7. november 2010

Tiden flyr..

Det var en liten vakker pike som spurte meg hvordan jeg ble en Liten Engel. Jeg er jo ganske lang. Og da satte det i gang en liten dialog om mitt liv på nettet som gikk omtrent slik;

- Du må huske at jeg har levd nesten 15 år på nettet nå.
- Jeg har levd nesten 15 år.
- Jeg opprettet hotmail i 1998 og da ble det lille_engel@hotmail.com
- og..?
- Så ble det msn, blogg, twitter, facebook, instagram og city story.

Også følte jeg meg litt gammel.

... så da måtte jeg google litt.. Og da fant jeg denne; Engel møter facebook.

For 3 1/2 år siden visste jeg faktisk ikke hva Facebook var.

Og det har jeg jammen meg dokumentert. På nettet.

28. oktober 2010

Kommentere...

Lenge siden jeg har blogget nå. Livet flyr forbi, og jeg sliter med å få tiden til å strekke så langt at man kan blogge. Jeg klager ikke, jeg liker å fly. Og nå har jeg noe på hjertet også. Og tid til å blogge.

Min beste venninne i Trondheim sendte meg en link i går til adressa. Dette er en kronikk som omhandler skolen hun jobber på og løsningen man har bygd. Læreren som har skrevet kronikken er av "den gamle skolen" (*ding*). Og jeg er sterkt uenig med henne. Derfor skrev jeg også en kommentar under innlegget. La inn navn, kallenavn og e-post adresse.

I det siste har jeg skjønt at jeg lever mer og mer av livet mitt på nettet. For hver gang jeg ser noe som jeg liker, så leter jeg etter kommentar- feltet. Var innom en venninnens hjemmeside og så på bilder, ville kommentere. Fikk god service av Carina på Elprice.no - ville kommentere.

..usikker på om dette er et godt tegn dog?

Kommentarer?

27. august 2010

Vil jul og påske forsvinne??

Christian Tybring Gjedde hadde et semi-rasistisk innspill i Aftenposten denne uken. I VG er han bekymret for at det ikke er flere "nordmenn" igjen i Groruddalen.

Jeg har derfor skrevet en e-post til rektor på Bakås skole;

Hei vennen,

Vil bare si at det er viktig at du husker på jul og påske. Frp er litt bekymret;

- Det er skoler i Groruddalen der det ikke finnes noen nordmenn igjen, eller hvor det finnes kun en eller to. Hvordan skal man da opprettholde kulturtradisjoner som jul og påske hvis ikke en eneste person der anser seg som kristen? Da vil andre kulturer og feiringer ta over, og denne utviklingen har skjedd uhyrlig fort.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018171

Kj.

#GGDO - Girly - geeky - good inspiration

I går var jeg på Girl Geek Dinner Oslo for første gang. Jeg sitter igjen med mange intrykk - både positive og negative. Men mest av alt synes jeg det er gøy å møte så mange flotte damer, som er så forskjellige. Fellesnevneren var jo at vi alle er jenter/damer som har en viss teknologisk interesse. Men så innmari artig å se hvor ulike man er.

I en ellers mannsdominert hverdag, så er det moro å møte kvinners måte å kommunisere på. Moro å sitte og observere hvordan vi uttrykker oss, hvordan vi interagere og hvordan vi på vår måte bruser litt med fjærene. Hvordan vi lytter, hvordan vi lar andre skinne og hvordan vi støtter oppom.

For ei som liker at flinke damer er damer, og ikke damer som prøver å etterligne menn, så kan jeg anbefale #GGDO.

29. juli 2010

Norway Cup

Det blåser en vind, det høres en sang, fotballfest i Oslo nok en gang..

På søndag blåses Norway Cup i gang for 38.gang. For min del er det 23-24. gang tror jeg. Jeg har mista litt tellinga.

Mange av disse årene har jeg tatt ferie en uke for å være med. Hva er det som gjør at jeg holder på med dette her? Tja. Jeg vet ikke helt. Men mye er nok tradisjon, å være del av et fellesskap og at det er morsomt å skape verdier for en klubb jeg rett og slett er glad i... Ajajaj.. klisje.

Hvis du skal på sletta, her er noen tips;

1. Legg merke til tenåringssjekkinga. Gå på en kamp der et sør-amerikansk guttelag spiller og du vil finne alle blonde jenter de har sjekka opp i løpet av uka. Høy fjortiss- faktor og kommentarer som "hvem var det du klina med i går, var det åttern eller nummer 14?"

2. Sportsteltet. Her har man mange gode tilbud på litt forskjellig sports- og fritidsklær. Kom gjerne i begynnelsen av uka, da det er mange god-biter. Eller helt på slutten da det er "vi gidder ikke å pakke alt sammen igjen" tilbud. Ikke gå midt i uka, da er det bare trangt, klamt og helt ordinære priser.

3. Spis i Ekeberghallen. Hvis du kjenner et lag som er med, så går det an å kjøpe "middagsbilletter" til et måltid i Ekeberghallen. Den beste stemningen får du når sluttspillet er i gang og lag som er videre synger kamprop til hverandre. Her inntreffer også punkt #1.

4. Norway Cup showet - lørdag ettermiddag. Hvis du har en fjortiss i hus. Da er Norway Cup showet noe for deg. 20.000 mennesker på ballsletta, og god stemning med gamle Idol "stjerner".

5. Unified- klassen. Vil du se ordentlig idrettsglede. Finn Unified kamper på 7-er feltet på torsdag og fredag. Du vil finne frekke kommentarer, uhemmede jubelscener og litt snodige hendelser.

6. Filminnspilling. I år skal man lage en film om Norway Cup. På søndag skal de filme "finalene" på matchbanen. De trenger statister. Så her er det bare å komme seg opp på sletta..

Så ta deg en tur på sletta... Norway Cup er stas.

24. juli 2010

Sjenkens innhold

Her kommer det tredje innlegget om sjenken min. Jeg tror det er mest fordi jeg synes det er gøy å si og skrive ordet sjenk. Det er jo en lyd jeg av og til får til - sj altså. Og så er ordet sjenk en blanding mellom moderat harry og veldig voksent.

Sjenken min kommer fra Tante Maren. Tante Maren var en religiøs dame, og en from Frelsesarme- soldat. Tante Maren var min morfars tante. Mine tanter er ikke så veldig religøse, og jeg tror nok ingen av dem hadde gjort seg som selger av Krigsropet.

Etter at barskap-innholdet hadde kommet seg over i sjenken sa min far;

- Dette skulle Tante Maren ha sett.

Da si min mor;

- Hun var da ganske liberal etterhvert hun, i hvert fall etter han mannen hennes døde.

Så da sier vi bare;

Nå blir det sjenk!

23. juli 2010

Oppdatering - sjenk

I forrige innlegg kunne jeg fortelle at min kjære sjenks skuffer var forsvunnet. Hvis det er noen som har vært litt neffår av den grunn, så har jeg nå en gledelig nyhet. Innerst i felleskjellern lå skuffene og sa ingenting. Tre fine skuffer er da gjenforent med sjenken, og etter litt tørking av treverket passer de til og med inn i hullene i sjenken..

Så nå blir det sjenk!

19. juli 2010

Gardinmote

Jeg synes det er fint å ta vare på ting som har vært i familien en stund, og blandt saker jeg har fått arve er en fin spisestue med tilhørende sjenk.

Etter et par år i en felleskjeller har sjenken mistet skuffene sine, og jeg håper at en møbelsnekker kan få fikset noen nye.

Jeg spurte derfor min hjelpsomme far om han kunne finne et bilde av sjenken.

Det kunne han jo selvfølgelig og innen en time hadde jeg dette bildet i innboksen min.

Bildet er tatt julaften 1993 og viser ikke bare min vakre spisestue + sjenk med skuffer. Men også mammas fantastiske egen-sydde gardiner. Legg merke til mixen av de to forskjellige mønstrene på både kapper og selve gardinen. Rett og slett griselekkert. Dessverre er dette klenodiumet ikke blitt tatt vare på.

For nærmere studie av mors gardiner - klikk på bildet.

14. juni 2010

UHØFLIGE!!

VG har følgende overskrift på dagens forside;

- Norsk barn og unge er uhøflige


@barneombudet twitrer følgende;

Kunne man gjort en liknende generalisering om andre grupper, slik #VG og #Aftenposten omtaler ungdommen, f.eks. pensjonister?

Vi prøver.

- Norsk pensjonister er uhøflige!

- Norske innvandrere er uhøflige!

- Norske forretningsmenn er uhøflige!

- Norske småbarnsmødre er uhøflige!

- VG er uhøflige!

... på spørsmålet til @barneombudet så er vel egentlig svaret Nei!


12. juni 2010

Rutebussen

For en stund siden fikk jeg en sms av en venninne;

"Tone ønsker seg en sånn nattergal- lokker. Av og til savner jeg rutebussen"..

Akk ja, den mye omtalte rutebussen. Gift deg før du er tredve. Få to - tre barn før du er trettifem. På 35 skal du ha rukket å flytte fra hybel til to-roms, til tre-roms, til rekkehus og før du fyller førr bør du nok ha funnet slutthuset.

For noen er rutebussen det beste i verden. De fant mannen i sitt liv på 25-års dagen og etter det har det gått slag i slag. Ære være dem for det. For noen av oss andre så hender det vi savner rutebussen av og til, men stort sett går vi forbi stoppestedet uten problemer.

Leste innlegget "den biologiske bomben" i kveld. Innlegget er i seg selv ikke så hårreisende. Det forteller bare om en ung kvinne som liker sitt eget liv. Hun ser ikke noe grunn til å hate seg selv fordi hun er single og akkurat nå ikke har lyst på barn. Det jeg synes er hårreisende er de 140 kommentarene hun får på innlegget. Flesteparten av kommentatorene tror de har funnet veien/bussen som passer for alle, og fordømmer de med en annen mening enn seg selv. Og her er ikke den ene siden bedre enn den andre.

Vi er så priviligerte i Norge at vi kan gjøre våre egne valg. Vi kan velge den vi skal leve sammen med eller om vi skal leve sammen med noen i det hele tatt. De fleste har også mulighet til å velge om de vil ha barn eller ei. Dette er valg som hver enkelt må ta alene eller i samarbeid med sin partner. For det finnes ingen fasit - det finnes ingen rutebuss som passer for alle. Det som er et lykkelig valg for noen, kan være drepen for andre.

Så vis storsinn for andres valg. Dine valg er ikke alltid de som er riktige for meg. Og mine valg er helt sikkert ikke riktige for andre.

8. juni 2010

Liker gutter å kysse jenter?

.... og ikke minst; Hvorfor?

Jonas og Per Morten fra 4.klasse på Marker skole har publisert rapporten "Hvorfor liker gutter å kyss på jenter?"

Gutta har spurt noen 4.klasser, noen 10.klasser og tre voksne menn om de liker å kysse, og hvorfor de liker å kysse. Og det med god forskningsmetodikk i bånn.

Hvis du ikke har tid til å lese hele rapporten - som viser at det er mye bra som skjer i norsk skole - få med deg konklusjonen på side 29.

3. juni 2010

Stakkars menn!

På russekortet mitt i 1994 sto det noe sånn som dette;

"Kvinner må gjøre ting dobbelt så godt som menn, for å få samme annerkjennelsen. Det er da heller ikke så vanskelig."

Nå viser det seg at jenter kaprer de beste studieplassene fordi guttene fomler på videregående, mens jenter er flittige studenter. Disse stakkars guttene vil nå BI- rektor Colbjørnsen hjelpe. Ikke nok med at de er oppvokst i en generasjon som er blitt kjørt til skolen, fotballtrening og frem og tilbake fra byen. Nå skal vi synes synd på dem fordi de ikke gidder å jobbe på skolen...

I dagens leder i DN, Stakkars menn! spør man seg om man skal le eller gråte over Colbjørnsens resonnement. Jeg velger å LE - LE HØYT!!!

28. mai 2010

Hva tror du denne artikkelen handler om?

Av og til er saker mer interessante hvis man lager innholdet selv.. Hva tror du egentlig denne artikkelen handler om? Legg inn en kommentar!


For ordens skyld; her er den orginale artikkelen på db.no

19. mai 2010

Langsom tid...

Skrevet på DY1306 til London;

Sitter på flyet og leker med iPhonen min. Er ikke online, men koser meg med musikk, spill og utvikling av hjernekapasitet. Det finnes en app for det meste. Jeg er litt rastløs, og jeg er faktisk ikke så god til å sove sittende. Liggende ja - overalt. Sittende - not so much.

Thomas Hylland Eriksen skrev for noen år siden om langsom tid. At man må innvilge seg litt langsom tid der man ikke maste, tenkte i ekspressfart og kommuniserte i alle kanaler. På fly er kanskje et av de få stedene dette faktisk "går ann" å få til i disse dager.

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på litt langsom tid... Men det var før snusleppa ved siden av meg sovna..

Litt nært ja...

6. mai 2010

Vi er da oss sjøl

Den siste tiden har det foregått en debatt om debatt mellom Håkon Haugli og Abid Raja. De er henholdsvis rep og vara-rep på Stortinget. Og både form og tema har vært forfriskende.

For meg er Håkon Haugli en av de Are Kalvø skriver om her. I tillegg er han en del av den arrogante, samkjørte AP-skyen som styrer landet vårt. Alle skal være like, vi skal ta vare på alle samme hva, og alle skal vi gå rundt i kjedelige, kjedelige grå dresser.

Abid Raja hører hjemme i Venstre. Han er herlig, herlig frekk og sier det han mener. Av og til går det litt over styr, og av og til må han si unskyld i etterkant av sitt noe overivrige engasjement.

Jeg synes både tema de debatterer og måten de debatterer på er interessant. For Håkon Haugli gir den snillismen som "vi nordmenn" er så fulle av et ansikt. Vi skal ta hensyn til alle og vi skal ikke skille oss ut. Vi skal være "sånn cirka midt på treet". Vi skal være høflige, dannede og ikke heve stemmen.

For meg er det herlig at Abid Raja tør og har gøts til å ta tak i disse vanskelige debattene, og gjøre det med såpass høy sigarføring. Han har nok en fordel ved at han har en fot innenfor i mange forskjellige miljøer - politisk, relgiøst og kulturelt. Men kudos for at han har baller til å ta debatten.

På denne måten synliggjør han forskjellene i Norge, og ikke minst forskjellene i innvandrer- Norge. Han gir innvandrerungdom i Oslo en stemme som han var nesten alene om da han vokste opp. Det er slutt på den tiden da vi var på fornavn med Abid, Kadra og Shabana. Nå er det mange stemmer, og de har alle forskjellige ståsted politisk, relgiøst og kulturelt. Så blir det kanskje litt temperatur, ekstremt osv.. Men ungdom er ungdom. Det skal være være litt ungdommelig mot.

Tusen takk for engasjementet ditt Raja! You bring color to our greyness! :-)

3. mai 2010

Mandagskonkurranse


Finn en feil.

26. april 2010

FRP vs VIF

Når FRP snakker om utenlandske menn handler det ofte om kvinnediskriminerende imamer og stygge voldtektsmenn i mørke Oslo- gater. Og hver gang vil de ha de ut av landet - flytt problemet et annet sted!

I VIF har de et litt annet syn på utenlandske menn - de har startet Vålerenga mot rasisme og de jobber godt med integrering i klubben.

Det gjør at fopallgutter i dag får forbilder som Mohammed, Moa og Harmeet.


Det får meg til å tenke; VIF bør vel ikke bare være en religion, men også et politisk parti!

Ære være Vålerenga

Ære være Vålerenga

Ære være Vålerenga

I dag får bønda BANK BANK BANK

25. april 2010

Se mor jeg er på TV

Reality- bølgen begynner å avta i Norge og vi som blir flaue av folks pinlige avsløringer kan sakte men sikkert begynne å se på TV igjen. Men hva har denne bølgen gjort med oss?

Da reality-bølgen kom til Norge synes jeg det var gøy å se på. Da var folk seg sjøl og aktørene visste nok ikke helt hva de meldte seg på. Det var ingen som hadde noen referansepunkter eller erfaringsgrunnlag. Man hadde ikke sett Rodney på Big Brother eller Inga Berit på Bonderomantikk. Og man var i større eller mindre grad bare "helt normal norsk ungdom".

Etter hvert har konseptene blitt mer og mer ekstreme og mer og mer pinlige for oss som liker "privatlivets fred". Ungdommene på skjermen er ikke lenger "helt normale" og de blir håndplukket for å lage "god TV".

Før hadde mange lyst til å bli "god i noe" - prestere. God i idrett, flink skuespiller eller stå på en scene og synge. At man da ble kjendis var nok et tilleggsgode og motivasjon for mange. Men nå etter realitybølgen så virker det som det er legitimt å bare "ville bli kjendis" evnt "komme i media". Det er ikke så viktig hvorfor eller hvordan man kommer i media, bare man blir kjendis.

Samtidig tøyer enkelte publikasjoner også grensene. Se & Hør synes det er helt greit at en 21 år gammel jente "står frem" med sin affære. Og VG går enda lenger og intervjuer en illusjonist om "da far drepte mor". Jarle Aabø har en god kommentar i E24 om nettopp dette.

Jeg håper inderlig reality- bølgen snart er over, at vi får stillere vann og at man igjen synes privatlivets fred er verdt å ta vare på. At publikasjoner som VG og Se&Hør tenker på at en ung kvinne eller mann ikke nødvendigvis har tenkt på alle konsekvensene "avsløringer" får for en selv, familie og venner.

Vi får håpe det er håp i hengende snøre.

22. april 2010

Den sørgelige delen av Oslo...

Mange synes det er skremmende med Oslo. En storby som inneholder så mange farlige ting. Mye bråk, mye biler, mange kriminelle og mange løse fugler.

Jeg jobber på Grønland og tar daglig bussen til Oslo S. Dermed krysser jeg hver dag et av Oslos mest "belastede" områder. Man blir vant til at knarkere er på jakt etter dagens dose. At dealerne "deler" ut dagens dose. Og at noen ønsker at man skal bidra til dagens dose gjennom å gi penger i en kopp.

Alt dette har jeg blitt vant med på min daglige ferd. Jeg prøver å ikke stå i veien for knarkere og dealere, og jeg gir av og til mitt bidrag ved å kjøpe =Oslo.

Men i går støtte jeg på noe jeg aldri blir vant til, og håper alltid vil røre ved meg. Forbi meg kom en ung gutt - narkoman - sikkert bare 14-15 år. Han var totalt svart i øya. Det fantes ikke liv. Han var død inni. Ikke bare herja eller dopa, men dette blikket som helt klart sier at ingen er hjemme.

Mange tanker går gjennom hodet etter et sånt møte. Jeg blir takknemlig for den trygge og gode barndommen jeg selv har hatt. Også tenker jeg på alle de som vokser opp i et sånt helvete at de ved alder 14 år er oppbrukt, døde på innsiden.

20. april 2010

Å være sikker på seg selv

Jeg var innom en eller annen nyhetssending i går, og der var det et innslag om at unger i dag er for fete. De er faktisk den første generasjonen som muligens kommer til å leve kortere enn sine foreldre fordi de er så fete. Derfor har noen smarte hjerner startet hoppetaukonkurransen «Hopp for hjertet».

I den anledning var det en masse Oslo- barn som sto og hoppet tau foran Stortinget. Og jeg tviler på at det var tilfeldig at man hadde valgt Erna Solberg til å åpne konkurransen. Hun har jo tidligere vært kritisert, debattert og elsket for hennes trampoline-hopping for media. Og det var flere "kjendiser" som sto og hoppa litt foran tinget, men det var Fru Solberg media fulgte rundt.

Men den dama er jo selvsikkerheten sjøl. Med hoppetau og gode sko tråkka hun til og ga unga det de ville ha. Som TV2 sier "hun hoppet i det".

- Det var litt lenge siden, men det var gøy kunne hun melde.

Jeg kjenner at jeg liker Erna og hennes selvsikkerhet. Hennes evne til å ikke ta seg selv så innmari høytidelig og at hun gjør det med den mest selvfølgelige minen av alle.

GO ERNA!

7. april 2010

Sikre vårtegn - del 2

Vi bor ved siden av en av Norges mest trafikkerte veier. På denne veien har vi gleden av å høre tungtransport, utrykningskjøretøy og i neste måned russebussene. Men vi klager ei, vi er velsignet med gode sovehjerter og hører sjelden veien og dens lyder.

Men natt til i dag kom det rare lyder fra veien. Ikke det vanlige suse, men som om noen jobbet hardt med å skrubbe og skyve rundt på noe...

Etter litt "lavhjerneaktivitet" koblet hjernen - FEIE- og VASKEBILEN!

Aaaah, det er vår!

6. april 2010

Sikre vårtegn

Snøen smelter i Oslo og nå kommer latskapen til hovedstadens hundeeiere frem i full "blomst". Hvor enn man går kan man se hundebæsj.

I dag fant jeg ut at under snøen er det mye annet også. På min vei til bussen i dag fikk jeg en litt "Askeladden- feeling". Borti lia fant jeg først et sverd - riktignok et plastikksverd - men like fullt et sverd. Lenger borti veien kom det frem en body lotion. Og til slutt lå det jammen meg en rød herretruse.

Så spørs det om jeg finner noen som lar seg målbinde av sverd, body lotion og en rød herretruse.

31. mars 2010

Kjøleskapets rolle i teknologifremtiden...

Jeg jobber med teknologi, jeg synes teknologi er artig og mest av alt er jeg fascinert av hvor kjapt teknologiens utvikling skjer. Det vi synes var hotteste for 2 år siden, er bare helt avleggs i dag. Hvem er det som vil ha en mobil uten wlan og masse gig plass til musikk?

Fra tid til annen så er det forskjellige synsere som prøver å spå hvor teknologien begir seg i fremtiden. I mandagens DN kan man lese;
- hjemmesider vil få en ny betydning når kjøleskapet oppdaterer Facebook- profilen din m hva du skal spise til middag.

Og det er da jeg får litt hikke. Hvorfor i alle dager skal vi alltid ha m oss kjøleskapet inn i spådommene om teknologiens fremtid. Er det et verdensproblem at vi strever med å finne ut hva vi skal ha til middag? Og på hvilket nivå er det interessant å vite hva andre skal ha til middag?

Nei, mitt råd til "gründere" og andre teknologi- entusiaster, styr unna kjøleskapet - det er ikke der verdensproblemene er.

GOD PÅSKE!!

25. mars 2010

FRP-ironi - et møte i den berømte døra

Min faste leser i Canada kom med et tips til hva jeg kunne skrive om i dag. Utvandreren fra Alvdal hører mye på NRK Radio for å få med seg hva som skjer i gamlelandet. Her en dag hadde hun hørt på en debatt i Dagsnytt 18 der de diksuterte den mye omtalte Helsereformen i USA.

I denne debatten deltok også FRP med Christian Tybring-Gjedde. Han var heller lunken til hele reformen, og at mente at reformen passifiserer medborgere.

Han mente at USA jo er "the land of the free" og at f.eks. vitenskap med topp kvalitet kommer fra USA. Dette er ikke fordi alle har fått lik mulighet som i reformen, men fordi man har et samfunn der de beste lykkes og får lov til å lykkes. Survival of the fittest.

Det var da utvandreren komme med denn listen;
Linda Zhou, Alice Wei Zhao, Lori Ying, Angela Yu-Yun Yeung, Lynnelle Lin Ye, Kevin Young Xu, Benjamin Chang Sun, Jane Yoonhae Suh, Katheryn Cheng Shi, Sunanda Sharma, Sarine Gayaneh Shahmirian, Arjun Ranganath Puranik, Raman Venkat Nelakant, Akhil Mathew, Paul Masih Das, David Chienyun Liu, Elisa Bisi Lin, Yifan Li, Lanair Amaad Lett, Ruoyi Jiang, Otana Agape Jakpor, Peter Danming Hu, Yale Wang Fan, Yuval Yaacov Calev, Levent Alpoge, John Vincenzo Capodilupo and Namrata Anand.

Alle disse er amerikanske high-school studenter og alle var finalister i Intels Science talent search konkurranse for 2010. De er det Friedman i nytimes.com kaller America’s Real Dream Team.

Noen som ser FRP- ironien?

22. mars 2010

Aftenposten søker kvinner

Vanligvis er Aftenposten en "kjedelig" avis. En avis som refererer nyhetene slik de faktisk hendte, uten store sensasjoner og overskrifter a la "Naken- Stang støtter Kjole-Hansen".

Men av og til er de litt "gærne". De søker nå kvinner til sin kronikk- konkurranse. For kronikk- konkurransen er kun for kvinner. De regnet kanskje med at dette skulle skape debatt, få frem noen bitre menn som sier at det er sjofelt gjort og andre som truer med å vinne konkurransen med et feminint psedonym.

Men så traff de litt dårlig med timingen... For denne mandagen er alle menn opptatt med viktigere ting; Brann tapte jo 4-0 for Viking..

21. mars 2010

Nye ordtak

Alle som kjenner den lille engelen vet at hun er utrolig glad i ord og uttrykk. Gjerne ordtak som går litt feil. I dag oppdaget jeg en gruppe som heter "Nye ordtak" på facebook. Takk til Gnåla fra nord som penset meg inn dit.

Her fant jeg gode uttrykk som;
- Å feie problemene under dyna
- Fordelen ved å være klok er at man kan spille dum. Det motsatte er langt vanskeligere...
-
Nå skal vi hjem og snu kjerringa! (Jørn Jamtfall etter litt for mange baklengsmål på bortebane)

Ahh... Slik lykke!

18. mars 2010

Jenter og rosa liksom

Jeg var en tur i lekebutikken i dag. Det er ikke så vanskelig å se hva som er "guttehyller" og "jentehyller".

Det er rosa hyller med barbie, my little pony og mange gode myke verdier. Tvers over gangen er det lego, bilær, båtær og alt som er blått, hardt og faaa´li.

Dette er jo forsåvidt ikke noe nytt og ikke noe å blogge om...

Men det stoppa litt opp for meg når jeg så et turkis og rosa "cleaning set". Hvem i alle dager er det som kjøper et "liksom- vaskesett" til litj- pia si? Ja, for det er vel ingen som gir en rosa "liksom- vaskebøtte" til sønnen sin?

"Se her jenta mi, her har du et feiebrett og kost, så kan du øve deg til du blir husmor/ vaskehjelp" ?


8. mars 2010

Gratulerer med dagen!

I dag er det kvinnedagen. Gratulerer alle kvinner!

Mange vil si at kvinnedagen er noe forbaska tull. Jeg synes det er en fin dag. En fin dag for å feire kvinnen. Feire alt vi kvinner får til, alt vi skal få til i fremtiden og sette fokus på de kvinnene som bør få det bedre.

Mange tror at vi som liker kvinnedagen vil bli som menn. Det er feil! Vi vil bli likestilt menn. Vi vil ha de samme rettigheter og muligheter som menn, men fortsatt være kvinner. For som Harald Eia og Hjernevask påpeker; menn og kvinner er forskjellige.

Så derfor går jeg stolt rundt i mine røde strømper i dag...

27. februar 2010

Sommerdrømmer

I morges drømte jeg at det var sommer. Jeg sto opp og tok med meg kaffekoppen ut på terrassen. Trippet over de morgenkalde hellene og sto og nøt utsikten...

Så våknet jeg....

26. februar 2010

Muttern

Min kjære mamma fyller år i dag. Den spreke damen fyller sytti! Når jeg forteller at min mor fyller sytti, så sier folk; jøss det hadde jeg aldri trodd. Min mor er nemlig en av de damene som holder seg så forbaska godt.

Hun er en aktiv mor, farmor og reisekompis, og hun trener helt sikkert mer enn sine tre barn til sammen. Før i tiden tror jeg at hun synes sytti var veldig gammelt, nå er man visst ikke gammel før man er minst åtti.

Så moralen er; alder er bare tall. Og gratulerer med dagen til mor!

24. februar 2010

Ferdsskriver slæsj konkurranse

I de analoge gamledager var det nesten aldri noen som hadde med kamera på fest. Det hendte at en og annen tok med seg kamera sitt, men min gode venninne strikke-marte protesterte alltid heftig, og kalte dem for "ferdsskrivere". Kun´ itj lik det nei. Så på grunn av det har vi stort sett gått klar av de helt store skandalene i foto- form.

Nå derimot har alle med seg kamera på fest, og farligst av alt mobilkamera. Her kan man ikke bare ta bilder mens festen går sin vante gang - men kan også være så uheldig å publisere de til hele verden før man vet ordet av det. To klikk og man har vist verden hvor gøy man har det.

For noen uker siden havnet mobilkameraet mitt på bordet under kosepils. Det førte til at vi tok noen bilder - de er litt uskarpe og mørke. Men det var kvelden også etterhvert.

Jeg har nå også tenkt til å publisere de ut til folket, men jeg har holdt meg til de gamle reglene dog. Hvis man har knipsa noen bilder på fest så har man en god gjennomgang når man har "fremkalt" filmen for å refusere eventuelle pinlige innslag.

Merkelig nok kom jeg hjem med en bildeserie med temaet "ringer". På bildene ser man to gifteringer på finger, en giftering på nesa og en liksom-giftering også kalt hårstrikk.









Og jeg spør; Hvem skal ut?

21. februar 2010

Feminine kvaliteter

For 3/4 år siden skrev jeg om prosjekt lysblå skjorta. For de som kjenner min kjære så var det nok et litt morsomt innblikk i hans ellers så private sfære. Uten å røpe for mye så har mannen gjort fremskritt på lysblå-skjorte fronten, men det skal jeg blogge om i nærmeste fremtid.

I dag har jeg nemlig "ryddet" i et annet skap, skapet i gangen. Skapet som er så fullt at man må ta en hylle av gangen for å ikke miste motet helt. I dag var det veske-hylla som skulle ordnes i. Og etter som jeg kom dypere og dypere inn i skapet så fant jeg ut at jeg hadde nesten like mange vesker som min kjære har lyseblå skjorter.


Antallet ble 29 for å være nøyaktig. Av disse 29 fant jeg en jeg kunne kaste. Så nå har jeg 28 vesker for forskjellige anledninger.. Jeg har 12 selskapsvesker, 8-9 mellomstore by- vesker, et par strand-vesker og en 5-6 dagligdagse jobb-vesker.

I min ungdom var jeg nok mer en sekke-jente. Egentlig langt utpå 2000- tallet var jeg en sekke- jente. Men nå tror jeg jammen meg jeg har blitt dame. Veske- dame. Innehaver av feminine kvaliteter... Hvem skulle ha trodd det!

Æ e imponert!

16. februar 2010

Krig og fred og sånn... del 2

For et par dager siden blogget jeg om at jeg synes det var helt greit at muslimske kvinner gikk i demo-tog mot etnisk diskriminering...

Kjenner jeg synes det er litt værre med godeste Mohyeldeen Mohammad. Han må jo rett og slett være muslimenes svar på Siv Jensen. Makan til mangel på logisk tankegang må man helt til Frp for å finne.

På den ene siden bor han i et demokrati - men mener at alle som støtter demokratiet er enten hyklere eller frafalne. Han synes også det er helt opplagt at man skal steine homofile samtidig som han føler seg dypt diskrimenert og krenket av tegninger på trykk i Dagbladet som går i mot hans levesett.

Tenker det er en og annen muslimsk nordmenn som er bittegrann oppgitt i dag...

14. februar 2010

Krig, fred, religion og politikk og sånn..

Jeg jobber til daglig på Grønland og er en del av et flerkulturelt Oslo. Som min venninne fra nord uttalte fredag kveld; "Det e jo som å komme te London". Hun var dypt imponert etter å ha gått forbi gull- butikkene i T-bane gangen på Grønland.

For oss som er vant med den tyrkiske grønnsakssjappa, afrikanske menn med chai latte på kafe og pakistanske tekstil- og gullbutikker i skjønn forening, så blir Siv Jensens islamisering noe forbanna vås. Beklager uttrykket, men Jensen sier;

- Norske verdier blir presset av ytterliggående muslimer, som vil ha det som i det landet de flyktet fra, sa hun.

Igjen; forbanna vås. At 300 muslimer går i demonstrasjonstog i Oslos gater, fordi de mener seg diskriminert er ikke islamisering. En muslimsk dame med plakaten "Nei til etnisk diskriminering" er et fint bilde på at Oslo er flerkulturelt og at alle har lov til å ytre sine meninger. Det skaper ingen frykt. Jeg synes det er fint at muslimske kvinner viser sin mening i debatten. Det er Jensen som skaper fronter og frykt.

Og hva er egentlig de "norske verdiene" Jensen snakker om? Er det kristne verdier? I Krf debatteres det om dagen heftig om bekjennelsesparagrafen. For å være medlem av det politiske partiet Krf så må du bekjenne din kristne tro. Og det ble ramaskrik når Inger Lise Hansen ville ha den bort. Hun får dog støtte fra Janne Matlary som trekker en artig parallell;

– Personlig tro har ingen direkte relevans for politikk. Det er nesten utrolig at et parti i 2010 har et krav om kristentro til sine tillitsvalgte.

– Hva ville vi si til et muslimsk folkeparti med krav om trostilhørighet?

I 2010 lever vi i Oslo i et flerkulturelt samfunn der folk har forskjellig bakgrunn og tror på ulike ting. Det viktige er jo å få et felles verdisyn, uavhengig av bakgrunn og tro, som alle kan leve med. Ikke om verdiene er norske, "utenlandske", muslimske eller kristne. Vi vil ikke ha et muslimsk moralpoliti på Grønland, vi vil ikke ha mørkemenn som Dagfinn Høybråten som er i mot homofilt ekteskap. Og vi vil ikke ha Siv Jensen med sin islamisering, frykt og fronter.

Ja, for kan ikke alle bare være venner... i krig, fred og religion og sånn....

11. februar 2010

Celebert selskap?

Jeg så på TV3 i går og der var det reklame for programmet "Celebert selskap". Innslaget reklamerte for at de denne uken var hjemme hos Magnus Rønningen (?). Ved siden ham satt en dame jeg aldri har sett før.

På andre siden av bordet satt Ingeborg Sørensen med støttebandasje på handa og Knut Haavik ved sin side.

Det var da jeg tenkte i mitt stille sinn, hva er det som er celebert med dette selskapet?

10. februar 2010

Rolig morgen

Er det ikke deilig når vinter går mot vår? Når solen kommer opp før man reiser hjemmenifra.

Man kan kjenne solens stråler treffe ansiktet og sjelen fylles med en god varm lykkefølelse.

8. februar 2010

Nybakt mamma

Den skjønne Katharina har akkurat blitt mamma. På MSN hadde hun status - "nybakt mamma". Det var da jeg begynte å tenke - hva er det egentlig som har blitt bakt i dette uttrykket? Er det mamma´n som er bakt, eller er det "bolle i ovnen" metaforen som er kommet ut?

Denne bake- metaforen satt meg skikkelig ut. Noen som vet hvor den kommer fra?

6. februar 2010

En ung dame fra Vestfold

Jeg har hatt to måneders pause. I denne tiden har jeg ikke savnet å skrive, og det skulle en ung dame fra Vestfold til for at bloggern i meg våknet..

Jeg snakker selvfølgelig om Inger Lise Hansen. 2. nestleder i Krf. Jeg meldte meg jo ut av den norske kirke i høst, og når jeg ser hvilken argumentasjon Hansen blir møtt med fra kristen-Norge, så er jeg helt sikker på at jeg gjorde det riktige valget.

bloggen sin utdyper Hansen hva hun ønsker debatt om.

Om vigsling av homofile skriver hun at man må legge til rette for at alle kan leve i forpliktende samliv, uavhengig av legning.

Om Midtøsten; Fred og frihet for alle menneskene som er berørt av denne konflikten bør være det viktigste.

Og om beskjennelsesparagrafen skriver hun at jeg tror ikke vi trenger å ekskludere folk på bakgrunn av deres tro, om de bygger sin politiske overbevisning på et kristent verdigrunnlag og en kristendemokratisk ideologi.

Når man leser det hun skriver så blir det for meg bare veldig underlig at kristne mennesker kan være i mot dette. Ikke bare i mot - men ganske voldsomt høylytt i mot.

En gang i tiden trodde jeg at det var dette kristendommen var bygget på; NESTEKJÆRLIGHET. For det er jo det Hansen vil ha - hun vil ha nestekjærlighet, åpenhet og fred og frihet for alle mennesker. For oss som lever liv uten den ene eller andre relgisøe boka i hånda så er dette et verdiggrunnlag vi tar som en selvfølgelighet. Da blir det bare veldig veldig underlig at KrF skal være i mot.

En engel gjennoppstår...

Engler kan vel strengt tatt ikke gjenoppstå... men en engel kan begynne å skrive igjen.. få lyst til å skrive.. og da kan blogginnlegg igjen gjennoppstå. Uff... Syltynt...

jeg er tilbake!