29. mai 2008

Frozen Oslo

Men kompis Lazee inviterte meg med på dette... men jeg måtte jobbe... Men absolutt kult.


De har også gjort det samme på Trafalger og andre steder.

28. mai 2008

Prylbøg med iPhone

Jeg har for først gang i mitt snart 32-år lange liv kjøpt meg en mobiltelefon. Jeg fikk meg mobil første gang da jeg var 24 år. Siden har jeg fått mobiltelefoner av min arbeidsgiver. Nå har jeg tatt skrittet og kjøpt meg en telefon...

Og telefonen er ikke en hvilken som helst phone - det er en iPhone. Min kjære synes det er rart at en slik telefon er noe å samle på da hans telefon er mye mer funksjonell. Og jeg har ingen motargumenter mot det. Men min iPhone er absolutt fantastisk LEKKER!

Dagbladet skriver i dag om "Hva er det med iPhone?" under tittelen "En Arne Jacobsen- stol til å putte i lomma." De skriver følgende:

(Dagbladet.no): Du ser dem snart over alt, der de kjæler med de små dingsene sine som seks uker gamle pusekatter: iPhone-brukerne er en kult i kraftig vekst, langt utenfor nerdenes og de trendy kidsas rekker. Det later til å være noe med Apples iPod-mobil som vekker tungt, teknofetisjistisk begjær også hos vanlige folk.

Så hvis noen lurer på hvorfor jeg har kjøpt meg ny telefon sier jeg bare tungt teknofetisjistisk begjær - tungt teknofetisjistisk begjær baby.

27. mai 2008

Gla'lesber

Jeg har jo "noen" homofile i min vennekrets. Noen litt mer "gla'lesbete" enn andre. Kan man forresten si "lesbete"? Hmm.. vel.. Til og med min gode vennine - den noen ganger litt trangsynte nordtrøndern - har klart å finne ut at homofile er "bare mennesker" som alle andre... Så jeg forundres over de som ikke har klart å finne ut av dette samme.

I Adresseavisa står det om
- «Pia» sier hun ble bedt om å forlate bussen fordi hun var lesbisk.

I Stavanger Aftenblad står det om Arnfinn.
- Bedre død enn homofil. Det mener Arnfinn Nordbøs tidligere omgangskrets i Misjonssambandet. De ber ham kaste ut Djevelen som har tatt bolig i ham.

Og hvis du ikke synes det var "splitter-pine-spiiik-kanakas-gærnt" nok, så har man "fremtidshistorien" om Eiliv på www.foreldrerett.no - som er en fiktiv fremtidshistorie om livet som inseminasjonsbarn.

Så moralen er: Kanskje ikke det å bli gla'lesbe er så gærnt - det er værre hvis man blir splitter-pine-spik-kanakas-religionsgærn.

23. mai 2008

Always on my mind...

Noen ganger får man sanger på hjernen.. og det er noen som kommer oftere enn andre. Feks rosa helikopter, små grodarna osv.. Men de siste dagene har jeg hatt følgende sanger på hjernen (i denne rekkefølgen):

- Ære være Gud i det høyeste
- Ventemusikken på Kvitt eller dobbelt
- 12. mann Brannsangen.

Noen som ønsker å tolke hvor jeg er på vei?

19. mai 2008

Æresruss

På forsiden av VG en gang i forrige uke sto det med store bokstaver

- Stoltenberg jr i blodig russeoppgjør

Når vi vanlig dødlige har vært innblandet i "noe krøll" kan vi som regel velge å ikke fortelle noe til foreldrene våre. Neida mamma, har aldri være innom noe bråk jeg.

Men når man er statsministersønn så blir det straks litt vanskeligere. Forsiden av VG er liksom litt vanskeligere å lyve bort med en liten lyv. Neida mamma, har aldri lyvd til deg.

Kan tenke meg at Ingrid Schulerud hadde et par ord hun skulle sagt sin sønn denne morgenen i forrige uke. Man kan jo bare gjette på hva som ble sagt i denne diskusjonen... men "Det va'kke min skyld" eller "Det var de andre som begynte.." tror jeg muligens ikke holdt.

Men over til selve handlingen - knuse en annen russebuss. Gå løs på andre mennesker og en buss med store bjelker og brostein. Og ingen er helt sikre eller enig på hvorfor og hvem som startet.

Vi nordmenn synes det er forferdelig når "utlendinger" snakker om ære. A- og b- gjengen som skyter og stikker hverandre.. Og det er jo ille - det er jo det. Men det er mange som mener dette med ære er et muslimsk fenomen...

Nå vet jeg ingenting om russen på Ullern, Fagerborg og fra Asker anno 2008.. Men jeg tipper det er få eller ingen muslimer på bussene Vintage og Alley. Og her er det jo helt klart snakk om ære. En buss mot en annen...

Så da sier jeg som jeg pleier: La dem banke opp hverandre, men ikke innvolver oss uskyldige æresløse :-)

15. mai 2008

Ut på tur - aldri sur! - Østfold edition

Da vi var på vei hjem fra New York satt det en ung herremann innerst på vår seterad. Det var nok hans første tur til Norge, for han spurte høflig flyvertinnen om han trengte noe "Immigration card" for å komme gjennom passkontrollen. Flyvertinnen svarte "naaa.. it's Oslo... you don't need anything"..

Den andre veien dog er det litt anderledes. Det er ingen som kommer inn i "The land of the free" uten en del køståing. Amerikanerne - som feks 29 D - sklir rett gjennom. Mens vi andre utlendingene må nøye granskes. Mysingen og jeg ble stående sammen i denne køen på Newark da vi fikk besøk av andre østfoldinger bak oss. Østfoldinger har som trøndere en tendens til å høres i landskapet. Her er et utdrag av samtalen som ble overhørt:

//må leses litt nasalt

- Der borte har'em rød løper..

- Å fort det går der a ...

- Må være business class det da se.

Tja... usikker på om US Immigration har business class altså.

14. mai 2008

Ut på tur - aldri sur!

Når engelen begir seg ut på jentetur er det alltid med hjertedøren på vidt gap. Alle inkluderes og alle ler høyt av hverandre. Tåler man ikke det - blir det ofte fort litt beklemt og vanskelig. Vårens tur inkluderte to førstereis jenter. En noe mer fersk enn den andre får man vel si..

Den ferskeste av de alle fikk dog gjennomgå på flyet hjem til stor forlystelse for jentene i sete 29E og 29F. Jeg tror faktisk sete 29F glemte at hun hadde flyskrekk der en stund.

I et noe blondt øyeblikk hadde nemlig sete 29D spurt om "holder det å slå av lyden på telefonen - eller må jeg slå den helt av?" Hun skjønte fort at akkurat den kommentaren kommer neppe til å glemmes den første uka. Sete 29E mente at det nok gikk helt greit å bare slå av lyden.. fordi kapteinen bare synes det var " så dumt med høy musikk".. De lo lenge og godt ja...

Nå skal det dog sies at sete 29F satt med kamera og knipset bildet av New York skyline during take-off... Så vi kunne vel ha godt av et sikkerhetskurs noen og enhver.

Så moralen er: Le av din venninne før hun ler av deg. Og den som ler sist - ler nødvendigvis ikke best - hun kan kanskje bare være litt slooow.

13. mai 2008

Og da har alle nye sko

New York City skuffet ikke. De hadde sko i år også.

Her er de harde fakta:
- fem jenter på tur.
- 24 par sko til oss selv.
- 39 par sko all together

Så da holder det vel til neste jentetur :-)

7. mai 2008

Reidar reiser snart...


Bare grøten tar ham med seg på shopping-reis..

Det skal bli gøy hå håhå hå...

Lurer på om kofferten blir full underveis...

6. mai 2008

YaleShmale

En venninne av meg gjorde oppmerksom på denne reklame- kampanjen hun hadde gjort for Lakehead University i Canada der hun jobber.

Kampanjen skapte utrolig mye "uro", og hun svarte på mange "sinte brev" fra Texas som mente at dette var helt uholdbart.

Har de ikke humor i Texas??

5. mai 2008

Uhell

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2406754.ece