29. juli 2009

Flinke jenter og kvinnelige forbilder

På min 30-års dag holdt min tidligere sjef, som jeg fortsatt bare kaller Sjefen, tale. Hun er en av dem som kom seg gjennom 70- og 80- tallet ved å brenne BHer, skrive "horekunde" på biler i strøket og feirer 8. mars den dag i dag. Hun er på mange måter et av mine kvinnelige forbilder.

Ja, for hva er et "kvinnelig forbilde". Jeg liker ikke "damer i dress". Kvinner som skal være flinkest ved å opptre og kle seg som en mann. Det beste jeg vet er flinke, kvinnelige og feminine damer som er forbilder ved å være seg sjøl. Ikke prøve å kopiere menns væremåte.

Tilbake til Sjefens tale. Hun sa noe som har brent seg inn i hjernen min, og som gjør meg veldig stolt når jeg tenker på det. Hun sa noe sånt som dette;

- Når jeg begynte å jobbe sammen med bursdagsbarnet i IBM, så var det første jeg sa til henne; "jeg har jobbet her siden før du ble født. Så her er det jeg som er sjefen". Men etterhvert så skjønte jeg at denne jenta hadde kontroll, var flink og viste og visste at hun var flink. Så jeg tenkte i mitt stille sinn; hvis dette er unge jenter av i dag - ja da er det håp for fremtiden.

Nå har jeg blitt noen år eldre og jeg er nesten alltid bevisst på å bruke og vise at jeg er kvinne (ihvertfall psykisk). Og det gleder meg å se at mange jenter er flinke og tar mer og mer plass i den sfæren som før var forbeholdt menn. Jenter er gode på ny type kommunikasjon og mye av den gamle "Nei.. gud så dum jeg er med dette data-greiene" er borte.

Det gleder meg å se kvinnelige bloggere som er forbilder for nye fjortisser.. og som gjør det på sin egen kvinnelige og personlige måte. En foregangskvinne er vampus som har blogget i en "evighet", fiffige historie skrives av Oh Tine og ikke minst veldige personlige historier blir delt av bloggere som VirrVarr.

Og da tenker jeg i mitt stille sinn; hvis dette er unge jenter av i dag - ja da er det håp for fremtiden.

27. juli 2009

Brølløp

Min kjære og jeg har snart vært sammen i rundt 2500 dager og for hvert år som går så blir han mer og mer usikker på om han vil gifte seg med meg. Jeg tror nok han er ganske glad i meg, i hvert fall gir han uttrykk for det av og til.

Men for hvert år så baller det på seg med gode påfunn fra fjern og nær med hva som skal skje før, under og etter vielsen. Vi skal gå ut til "Fly on the wings of Love".. Gylingen skal spille munnharpe støttet av POBen på trommer. Lærerlaget skal danse.. Det er mange fikse ideer.

Men jeg tror nok aldri det blir like bra som Jill and Kevin's big day. (husk lyd)

21. juli 2009

Førstereis på bilferie

Noen av dere som titter innom her oftere enn andre har kanskje skjønt at jeg har ferie. Min kjære og jäg har nemligen vært på bilferie. Vi synes sjøl vi er ganske voksne ja. Bilferie- det er jo sånt voksne driver med.

Som de førstereisende i bilferie- land vi er, har vi begått noen feil, lært noen lekser og hatt det meget bra i over en ukes tid.

Først til "vi har begått noen feil";
1. Østerrike har autobahn-avgift. Dvs at hvis du skal kjøre på autobahn i Østerrike - ja da må du kjøpe oblat. Hvis du er ekstra uheldig står det en (sur og muggen) Fritz på grensen til Slovenia og gir deg bot fordi du har kjørt på hans vei uten oblat. 120 € rett i lomma på korrupte Østerrike.

2. Østerike har Stau i fellesferien. Skal du være så dum å ta deg over et fjellpass på - la oss si - en lørdag - ja da er det STAU! Og som min kjære kommenterte; køen på mosseveien er ganske så beskjeden sammenlignet med 3 timer "stau" på autobahn..

Og så "hatt det meget bra";
3. Kroatia er et meget bra ferieland. The Island of Vitality - Losinj kan anbefales.

4. Å rekke en ferge man ikke visste gikk med minst mulig margin - det er bonus.

5. Å se en manns ansikt når speedometeret bikker 200.. det er barnslig morro.

6. Å høre på lydbok sammen er faktisk ganske bra. Særlig ved stau.

7. Og sist men ikke minst - Speedo-mote er alltid stas. Særlig til lunsj.

9. juli 2009

Umbro - lokal lidenskap


Umbro reklamerer for lokal lidenskap. Lurer på hvor Greven kommer inn i denne lidenskapen...

Bildet er hentet fra Dagbladet.no

ting å gjøre i ferien

Lørdag morgen våknet jeg med en hals som var litt utenom det vanlige. Jeg trodde kanskje det kom av et par regnbyger på Bislett etterfulgt av et par øl. Men den gang ei. Nå er det Torsdag, og halsen er fortsatt full av streptokokker. 

Så hva gjør man når man har syke-ferie. Her er noen forslag;

- Ser de to første sesongene av Gossip Girl - 43 episoder
- Strikker knestrømper
- Oppdaterer fonen til OS3.0
- Spiser en halv bolle
- Planlegger at neste uke blir bedre
- Sover som en tenåring.

Som Finingen ville sagt; Det e synd på mææææ engel. 


1. juli 2009

en snodig mix...

I dag gikk jeg gjennom Vaterlandsparken på vei til jobben.. Jeg er jo ikke noen morgenfugl, men jeg må innrømme jeg brast ut i latter der jeg gikk for meg selv.

For på enden av parken så satt trekkspill- mafiaen i skyggen som vanlig. Men det var noe spesielt med de i dag. Fire - fem av mennene hadde på seg like t-skjorter. Jøss tenkte jeg... Danseband skjorter?

Men neida... for midt over brystet sto det skrevet med store bokstaver "Skeive dager"..

Jeg vet ikke hvor og hvordan de har fått tak i de t-skjortene, men det er ikke en snodig mix Sylvi Listhaug vil sette pris på..