30. august 2007

Utstyr er viktig

Utstyr er viktig, for å ikke si alt! Her en dag var vi ute og gikk oss en tur da et "eldre" ektepar på 50+ kom syklende forbi oss i bedagelig fart. Kona var kledd i en vanlige sort sykkelbukse, en t-skjorte og hjelm. Og bak kom han sjøl... i noe som fikk undertegnede til å le spontant og kanskje litt uforskammet høyt. For mannen hadde tatt på seg sykkeltopp og sykkeltights i størrelse "litt for liten" med masse reklame på.

Dette fenomenet - "godt voksne" menn med tight reklame-sykkel-tøy" - blir bare mer og mer utbredt. Og det er da jeg spør meg - hva får en ellers konservativ mann på 50+ til å ta på seg credit agricole dressen sin når han skal ut og sykle? Sykler de fortere hvis man har masse reklame på drakta? Er det kanskje derfor Thor Hushovd har blitt så god.

28. august 2007

YMCA på finsk

24. august 2007

Kjosern på tur


I går ankom Mr Kjos i Gripen til Rygge International Airport. En Mossepatriot kommenterer hendelsen slik;

Ari Behn, Einar Aas, pølse i vaffel, Rune Rudberg, Geir Moen (fortsatt lokal kjendis selv om en hasjrøykende innvandrer har rappet rekorden på 100m), Øystein Hedstrøm, mosselukt.... vi har alltid hatt mye å glede oss over i Moss...... og nå også internasjonal flyplass......

23. august 2007

VG SPORT - del 2

VG kan fortelle at o-løper Olav Lundanes ble kjeppjaget av ukrainske løshunder (se bildetekst) under en treningstur før VM i orientering. Nå har jeg aldri sett ukrainske løshunder, men jeg lurer fælt på om de hadde kjeppen i forlabbene eller baklabbene.. Eller om de hadde den kun i en labb...

VG SPORT

VG kan i dag melde om at Thorkildsen flyttet inn i OL-byen.. Ganske så rastløs ja. Spørsmålet er bare; flyttet han inn i Bejing der OL skal gå i 2008 - da er det jo en stykke til Osaka (der VM går). Eller flyttet han i Osaka - som får OL en gang i fremtiden?

Spennende...

21. august 2007

Fra tyvlyttet i Sverige..

När “Dörrarna stängs” känns för kliché

Slussen tunnelbana

Det är morgonrusning på gröna linjen och alla på perrongen försöker tränga sig in på det redan proppfulla tåget.

Chauffören (aningen irriterat): Jag tror vi har lite mer rum på höjden, så om ni lägger er på varandra så får kanske fler plats… Eller så väntar ni på nästa tåg som kommer om en minut!

Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør...

Mine foreldre har jo alltid vært perfekt... men jeg har hørt at ordtaket "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør..." er ganske mye brukt i mor/far - barn samtaler.. VG har i dag en artig sak på en mor som ble tatt med ni barn i bilen på skoleveien..

Foreldre klager på at skoleveiene ikke er sikre, så de må kjøre barna sine til skolen... Men det som er morsomt er at når UP /Tango-tango har kontroller ved barnas skoler... så er det jammen meg de samme foreldrene som blir tatt for all mulig snuskete kjøring. Og det er da ordtaket "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør..." gjør seg gjeldende... Tror dog ikke Onkel Politi går på den.

Nei, la bilen stå hjemme og gå sammen med barna til skolen.. Det er jo som et kinderegg; trim, frisk luft og tid med barna :-)

20. august 2007

Det er godt man ikke har...

... mye penger og to eks-menn. I hvert fall ikke når eks-mennene blir venner og synes det å stå sammen mot deg i retten er greit.



Cecilie Ditlev-Simonsen ville ha mer ut av skilsmissen sin.. Hun ville ha vinsamlingen... hun ville ha mer penger... hun ville ha de dyre malleriene... Ville ha mer mer mer...

Men det gikk vist ikke helt som hun hadde tenkt... hun får permisjon fra jobben... kanskje en liten baksmell etter innrømmelsene... hun får dårlig omdømme... "Noen" sier hun skader faren sin, arbeidsgiveren sin og ikke minst partiet til høyre midt i valgkampen.

Lurer på om hun så den komme? Og lurer på om hun bare angrer bittelitt på at hun satt igang mølla.

Moralen er; When the shit hits the fan... you better have a plan b!

17. august 2007

The Java Posse kommer!

16. august 2007

Skue hunden på hårene

Debatten om ambulansefolk, Ali i Sofienbergparken og rasisme har rast de siste dagene. Hvordan kunne de la en familiefar ligge å blø?

Jeg er enig i at det var en feilvurdering av ambulansefolkene, og de har vel selv unskyldt ordbruken... Men i mange situasjoner så legger vi mennesker en del kriterier ubevisst eller bevisst for våre uttalelser og handlinger. Vi merker oss faktisk hvilken hudfarge en annen person har, hvilke klær personen er kledd i, hvilket språk man snakker og hvordan man ter seg.

Etter å ha hørt utallige historier om somaliere i Oslo - også kalt somlere i enkelte miljøer - så er jeg forutinntatt når det gjelder somaliere i Oslo. Det vil ikke dermed si at jeg går omveier for å ikke støte på somaliere, men jeg har en del underbevisste (og nå ganske bevisste) kriterier jeg legger til grunn for min bedømming. Og dette er sikkert urettferdig for en del mennesker med somalisk bakgrunn.

Her en dag var jeg på Grønland og skulle kjøpe stoff (som i tekstil) som jeg hadde tenkt til å sy Salwar Kamiz av. Jeg var i fire tekstilbutikker på Grønland, og alle behandlet meg nogenlunde likt. Noget avventende. De hadde sikkert sine kriterier for sine handlinger og uttalelser til meg. De behandlet nok meg på en annen måte enn de andre damene i butikken som allerede hadde på seg sin Salwar Kamiz.

Ingen verdens ting forsvarer rasisme. Men å si at man skjønner hvordan ambulanspersonalet i Oslo tenker... det må være lov.

15. august 2007

For oss som fascineres av bildene på Finn.no

På Facebook fant jeg en gruppe som het "For oss som fascineres av bildene på Finn.no". Der har de lagt ut endeløse rekker av bilder som de har hentet fra finn.no. Jeg må si at jeg ble - ja akkurat - fascinert.


Ikke nok med at det er fascinerende hva folk legger ut... Kommentarene var ganske morsomme også... Dette noe grønne kjøkkenet hadde feks kommentaren:

- Stilig!! Kanskje ikke så godt å rusle ned her litt fyllesyk en søndag morgen..men men..

Og denne her:

- For deg som vil ha en helt strøken telefonstolpe som utsikt!

14. august 2007

Hva er en kjendis?

Norge er et lite land, og således kan man nesten alltid finne noen som kjenner noen man kjenner når man kommer til et nytt sted. Norge er et lite land, og Oslo en liten by... En enda mindre by er Tromsø. 23.-24. august skal det være festival i Tromsø - Døgnvill. I den forbindelse skal de ha et eksklusivt VIP-party.. Very Important Person party.

Egon Holstad skriver i denne forbindelse ganske godt om VIPs og kjendiser i Nordlys. Han er jo på en måte kjendis selv - han har vært på TV med platebaren sin Feedback, og han ble også en kjent figur i en vandre- e-post han skrev for et par år siden.

Men tilbake til "kjendisene"... Pia Haraldsen skal nemlig være DJ på VIP party til Døgnvill. Og som Egon skriver;

- Er du eksdama til en obskur hertug og i tillegg datter av en mor som har vært gift med nevøen til landets dronning, er du umiddelbart en het kandidat til å være platesnurrer på VIP-fest i Tromsø.

Så hva skal egentlig til for å bli kjendis i disse dager. Datter av en mor som har vært gift med nevøen til dronning høre unektelig litt tynt ut? Er det nok å lage seg en hjemmeside, være med i et reality-show eller bare si det mange ganger nok selv?

13. august 2007

Engleprat

De siste ukene... eller er det månedene... har det blitt snakket mye om Märtha i mediene... Kanskje ikke så mye om Märtha selv, men om hennes påståtte kommunikasjon med hester, engler og andre ikke-menneskelige karakterer...

Jeg har ikke interessert meg så mye for debatten. Jeg snakker ikke så mye med andre engler, og jeg har heller ingen overbevisninger som sier at jeg kan få det til... Jeg har rett og slett oversett debatten, sykmeldingen, alle uttalelser om at vi har en prinsesse som er gal/ikke passende/syk o.l.

Men på lørdag kom sjokket. I beste sendetid på lørdag kveld, så tok de ut mitt favorittprogram på Nrk - Allo Allo - og sendte heller et intervju med Märtha Louise. Jeg boikottet selvfølgelig og fant fram yatzy blokka. Makan til prioritering.

Så moral er; Märtha må gjerne få snakke om/med engler, men ikke klokka 1940 på lørdager.

9. august 2007

Unngå tissing utenfor



8. august 2007

Hva er alternativet?

Min sambo, blårussen gremmes hver gang vår næringsminister dukker opp på skjermen.

- Han høres mer ut som en fagforeningsleder enn en næringsminister, kommer det grumt fra såffan.

Og det er da jeg tar den lette tonen; Dette er jo det vi har valgt til å styre landet. Vi har en solid masse i den norske befolkningen som vil ha det slik. Så begynner jeg å tenke; hva er egentlig alternativet. Joda, det andre alternativet er Frp. Ap og Frp er jo våre to desidert største partier.

Så da kan man velge mellom næringsminster med fagforeningssjarm, eller et parti som vil importere asiatiske koner, abortere bort alle handicapede foster og skylder all uroen på ikke vestlige innvandrere.

Norge er godt land å leve i...

7. august 2007

Bare for å avkrefte

Jeg har ikke snakket med Märtha Louise i sommer, eller noen andre fra kongefamilien :-)

Mor

I gårsdagens dn hadde Professor Ulltveit-Moe en god kronikk om at morsrollen ikke kun handler om å være klar med kakao og boller når småbarna kommer hjem fra barnehagen. Dette er kanskje noe flere bør tenke litt på. Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått både i pose og sekk. Min mor er et unikum som var hjemme til jeg var 10-11, kan sy, baker fortsatt nydelige boller og er familiens skarpeste i matte.

Men i dag, der over 50 % av de som søker høyere utdanning er jenter bør vi kanskje fornye morsrollen litt også. Foreldres ansvar stopper jo ikke når poden har klart å gå, stå og pusse tenner selv. Karen Helene Ulltveit-Moe skriver følgende;

Mange mener at kvinners yrkesaktivitet også har en klar nedside - i form av mindre tid til, og dermed dårligere omsorg for barn. Det blir færre mødre av typen i «Karlson på taket» som står klar med varme boller og kakao når Lillebror kommer hjem fra skolen.

Men vi glemmer lett en annen side av kvinners yrkesvalg. En yrkesaktiv mor kan gjerne noe som andre mødre ikke kan. Jeg var annerledes. Jeg var den eneste jenten i klassen som hadde høyt utdannet, yrkesaktiv mor (og forøvrig også den eneste med far som vasket hus). Hun gjorde en slett jobb når det gjaldt kakaokoking, og jeg hadde det styggeste gabardinskjørtet i kirkekoret, for de måtte syes av mødrene. Det var ikke fritt for at jeg innimellom gjerne skulle byttet henne ut med moren til Lillebror i «Karlson på taket».

Men når det gjaldt hjelp til matteleksen, korrekturlesning av engelskoppgaver, diskusjon av norsk stil og rettslæreoppgaver var hun til mye større hjelp enn de andre mødrene i klassen. Når det skulle gjøres universitets- og studievalg, hadde hun innsikt og bidrag å komme med som mine venninner i stor grad kunne se langt etter på egen hjemmebane. I dag ville jeg aldri ha byttet. En mor er ikke bare mor for små barn, og den moren som er best for små barn, er ikke nødvendigvis den som er mest ideell for tenåringsbarn.

2. august 2007

Live from Norway Cup

Da er jeg live inne fra sletta... sitter på avdelingen teknisk info og lengter etter senga. Har vært her siden 0730 i dag og nå begynner hjernen å gå like treigt som "datan" foran meg. Noe sier meg at du ikke finner en Compaq Evo T 20 i butikken lenger med mindre det står brukt foran butikken på skiltet.

Denne uka har vært like begivenhetsrik som den pleier. Uke 31 på sletta pleier å gi valuta for pølse-pengene. Vi har hatt besøk av illsinte tilskuere, foreldre, spillere og lagledere på i hvert fall fem verdensspråk. Vi har fortalt russere at "nei, vi fikser ikke kampoppsettet slik at de russiske lagene ungår hverandre før finalen". Vi har hjulpet en gutt som skulle finne trine olsen som bor 30 minutter fra Kristiansand. Og vi har prøvd å forklare syd-amerikanere at å slå/sparke andre er feil.

Aldri fred å få, men guuud så artig.