26. juli 2007

Ekebergsletta

Neste uke blir det Norway Cup for 35. gang på Ekebergsletta. For engelens del så er det 22. gang hun tar på seg mannskapsskjorta og gjør en dugnad for klubben i vårt bryst :-)

Gjennom en "lang" uke blir det mye rart man skal gjennom.. I det fargerike fellesskapet på sletta hadde vi i fjor albanere uten sko, spyttende ledere fra Elfenbenskysten og russere som ikke ville møte tsjtsjenere til kamp. Men historien som sitter best i minnet var en far som kom inn i informasjonen og sa; jeg skal ikke komme å klage, men minsten min er ute og spiller 7-er fotball (dette er for de under 12 år). Også spilte vi nå mot et lag der faren til keepern på det andre laget sto ved siden av mål hele kampen og rettleda sønnen.. Og når det kom på slutten av kampen og en av våre spillere hadde fri bane til mål, så redda denne faren med et bein han stakk ut på banen. Det gjør jo ingenting for de teller jo ikke poeng og sånn, men jeg tenkte jeg bare skulle si fra :-)

Forhåpentligvis blir det like fargerikt i år som i fjor. Jeg gleder meg og håper det blir like mye "liv" på sidelinja som alltid.

For siste gang; Kor ble det av 'n far?

Ok, debatten begynner å gå mot slutten, og jeg skal også gi meg med tema "Kor ble det a' 'n far?" etter dette innlegget. Før det skal jeg dog nevne DN lørdag og Victor Norman. Victor har nemlig en kronikk i DNs lørdagsutgave som det er verdt å merke seg. Mannen er over 60 år, "men" allikevel en av de mest klarsynte og fremoverseende i denne debatten. Det skal ikke stikkes under en stol at han også etterlyser "han far", og at vi dermed er enige. Derav min beundring for hans mening :-)

Victor skriver;
-Det aller mest slående ved sommerens debatt er at ingen har foreslått at topplederne selv burde bruke mer tid på hjem og familie.

Han avslutter kronikken med;
- Da jeg leste artikkelen som ga opphav til sommerens debatt, fikk jeg umiddelbart assosiasjoner til en adresse mine oldeforeldre fikk til sitt sølvbryllup i 1906. I denne hylles først min oldefar i svulstige vendinger for sin innsats som toppleder. Deretter omtales sølvbruden "der i disse mange år har lunet hjemmets Arne, været sin Mand en sand Medhjælp, og ikke bidraget minst til at opretholde Herr Konsulens virkelyst, sjældne Arbeidskraft og flersidige Interesser".

En del av dagens toppledere kunne ikke sagt det bedre selv.


Med disse kloke ord fra en klok mann avslutter jeg da mine skriverier om tema.

20. juli 2007

Kor e' 'n pappa hen? - del 2

Ny dag - ny frue. I dag pryder Ninni Wilhelmsen (62) forsiden til DN. Hun er gift med Wilh. Wilhelmsen og mener følgende; Hjemmet er en kvinneoppgave. Og jeg sitter igjen med tanken; couldn't care less.

For meg er det ikke interessant hva en 62 år gammel rederfrue måtte mene om mine oppgaver - verken i hjemmet eller andre steder. Hun er ikke noen jeg identifiserer meg med, eller noe forbilde. Hun er en priviligert frue, som er dobbelt så gammel som meg.. Og alle vet at hun er mangedobbelt så rik som meg. Ja, i hvert fall mannen hennes da.

Det jeg savner i denne debatten er, hva synes den jevne mann? Hva gjør Ola Nordmann i hjemmet og på jobb? I forrige uke fikk vi jo vite hva Per Bjørnar Rødde fra Hitra og FRP mente. Han rådet norske menn til å hente seg asiatiske koner. Litt snodig mening til å være FRPer spør du meg... men men... På en måte så er det mer interessant å høre hva han synes enn Ninni Wilhelmsen. Ikke at jeg identifiserer meg med Per Bjørnar mer enn Ninni, men han har nok en hverdag som er mer lik "folk flest".

I 2002 var jeg på First Tuesday kveld der tema var "Kvinner og IT". De hadde faktisk fått til et debattpanel kun bestående av kvinner - Ingvild Myhre daværende adm.dir telenor Mobil, Barbra Thoralfsson daværende adm.dir netcom, Grethe Knudsen tidligere næringsminister, Hilde Widere-Wibe prosjektleder IKT-Norge, Eva Loenechen rekruteringsansvarlig Elan IT ReSource, Siri Von Krogh Jordmor Barnimagen.com og Mailen Tollånes leder "Kvinner og IT" ved NITH. Av disse damene var det faktisk den tidligere næringsministeren Grethe Knudsen jeg husker best. Hun sa noe sånt som;

- For at kvinner skal lykkes i arbeidslivet så må mannen komme på banen i hjemmet fra A-Å ikke bare fra A-B.

Og dette tror jeg faktisk er den viktigste forutsetningen for at kvinner skal lykkes i arbeidslivet. En mer aktiv husfar/ektemann og pappa. Jeg har relativt mange småbarnsfamilier i min vennekrets etter hvert, og jeg tror ikke jeg vet om noen familier der mannen i huset tar sine 50% av "arbeidsbyrden". Og ingen blir gladere enn meg hvis man finner noen som kan motbevise det.

Så istedenfor for å skrike etter den gamle kjerringa eller importere en kone fra Asia, hvorfor kan vi ikke endre litt på pappas rolle oppi dette her... Få frem "Han Far" litt. Det tror jeg alle har godt av, ikke minst han far sjøl.

18. juli 2007

Kor e' 'n pappa hen?

DN har de siste dagene hatt en lang rekke artikler om hjemmeværende husmødre, om hva som er rett og galt, og hva som skal sees opp og ned på.

Først fikk hjemmefruene fortelle hvordan de organiserte sin familie, og hvordan familien ikke hadde fungert hvis de ikke var hjemmeværende. Så kom AP- kvinnene og sa at sånn bør vi slettes ikke ha det. Så kom kvinnene som jobber i toppjobber og sa at de i hvert fall ikke kunne ha vært hjemme... Og nå til slutt kommer Jens Ulltveit Moe og sier at han vil ha begge deler - en god yrkesaktiv mor.

Men oppi alt dette shjatre om hva mor skal gjøre, kor ble det a' 'n far?

- Jeg må bare si at hadde det vært en vanlig arbeidsdag, hadde ikke jeg fulgt datteren min til legen. Jeg setter pris på å bli fremstilt som en god far, men jeg er ingen mor Teresa. Det får da være måte på, sier Jens Ulltveit-Moe

Ja, for det er jo bare Mor Teresa som har tid til å gå med datteren sin til legen. Jan Petter Sissner var også i DN i dag. Han var dypt provosert av Ap-kvinnnene som kritiserte hjemmeværende kvinner.

- Hadde jeg hatt en kone som skulle jobbet like mye som meg, hadde det vært vanskeligere å ha barn og vi måtte ha organisert livet vårt anderledes.

Det "disse mennene" sier er jo indirekte; vi går heller på jobben (hele tiden) enn å være sammen med barna våre. Harald Stabell sier at -Jeg synes det er trist at dette er en problemstilling i 2007. Og det er det virkelig. Aldri har vi vært rikere, men likevel krangler vi om hvem som skal gidde å ta vare på barna våre.

Ingebrigt Steen Jensen kommenterte i VG FRPern som ville ha kone fra Asia fordi hun holdt familien sammen mye bedre enn en norsk karrierejagende kvinne ville gjøre.. Det kommenterte han slik;

- Han har, antagelig ufrivillig, snublet over en sannhet, nemlig at et pars samlede karrierejag kan gå ut over både forholdet, midjemålet og ungene. Det krever en løsning som handler om to menneskers omprioritering, ikke om å relansere en forhistorisk kvinne, sier Steen Jensen til VG.

Når man velger å få barn så synes jeg at man har tatt et valg. I de neste 18 årene (i hvert fall) så har man noen som alltid har førsteprioritet - familien. At man ikke alltid får dette til 100 % skjønner jeg, men at man ikke har et ønske om det.. det skjønner jeg ikke.

13. juli 2007

I disse gressløk-tider



Ta favoritter fra min barndom; gullars og labbetuss.

11. juli 2007

Navnevalg

Navnevalg er et hyppig diskusjonstema nå om dagen i mine vennekretser. Det siste året har seks av jentene i min omgangskrets født velskapte gutter og jenter (3 + 3), og to stykker er gravide. For min gravide venninne på Bjørndal, så håper jeg det ikke er lenge igjen da hennes status på facebook er: "is drittlei...........".

Vel tilbake til tema; navnevalg. For å sovne om kvelden har min kjære og jeg søvndyssende bokstavleker av og til. I går prøvde jeg å få til; "Hva om vi tar fine jentenavn - du begynner med A". Dvs at vi sier fine jentenavn på A, B, C osv helt til vi sovner/ evnt en av oss sovner.

Etter å ha sagt dette til min kjære så kom første ytring fra høyresiden;
- Bananlikør.
Jeg humra litt og sa;
- Ja men nå var det på A vi skulle begynne med da.
Da tenkte han seg litt om også sa han
- Panda-lakris da
Jeg humra litt til og sa;
- Da begynner jeg på Anna... (for å få ham inn på riktig spor).
- Bamsemoms kom det fra sida.

Så hvis noen vil kalle datteren sin for Bananlikør, Panda-lakris eller Bamsemoms, så er det herved foreslått.

Moralen er; man må passe på hva man sier, også i søvne :-)

10. juli 2007

Lattermild

Er det bare meg, eller er det flere som ikke klarer helt å ta modellcoach Jan Thomas alvorlig?

Jan Thomas, kjent fra TVN, uttaler til VG at :
-Norske modeller har rykte på seg for å være tjukke og late internasjonalt, sier Jan Thomas

Jeg sitter bare og småfniser og gjør trutemunn. "Hvem vil være seg selv 'a, jeg vil være som Paris"....

- Jentene blir kjørt så fillene fyker. Jeg lærer dem om det å ha konkurranseinstinkt, og har du ikke det som skal til er du med på feil program - dette er ikke «Farmen», sier moteeksperten.

Jaja... hadde det vært opp til meg så hadde Jan Thomas vært sammen med Ludwig og Solan i Flåklypa.. Makan til tegnefilmtryne.

Stang ut (evnt inn)

Endelig har Oslo fått en "fargerik" ordførerkandidat. I mange år har vi måttet ta til takke med gretne, gamle gubber fra høyresiden. Gubber som man sovner av, og som er så gamle at de sovner i upassende situasjoner selv også en gang i mellom. Alternativet har vært (og er forsåvidt) "snasne" damer med skeiv klipp og kjortel fra venstresiden... Men det var før Fabian kom feiende inn som ordførerkandidat for Høyre.

Ikke nok med at Fabian har hele Norges diva til mor, men han har også en egen evne til å komme seg på forsiden av VG/Dagbladet og andre useriøse mediealternativer.

Den siste tiden er det Stangs bakside man har sett mest av. Det er utrolig hvor mange forskjellige saker man kan trykke et bilde av en mann på 50+ sin bakside til. Jeg lurer på om de hadde gjort det samme hvis det var Marianne Borgen (SV) som var naken- badende. SVs ordførerkandidat i Oslo var dog kanskje ikke invitert på 50- årsdagen til Hagen. Artig hadde det jo også vært å høre hva folk ville si hvis det var APs Marianne Bachke (32) som hadde blitt avbildet. Det hadde nok fort blitt stemplet som useriøst, pussig nok.

Men over til dagens oppslag, som ikke var av Stangs mye omtalte bakside, men hans mye bedre forside. Han er nemlig forelsket, i Catharina (30). Og skal vi tro Catharina, så er han farlig for oss jenter... så sjarmerende er han. Så nå vet vi at Stang bader naken, er sønnen til hele Norges Foss og er så sjarmerende at han kaprer kvinner som er 20 år yngre....

Dette må jo bli seier.

Oppdatert: Dette har valgforsker Aarebrot å si om saken; - Fabian Stang stjeler mye spalteplass. Verken rumpa eller kjæresten hans er relevant for Høyres politikk. Han stjeler spalteplass Erling Lae kunne brukt, sier Aarebrot.

9. juli 2007

Litt ustø på hælen


Noen og enhver av oss har jo klart å dette ned fra høye hæler en gang i mellom. Dog kanskje ikke slik at man går med skinne i flere måneder, slik som dollface gjorde. Men her er en ny mote som gjør det enda vanskeligere; svømmeføtter med hæl;

6. juli 2007

Enkel kvinnes foretak

Det er tid for konkurranse igjen... og denne gangen trenger jeg virkelig hjelp fra kreative hjerner. Jeg skal starte/registrere et enkelpersonsforetak, og jeg trenger et navn. Foretaket skal drive konsulenttjenester av ymse art - med hovedtyngden på ting jeg kan. Eller ting jeg tror jeg kan.. Dvs webdesign, web-stuff og data-stuff etc. Har du et godt navn som jeg kan bruke?

Bengal Consulting er det allerede noe som heter, likeså Lille Engel AS. Det er ingen regler/begrensninger for hva man kan foreslå, men ta gjerne frem den ironiske tonen :-)

Håper det er noen der ute som kan hjelpe meg!

Ukens lekkerbisk


Knabba denne fra vampus som skriver;
"Fra "Don't Hassle the Hoff"-guppa på Facebook. Man skulle jo tro det fantes lover mot slikt..."

5. juli 2007

Hva kan man gjøre når man er tredve...

Alder er en relativ ting, og det er vanskelig å vite hva som er passende for ens alder. Så hva er egentlig passende for 30+?

- Kan man være snylteruss?
- Kan man dra på strandfest på natt til 1.mai?
- Kan man ta på seg penkjolen når man skal på J. Timberlake konsert?
- Kan man høre på Timberlake?
- Kan man skaffe seg en mann på 50?
- Kan man skaffe seg en mann på 19?
- Kan man se på de søte unge jentene på julebordet?
- Kan man se på de søte unge jentene på julebordet med heisblikket?

Nei, ikke vet jeg... Jeg tror man gjør lurt i å la den kjekke ungdommen få ha festene sine selv... Men kjærlighet har ingen aldersgrenser, men jeg håper min kjære holder seg unna de søte unge jentene :-)

2. juli 2007

Vi synger

Kompa La ma Jord
Kompa La

Kompa La ma Jord
Kompa La

Kompa La ma Jord
Kompa La

Å Jord, KompaLa...

Så moralen er; det er aldri for seint for en sang (på en lørdagsnatt).