20. desember 2007

Et år er gått...

I romjulen i fjor begynte jeg å blogge - og det er blitt til sammen 222 innlegg i 2007. Jeg har en del jeg skulle ha sagt virker det som... Det er også ganske god terapi; å få sagt/skrevet det man har på hjertet uten Filter (med stor F for nerder).

Enkelte har vel "forbannet" bloggen noen ganger etter å de har skjønt at de blir sitert i spalten "Mine favorittsitater". Ordene "kan jo ikke si noe her uten at det havner på bloggen" har nok også blitt sagt en del ganger, mest i de sene nattestimer, når sleivkjeften blir mer og mer brukt.

Men mest av alt håper jeg dere har kost dere med mine mer eller mindre seriøse blogg- innlegg. Og jeg håper at denne vidunderlige verden har engasjert og underholdt igjennom 2007.

Jeg sier som Bjarne B. God jul God jul God jul - det 'n har laga sjøl - det smaker nå best.

GOD JUL!

PS: og til dere som er seint ute med gavene; her kan dere kjøpe en forp... geit.

18. desember 2007

Norsk lærerstand

Jeg skrev for noen uker tilbake at foreldre har kanskje blitt litt vel hårsåre på barnas vegne de siste åra i innlegget FOKUS!!.

Nå har dog dagbladet.no en annen artikkel der det kanskje er rimelig at noen reagerer..

"Elevene hevder læreren forlot klasserommet, kom tilbake med det som så ut som en pistol, rettet den våpenlignende gjenstanden mot dem og sa: "

- Jævla drittunger, hold kjeft ellers smeller det!

Kanskje ikke helt heldig nei.

Uten buss- sjåfører stopper Norge

For en tid tilbake gikk strømmen på Oslo S, og hele østlandet hadde "gå sakte" aksjon en 24 timers tid. Hvis man lammer Oslo S, så er det en del som ikke går på skinner kan man si... Oh my gosh.. billig poeng til meg :-)

I dag var det en av buss- sjåførene i Norgesbuss som ikke kom på jobb. Dvs 0809 fra Ljansbakken gikk ikke, og da jeg kom for å ta 0817 så var skuret fullt i den nevnte "bakken". Det er ikke ofte. 0809- sjåføren hadde ikke dukket opp på jobb, og dvs ståplasser på 0817 fra Ljansbakken. Og til og med Ulvøybroa, så ble det bare tettere og tettere befolket på bussen.

Men etter Ulvøybrua så bestemte sjåføren at nå var det fullt, så Nedre Bekkelaget, Bekkelagsveien og Kongshavn fikk desverre verken med seg 0809 eller 0817. Noe som vi - også kalt sild i tønne - var ok fornøyd med. Det er nok av buss- sjåfører som prøver den gode gamle "Så trekker vi lenger inn i bussen ja".

Så dagens moral er: uten kollektivtrafikken stopper Oslo. Men du kan alltids kjøre alene over bruer på Vestlandet hvis du vil.

14. desember 2007

Julegaveønske..


Noen burde bo på landet..

Som alle vet er det jo "gøy på landet".. Og noen personer burde helst bodd på landet. Vi har en nabo i blokka som ødelegger alle fester og klager på hver eneste lyd. Hun kan gå en stakkars på nervene, og for henne så hadde nok "gøy på landet" vært et godt alternativ.

Men i dag har VG Nett en artikkel om noen som burde vært tvangsflyttet på landet. Jeg må advare om at det er sterke ordrim a la "Den var smart, Petter Smart" i artikkelen.

Artikkelen handler om to Hare Krishna munker som har tatt seg godt til rette. Hver morgen klokken 7, syv dager i uken, vekkes naboene av sang og musikk. Det samme gjentar seg hver kveld klokken 19. Seansen varer cirka en halv time hver gang.

For de som har opplevd Lille Engel klokka syv om morgenen (ikke så mange), så kan man vel si at dette hadde vært HELT UAKTUELT i blokka vår..

Men tror du munkene vil flytte... neida. De synes ikke det er gøy på landet.. de vil være i by'n :-) Gudskjelov at dette ikke er mine naboer..

http://atvs.vg.no/player/?id=13301

13. desember 2007

Hvor i Tyskland er Luxemburg?

Denne så jeg på tyvlyttet og den vekket gamle minner:

Den Madrid som er i Tyskland
To jenter på 16-17 år satt på en buss i Fredrikstad og kikket på reklame fra et reisebyrå.

Jente #1: Du, hvor er Madrid egentlig?
Jente #2 sjokkert: Tyskland. Herregud vet du ikke det, det er jo hovedstaden til og med!


Overhørt av Maria.

12. desember 2007

Skoftis på bar

Denne helgen ble det kjent at Østfolds store datter - Vibeke Skoftis hadde vært på bar. Hun hadde til og med vært så frekk at hun han tatt seg et glass vin eller tre. Og vi nordmenn har jo meninger om slikt.. Som det pottit-landet vi er når det gjelder alkohol.

Hele 20.000 mennesker har i den forbindelsen stemt på "Er det riktig av toppidrettsutøvere å gå på bar dagen før konkurranse?" Og ikke nok med det... avholdsfolket har våknet og uttaler seg i "hue og rævva".

Den ruspolitiske organisasjonen Actis mener det er svært uheldig at Vibeke Skofterud gikk på bar kvelden før hun avgjorde kvinnestafetten for Norge i Davos.

- Vi har ikke behov for idrettsutøvere som profilerer rusbruk, sier generalsekretær i Actis, Anne-Karin Kolstad, til VG Nett.

Nå er det jo ikke slik at Skoftis dangla rundt i Davos som en annen Smirnoff- reklame med kjolen på hofta og var helt bajas. Alle som vet "bittelitt- littlebit" om idrett vet jo at det ikke er noe særlig for formen med store mengder alkohol før man skal drive toppidrett. At Skoftis tar 2-3 glass vin viser jo at hun har et sunt og normalt forhold til alkohol. At hun kanskje er et mer vettugt forbilde enn alle de idrettsutøverne som er tørrlagte hele sesongen, for så å gå en måned på fylla når sesongen er ferdig.

Jeg synes at her er det ikke Skoftis som profilerer rusbruk. Hun har jo et helt naturlig og normalt forhold til å ta seg et glass vin. Jeg regner med at Skoftis ikke ringte VG og Dagbladet for å si at "Se på meg, jeg skal innta alkohol i baren på hotellet med en venninne".

Det er jo Actis og VG som gjør en sak av dette, og som faktisk profilerer rusbruk og Skoftis som en rusbruker. Dette er rett og slett skivebom fra både VG og Actis og alle de andre alkokutt- knollene.

10. desember 2007

Gleden ved å bli eldre

Man høres kanskje gammel ut når man begynner å filosofere på hvor gammel man har blitt og husker tilbake til den tida da man gjorde så og så.. Men nå er det en gang 15 år siden 1992, og jeg har begynt å bli eldre.

Ikke nok med at jeg har passert 30, jeg har også passert 31.. og håper jeg kan fortsette i det tempo en stund til. Men det gjør jo at jeg kan mimre tilbake til jeg var 15-20 år.. Som feks 1992 - 16 år.

Jeg møtte en gammel kompis på t-banen her en dag, og da snakket vi om et pussig fenomen. Når vi i ungdomstida (ca 1992) sverget på at når vi ble voksne skulle vi i hvert fall ikke bli som foreldrene våre. Og alle de teite tingene de gjorde.. Og etter som årene går nå, så finner vi flere og flere av disse tingene igjen i oss selv.

Et godt eksempel på dette er broren min og meg. Bror har i år et ønske på sin personlige liste, og ellers ønsker han seg tøfler og sokker. Han har ikke ønsket seg pysj ennå, men gi ham et år eller to, så er han vel der også. I takt med at min bror ønsker seg mindre og mindre, så blir jeg mer og mer frustrert over at det er vanskelig å finne på presanger som fenger... Så der er vi..

Men en ting skal være sikkert, den rungende lattern min.. den er min.. og min alene.

5. desember 2007

Bubbles..

3. desember 2007

FOKUS!!!!

VG hadde i går en artikkel om at en lærer/rektor har teipet igjen kjeften til noen bråkermakere.. Når jeg så overskriften "Rektor teipet elevene med «et smil om munnen»" så jeg for meg gafta-teip og en rektor "gone bad"..

Men så viser det seg at rektorn har teipet et uskyldig kryss over bråkemakeres munn med vanlig gjennomsiktig skoleteip, etter å ha forsikret seg om at de ikke var forkjølet. Denne teipen satt de med i to minutter. Dette som et virkemiddel (blant flere) for å få arbeidsro.

Og hva gjør foreldrene... DE PROTESTERER PÅ REKTORN!! De synes det er hårreisende, og må ha møter om saken med rektor og kontaktlærer.

Foreldre er ikke hva de en gang var altså!

La oss gå tyve år tilbake i tid; Hvis jeg hadde kommet hjem til mine foreldre og sagt at bråkmakere i klassen hadde fått teip over munnen fordi de bråket for mye. Da tror jeg neppe at fokuset hadde vært på rektors teiping, men hvorfor i alle dager rektor var der til å begynne med, og om disse bråkermakerne ødela for undervisningen vi var der for å få. Evnt. om jeg hadde noe med denne bråkingen å gjøre.

Jeg skjønner at konseptet "Rektor klistrer igjen munn på elev" ikke er helt "etter boka".. Og jeg er ikke noe tilhenger av fysisk avstraffelse verken fra den ene eller andre oppdrageren, men som rektoren sier selv:

- Dette er en ikke-sak, men du står jo fritt til å skrive om hva du vil. Skal du først skrive noe, må du skrive om det saken eventuelt handler om, og det er i hvert fall ikke teiping av elevers munn, skriver rektor i en SMS til avisen.

Foreldre duller alt for mye med sine barn nå om dagen.. Det er ikke snakk om at elevene fikk "to tette og en badehette" her. Fokus foreldre!!! FOKUS!

Er det in å ha vært knarker???

I kjølvannet av politiet "offisielle" start av operasjon "Hvit Snø" har man fått et skred av "eks-narkomane" i kjendis-norge.. Først kom Sturla og Lena Aleksandra ut med sin koka-bruk.. Så kom gode gamle Torbjørn fra Biri og nå ser jeg jammen meg at Rein Alexander har kommet seg på riktig kjøl etter både heroin og crack..

Er dette en trend blant b- og utover kjendiser? Eller er det en trend i avis- Norge? Og fremfor alt, er det bra? Setter det lys på narkotika og dens grusomheter? Eller glorifiserer den bruk av knark, som noe man kan komme seg ut av bare man flytter på landet og skjerper seg litt?

Avisene slår opp Sturla, Lena, Biri'n og Rein Alexander.. Men hva med de 195 som faktisk døde i 2006 av narkotika.. Er det noen som leser eller skriver om disse? Er vi interessert? Er avisene interessert? Eller er vi mest interessert i Sturla, Lena, Biri'n og Rein Alexander. Og hva sier det om oss, som er mer interessert i fire uinteressante liksom-kjendiser enn et alvorlig samfunnsproblem..

Så moralen er alle sammen; vi må skjerpe oss og bry oss om hverandre.. Verden er den vi lever i, ikke den som avisa skriver om.