31. mai 2007

Sovne sittende i selskap

På fredag hadde jeg gleden av å være vertinne for mine barndomsvenninner. Vi hadde vår halvårlige samling for oppdatering og sladder. Og tema for denne kvelden ble; vi begynner å bli gamle.

For en tid tilbake møtte jeg min "lille" niese, hun kunne fortelle at hun skulle begynne i 4. klasse. Da jeg lettere forbløffet utbrøt "4.klasse", kunne jeg liksågodt ha sagt "Så stor du har blitt"...

Min stormagede venninne, som har tatt på seg ansvaret i gjengen med å fø barn, er nå gravid med nummer tre. Hun hadde her en dag kommet forbi en guttegjeng på Bjørndal senter som sto og småsloss. Da hun kom med de to sønnene sine, synes hun ikke det var noe ok at guttegjengen sto å sloss. Så hun gikk bort og snakket hardt til dem; "Hei gutta, slutt å sloss, det barnsligste jeg vet er når man sloss". Og gutta på 15-16 år... de ble så paff, at de slutta og gikk hver til sitt.. Nå skal det sies at min stormagede venninne pleier å si hva hun mener. Som under middagen på fredag da hun sa til svensken ved siden av "Nei guud, hva har du gjort nå, har du lagt hele puppestellet oppi smøret"..

Apropos svensken så hadde hun også en historie å fortelle. Hun hadde nemlig råket på noen taggere som satt og tagga på en benk på tunnelbanen. Hun hadde gått bort til dem, og fornuftig som hun er sagt "Synes du det hadde vært noe særlig å få sprittusj på buksene dine hvis du satt deg her". Disse ungdommene, ja du hørte riktig, disse ungdommene, hadde også blitt ganske paffe. Han ene hadde prøvd å tørke av sprittusjen med hånda...

Så moralen er; ja visst blir vi eldre, alternativet er dårlig, så vær stolt av det! Men vi er ikke gamle nok til å sovne sittende i selskap :-)

30. mai 2007

Navneforvirring

Noen ganger kommer ting ut nesten rett... men bare nesten.. og da er jo den lille engelen på plass. I dag tenkte jeg jeg skulle gjøre en konkurranse av det. Vinneren får en øl på Cuba fredag ettermiddag.

1. Hvem er egentlig Al Capucino i setningen "Jeg liker filmer med Al Capucino" ?

og

2. Hvem hører man på, når man hører på Vera Moda i setningen "Vi hører en del på Vera Moda på fest"?

Kreativitet belønnes, og svar ønskes i kommentarfeltet. Og for de som ikke vil kommentere , men bare drikke øl, Cuba etter jobb på fredda..

24. mai 2007

Plata

En liten luring i dag:

Er det noen som har sett han som står og kaster med stang nedpå plata? Tirsdag sto han der med fluestanga si, og i dag var han der jammen meg igjen.... Knarkerne som ligger på gresset og tar seg en hvil blir jo nesten fanget på kroken til en fluefisker...

snodig syssel før klokka ni om morgenen.

23. mai 2007

Skilt


Etter å ha lest Vampus' reiseskildring fra Dublin og googla litt, så fant jeg dette bildet:

Les hva som står på det hvite skiltet i bakgrunn.

Skiltet henger på veggen hos Smugglers Lounge, Eagle River, Vilas County, WI.

22. mai 2007

en av mine favoritter

En av mine favoritter Anne Grete fyller femti..

Hun er en dyktig dikter... å skrive:

Det snør, himmelsk korrekturlakk
Over feilstavet sommer

er ganske genialt..

Anne Grete selv sier:
- Jeg har imidlertid ingen problemer med å fylle 50 - det er et magisk tall og jeg tar det med ro. Nå er det nye ting jeg kan ta meg til, fortsetter hun.

Hvis jeg er halvparten så rocka som Anne Grete når jeg blir 50, så skal jeg være ytterst fornøyd.

Og forresten på bildet over; Anne Grete så slik ut når hun var på min alder og spilte i Can Can.

21. mai 2007

Datanerders omvendte rasisme..

Forskning viser at pene mennesker har lettere for å lykkes, og lykkes oftere. Dette er noe som bor i oss mennesker, vi liker pene mennesker. Så i arbeidslivet så ser man at man kommer lenger hvis man er pent kledd, ser bra ut og folk liker èn.

Men i min bransje, datanerd- bransjen, så har jeg lenge tenkt på at det er omvendt. Hvis man ser litt snodig ut, hvis man har en kombinasjon av måne og hockey-hår eller går kledd med det mor fant frem denne morgenen.. så tror vi automatisk, at han må jo være flink til å programmere. Hvis hun/han kommer med 1 1/2 liter cola + popcorn på eksamen, så må hun/han være flink.

Og motsatt hvis en java-programmerer skulle være så dum at han kommer med dress på jobb, ja da ler vi høyt og lenge og er helt sikre på at denne mannen kan jo ikke ha filla peiling..

Lurer litt på om dette er revenge of the nerds..

16. mai 2007

TGIF - or is it really?

Har du gått på den smellen av og til, den der du tror det er fredag også er det bare torsdag. Eller enda værre, det er bare onsdag. Det er ikke no' særlig.. du gleder deg til helg, så er den jammen meg ikke der enda.

Men i dag fikk jeg en omvendt TGIF smell. Jeg gikk som vanlig inn på www.db.no/sterkemeninger fordi jeg trodde det var fredag. Men det var det jo ikke.. Når jeg fikk tenkt meg om så husket jeg at jeg har jo fri både torsdag og fredag... Så da er det jo litt "freddan" allikevel...

Ha en fin 17.mai.

15. mai 2007

Snasen tanke...

Fant denne på sterke meninger på dagbladet;

Babyboom
Skrevet av Buzz, 24.04.2007

Paris Hilton gjorde det trendy å smykke seg med små hunder. Med Madonna så mye i media, venter jeg bare på at Aylar Lie og Pia Haraldsen kommer på fest med hvert sitt lille adoptivbarn.
CD-Ønske: Brakes - The Beatific Vision

14. mai 2007

26 timer på reisefot....


Da er jeg hjemme i såffan igjen etter en uke i San Francisco. SF er en meget fin by, og de har faktisk ikke så værst basket-lag heller nå om dagen...

På lørdagen begynte hjemreisen til Oslo fra San Fran. Første etappe gikk bra helt til vi kom inn i Frankrike. Forbanna franskmenn altså... Når vi landet på Charles De Kaos var vi ganske så på tida. Men når vi skulle ut av flyet var ikke bussene på plass, så vi ble stående en stund i flyet kan du si.. Og nevnte jeg at vi bare hadde en time å komme oss til neste fly på??

Da vi endelig kom oss på bussen som skulle ta oss til terminalen, så trodde jeg en stund at den skulle kjøre oss til Oslo direkte. Makan til lang tur.. do to construction of course... Det var nesten så man kunne ha tjent penger på å ha en kar med mikrofon, slik de har på andre sightseeing-busser..

Så kom vi til busstoppet - terminal E, men vi skulle jo til 2D. Skilting, hva er det for noe? do to construction of course... så var det sparsomt med 2D skilting kan man si.. Men etter å ha funnet ut at man skulle helt ut , rundt hele flyplassen og inn igjen... så mista vi flyet vårt... 4 minutter forsinka.. flyet sto fortsatt der.. men neida, boardingen var stengt.

Så da var det bort til Air France mannen med uttrykket.. merde merde... for å få seg en ny billett hjem. Billetten vi fikk hjem gikk om Heathrow, og plusset på åtte timer ekstra. På Heathrow hadde vi 1 time og 20 minutter på oss, inkludert terminal bytte... Klok av skade så løp vi som noen tullinger fra første stund, og med litt flaks og veldig god service av SAS på Heathrow fikk vi sjekket inn oss selv og bagasje..

Nå skal det sies at hvis flyet hadde vært på tida, så hadde vi nok ikke rukket det. Men siden flyet var en time forsinket, så rakk vi en liten pust i bakken til og med etter boardingpass kontroll, vanlig bagasjekontroll, bodyscreening, passkontroll og ekstra skokontroll..

Da vi fikk satt oss ned i flyet, så gikk det enda en time før vi kom oss opp i lufta.. Køsystemet på Heathrow er slik at rekker man ikke sloten sin, så stiller man bakerst i køen... Ved siden av meg satt det en tosk som aaaaldri skulle fly SAS mer i sitt liv fordi de var to timer forsinket, og det var barn som bråket uten innestemme bak ham..

Så da jeg kom hjem etter 26 timers reise, gjennom ni tidsoner og med en jet-leg som kunne ha vært bedre, så var jeg meget fornøyd med at min sjef ikke hadde forståelse for at jeg ikke kom på jobb kl 09.00 i dag..

10. mai 2007

En lang dag på jobben...

I går ble det en lang dag på jobben, og ingen blogging.... Men jeg fikk med meg masse spennende ny teknologi, og ikke minst en fantastisk konferansedag. Tenk deg 15.000 datanerder samlet på et sted. Uhemmet jubel for at JDKen til Sun blir/ble open source, og wowing for kul demo - IRIS.

Enda mer wowing og ohing ble det når vi fikk se NASA og Sun sitt nye samarbeidsprosjekt som heter World Wind. For dere som liker google earth (for å se på ranchen osv), ta en titt på World Wind, det er enda kulere, enda bedre og med 3D effekt... Groovy :-) Når da DiSTI Corp. i tillegg viste hvordan man kunne lage en flysimulator oppå, så var hele salen solgt. Litt av et vekkelsesmøte.

Ellers kan jeg nevne at alle som var på scenen under første vekkelsesmøte var korrekt antrukket. Uten sjefen til Yahoo! som stilte i dress og slips, han var vel den eneste av de 10.000 fremmøtte.

Storkoser meg altså i San Fran - og send mer penger!

8. mai 2007

Only in America

Er nå i San Francisco og opplever mange "Only in America" øyeblikk. I går var på vinsmaking i limo og det er jo helt dagligdags her. Ingen som snur seg... selv om vi kjørte rundt i en svart svær hummer limo.

Folk som går rundt og veiver med plakat som det står "Jesus loves you" er jo helt vanlig. Men i dag så jeg en som sto med plakaten "The meat is full of shit"... Hans flyer måtte jeg ta i mot. Det viste seg at han var vegeterianer og ikke spiste kjøtt eller melkeprodukter..

Fyller inn her ettersom mine "only in america" øyeblikk kommer.. følg med følg med.

5. mai 2007

Har vært borte 24 timer og hva skjer???

Her har jeg vært borte i totalt 24 timer... og hva skjer? Nachspiel i kåken??? Min kjære ringer og sier at det har vært nachspiel hos meg.. hmmm.. det skjer aldri når jeg er hjemme.

Så til deg som har tråkka oppi stiklingene mine, slik at det ikke blir noe prydtobakk planter i år; SKAM DEG!!

3. mai 2007

Etter gårsdagen er vel dette en noe utdatert sterk mening

Fant denne på forrige ukes sterke meninger;

Ut med Brå!

Skrevet av LamboKamina, 11.04.2007

Ut med Brå, inn med United. Hvor var du da Man U. KNUSTE Roma i CL?
CD-Ønske: Noe klassisk, og gi det til Brå, han er ute av historiebøkene.

Shit happend.

Ut og reise igjen...

I morgen er det ut på farten igjen.. Denne gangen skal jeg til San Francisco med blomar i mitt hår. Det er jo noen som er misunnelige på det da.. men best synes jeg min bror var, som hadde følgende kommentar;

god turr!!!!! jeg drar til harstad torsdag, nesten like kult som sf.

2. mai 2007

Cruise language

Jeg har vært borte noen dager.. og faktisk vært helt offline. Har ikke vært i kontakt med en PC siden torsdag ettermiddag.. jeg har nemlig debutert som cruise-entusiast.

Når man begir seg ut i en ny verden er det mye man skal lære. Ikke skal man bare finne frem i den nye 13 etasjers verden, man skal også vite å te seg, kle seg og konversere om.

Første spørsmål er jo; hva sier man til en som skal på cruise. Vi kom frem til; Bon voyage, ShipOHoi eller mer nøytral god tur.

Videre hva skal man ha på seg. Min kjære og jeg nøt en deiiiilig frokost på dekk med utsikt mot den nye tunnelen i går.. og vi var nok litt uhøflige da vi begge brøt ut i unison lættis da ekteparet på 55+ gikk forbi i matchende cruise-outfits. På cruise har man nemlig ikke grilldress, fysjom, det skulle tatt seg ut. Nei det snasne ekteparet hadde matchende maritime dressjakker i mørkeblått, ola-bukser og seilersko.

Når det gjelder hva man skal cruise-talke om, så er jeg litt nybegynner ennå. Men når vi var i København og ruslet langs nyhavn kom det noen nordmenn (menn) forbi og snakket høyt og tydelig om hvor griseharry det var å klappe når fly landet, og hvordan han ene hadde skutt han andre hvis han gjorde det... Dette kom fra gutta som akkurat hadde tatt bilde ved siden av en knæsjings gul ferrari borti gata..

Nei, alt i alt så må jeg si at cruise er nok tingen for en bedagelig liten engel og hennes kjære. Men noen matchende outfits blir det nok en stund til vi får :-) Vi kommer nok ikke til å ta bilder ved siden av noe kul ferrari heller, men å klappe for en pilot som får oss ned på jorda igjen. Det skal man neimen ikke se bort i fra. Skulle ønske det var noen som klappa for meg når jeg hadde gjort en god jobb :-)