27. februar 2009

TGIF

I dag er sjefen borte, det er fredda og vi koser oss med testing og feilretting på nye dn.no

Her er noen gode fredagsvideoer...





25. februar 2009

Er vi slik vi ser ut?

Har akkurat kommet hjem fra Marit Larsen konsert. Vi har vært på tur i lokalmiljøet - og fått med oss konsert på Kolben kulturhus. Kan anbefales. Men tilbake til Marit Larsen.. Hun kan også anbefales

Har du noen gang sett Marit Larsen morsk? Sinna eller gretten? Kanskje litt sånn søt sinna, men ikke rallende kjeftende smellende? Og etter et par timer på konsert så tror jeg jammen jeg fikk bekreftet at hun er så søt som hun ser ut til. Hun er faktisk til å spise opp. Og hvis hun var en til å spise så ville hun være noe ekstra søtt som sukkerspinn eller rødgrøt med vaniljekrem.

Og det var da jeg begynte å lure på... er vi alle like inni som vi er uttapå? Marit Larsen sukkersøt uttapå.. fantastisk søt og morsom dame inni også. Og hva blir jeg da? Speiler mitt utseende hvem jeg er inni?

Nei... må tenke litt på dette. Tror jeg må spille DVDen fra 30-års laget mitt. Der har nemlig alle mine beste venner sagt de tre adjektivene de forbinder med meg.. Ja, de som visste hva et adjektiv var da utpå kvelden :-)

24. februar 2009

Skeptisk til folk som har mye å gjøre

Har du en venn som alltid har såååå mye å gjøre. Han eller hun vet ikke hvordan hun skal få gjort alt de har på tapetet? De har havna i tidsklemma - og de vet ikke hvordan de skal komme ut av den.

Jeg har, som alle andre, "bekjente" som har bare såååå mye å gjøre. Og hver gang de setter i gang med en lenger harang om at de har såååå mye å gjøre så slår kverulanten inni meg knute på tråden*... Kverulanten min har lyst til å si i raske rekkefølge;

1. Har du prøvd å snakke mindre om at du har sååå mye å gjøre, så kanskje du får gjort mer?
2. Har du prøvd å slakke ned på tempo - du trenger nemlig ikke trene på elixia, jobbe ti timer i døgnet samtidig som du er småbarnsmor/far?
3. Har du prøvd å delegere noe av ansvaret ditt til den som står ved siden av eller rett ved deg?

Men kverulanten min kommer ikke ut. Jeg bare nikker forståelsesfullt og sier ja ja ja ja.. mye ja.

Så moralen er; neste gang du tenker eller sier "jeg har bare såååå mye å gjøre"... Tenk i rask rekkefølge;
1. Snakk mindre - gjør mindre!
2. Ikke stress - slakk ned!
3. Hvor kan jeg få hjelp?



* Usikker på om kverulanter kan slå knute på tråden... men lo litt for meg selv, så da måtte jeg ha det med :-)

18. februar 2009

Nye teknologier - ikke bare småripsa sin lekegrind

De siste dagene har jeg begynt å twitte litt forsiktig. Twitter er en mikrobloggingstjeneste. Man legger ut opp til 140 tegn om hva man gjør/driver med/ strever med.

Hittil har dette for meg vært enda en måte å legge ut enda mer av privatlivet sitt på nettet.. Og selv om det høres rart ut så er jeg ikke så glad i det :-) Jeg blogger jo... men jeg prøver å holde navn utenfor. Så jeg har vært skeptisk, men nå begynner jeg å like det... Litt hekta. Ikke så mye fordi jeg legger ut mine egne handlinger, men fordi jeg kan "følge med" mine helter og heltinner.

Jeg følger de som er flinke innen faget mitt i Norge og USA, og jeg kan gjennom deres tweets se hva som rører seg til enhver tid. David Pogue i NY Times har en god artikkel om hvordan man skal og helst ikke skal bruke Twitter.

Et godt eksempel på gode tweets jeg har fått er "kampen mot IE6". Se hvordan dette kommer til å spre seg på norske nettsider de neste dagene... så ser du resultatet av twitter, blogs og andre kommunikasjonskanaler i aksjon...

MEN HUSK som David Pogue nevner;
Twitter is still largely a geek and early-adopter phenomenon at this point.

Takk til t.t. for tips :-)

17. februar 2009

Maktesløs

En av de værste følelsene jeg vet og føler er maktesløshet. At man vil bidra, at man føler at man kan og har kapasitet til å bidra.. Men så er det noen som ikke vil at man skal bidra.... 

Jeg hater å føle den maktesløsheten. HATER HATER HATER!!!

Og for de som lurer på det; så har jeg sikret meg badevask for de neste to årene i kveld.  Så maktesløs er jeg! 

16. februar 2009

Hijab- purk del 2

Jeg er ikke noe stor fan av Abid Q. Raja. Han er for meg som Venstre politikere flest - litt for PR kåt. Men en ting er han flink til - å få frem nyansene i invandrer- Norge.

Jeg er jo såpass norsk nordmann fra Norge at jeg sliter med termene når det kommer til innvandring / muslimer / flyktninger / norsk-pakistanere / norsk-somalere osv.. Det er vanskelig å være politisk korrekt i disse diskusjonene, så hvis jeg sier noe feil... som feks å kalle B-gjengen for pakkiser, så er det bare fordi jeg ikke vet bedre...

Men tilbake til Raja. Han er flink til å få frem nyansene av invandrer- Norge. I går hadde han invitert til dialog- og debattmøte på Litteraturhuset i Oslo om ytringsfriheten. Og ved å lese kommentarer fra møte, så lærer norske nordmenn som meg noe om det flerkulturelle Norge. Vi hører flere stemmer enn "de dumme Frperne" og "de konservative imamene". Som Raja skriver; Dialog gir unge en sjanse. Og det gir oss som ikke vet bedre en god sjansen til å lære.

Dette er en mye mer spennende debatt enn den FRP maler og maler og maler og maler på... ja.. til det kjedsommelige.

Bra Raja.

13. februar 2009

Hijab purk

Ingelin Killengreen la i forrige uke frem at det skulle være lov for kvinnelige muslimske politier å bære hijab.

Dette har avstedkommet mange gode diskusjoner. Alt fra Frpere som er rasende - ja for de er jo alltid rasende når noe går muslimers vei - til de litt mer humoristiske diskusjonene om hva som nå kan tillates.

Facebook har man laget en gruppe som heter; Bilder av hodeplagg som kan være aktuelle i politiet.

Bildet til høyre er hentet derfra. Og for ordens skyld; bildet er manipulert :-)

12. februar 2009

Fullmåne over Bundefjorden

11. februar 2009

Prylbøgar listen here!



Beklager språket altså.

Strikkeklubb

En av mine gode venninner fikk en gang en lue jeg hadde strikket - type nesten alpe - som fort ble oppkalt Soppen. Og det er jo et godt tegn... Ting vi er glad i får navn..

Nå har det seg slik at denne venninnen har prøvd å vaske soppen sin - soppen ble til en mini- sopp og hun lurer nå på hvordan hun kan komme ut av denne klemma. Et forslag var derfor å lære seg å strikke. Slik at hun kan strikke opp en sopp..

Så derfor lurer jeg på om det kan være flere som er klare for å danne en strikke- klubb? Og eventuelt hva skal strikkeklubben hete?

Klubben er selvfølgelig åpen for både kvinner, menn og heklere.

9. februar 2009

Apropos middelaldrende menn


Så får vi håpe Bengal ikke leser dette - for morsan glemte gullungen sin i husstandsopptellingen gitt...

6. februar 2009

Phelps med pipa

I 1994 - for 15 år siden - reiste jeg som utvekslingsstudent til Amerika. Jeg var jo ung og lovende og hadde ikke vært utenfor Europa ennå. Jeg trodde da at Amerika var ganske likt mitt kjære hjemland Norge. Men jeg merket at det var mange forskjeller mellom de to kulturene.

I Norge var jeg vant til at man skulle blande seg inn i mengden og ikke stikke seg ut. I USA så er det om å være best i alt og ingenting. Ja, hvis du ikke prøver å være populær jente på High School da - da må man prøve å gjøre seg så dum som mulig.

En annen ting som var meget forskjellig var at i USA kan du gjerne kjøre bil fra du er 15-16, men drikke øl kan du ikke før du er 21 år. Dette gjør at man nesten er ferdigstudert før man kan ta seg et glass alkohol. Og da finner man alternativer. I USA er dette alternativet Marijuna. Hvordan dette kan være et bedre alternativ enn alkohol har jeg alltid vært litt usikker på, men det er nå slik det er..

Det kom derfor ikke som noe overraskelse for meg da Phelps ble avfotografert med pipa. Men reaksjonen til Kellogs befester dog at det er noen likheter mellom deler av Norge og USA.. Nemlig dobbeltmoralen. Det amerikanere synes er "helt greit" å røyke pipe sånn til vanlig.. Men gjør Phelps det samme, så blir det noe helt annet.

Java java java java jing jing jing

Fra tid til annen er det noen som spør meg om hva jeg holder på med..
Svaret finner du i denne videoen.