28. desember 2006

Er det ok å gi gavekort til jul?

Til jul fikk jeg et nydelig luke- og spadesett av en venninne. Min gode venninne viste med denne gaven at hun kjenner meg. Spaden og lukern er noe jeg kommer til å bruke mye i mitt nitidige arbeid med å få den fineste verandakassa. Settet hadde i tillegg blomstrete håndtak i knæsjfargene gul, rosa, blått og grønt. De som kjenner meg ser at det står navnet mitt "trykt over hele sida".

Men hva med de som ikke kjenner meg så godt, men som mener at de bør sende meg en liten oppmerksomhet til jul. Er det ok at de kjøper noe de tror jeg vil like? Eller skal de feige ut og kjøpe et gavekort? Mange ganger så gir man jo gaver som enten blir kastet, eller som blir lagt i en skuff for så å bli kastet om et par år. Hva er egentlig best? Gå for det kjedelige, men sikre gavekortet? Eller suse til med noen man tror mottakeren vil like?

Etter mange års "gavekort og penger til jul - nei ikke meg", må jeg innrømme at jeg nå etterhvert ser nytten av et gavekort. Da slipper man sokker med store julenisser i "jille" farger, kjøkkenting man kunne vært foruten, og ikke minst alt skuffe-fyllet. I alle skuffer og skap finnes det "ting", "ting" man egentlig ikke har bruk for.

Så mitt råd blir nok derfor; hvis man ikke føler for å "kjøre hardt, kjør stil, ta skikkelig fart og kline til", så ty til et kjedelig gavekort.