22. april 2010

Den sørgelige delen av Oslo...

Mange synes det er skremmende med Oslo. En storby som inneholder så mange farlige ting. Mye bråk, mye biler, mange kriminelle og mange løse fugler.

Jeg jobber på Grønland og tar daglig bussen til Oslo S. Dermed krysser jeg hver dag et av Oslos mest "belastede" områder. Man blir vant til at knarkere er på jakt etter dagens dose. At dealerne "deler" ut dagens dose. Og at noen ønsker at man skal bidra til dagens dose gjennom å gi penger i en kopp.

Alt dette har jeg blitt vant med på min daglige ferd. Jeg prøver å ikke stå i veien for knarkere og dealere, og jeg gir av og til mitt bidrag ved å kjøpe =Oslo.

Men i går støtte jeg på noe jeg aldri blir vant til, og håper alltid vil røre ved meg. Forbi meg kom en ung gutt - narkoman - sikkert bare 14-15 år. Han var totalt svart i øya. Det fantes ikke liv. Han var død inni. Ikke bare herja eller dopa, men dette blikket som helt klart sier at ingen er hjemme.

Mange tanker går gjennom hodet etter et sånt møte. Jeg blir takknemlig for den trygge og gode barndommen jeg selv har hatt. Også tenker jeg på alle de som vokser opp i et sånt helvete at de ved alder 14 år er oppbrukt, døde på innsiden.