20. juli 2007

Kor e' 'n pappa hen? - del 2

Ny dag - ny frue. I dag pryder Ninni Wilhelmsen (62) forsiden til DN. Hun er gift med Wilh. Wilhelmsen og mener følgende; Hjemmet er en kvinneoppgave. Og jeg sitter igjen med tanken; couldn't care less.

For meg er det ikke interessant hva en 62 år gammel rederfrue måtte mene om mine oppgaver - verken i hjemmet eller andre steder. Hun er ikke noen jeg identifiserer meg med, eller noe forbilde. Hun er en priviligert frue, som er dobbelt så gammel som meg.. Og alle vet at hun er mangedobbelt så rik som meg. Ja, i hvert fall mannen hennes da.

Det jeg savner i denne debatten er, hva synes den jevne mann? Hva gjør Ola Nordmann i hjemmet og på jobb? I forrige uke fikk vi jo vite hva Per Bjørnar Rødde fra Hitra og FRP mente. Han rådet norske menn til å hente seg asiatiske koner. Litt snodig mening til å være FRPer spør du meg... men men... På en måte så er det mer interessant å høre hva han synes enn Ninni Wilhelmsen. Ikke at jeg identifiserer meg med Per Bjørnar mer enn Ninni, men han har nok en hverdag som er mer lik "folk flest".

I 2002 var jeg på First Tuesday kveld der tema var "Kvinner og IT". De hadde faktisk fått til et debattpanel kun bestående av kvinner - Ingvild Myhre daværende adm.dir telenor Mobil, Barbra Thoralfsson daværende adm.dir netcom, Grethe Knudsen tidligere næringsminister, Hilde Widere-Wibe prosjektleder IKT-Norge, Eva Loenechen rekruteringsansvarlig Elan IT ReSource, Siri Von Krogh Jordmor Barnimagen.com og Mailen Tollånes leder "Kvinner og IT" ved NITH. Av disse damene var det faktisk den tidligere næringsministeren Grethe Knudsen jeg husker best. Hun sa noe sånt som;

- For at kvinner skal lykkes i arbeidslivet så må mannen komme på banen i hjemmet fra A-Å ikke bare fra A-B.

Og dette tror jeg faktisk er den viktigste forutsetningen for at kvinner skal lykkes i arbeidslivet. En mer aktiv husfar/ektemann og pappa. Jeg har relativt mange småbarnsfamilier i min vennekrets etter hvert, og jeg tror ikke jeg vet om noen familier der mannen i huset tar sine 50% av "arbeidsbyrden". Og ingen blir gladere enn meg hvis man finner noen som kan motbevise det.

Så istedenfor for å skrike etter den gamle kjerringa eller importere en kone fra Asia, hvorfor kan vi ikke endre litt på pappas rolle oppi dette her... Få frem "Han Far" litt. Det tror jeg alle har godt av, ikke minst han far sjøl.