg ikke noe på. Men denne uken blir det i hvert fall én.

Så da erklærer jeg herved prosjekt "få orden på kroppen" for startet. Måtte det bli et langt og tidkrevende prosjekt.

24. januar 2011

når de unge tar tak..

Har akkurat sett på håndballkamp der de unge gutta til Norge kjørte tempo. Borte var dasse-tempo-vi-er-så-hippe-og-kule kjelling og strand og gjengen. Inn kom Lie Hansen og Rambo - bånn gass, ungdommelig mot og klining av ballen i mål.

Så det gamle ordtaket gjelder altså fortsatt; er du god nok, er du gammel nok.

Hvil i fred

Ole Andreas Kopreitan er død melder Dagbladet.no. I min ungdom var vogna hans målet når vi dro til byen. Og på mange måter har han en del av alle mine meningers mot i tenårene.

Jeg gikk rundt med islender med buttons der det sto "Bruk prevensjon, det fødes Frpere hver dag", "Leve blitz" og selvfølgelig Peace-buttons.

Hvil i fred.

21. januar 2011

Voksenpoeng

...eventuelt kanskje bare stakkars-poeng?

Jeg har nå bestilt meg påsketur.. ikke noe er som påsketur... Alene. Lurer på om man gir ut skilt til enslige damer på 34. Jeg reiser alene :-)

Det er ikke så ille som det høres ut som. Jeg skal til New Jersey for å besøke min vertsfamilie fra 1994/95. Alt for lenge siden sist.

Så da blir det US Easter. Blir bra det.

20. januar 2011

to sweat or not to sweat..

Hvorfor blir man egentlig syk når man begynner å slappe av? Det er visst et fenomen. Når man har jobbet hardt en periode og endelig skal ha litt god kvalitetstid. Ja, da blir man syk. Jeg ligger i sengen. Klokken er halv tre på natta. Og jeg svetter som en gris... Jaja.. to much information.

Så hva er greia? Hvorfor blir man sjuk når man endelig skal slappe av?

18. januar 2011

Venstrehåndsarbeid

Da har jeg begynt med venstrehåndsarbeid. Etter lang tid med vondt i høyre hånd har jeg nå tatt bort rollermousen og plassert den eksterne musa på venstre side av tastaturet.

Jeg er klar for venstrehåndsarbeid. Wish me luck!

17. januar 2011

to blog or not to blog..

Siden jeg begynte å blogge for noen år siden har blogging utviklet seg ganske mye. Man har rosa-bloggere, mamma- bloggere, sex- bloggere og reise- blogger. En blogg for absolutt alt. Alle er mer eller mindre utleverende. Alle har noe å formidle, men kun et fåtall er interessante å lese.

For meg har det alltid vært litt terapi i å blogge. Jeg har ikke brydd meg så mye om hvem som leser, men konstatert at mine venner/ familie synes det har vært, til tider god underholdning. Men jeg har heller ikke delt de virkelige vanskelige tingene i livet mitt eller de veldige intime.

Når jeg nå har begynt å skrive litt igjen her så må jeg tenke over hvorfor. Hvorfor blogger jeg? Og hva har jeg å formidle?

Jeg kommer tilbake med mer info. på saken. Jeg må rett og slett tenke meg om...

15. januar 2011

to work or not to work..

Jeg har vært gjennom en tid med mye jobbing og lite overskudd til andre ting. Siden November har jeg jobbet med Europower. Og når man kommer ut i andre enden, så tenker man. Var det verdt det?

Det er mange forskjellige måter å jobbe på. Man har de som jobber alt for mye, de som jobber akkurat fra 0800 - 16oo. Man har de som alltid sluntrer unna.

I tillegg kommer faktoren om hvor mye man jobber når man faktisk er på jobben.

Det er vel sånn at man må finne sin måte å jobbe på og like å jobbe på. Men jeg lurer på om noen har noen tommelfingerregler? Hva er lurt å passe på?