12. desember 2007

Skoftis på bar

Denne helgen ble det kjent at Østfolds store datter - Vibeke Skoftis hadde vært på bar. Hun hadde til og med vært så frekk at hun han tatt seg et glass vin eller tre. Og vi nordmenn har jo meninger om slikt.. Som det pottit-landet vi er når det gjelder alkohol.

Hele 20.000 mennesker har i den forbindelsen stemt på "Er det riktig av toppidrettsutøvere å gå på bar dagen før konkurranse?" Og ikke nok med det... avholdsfolket har våknet og uttaler seg i "hue og rævva".

Den ruspolitiske organisasjonen Actis mener det er svært uheldig at Vibeke Skofterud gikk på bar kvelden før hun avgjorde kvinnestafetten for Norge i Davos.

- Vi har ikke behov for idrettsutøvere som profilerer rusbruk, sier generalsekretær i Actis, Anne-Karin Kolstad, til VG Nett.

Nå er det jo ikke slik at Skoftis dangla rundt i Davos som en annen Smirnoff- reklame med kjolen på hofta og var helt bajas. Alle som vet "bittelitt- littlebit" om idrett vet jo at det ikke er noe særlig for formen med store mengder alkohol før man skal drive toppidrett. At Skoftis tar 2-3 glass vin viser jo at hun har et sunt og normalt forhold til alkohol. At hun kanskje er et mer vettugt forbilde enn alle de idrettsutøverne som er tørrlagte hele sesongen, for så å gå en måned på fylla når sesongen er ferdig.

Jeg synes at her er det ikke Skoftis som profilerer rusbruk. Hun har jo et helt naturlig og normalt forhold til å ta seg et glass vin. Jeg regner med at Skoftis ikke ringte VG og Dagbladet for å si at "Se på meg, jeg skal innta alkohol i baren på hotellet med en venninne".

Det er jo Actis og VG som gjør en sak av dette, og som faktisk profilerer rusbruk og Skoftis som en rusbruker. Dette er rett og slett skivebom fra både VG og Actis og alle de andre alkokutt- knollene.