28. september 2007

Familien

Når vi andre går og legger oss... og det blir mørkt ute... Da er det tid for den gode samtalen :-)

Etikk og moral

De siste dagene har jeg hatt en indre og ytre diskusjon gående. Når man skifter arbeidsgiver, hvordan skal man forholde seg til den tidligere arbeisgiver? Kan man fritt spørre sine gamle kollegaer om de har lyst på jobb et annet sted? Feks det stedet jeg har begynt å jobbe. Eller er dette helt forkastelig? Det gjøres jo hele tiden, men er det moralsk riktig?

For å gjøre det enda vanskeligere, så er min situasjon enda mer spesiell. Ikke nok med at det muligens er umoralsk å rekruttere fra gammel arbeidsgiver. I tillegg er det samboeren min som er sjef for de fleste som jeg kunne tenke meg å jobbe sammen med fra min tidligere arbeidsgiver. Så hvis jeg spør en jeg har jobbet sammen med før om hun/han vil ha ny jobb, så "svikter" jeg på en måte min kjæreste, beste venn og samboer... Jeg tar fra ham, for å berike min egen hverdag.

Vi har vært gjennom flere rekrutteringsprosesser her jeg jobber nå, og jeg har klokelig holdt kjeft. Men denne problemstillingen ble igjen aktuell denne uken da min sjef sa opp, og de/vi er på jakt etter en som kan lede avdelingen jeg jobber på.

Så hva har jeg kommet frem til? Hva er det moralsk riktige? Hvordan kan jeg spørre uten å spørre, og uten at det er jeg som får "skylda" / skyllebøtte fra samboern?

Det jeg kom fram til var følgende: Jeg skriver et bloginnlegg om det, så får enkelte i min gamle jobb (som muligens leser dette) ta et hint og si fra hvis de har lyst på ny jobb. Det kan jo ikke være umoral, jeg skriver om ting som har skjedd meg, men navna tør jeg ikke ta med :-)

PS: Eventuelle søknader på svensk forkastes umiddelbart.

24. september 2007

For dere som kjenner noen som kjenner noen...

... som laster ned fra nettet.

http://thepiratebay.org/blog/86

Her er det mye god lesing :-)

Hvem var egentlig med på blåbærtur?

Jeg er en "ivrig" beat for beat seer. Jeg ser på nrk og er i seergruppen 31 - 50 år. Jeg får med meg gullrekka for å si det sånn.

Nå på fredag var Bjarte Hjelmeland og Svenn Nordin hos Ivar, og Nordin sang blåbærvisa/ blåbærturvisa av Alf Prøysen. En ting er jo at lillebror gikk bakerst og plukket i et lokk... men hva heter egentlig søsknene til lillebror? Nordin hadde med både en Kjell og en Pelle.. og jeg synes dette var rart.. I min blåbærtur har det vært med en Ola.. og ikke noe Pelle..

Nå viser det seg ved et kjapt google-søk at det nok er Svenn som er nærmest orginalen.. og at Ola aldri var med. Kjell heter Kjellemann, men er faktisk også med og plukker blåbær.

Hvem var med på din blåbærtur?

21. september 2007

min fritidssyssel...


Av og til når jeg ikke jobber, blogger, jogger, eller blobber... så lager jeg hjemmeside for BSK Kvinner Elite.

Jeg har nå lagd litt nytt design... Hvis dere har noen kommentarer... Plis feel free to comment :-)

TGIF

18. september 2007

Og da har jeg skrevet brev igjen....

heisa,

Jeg reiste i dag med 83X fra Ljansbakken kl 08:17 mot byen. Jeg gikk av på Oslo S, og merket fort at jeg hadde glemt min fine rosa Kari Traa lue. Jeg løp deretter etter bussen og nådde den igjen på rødt lys i krysset Strandgata / Prinsens gate.

Der sto jeg i et halvt minutt og banket på døren, prøvde å mime/rope at jeg hadde glemt igjen min fine rosa lue på bussen. Dette ble møtt med et sint, overlegent blikk fra føreren som nektet å slippe meg inn. Jeg sto ved siden av bussen et halv minutt, men ingen respons hos føreren. Damen som satt på første rad var heller oppgitt.

Jeg regner med at dere vil svare meg på denne henvendelsen ca sånn; "Vi skjønner din frustrasjon, og vi skal dette opp med den aktuelle føreren".

Det er rett og slett ikke godt nok for meg denne gangen. Et eller annet sted har buss-sjåfører fått det inn at de på ingen gitte tidspunkt skal ta på passasjerer utenom holdeplassene. Og den ukulturen må dere få slutt på.

Så hvis du ser en norsk-pakistansk buss-sjåfør i 30-års aldern med solbriller, tykk armlenke og rosa kari traa lue. Så er det buss- sjåføren fra 83X bussen i morges. Jeg regner med at lua mi aldri kommer til rette igjen... Noe den kunne ha vært hvis Sporveien hadde hatt litt bedre service på 83X bussen kl 08:17 i morges.

17. september 2007

Out of Office


Beklager at det har vært dårlig med blogging i det siste.. Jeg har vært på konferanse sammen med java-nerdsen.

Konferansen var ikke i Las Vegas men jeg synes nerdsa på bildet over var artige.

10. september 2007

Fortsatt usikker

Er du fortsatt usikker på hva du skal stemme? Testen under tror jeg er ganske god. Jeg fikk følgende resultat:

Disse partiene bør du vurdere:
Høyre: 69,6
Venstre: 61
KrF: 60
Sp: 58,5

Disse partiene bør du styre unna:
RV: 49
SV: 45,1
Ap: 44,7
Frp: 33,3

Kan vel si såpass at det verken blir Krf eller Sp på meg... Eneste tingen jeg stussa litt på med denne testen var svaralternativene på spørsmålet "Hvor gammel er du?"

7. september 2007

Dialektleksjon

Dette er kanskje bittegrann barnslig.. men skitt au.. Her er Raske Menn med Danglebærsangen - en koselig sang på forskjellige dialekter. TGIF.

6. september 2007

Lurer du på hva du egentlig stemmer på?

I denne valgkampen, kanskje mer enn tidligere valgkamper, er det vanskelig å finne ut hva de forskjellige partiene egentlig mener. Hvem er egentlig for dumping av gift i Oslofjorden, hvem vil egentlig ha bestemor/ mor ut på anbud og hvem vil egentlig bygge ny mossevei.

Her er noen nyttige ting å vite hvis man skal stemme i Oslo på mandag;

- Erling Lae (H) vil beskjære alle buskene i tigerstaden, slik at det blir vanskeligere å gjemme seg - derav mindre kriminalitet.
- Rune G. (Ap) vil ha mindre og mer spredde puber. Man har i dag for store sjenkesteder, som ligger for tett. Ved å spre de ut og gjøre de mindre blir det mindre bråk.
- Kristin H (Sv) har dog det beste valgkampargumentet. Hun er for bedre vær;

5. september 2007

Dumping i valgkamp

Petter Pæra har meldt seg på i valgkampen.. Han er for miljø og mot Krig og Fred og sånn.. Det får meg til å komme på det vakre diktet Kjetil B. Alstadheim skrev i DN rett før jul i fjor;

Lille, feite Petter pæra

dro til Ås og ble beæra

Terje traust og Petter kul

møttes rett oppunder jul

Eplekjekke kjernekarer

trosset ruskeværets farer

trosset regn i sølehagen

for å feire epledagen

Kule Petter uten slips

liker helst å plukke rips

Tråkket ut på fuktig plen

hippe sko på korte ben

Hotellinvestor og minister

under epletreets kvister

skålte for den nye frukt:

økologisk matprodukt

Feite pæra Petter lille

Eplet hans er av de snille

Uten gift og sprøyterester

Passer fint for Petters gjester

(og som pynt på Petters fester)

Fadder lille pæra Petter

skulle døpe Grannys fetter

Skuffet ikke gutta boys

navnet måtte bli «Your Choice»

Terje sto ved treets rot

som en nyttig idiot

Petter er jo ikke lusen

ga tohundreogfemtitusen

Grønne-Petter lille feite

Syns importepler er teite

Ønsker heller norske varer

uten skumle sprøytefarer

Petter spiste ett og to

Smaken var jo «jævlig god»

Økomost og frukt til tross

i regnvær passer calvados

Lille, feite øko-Petter

takket for seg like etter

Svarte-Petter for avsted

i Mercedes S.U.V.

4. september 2007

Åge billetter

Grunnet familiære årsaker får jeg desverre ikke brukt mine tre åge- billetter. Har du lyst til å se åge live på rockefeller 15. september? Ta kontakt på lille_engel@hotmail.com.

3. september 2007

Danskebåten

Jeg har vært på håndballturnering i helgen, og tradisjon tro så var det danskebåten tur retur Oslo - København som var "fremkomstmiddelet" vårt. Og makan til øko- system er det vanskelig å finne noen annen plass tror jeg.

På vei nedover var det cirka 10 håndball- lag og en haug med japanesere som delte femte etasjen. Jeg tror nok Japan fikk med seg litt av norsk/ danske fylletur-kultur som de kanskje ikke var helt forberedt på. Å kjøpe seg en flaske med sprit, en six pack med sodavann og sitte inne på en lugar som knapt er 3 X 3 meter på voerspiel kan jo ikke virke særlig logisk... men men..

På vei tilbake var vi fortsatt mange håndball-lag, men da kom også mangfoldet frem ellers på båten. Mellom Rockwool- arbeidere, Downs- foreningen og Søndre Land MC klubb satt vi i skjønn forening.

Best var Rockwool- arbeidern som kom bort og snakket engelsk til oss;
- "Hi there, do you want to come over to our table over there and sit."

Min venninne Mysingen og jeg hadde merket oss at de var trøndere så vi svarte;
- "Nei, egentlig ikke".

Han var av den standhaftige typen, så han fortsatte (på engelsk), mens Mysingen og jeg så litt skrått på hverandre...

- "Why don't you want to? We are nice guys, and we sit right there".

Da takket vi ennå en gang høflig nei og sa at
- "Nei takk, vi har det bra her.."

...så sa trøndern:
- "E dokk norsk?".
- "Ja", sa vi..

Og da sa han; "Koffer snakke æ engelsk da?"... Det hadde vi egentlig ikke noe godt svar på.