28. februar 2008

Uhell

Det går jo ann å være uheldig som nord-trøndern sier. Men noen ganger så blir uhell litt vel permanente..

Les denne artikkelen på dagbladet. Det er utrolig hva folk finner på å gjøre.. Og uttrykket "uhell" får en helt ny dimensjon..

Kommentarene etter artikkelen er også ganske bra. Lizzom.

21. februar 2008

Østfolds mange forunderlige gleder

Mange ser kanskje Østfold som et lite fylke man kjører igjennom for å komme til gull og grønne skoger i Strømstad. Men dette fylket har mange godsaker å by på. Fylket har også et mangfold som varierer fra lett harry til lett finslig. Og det slår meg at flesteparten av mine aller beste venner er enten østfoldinger eller trøndere..

Vel.. videre.. I går hadde jeg gleden av å nyte et bedre måltid med tre av sorten Østfoldinger. Kveldens første bombe av typen "veldig høy latter" kom da den ene haldenseren kom med utsagnet "døm er så fine på det i Moss se, trur døm er Oslo-folk"... hvorpå hun inni i en slurk rødvin la til ...klyser...

Mossingen kunne videre fortelle at Kate Moss ikke var fra Moss.. Neihei..

Videre fikk jeg også forklart hva som er forskjellen mellom hænglete og hånglete. Ingen av de to ordene gir noen treff på google, kvasir eller sesam.. Så hvis du mot formodning ikke vet forskjellen, så spør en haldenser. Tror dog det kan være lurt å vente til andre daten, hvis det er noe opplegg på gang.

Etter fem flasker vin så hångla eller hængla vi oss hjemover... Og i dag når jeg våkna følte jeg meg litt skrænglete, og tenkte at den som ler høyest ler alltid best og at Østfold virkelig ikke er noe å kimse av. Det er et fruktfat.

20. februar 2008

Samer, alenemødre og utlendinger

En ting er at Carl I og Siv har blitt litt mer stuerene i sine uttalelser de siste årene, men det er fortsatt mye rart i vårt vidstrakte land.

For de som er interessert i fisk - ja, hvem er ikke det? Så har kystfiskeutvalget lagt frem sin instilling i disse dager. I den anledning er Jan-Henrik Fredriksen fra Frp helt klinkende klar på at Helga har forfordelt samene.

– Det er helt tydelig at Helga Pedersen har hatt en finger med i spillet. Ho tar hensyn til sin egen etnisitet, det er så enkelt som det, sa Fredriksen.

Det var da jeg begynte å lure, er samer liker ille som alenemødre og utlendinger? Og hva hvis man har en same-alenemor, blir det da dobbelt så ille..

19. februar 2008

Kosovo

Kosovo har i disse dager bestemt seg for å løsrive seg. Under finner dere en liten snutt som jeg fant hos vampus. Den viser norsk militær-boyband-gutter i Kosovo.. Ganske stilig laga også.





Lurer på om det var sånn når faren min var i militæret...

17. februar 2008

Bjørn Einar Romøren

I følge vg.no hoppet Bjørn Einar Romøren et kanonhopp i dag.

Jeg lurer på om det smalt.

14. februar 2008

Hva kan man egentlig påpeke?

Jeg er jo en ganske utadvendt person når jeg bestemmer meg for at jeg vil være det. Jeg hilser på folk, jeg kan slå av en prat med bussjåføren og sier alltid fra når folk glemmer og mister ting. Men hvor går egentlig grensen for hva man kan si fra om?

En ting er at man sier fra når folk mister en hanske, eller glemmer paraplyen ved buss- sete. Men hva om noen har kjolen oppi strømpebuksa. Kan man si fra om det?

Det som aktualiserte dette tema for meg var en dame som gikk foran meg til jobben i dag. Hun hadde fine støvletter med høye hæler... Men jeg tror muligens hun hadde 60 graders vinkel på hælene. Hun gikk veldig skjeivt kan man si.. Og da er spørsmålet, kan man si fra om sånt til en fremmed?

Jeg har ikke kommet på noe svar, noen som kan hjelpe?

13. februar 2008

Vailent time

Etter å ha vist bilde "vailent time" til mine to kollegaer, så viser det seg at det er jeg som er "helt på jordet". Ikke uvanlig egentlig.

Det viser seg nemlig at "vailent" er et jeans-merke som selges på nettopp Carlings. Så da var det jeg som var teit.. og ikke skjønte de keeges humor/ lek med ord.

Så da lærte jeg noe idag..

Over ser dere forresten et skilt som er satt opp utenfor "house of singles". Superfett!

12. februar 2008

Fritt gjengitt fra "hole in one"

Følgende sto på trykk i dagens "hole in one" side i aftenposten:

Eggen-stilen
Nå har Eggen-stilen tatt helt ovEr. Alle kommentatorer bruker denne måten å snakke pÅ. Vet ikke hvem som er vErst. Det brukes i alpInt. Og det brukes i skI. Og den brukes i fotbAll. Og skøytEr. På alle kanalEr. Ski NM nylig var like illE. Stilen er i korthet slIk: Avslutt med å gå sterkt opp på siste vokAl. Og som indikErt: Den ble innført av kommentatoren EggEn.

En annen ting når jeg først er i fartA. Hvorfor sender ikke NRK mye mer kunstlØp? Vi gjør det like dårlig der som i alpInt.

PS, BærUm

Hole svarer: Det plager meg mer at spesielt yngre kommentatorere skal prøve å fremstille enhver fotballkamp som om den består av 90 minutter intens spenning. Får ingen av dem forbilledelige svensk TV?

LilleEngel kommenterer: vi får gjøre som min venninne nord-trøndern... "Nei, æ trur æ tar kampen på fira ja".

11. februar 2008

Be my vailent time


Gikk forbi dette skiltet i dag...

Betjeningen på Carlings er sikkert superkule og keege. Men gode i engelsk... tja.

8. februar 2008

Tollbugata

På onsdag kom jeg vandrende bortover Kirkegata på vei til bussen... Jeg tittet opp Prinsens gate og konstaterte at bussen min sto på holdeplassen i Kongens gate. I stedet for å satse på at buss- sjåføren var av den greie typen og plukket meg opp i Kirkegata startet jeg "Prinsens gate grand prix". Jeg tok sjansen på å løpe til neste holdeplass.

Var jeg kjappere enn bussen?

Jeg vil si; "Med klar margin". Jeg løp nedover, krysset dronningens-, skipper- og fred olsens gate... Svingte inn i strandgata, og sto og fikk igjen pusten når bussen kom seilende inn.

Min mor påpekte at "da kunne jeg jo bare ha løpt hjem"... Det er godt at hun har tro på meg, men det holdt vel med fire kvartaler den kvelden. Synes jeg ser meg selv løpe om kapp med bussen bortover mosseveien..

5. februar 2008

Ord og uttrykk - del 2

Ikke nok med at min kollega Bærumsblærum (25) introduserer meg for nye ord og uttrykk. vg.no
er også gode på ord og uttrykk jeg har aldri har hørt før. Gjerne sammensatte ord som pilletoppen, terrorvervet, bensintabbe og burgernekt.

Dagens ord er "Tapasoffiser". Hva i all verden er en tapasoffiser? Er han eller hun offiser over tapas eller spiser hun/han mye tapas???

4. februar 2008

Bærumsblærum

Ungdommen nå til dags har jo så mange gode "ord og uttrykk". Min nye kollega - bærumsblærum (25) ler seg skakk av min noe alderlige tilnærming til hans ord og utrykk. For han er det helt greit å si at noe er diggere enn noe anna, og "det var dritfunny ass" er helt legitimt å si. Et anna uttrykk som også er kommet opp de siste dagene er "keeg".

I følge tacky.no er keeg et ord som blant annet vestkantklyser bruker og som betyr "det motsatte av Geek" som er kult eller noe..

Get the picture; geek - keeg.

I denne forbindelse har min gode kollega vist meg denne videoen av småplukk fra vest i en drammens- registrert merce:



Morgendagens ledere som Kristoffer Schau ville kalt dem....

Nesten voksen

Da er jenteturen 2008 bestilt.. Fem stykker til New York - innlosjert på Hilton New York. Det må vel være en voksen jentetur? Enkelte drar til Svinesund, andre tar danskebåten til Køben. Vi slår til med NYC.

Det er bare en ting å si: Æ GLÆR MÆ!