9. oktober 2008

Ingen skam å snu...

De siste dagene har vi hatt noen pinlige avsløringer i pressen. Og det viser seg at det er mange som lyver både i politikk og næringsliv. Det er nok mange som synes det er helt greit også, så lenge man ikke blir tatt.

Jeg synes det er stygt å lyve, men enda mer meningsløst enn å lyve er å fortsette å lyve når alle andre har skjønt at du lyver.

Historien har flust av tilfeller der man har gjort dårlige forsøk på å skjule at man har løyet når alle vet at du ikke har rent mel i posen. I denne stortingsperioden kan man nevne Ramin Osmundsen og Haga feks.

Det er derfor jeg undres litt når Saera Khan og Eivind Reiten kommer med den ene løgnhistorien etter den andre for å dekke over det alle ser er en løgn. Det blir nesten litt barnslig. Det blir som unnskyldningen "det er ikke jeg som har tissa i buksene mine".. Litt gjennomsiktig og lite troverdig.

Saera Khan dikter opp en "karakter" som jobber som britisk agent!!! Tror hun at Telenor ikke lekker? Tror hun spåkone- miljøet i Norge har taushetsplikt og høy lojalitet til sine kunder? Når man har ringt spåkoner og klarsynte for flere hundretusen - da er det bare en ting å gjøre; legg deg flat og si en setning "Det skal ikke skje igjen".

Så over til Mr. Reiten. Karen A. Popp som har ledet granskningen sa til NRK i går;

- The only testimony that supports that Mr. Reiten didn't know anything is his own.

Jeg vet ikke hvordan selvtilliten til Mr. Reiten er, eller troen på egen fortreffelighet. Men noen må fortelle ham snart at "Mr Reiten, du lyver". Og hvis han ikke visste om Libya- avtalen, så er han en enda dårlige leder. Man bør ikke kunne ta ut 36 mill til en kar i Libya uten at styret i bedriften er informert.

Så noen må vel begynne å tenke på;
It's not the crime that gets you, it's the cover-up.