24. juli 2008

Snodige brødre - del 1

Jeg har to av eksemplaret "streit bror". Noen av mine venninner har litt morsommere brødre.. I føljetongen "snodige brødre" ser dere i denne videoen Lars - i rosa tights for anledningen. Lars er broren til min venninne superslankern.


23. juli 2008

Vær varsom plakaten § 3.9

Vær varsom plakatens paragraf 3.9. sier:
Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen. Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.

Kan noen vennligst sende dette bildet til alle sportsredaksjoner i Norge med paragrafen over vedlagt. Makan til tullebukker.

21. juli 2008

Domme domme amerikanere

En av mine favoritter Jon Stewart debattert i gårsdagens tv-show denne tegningen som er på forsiden til The New Yorker.

Tegningen viser Barrack Obama og hans kone som muslimske, flagg- brennende ekstremister. For en enkel engel som meg - som synes at ironi og satire er det beste i verden - så er dette en artig forside på mange måter. Hvordan i alle dager amerikanerne ikke skjønner eller ikke vil skjønne denne vet jeg ikke....

Det som gjør forsiden enda bedre er reaksjonene den har fått i the big US of A. For Barack Obamas talsmann Bill Burton var kjapt ute og karakteriserte tegningen som "tasteless and offensive". Alle nyhetskanalene var også ute og synes dette var å gå langt over streken...

Stewart tar dog det beste poenget: Skal vi se - hvem har i det siste blitt ganske opprørt over tegneserier?

...og moralen er vel som Stewart sier: It's just a FU**ING cartoon.

16. juli 2008

Ekstra ferieuke for foreldre

Senterpartiet og Arbeiderpartiet åpner for å erstatte dagens kontantstøtteordning med fem ukers ekstra ferie per barn. Noen smartinger i SP har funnet ut at kontantstøtten bør avvikles og istedenfor støtte bør man få 5 uker ekstra ferie for hvert barn man har klart å sette på jorden.

Nå høres jeg sikkert ut som en barnløs bitter gammel kjerring, men har ikke foreldre nok goder i arbeidslivet allerede?

Man har de formelle "hjemme med sykt barn" unskyldningene. Så har man de mindre formelle, men akk så trumfende "må gå tidligere for å hente i barnehagen" unskyldningene... Og faktisk så er det helt legitimt med "Lucia/16.mai/juleverksted/påskefest/vinterfest/sommerfest/julefrokost i barnehagen i dag - må komme klokka 11" også....

Og nå skal man ha 5 uker ekstra ferie per barn oppå det igjen? Trenger man egentlig å jobbe i det hele tatt, kan man ikke bare få lønn og være ferdig med det....

Nei der tapte nok Senterpartiet og Arbeiderpartiet min stemme :-) AS IF.

15. juli 2008

Agurk tiden...

Og da er vi der igjen.. i den flotte agurktiden. I Oslo Sentrum kommer knarkerne frem i dusinvis, sammen med turistene som stirrer som om de ikke har sett knarkere før.

Agurken spirer og gror og man kan lese på tekst-tv at britiske arbeidsgivere tror at lengre svangerskapspermisjon kan hindre karrieren til kvinner.

Til dette har jeg tre ting jeg skulle ha sagt:
1. Svangerskapspermisjon hindrer karrieren til kvinner - hvis man er borte i et år - så taper man et år med arbeidserfaring.
2. Jeg tviler på at britiske arbeidsgivere er så veldig bekymret for kvinners karriere - jeg tror nok heller det er kostnader som skaper betenkligheter.
3. Denne diskusjonen hadde vi i fjor.

4. juli 2008

Playing together

Jeg er jo over gjennomsnittet interessert i Norway Cup og dets verdier. Jeg synes det er utrolig tøft at barn og ungdom fra over 40 land kan møtes og spille fotball etter de samme reglene. PLAYING TOGETHER rett og slett.

Det har vært mange videoer her på bloggen i det siste.. Men denne videoen er laget av min svigerinne - og er oh so tuff! Hun får til ting med Macen sin som jeg bare kan drømme om :-)

ENJOY!

2. juli 2008

Men inni er vi like...


Where the Hell is Matt? (2008) from Matthew Harding on Vimeo.

Denne videoen viser at barn er barn og inni er vi alle like... Og en "silly dance" kan få deg gratis til 55 land!

Matt har også vært i Norge - det kan du se på denne youtube videoen. Ca 3.10 uti videoen.