31. august 2009

Lenvik Fpu på banen (etter at toget har kjørt)

Min kjære uttalte her en dag at det var godt de kom på banen før toget var kjørt. Hvilken bane det var snakk om vet jeg ikke, men en ting er sikkert; toget har nok kjørt for formannen i Lenvik Fpu. Han vil nemlig forby homofili.

Han synes det hadde vært greit om de hadde holdt seg i sine egne soverom, men når man vanliggjør og offentliggjør sin homofili så blir det ratt for mye for unge Johannessen!

Så til gylingen, vesla og dere andre med "hormonforstyrrelser" - hold dere innendørs - fortrinnsvis på soverommet!

Oppdatering;
Nå viser det seg at artikkelen er to år gammel. Johannessen er ikke lenger medlem av FpU, han har hoppet på Demokratene-toget. Lykke til.

Les allikevel Gylingens blogginnlegg om samme tema.

27. august 2009

Alder definert av et platecover

Sitter her og hører på Carola av alle ting.. Fant den klassiske plata "Steg för Steg" på Spotify. Jeg måtte le litt når jeg så coveret på plata. Jeg har med tid og stunder skjønt at jeg ikke er noen ungdom lenger. Men at det faktisk er ganske mange år siden jeg var ungdom - det går nå opp for meg litt etter litt.

Steg för steg kom våren 1984, jeg var åtte og fikk kopiere kasetten av min bestevenninne. Vi digga Carola, Bobbysocks og etterhvert også Madonna. Det er ikke mindre enn 25 år siden!



På Carolas plate finnes det også et "60-tals potpurri" - vi digga den rått mens vi hoppa rundt i nattkjole med hårbørste som mik. Vi skjønte ikke "gamlingene" som likte orginalen bedre. Orginalen? Carola var jo den beste.

Ja, hvem kunne like Buddy Holly? Han så jo ut som han var fra oldtiden. Hvem hadde på seg slips på scenen??

Og det er vel her jeg møter meg selv litt i døra nå om dagen. Orginal = best og olajakka lik Carola sin henger fortsatt i skapet. Anvendelig plagg ja.

Så jeg sier som Carola;

Jag såg mig om i en värld av förändring
Jag stod och tveka' en stund vid mitt vägskäl
Och jag har börjat gå
Jag har funnit mig själv

Och jag är glad för allt som jag känner
Att jag är jag och får ha mina vänner
Som hjälpt mig nå mitt mål
Och jag har funnit mig själv

Jag känner lusten att leva så starkt
Och jag vet att jag kan dela med mig
Jag ska ta vara på varje sekund som mitt liv
Kan ge mig

Visst har jag känt både oro och tvivel
Men det har funnits ett ljus där i mörkret
Som gett mig gryningen
Och jag har funnit mig själv

Jag känner lusten att leva så starkt...

Visst har jag känt både oro och tvivel....

Mina ögon vågar se, vad livet har att ge
Och jag har börjat gå - jag har funnit mig själv
Jag känner lusten att leva så starkt i mig
Och jag har börjat gå - jag har funnit mig själv

23. august 2009

Det lille ekstra

I helgen har vi vært en liten tur på 40-årslag i Skåne. Seks timer hver vei og det var verdt hver kilometer.. og for sjåførens vedkommende; hver krone.

På vei hjem i dag kjørte vi forbi Rygge flyplass der det var flyshow. Ikke nok med at vi fikk med oss akrobatisk oppvisning av Patrouille Suisse mens vi kjørte langs E6. Som det helt naturligste i verden strømmet lyden av Berlins "Take My Breath Away" ut av radioen.

En virkelig Top Gun feeling i Audien innover altså.

14. august 2009

Min indre rasisme får seg en på tygga

I går morges satt jeg som vanlig på 83- bussen til byen på vei til jobb. I motsetning til 80E fra Holmlia, så er det et ganske "norsk" miljø på 83 bussen. På Ulvøya får jeg min første "rasistiske feeling". På bussen kommer to gutter med sydlandsk utseende. Jeg tenker i mitt rasistiske indre "er dette rumenere", "har de vært på båthavna og raida ulåste båter"... Når den ene av de to guttene høflig tilbøy sete sitt til en dame skjønte jeg at de nok ikke hadde vært i båthavna.

Jeg gikk av på Oslo S og ved flytoget møtte jeg tre afrikanske gutter. De hadde jakke, bukse og litt kul lue. Hmm.. er dette disse afrikanske guttene som selger hasj ved Akerselva tenkte mitt stille rasistiske sinn mens jeg gikk forbi. Da vi hadde passert hverandre tok jeg en ekstra titt. Det viste seg da at han ene hadde sekk med startnummer på... Kenyanske langdistanseløpere. Jaja..

Videre gikk jeg opp en etasje på Oslo S og rett før jeg skulle gå ut på brua retning Grønland så så jeg på avstand en familie med "alt for mye bagasje" som sto og diskuterte hvordan de skulle navigere seg videre. Hmmm.. tenkte mitt rasistiske indre; "Er den pakistanske ferien over allerede"... Men neida... Som i eventyrene fikk jeg min tredje nestestyver denne morgenen. For når jeg kom nærmere så så jeg at foran meg sto en ferie-brun "norsk" familie med alt for mye bagasje.

Så tre ganger denne morgenen fikk Oslos mangfold vist meg at mitt rasistiske indre bør forbli inne - eventuelt så må jeg rett og slett skjerpe meg. Det går jo ikke ann å tenke slik..

13. august 2009

Pausen er over - vi kan komme til EM igjen..

Den siste tiden har det vært litt mindre skriverier om fopall- landslaget til Norge - avd menn. Dette pga at laget har gjort det dårlig og at til og med sportsjournalister har skjønt at Norge ikke kommer til EM. Jeg har faktisk klart å ikke få med meg at det er fopallkamp på Ullevaal og det har vært en kjærkommen pause. En sportsinteressert engel setter pris på at sportssidene faktisk fylles med sport, ikke med hvilken farge på skoene Magne Hoseth har, dårlige John Arne Riise floskler eller oppdateringer på John Carews skader.

Men denne pausen er visst over. En kamp med bra spill og vi er tilbake til "VI SKAL TIL EM".. Vi har troa selv om Skottland må tape sine kamper med 17, vi må ha medvind fra øst og vest og vinne alle kamper med syv. *sukk*

Ikke nok med at "VI SKAL TIL EM".. men John Arne Riise med familie er også i farta. På forsiden av dagens dagbladet kan vi lese "TÅRENE - JUBELEN - REVANSJEN".. Ja, for John Arne har hatt det tøft. Berit gråt når sønnen scora og div lagkompiser får lov til å uttale seg;

- Det vitner om fantastisk styrke det å holde fokus på kampen og gjøre en sånn kamp som han gjør i dag, det er helt topp, sier John Carew

- Jeg må ta av meg hatten for den gutten. Dette har vært en ikke-sak for oss. Han er bare en kar fra Stavanger (Baardsen) som vil ødelegge for John Arne, sier Magne Hoseth

- Jeg er imponert over det John Arne presterer. Det vitner om karakter, sier kaptein Brede Hangeland.

Min kommentar er følgende;

- Å være stormannsgal er jo en sykdom og det kan lett få følger hvis moren din er av samme ulla. Men han er jo flink til å spille fopall...

Enough already.

10. august 2009

Valg av barns aktiviteter

Det siste døgnet har @kattifnatt og @carl_christian publisert at de skal bli foreldre i flere nett- kanaler. Dette fikk diskusjonen "kan man velge barnas aktiviteter" til å surre og gå.

@kattifnatt og @carl_christian kan vel trygt sies å være ganske nerdete. De liker begge duppedingser, tegneserier og sære ting som nerder fasineres av. Og som nerder flest så ser vi ikke noe unaturlig eller negativt i å bli kalt nerd. Bare at de publiserte sine lykkelige omstendigheter på Twitter er jo et tegn i tiden.

Men det er jo en del ting som nerder ikke er spesielt interessert i, og som kattifnatt sa;

- Skrekken er at den begynner med langrenn eller korps.

Og tanken på de vordende foreldrene i langrennssporet fikk meg til å le høyt. I like skidresser. Uten å vite opp og ned på en langrennsski og med klistertuben hengende fast i lue, vanter og skjerf. Og så forbaska kaldt også da...

Så spørsmålet er; kan man legge ned forbud mot at poden skal øve surt på kornetten i årevis? Eller løpe rundt i regn, vind og tåke på en fotballbane? Skal barna selv få velge hva de deltar på?

Jeg bare spør...

Grete Waitz og cupfinaler...

Som alle Oslo-folk vet så er det to helger man ikke går ut i Oslo, med mindre man har spesielle behov. De to helgene er Grete Waitz løp helgen og cupfinale- helgen. Disse to helgene er det forbeholdt bønder (dvs ikke oslo-folk) som skal gjøre byen.

I år så har man følgende å velge mellom for cupfinaler:
1. Wannabe-kakser fra Møre og Romsdal
2. Fiskere fra Møre og Romsdal
3. Sementfabrikkarbeidere fra Grenland
4. Bønder som holder med Oslo-laget Vålerenga.

Byen skal fylles av en blanding av oransj, hvitt og blått. Så hva er da å foretrekke?

Nei pest eller kolera.. Jeg tror jeg bestiller en sydenferie til 8.november.