27. februar 2007

Barcelona


I'm leavin (where you gonna go?) Barcelona
Anywhere it don't snow (sure)
Feel the sun glow (ohh)
Ladies lookin like the models from a video
let'em know we're jumpin (let's go!)

I'm leavin (so where you gonna go?) Barcelona
Anywhere it don't snow (sure)
Feel the sun glow (ohh)
Ladies lookin like the models from a video
let'em know we're jumpin (let's go!)

Og med Paperboys sine lyrics så sier jeg "ha en fin uke"... Tror ikke jeg kommer til å være på nett denne uken.. Så da er engelen tilbake neste mandag.

26. februar 2007

Smågutta..

Synes ofte at disse idrettsutøverne blir litt kjedelige... men jeg tok meg selv i å le høyt flere ganger når jeg så denne videoen. Hvem skulle tro at smågutta hadde humor :-)

23. februar 2007

Ukens sterke mening...

Dette kommer sikkert til å vekke sterke reaksjoner hos sving-dansende trøndere, men her er min favoritt i ukens sterke meninger

Til Stavangerfolket

Skrevet av Ingvild, 07.02.2007

...som frekventerer Cementen (alias forhenværende Mongoland-sett). Vi har 12 kvadrat dansegulv fordelt på 70 danseivrige, alkoholpåvirkede kvinner og menn. Dette er mer trengsel enn det er dansing og derfor ber jeg (på mine knær): Kan de fire parene som stadig insisterer på å danse swing gå et annet sted? Dere vet hvem dere er.
CD-Ønske: Heidi Marie Vestrheims siste

Godt man ikke har flyskrekk

Jeg er jo en verdensvant dame.. og det er ingen hemmelighet at engelen liker å fly. Jeg har dog noen venninner som tror at akkurat deres fly kommer til å dette ned hver gang de tar seg en tur oppi det store blå.

Ingen kritikk til den følelsen, den er jo reel nok den. Og man hiver ikke innpå en flaske akevitt på en søndags morgen, hvis det ikke er reele følelser i sving..

Men når man leser Aftenpostens dekning av den Ukrainske pilot- bransjen, så blir man litt mer skeptisk. Piloten som ble tatt på OSL i desember, hadde 1.1 i promille. Ikke nok med det; kompisen hans var så dritings på morgenkvisten at han nekta hele promillekontrollen.

Og det er da jeg tenker, det holder jo ikke at jeg velger et sikkert flyselskap, om man møter på en gjeng lystige ukrainere som feirer jul på vei hjem..

Så moralen er; se både til venstre og høyre hvis ukrainske piloter er ute på vift rundt juletider.

21. februar 2007

Gratulerer med dagen

Harald er sytti ! Måtte han lenge leve.

Så tenker der.. Hæ? Har det tørna helt her nå...

Men sannheten er bare at jeg synes Harald er en kul kis, og dette er jo et fantastisk bilde. Man blir jo glad langt inn i sjela.

Å spare penger

I går sparte jeg utrolig mye penger.. Jeg var på salg på Macys, og når jeg gikk ut derfra var jeg nesten 400 $ rikere.

Jeg fant nemlig avdelingen for 75 % !! Jeg fant fire plagg som før hadde kostet 248$, 39$, 30$ og 148$...

Og ettersom min venninne Sarah slo inn plaggene mine på kassa, så kom det opp en egen kolonne; "Total Savings".. Jeg endte altså på 395.62$ i total savings, som hun ringet rundt på kassalappen min.

Er det rart jeg blir rik sier jeg bare. Kjenner jeg fortsatt er i godt humør, og sjelden har man sett en slik lystig engel der hun leste høyt fra kassalappen over middagen i går.

20. februar 2007

Only in America..

Når vi var på vei hjem fra jobb i går støtte jeg på dette skiltet utenfor hotellet der vi bor... Og da tenkte jeg "only in America"..

Som dere ser har vi den beste happy houren i byen her på hotellet..

Det som fikk meg til å dra på smilebåndet var setningen "med liten skrift". De har ikke bare den beste happy houren i byen, de har også parkering...

For her i mulighetens land, her setter vi ikke bilen hjemme når vi skal på happy hour. Skremmende, men sant.

19. februar 2007

Føkking hell! Jeg greide det!

Jeg ser at "tt" reagerer på at dagbladet.no skriver "Føkking hell" utover hele nettsiden sin. "tt" bor jo for tiden over there, og er nok vant til utenlandsk banning.. Det er ikke Dagbladet og Henning Solberg. Nå er det vel ingen måte å direkte oversette det uttrykket på, men det hadde nok ikke stått "Faen i helvete" som stor overskrift, hvis han hadde bannet dette på norsk.

Utenlandsk banning virker veldig mye mildere, enn hvis man banner på et språk man beherkser.

Dette minner meg om en god historie fra den tiden min bestevenninne gikk på college i USA. Året var 1996 og min venninne og en annen norsking var invitert med hjem på Thanksgiving til en lagvenninne. Som alltid når man er på utveksling, så er det ustyrtelig morsom å lære banne-ord på andre språk.

Og moren i "thanksgiving"- huset ville gjerne vite hva det værste ordet man kunne si på norsk var. Litt brydd svarte norskingene at; det værste man kan si på norsk er nok "F**TE". (min mor leser av og til denne bloggen, derfor ** , men la oss si at ordet begynner på F og slutter på IKKE sagt på hedmarksdialekt). Moren i huset synes dette var festlig, og ordet F**TE kom inn i vokabulæret.

Fullt så morsomt ble det ikke da mor i huset hadde bakt kake neste dag, og hadde dekorert kaken med det eneste norske ordet hun kunne. Så på Thanksgiving kaken som hele familien skulle spise sto det med store bokstaver "F**TE".

Så moralen er; bann på et språk du kan, men ikke så mor hører det.

Kvinnekamp

På vei hjem fra jobben på fredag så kom jeg borti en spennende diskusjon på radioen. Jeg satt og tyvlyttet til bussjåførens radio, og fikk underlige blikk rettet mot deg da jeg plutselig lo høyt for meg selv.

På radioen var nemlig AUF Hordaland sin leder, Kjetil Vevle. Han var dypt indignert og aldri så lite forbanna på Ottar. Og jeg skjønner ham godt. Han hadde nemlig ikke fått lov til å være med å bestemme hvilke paroler som skulle være med i årets 8. mars tog.

8. mars er som nok alle vet - kvinnedagen. Og han - Kjetil Vevle - hadde altså ikke fått lov til å være med å bestemme hva vi kvinner skal kjempe for - kun fordi han er mann. Hørt sånt!!

Han skriver på sin blog at - Jeg synes det er merkelig at jeg som mann, ikke skal få mulighet til å kjempe for kvinners rettigheter og andre likestillingsspørsmål. Det er en grunn til at jeg er politiker; jeg bryr meg om andre personer.

Til denne forsmådde mannen vil jeg bare si; det må være noen bedre saker å rippe oppi enn at du som mann ikke får bestemme hva kvinner skal kjempe for videre på den ene dagen i året som er forbeholdt kvinnekamp... For ordet kvinnekamp kan ikke misforståes; det er kvinner og det er kamp... Ordet inneholder ikke forsmådde, bitre menn.

16. februar 2007

TGIF...

Da er det endelig fredag. Jeg har fått tomcat 5.0 opp og gå på min test-server, og ukens arbeid er ferdig.

I morgen reiser jeg til grungens fødeby, Seattle. Jeg har sjekket at jeg har elektronisk lesbart pass, og reisefeberen er på plass.

Så neste uke blir det blogging på "kveldstid" GMT. See you!

14. februar 2007

En liten nerdevideo....

Denne videoen er dedikert til min tidligere sjef som ville ha noen flere innlegg om web 2.0 og sånn.

Utlevering av samboer

I går skulle vi ha Lasagne til middag, og min kjære var godt i gang når jeg kom hjem... Men han kunne ikke finne Lasagne- pakken som skulle stå i skapet.

Vi gikk sammen til kjøkkenet, mannen ser inn i skapet... og blir loset opp til hyllen der den skal stå... Han tar ut det som står ytterst og kikker godt inn i skapet.. Nei engel, det står ikke noe her..

Litt forvirret begynner han å le når han ser at engelen hyler av latter... og i hånda ser han pakken - Lasagnepakken - som sto ytterst.

Hvem har sagt at menn ikke kan lete.

13. februar 2007

Yrker jeg ikke mestrer

På veien til jobben i dag kom jeg til å tenke på yrker som ikke hadde vært noe for meg...

- Glassmester - når jeg kjørte forbi det nye glassbygget på Oslo S, så tenkte jeg: "Det må være en nervøs hverdag." Hele tiden bære rundt på glass. Ikke en jobb for en slepphendt engel.

- Museumsvakt - så så jeg bort på den nybygde Operaen.. og tenkte "en jobb der jeg må være stille, det hadde ikke vært noe". Tenkte da på museumsvakter som sitter på en stol hele dagen, og skal oppfordre folk til å gå rolig og pent... Ikke noe for en skravle-engel med rungende latter.

- Baker - når jeg kom meg videre til Stockfleths så jeg på de gode bollene og tenkte baker, det hadde ikke vært noe.. feitere trenger jeg ikke å bli.

Kommer sikkert på flere etterhvert, men nå er det lunsj...

12. februar 2007

Mandagens tv-program

Nå er det snart klart for ER, og da har jeg nådd dit jeg skal... Mandager er alltid en lang ventetid på ER... Må gjennom modeller, nyheter, nyheter og litt mer nyheter.. Men i dag kom det et lite lyspunkt; Singel i Byen - single søker .

Jeg synes jo slike programmer er flaue, men i mangel av gode alternativer, så fikk jeg med meg halvtimen fra åtte til halv ni på TV3. Og for dere herrer som ikke så det og er på jakt, jeg ville nok gått for Tina. Jentene var ikke så ille faktisk, men når vi kom på herresiden, da....

Erik (25) - Han har fartet verden rundt og derfor har han ikke rukket å etablere seg med en kjæreste. Nå har han slått rot i Stavanger og er klar for et fast forhold om han finner drømmekvinnen.

Mannen reklamerte for at gjensirkulerte spøker, og hadde et uryddig krise- skap. Litt av en gærning.

Som om ikke Erik (25) hadde gjort programmet... så kom Odd- Karl (38)
med en hentesveis ut av en annen liga, og jada vellykket eiendomsmegler.. Det må jo være et kupp.

Så send et brev til en av mine favoritter, så ser vi kanskje deg etter påske på TV3.

Skjult feminisme?

Fredagens sterke mening;

I buy my own diamonds and I buy my own rings
Skrevet av Independent woman, 26.01.2007

All you honeys making money, throw your hands up at me! Nei, jeg tror vi trygt kan si at Beyonce ikke er kommunist.
CD-Ønske: Beyonce

Hei Lady Woman, give me a beer, fuck.


Som min gode venninne i Trøndelag sier; Det er bare et anna land enn Norge, det er Utlandet. Og i det store Utlandet snakker man ofte noe annet enn trøndersk/ norsk. Derav overskriften. Engelsk har blitt en del av vårt liv, og Byåsen feks spiller under motto; "Heart, guts and glory" - selvfølgelig uttalt på trøndersk trykk.

Thor Heyerdal har reist i den store verden og oppdaget både Amerika, Polynesia og Påskeøya.. I tillegg til at han har oppdaget mye, så husker jeg ham best for er hans fantastiske engelske språk.

Jeg trodde lenge at denne karen var noe av det beste Norge hadde å by på av norsk-engelsk engelsk... men nå er jeg jammen ikke sikker.. for ut av skogen i Østfold har to brødre imponert meg i det siste. Med sjarm og enormt engasjement.. så må jo brødrene Solberg være de største og beste forbildene for engelsk-norsk.

også får vi håpe at.... there is sunshine on the Solbergs today.. mvh Henning Solberg på sin karakteristiske engelsk.

9. februar 2007

The Google har talt

Til min kjære;

"Slender i valsen" - Dette søket ga 0 treff.

"Slinger i valsen" - Dette søket ga ca 36.500 treff.

Lille Engel - Min kjære 1 - 0

8. februar 2007

Krig og fred og sånn..

Vår kunnskapsminister Øystein Djupedal har vært på Realfagskonferanse i Tromsø, og jeg lurer på om han fikk noe gehør for sin meninger om jenter og realfag i den forsamlingen?

nettavisen kan man nemlig lese at Djuepdal sier følgende;

- Hvorfor ikke bruke dukker i rosa tyllkjoler som det skjer noe med? Jentene må kjenne seg igjen i undervisningen, sier Djupedal til VG.

Nå er kanskje ikke jeg den mest feminine på jord... men rosa tyllkjoler??

og jeg kopierer videre...

"I ettertid presiserer Djupedal at han ikke vil konkretisere hvordan dukker skal kunne brukes i matte, fysikk eller naturfag, men sier hovedpoenget hans er at jentene må oppleve at undervisningen angår dem."

Gleder meg til å høre reaksjonene fra lærerinner både i Trondheim og Oslo. Rosa tyll jenter??

And we are back...


Etter tre dager i sengen har jeg nå bestemt meg for å møte verden igjen. Og jeg tar det som en mann..

Jeg kledde på meg den største North Face jakka til min kjære og stålsatte meg. Jeg svingte meg mellom trærne ned til bussen, og var ganske fornøyd da jeg kom meg ned til veien uten fall. Skjønte fort at jeg hadde vært litt overambisiøs med jakkevalget etter 200 meter på bussen. Å stå på en proppfull buss med den største North Face jakka ble etterhvert varmt, klamt og litt kvalmt... Men jeg klarte meg :-)

Etter å ha pustet lettet ut en og to ganger på vei bortover Dronningens gate, kom jeg meg inn i bygget jeg jobber... Heisen var på service sto det.. Seks etasjer med trapper.. Det var nesten så jeg snudde og dro hjem igjen.

Men tross alt dette, så er jeg på jobb igjen :-)

2. februar 2007

1989 - Lambada kommer til Norge

Mitt favorittprogram Tilbake til 80-tallet er nå kommet til 1989.

I 1989 kom Lambadaen til Norge fra Brasil via Frankrike...

Gå til Tilbake til 80-tallet , velg 1989 - og Lambada...

Her er det bare å ta på seg den fine "Hugo Boss Tennis Club" shortsen kjære, og hive seg uti dansen.

TGIF!