19. oktober 2007

Det er BARE fotball

I mange uker nå har bergenserne snakket om gullet som skal hem. Og som alle vet så snakker bergensere høyt, tydelig og mye (med få unntak).

En venninne av meg har funnet seg en bergenser. Han er kanskje den eneste bergenseren som ikke er fotballinteressert nå om dagen, og har med det også beholdt bakkekontakten. Han fikk en sms fra en kamerat der det sto "Gullet har kommet hem!".. Hæ, tenkte han. Gullet, hvem?

Men stort sett så er bergensere (og en og annen haldenser) i ekstase om dagen. Og siden de ikke har vunnet serien siden 1963, så er det dem vel unt. Men når voksne menn figurerer på tv-sporten gråtende fordi de ikke fikk billett til Brann - Viking. Og dagen etter gråter en skvett til, fordi en barmhjertig person ga dem en billett... Da er det på tide å minne om at: det er BARE fotball.

16. oktober 2007

Stakkars menn med hagle

I Sverige raser rovdyrdebatten for fullt. I det siste er flere jegere "tatt" av bjørn i Sverige. Folk går ba-na-nas, og vil skyte bjørn, gaupe, ulv og det som er av rovdyr i Skandinavia.

Midt oppi denne "noe opphetete" debatten hadde de på Dagsrevyen et intervju med en talsmann for WWF som uttalte følgende:

- Det er jo merkelig at bjørnen alltid finner jegerne som faktisk er bevæpnet. Her er det tusenvis av bærplukkere som rusler rundt i skogen, helt ubevæpnet og de har aldri noe problem med rovdyra..

Som den Oslo- jenta jeg er, så holder jeg med Bamse. Der klart du må få ta igjen når fulle menn med rutete flanellsskjorte kommer og forstyrrer deg.

15. oktober 2007

Inn med koa..

I helgen hadde jeg gleden av å dømme SYV håndballkamper for jenter og gutter 13-14 år. Hvordan jeg har havnet tilbake i den sorte drakta er litt uvisst, men jeg er ganske sikker på at det har noe med at jeg er dårlig på å si "Nei".

Så på lørdag var vi i Jordalhallen, min makker og jeg. Første kampen gikk fint, men andre kampen.. da møtte vi på noen sjarmerende fedre fra Vålerenga. Og når man ser på det i perspektiv er det ganske artig..

Hvor ellers finner man:
- Mann ca 40- står og kjefter og skriker på en jente (19) og dame (31) av full hals i 20 min.
- Han skriker og kjefter så mye at han får med seg dattera si og de andre venninnene på 13.

Tenk deg å sette det scenario inn i andre situasjoner. Jeg er ikke oppvokst med å få så mye kjeft, jeg er heller ingen sterk tilhenger av voksne som kjefter på andre voksne. Men det er ganske utrolig hvordan man lar seg rive ned og bli primal når man er på en sportsbane.

Så jeg sier som gutta på ca 11 sa til meg i Jordalhallen; Pass deg dommer, koa kommer.

Arroganse

Sjekket tekst-tv i går, og der hadde de en artikkel om Daniel Berg Hestad. Han hadde fått snakka på seg et rødt kort i kampen mot Notodden på søndag.

Daniel Berg Hestad var fly forbanna for det han mente var REGELRETT ARROGANSE fra dommer Svein Erik Edvartsen. Han mente at dommeren var ute etter ham, og at han viste en arroganse som ikke hørte hjemme hos en fotballdommer.

Ja.. Noen som hører det singler i glass?

12. oktober 2007

Dagens Næringsliv

Trodde du at Dagens Næringsliv er en seriøs avis... hmmm... tja.. kanskje ikke alltid.. Vet du for eksempel hva som er den mest sette TV-snutten på www.dn.tv?

Det som faktisk er den mest sette filmen, en film som over 45.000 stykker har sett er:

Harald fjernstyrer Celina

Skattelister

Ja da er skattelistene kommet ut på nett igjen. Vi har forberedt oss lenge på trykket som kommer til å komme på www.dn.no/skattelisten.

Jeg har jo som vanlig gjort noen søk på forskjellige "kjendiser", dvs kjæresten, pappa og Cecilie Ditlev-Simonsen. De to første har nok ikke så stor almenn-interesse, men Cecilie D-S er jo litt morsom å se på.

For det første har hun 0,- i formue. Det visste vi jo forsåvidt. Selvangivelsen har jo ikke noe felt for tanter i Sveits. Det som er verdt å merke seg er dog at hun har over 2,6 mill i lønn i året.. Dvs hun hadde 2,6 mill i lønn i året. Før hun begynte å krangle med sine eksmenn 2 og 1 (hhv 28,6 og 1,37 mill kroner) om å få mer penger..

Hun hadde vel hatt til smør på pølsa uten å skulle ha hele formuen til eksmennene også...

Så moralen er: All you need is LOOOOVE!

10. oktober 2007

Forskjell på folk

I helga var jeg på venninne- treff, og innimellom all gapskrattingen blir det jo litt jobb-prat. Jeg som java- programmerer er ikke så opptatt av å fortelle om utfordringer i arbeidet mitt. Det er et noe smalt fagfelt med mindre almenn interesse. Men en av mine venninner (som i dette tilfellet forblir anonym) er fysioterapaut. Og når man jobber med mennesker - ja da får man straks litt friskere hverdag.

Min venninne hadde en god historie som brakte latterhylene til en ny dimensjon. Min venninne, la oss kalle henne et fiktivt navn; Tarni. Tarni har egen praksis og en vakker dag i sommer kom en ny pasient fra Bergen inn på kontoret hennes. Den bleikfeite og noe brekk- ekle bergensern hadde vondt i skuldre/ nakke. Tarni er en åpensinnet dame/jente og nevner ofte at; det er mye som er naturlig når det gjelder kropp.. Det hun ikke var helt forberedt på dog var at den bleikefeite bergensern tok av seg ALLE klærne utenom undikken. Han hadde vondt i skuldre/nakke, men fant det naturlig å ta seg overdel, bukser, sko og sokker.

- Ja ha.. tenkte Tarni.

Videre hadde han noen tær som lå litt over hverandre.. Derfor hadde han plastikk-skiller mellom hver tå.. Disse tok han også for sikkerhets skyld av, og plantet på pulten til Tarni.

- Ja ha... tenkte Tarni.

Sterk som hun er begynte Tarni å behandle pasienten. Tok litt på skuldre og nakke til den bleik- feite mannen i undikken. Da begynte bergensern å stønne høyt: "Å jaaa.. der jaaa... ja... akkurat ... der"...

- Nei... tenkte Tarni.

Bergensern er fortsatt kunde hos Tarni, men hun måtte innrømme at det var ingen som sa noe om dette på fysio- utdanninga. "Hvordan takle smellfeite bergensere som villig vekk kler av seg nesten til nettoen og stønner høyt når de blir tatt på".

Så moralen er: hvis du vil ha en uforutsigbar hverdag; bli java-programmerer.

9. oktober 2007

Jeger vs bjørn

Hørte på TVN sine nyheter i går, der sa de:

Jeger funnet drept av bjørn.

Da lurer jeg på, fant eller drepte bjørnen?

5. oktober 2007

Yatta Yatta

Hmm... Japanere altså... Hva skal man kalle dette Japans nakne bidrag til Grand Prix???

4. oktober 2007

Tanker som jeg tenker

I det siste så har jeg ikke hatt så mange ting jeg brenner for og som jeg "bare må få ut" i bloggen min.. Det meste har gått på kosebilder av familien og stjeling av han som prøvde å skrive på svensk i kommentarfeltet.. Ingen dype tema.

Men jeg har alltid mange tanker i hodet, og dette var noen av tankene på vei til jobben i dag:

- Den gangen Kongsvingers store sønn og jeg gikk på do på Choice Pub og Pizza fordi det var så lang kø på dattera til Hagen.. Lurer på om han ikke var helt edru han heller?

- Min kjære sa her en dag "du vet hun nye naboen som hinker litt.... " Jeg lurer på hvordan hinkepinken hadde sett ut. Dame ca 40+.

- Lurer på om hun ved siden av meg som snakker om presangen - jaktkniver til 40-års jubilant - må ta denne samtalen på bussen klokka 08:09 om morgenen.

- Hva hadde skjedd hvis man gjenbrukte slam-kloakk-vannet som de pumper opp i rundkjøringen på sjøsida av Oslo S. Kanskje i den store fontenen som står ved siden av, midt på plata.

- Lurer på om jeg har fått noe godt i matboksen i dag..

Så moralen er: Jobben som sjefen min er fortsatt ledig.

2. oktober 2007

Trøndersk intimitet

1. oktober 2007

Bestevenninna mi

For noen dager siden var "bestevenninna mi" såååå indignert fordi jeg sa at samboeren min var min beste venn. Jeg måtte ro meg ut av situasjonen med å si at hun var bestevenninen min, mens samboeren min var min beste venn. Han var forsåvidt ikke så keen på tittelen bestevenninne heller, så det gikk greit. Så "min bestevenninne" godtok forklaringen med et nødskrik...

Så, sent i går, får jeg vite ad omveier at "min bestevenninne" har fått seg kjæreste.. Noe hun ikke har sagt et fnugg om. Hun har ikke sagt at det er noe på gang en gang. Så nå tror jeg faktisk jeg skal ta tilbake det jeg sa... Tror faktisk hun ikke er "bestevenninna" mi allikevel.

Så det så.