30. juni 2008

Hva tjusan gjør vi her....

29. juni 2008

Test deg selv!

Jeg har vært på kurs denne uken i "hvordan øke trafikken til ditt nettsted". Derav har jeg vært litt fokusert på google - hva folk søker på - og om man får opp noen av "mine nettsteder".

I den anledning søkte jeg på "Lille Engel"... Og hva kommer opp:

Er du sjefens lille engel?

Testen er ikke særlig god - feks refereres det hele tiden til HAN sjefen... Og hvis noen i det hele tatt synes testen er noe annet en humoristisk etter å ha tatt den.... så bør man kanskje revurdere sin virkelighetsoppfatning. Jeg lurer egentlig på om det går an å skrive en slik test - uten at det kune er humor.

Og her er fasiten for om lille engel er sjefens lille engel:

Sjefen din er kanskje den typen som behandler alle likt, så det er vanskelig å vite om man er likt eller mislikt. Ingen grunn til bekymring: Du går godt overens med kollegene dine, og det er viktig! Ikke stress med å få et personlig forhold til sjefen. Hold på den profesjonelle tonen, og fortsett med å gjøre en best mulig jobb. Sjefen vil respektere deg for det.

JIZZEZ!

26. juni 2008

Hjem kjære hjem

Min venninne St Hans dronningen hadde i år som i fjor den kuleste St.hans festen. En viktig ingrediens i St.Hans feiringen er "sittning" - og som Wikipedia sier: "Sittningar innefattar en hel del sång. Många sittningar har en relativt tjock sångbok med studentikosa sånger".

I tillegg til et velfyllt sanghefte er det også åpent for historiefortellinger og vitser. Årets historie kom fra vertinnen selv og ble selvfølgelig fremført på tjukkeste Halden-dialekta - gøttere en prim lizzom.

St Hans dronningen er av slaget: "noe-stresset-ingen-is-i-magen-energi-herfra-til-månen". Fredag før St Hans feiringen skulle foregå var hun som vanlig litt seint ute - en del tapte anrop på mobilen - skulle bare kjøpe noen småting på polet - og ja... det vanlige. Etter hvert kom hun seg retning hytta. På veien møter hun modern - hun også ja - fra Halden.

Mor hadde med seg Tante Randi og bestemor i bilen. Tante Randi (78) og bestemor (81) hadde fått lagt håret og så riktig så staselig ut der de satt. St Hans dronningen slo av en prat "fra vindu - til vindu" og avsluttet seansen med "Ja, men kos dere på fest da".. Og så rælla hun videre på sin vei - litt for seint ute.

Da hun kom opp til hytta var det på tide å ta fatt på de tapte anropene. Hun ringte venninna si - og kom innpå at hun hadde møtt mor, bestemor og tante Randi på veien - de så styla ut - skulle på fest vettu.

- Fest? Skulle ikke de på sjukehuset? sa venninna noe overraskende...

"Oj.. jo det skulle de jo"... Da kom StHans dronningen på at Tante Randi skulle jo på Ullevål og operere øynene - hun hadde noe tull på balansenerven. Eida...

Men heldigvis gikk det bra med tante Randi på sykehuset og lattern fyllte huset da moren til StHans dronningen kom tilbake fra sykehuset. Tante Randi på 78, som hadde litt tull med balansen, hadde jo blitt bedt om å ta med seg en pårørende. Tante Randi (78) hadde da valgt seg ut søsteren sin - Bestemor på 81 - med gåstol.

De fikk plass i åttende etasje på Ullevål, på et rom med kun en seng. Så tante Randi (78) lå i sengen og bestemor (81) satt på kanten med vesken i fanget. De var ganske skeptiske til dette opplegget.

- Jeg liker meg ikke i 8.etasje, sa tante Randi, tenk hvis det begynner å brenne.

Da svarte bestemor på sengekanten med veska i fanget:
- Jeg liker meg best i Halden jeg.

25. juni 2008

Enkle medier

Håkon Haugsbø hadde en artikkel i Aftenposten om "Blodtrykk og blodtåke" på lørdag. Den setter lys på en ting jeg har lurt litt på i det siste; hvor i alle dager er norske medier på vei? Og hvem passer på retningen?

Det siste året har man sett mange person- saker i norske medier. Valla-saken, Manuela-saken, Åslaug Haga saken, og ikke minst Lillestrømtrener Nordlie som nå kun er Tom Nordlie.

Som Haugsbø påpeker i artikkelen så ble det skrevet mer om Valla og Yssen enn om Tsunamien som tok livet av 300.000 personer. Og det er da jeg lurer på; hvorfor lager man avis? Er det for å dekke det som er viktig her i verden, eller er det for "å drive heksejakt" på enkeltpersoner.

Nå er verken Valla, Haga eller Manuela noen favoritter hos meg, og de har nok hatt / har et noe frynsete forhold til enkelte sannheter. Men det virker som mediene kjører på og kjører på, også når personer går fra "roret", så blir det helt tyst. Da er de ferdig.

Så for meg virker det som norske medier er til for sin egen tilfredsstillelse. Når de har fått kastet en person fra stillingen sin så kan de lene seg tilbake og si "der gjorde vi en god jobb". Det er ingen som er kritiske til seg selv eller hvorfor Haga blir sykemeldt på grunn av høyt blodtrykk. Nei, det må hun tåle - hun har jo bygget en ulovlig brygge (in the middle of nowhere) og er statsråd. Det går jo simpelthen ikke ann.

Jeg savner litt perspektiv på ting. Og heksejakt legger ikke fundamentet for et godt perspektiv. For meg så er det faktisk helt greit at vår Olje og Energi minister har en ulovlig brygge og har hatt en ulovlig leieboer i stabburet, så lenge hun er en god Olje og Energi minister. Min løsning på "Haga- saken" hadde vært at Haga måtte gjøre opp for eventuelt skattesnyteri osv - så kunne hun fortsette jobben sin som Olje og Energi minister. I hvert fall til høsten 2009.

Nei, for meg så begynner journalister å bli som telefonselgere. Vanligvis utrolig irriterende, men av og til litt artig hvis man kjeder seg og har lyst til å egle.

24. juni 2008

Kan anda fly til Kanada?

I den pågående diskusjonen om anda kan fly til Kanada kom dette bidraget fra (ja nettopp) Kanada.

19. juni 2008

ÅÅÅÅÅÅÅ...

Var på Ullevaal i går og hørte på Jon Bon og venner... Jon Bon Jovi er jo blitt "såpass gammal" at han ikke lenger har årstall på sin hjemmeside - kun "Birthday: March 2". Sambora begynte konserten i en "Skinn-krokodille-spjåke-aktig-jakke" og avsluttet i lilla brokade. Vi har jo ikke blitt noe yngre siden 80-tallet.




Men gutta kan jo rocke fortsatt. Og det må være en fantastisk følelse å reise rundt i verden... Starte en sang med "åååååååå"... og hvor enn man drar i verden så er det 15.000 mennesker + som skriker av full hals: "we're half way there"... Det må være job satisfaction!

16. juni 2008

Man kan kjøpe så mangt på denne internetten...

På internettten har man det meste for de fleste. Jeg er en ganske ivrig shopper på nettet, og kjøper kaffe, julegaver, bøker og det meste av elektronikk her. Men damen som nå står tiltalt i Oslo Tingrett har nesten kjøpt seg et helt liv...

Hun har kjøpt:
- Utdannelse - bachelor of science (dvs diplom)
- ti-femten kredittkort (til tross for 2 mill i gjeld)
- tittel som prest (visstnok skal dette gi henne rett til å starte sin egen menighet)

Så moralen er: hvis du ikke har noe liv, kjøpt det på internetten.

Når livet går deg i mot...

I morges fikk jeg en av disse "inspirasjons e-postene" man får fra tid til annen, fra en bergenser jeg kjenner. Vanligvis blir jo slike e-poster litt "amerikanske" - som min mor pleier å kalle det. Men e-posten sluttet på en elegant måte:

Og husk alltid....

Når livet gir deg Sitroner,

Be om Tequila og Salt og be meg over!

13. juni 2008

DET E' FREDDA!!!!

12. juni 2008

Ekteskapsloven ble vedtatt

I går ble den nye ekteskapsloven vedtatt i Odelstinget. Den nye loven gir homofile og lesbiske retten til å inngå ekteskap på lik linje med hetrofile. Gifte homofile par skal også vurderes på lik linje som hetrofile par. Således så likestilles homofile og hetrofile på en rekke punkter.

At Krf stemte i mot dette er for meg ganske naturlig. Når man er en del av et kristent parti som mener at homofili er "galt", så skjønner jeg også at de stemmer i mot dette forslaget. Men hvor i alle dager kommer Frp's overbevisning fra?

En av Frp's sjarmtroll - Ulf Erik Knusen hevdet at forskning viser at lesbiske og homofile forhold er mindre stabile enn heterofile forhold og at det forekommer mer vold i homofile og lesbiske forhold. Frp mente også at forslaget om at lesbiske som lever i stabile parforhold skal ha rett til assistert befruktning, er i strid med FNs barnekonvensjon.

Og alt jeg kan tenke etter en slik uttalelse er stakkars stakkars mann. Det er noe av det mest unyanserte og neadertalske jeg har hørt. Jeg blir nesten litt lattermild.

Det forekommer mer vold i lesbiske forhold.

Tenk litt på denne setningen. Det eneste tilsvaret jeg kan komme opp med er:

På hvilken planet?

En av mine beste venninner Gylingen er muligens den mest stabile og staute av oss alle i venninnegjengen. Hun er helt klart ikke voldelig og jeg kan ikke tenke meg noe bedre morsfigur enn henne. At hun nå har muligheten til å bli mor og å gifte seg i Norge - "på tross" av at hun er gla'lesbe - bør vi juble for. Ikke komme med tåpelige neadertaler- taler som Knudsen.

Hurra hurra for ny ekteskapslov!

Studio 5 - litt artig synes nå jeg



Synes Krisin Krohn Devold hadde et godt poeng til slutt her: For det å være tynn og sur er i hvert fall ikke noe poeng.

10. juni 2008

Vesle fatso, lille mongo og trekkoppbilen Johan

I går kveld var det kakespising i Casa Gin Tonic 2. Vertinnen hadde bydd inn på grill, og da kommer jo folk strømmende fra øst og østfold... Mat og en god latter er gode byggesteiner for et godt og lang liv får vi håpe.

Denne kvelden var inget unntak; maten var herlig, latterbrølene var høye (jada jeg ler høyt) og kaken til Finingen var himmelsk. Finingen kan dette her med gulrotkake. Men da Mysingen, som er over middels glad i kake, satt og sang bursdagsangen til sin tallerken med bursdagskake... Da startet man nok en ny æra tror jeg - Mongo-æraen.

Å sitte og synge til en kake synes engelen var litt artig - så hun sa det som det var - "nå så du litt mongo ut"... Mysingen - heretter bare kalt Lille Mongo - kunne ha latt kommentaren gå - latt det bli med det. Men i steden for å la bli, kom hun med ekstraopplysninger:

- Ja, du skjønner når jeg ble født så trodde legene jeg hadde Downs. Og mamma gråt vettu...

Trekkoppbilen Johan som satt ved siden av Lille Mongo holdt på å dette av stolen.

- Hva er det du sier? sa trekkoppbilen. Du kan ikke si sånt, Engelen er jo her, og hun husker jo alltid slike kommentarer ordrett. Mooongo.

Men Lille Mongo ga seg ikke med det heller... Flere ekstraopplysninger kom som perler på den berømte snora:

- Men det er sant - legen synes jeg hadde lavtstående ører og øyenbryn som ligger litt over øynene, som er så karakteristisk for Downs-barn.

Trekkoppbilen var helt fra seg - hun lo så hun rista. Finingen som har litt mer utviklet samvittighet enn trekkoppbilen og engelen prøvde å gjøre det godt igjen. Hun fortalte at hun var så tykk som barn at hun bare rullet rundt. Og ikke nok med det - i 4. klasse hadde hun fått/tatt permanent i luggen - noe som hadde ført til at folk trodde det var en sau som var med i dukketeateret på skolen.

Ingenting av dette hjalp selvfølgelig - Lille Mongo ble og vil alltid være et hovedtema. Så da satt vi og lo inn i de sene kveldstimer - Lille Fatso, Lille Mongo og trekkoppbilen Johan.

7. juni 2008

remote blogging

testing testing. Med tid og tålmod klarer man å blogge fra en iPhone.

Status fra utkant- Norge: sol, sommer og solbrent høyre kne.

5. juni 2008

iPhone - pinlige greier

Med min iPhone fikk jeg jo et sett med "ørepropper".. De så ikke for meg ut som noe annet enn "ørepropper".. Forundringen var derfor stor da min kollega Olav sa; "Kan man bruke iPhone headsettet rett i PCen altså"... Jeg tenkte i mitt stille sinn - "ikke den skarpeste kniven han Olav, det er jo bare vanlige ørepropper"..

Men den gang ei.. For iPhone øreproppene - heretter kalt headsettet - er faktisk utstyrt med mikrofon som også fungerer som knapp for iPod funksjonalitet på fonen. Og for å gjøre pinligheten litt større har jo jeg gått og bitt på denne mikrofonen fra tid til annen et par uker når jeg har brukt iPod funksjonaliteten...

Blond assa.


PS: Er fortsatt på jakt etter en god Stockfleths erstatter hvis noen har noen tips.

3. juni 2008

Morgenen blir ikke den samme....

Hva skal man si til sånt?

2. juni 2008

Halikkvirksomhet i norsk eliteserie

Ser at det bobler over for noen og enhver på sør-vestlandet om dagen. I går gikk rullegardinen ned for Uwe R - Vikings trener. Nå følger Rogalands Avis' sportsredaktør Torbjørn Svendsen i Uwes fotspor inn i mørket.

"Du er en hallik, Erik Hamrén!" uttaler Svendsen.

Visstnok fikk Rosenborg en straffe som ikke skulle ha vært straffe og Hamrèn (RBKs lagleder) uttalte etter kampen:
- Jag hadde nog protesterat om jag var Viking-tränare, men jag tycker vi vann en helt fortjent säger. Vi hadde flest sjanser.

Og ut i fra dette utsagnet så konkludere Svendsen med at Hamrén er en hallik.

Interessant!

Da får vi håpe Hamrén utkonkurrerer Club 4 sjef Tom Krogstad i Trøndelag.