21. februar 2008

Østfolds mange forunderlige gleder

Mange ser kanskje Østfold som et lite fylke man kjører igjennom for å komme til gull og grønne skoger i Strømstad. Men dette fylket har mange godsaker å by på. Fylket har også et mangfold som varierer fra lett harry til lett finslig. Og det slår meg at flesteparten av mine aller beste venner er enten østfoldinger eller trøndere..

Vel.. videre.. I går hadde jeg gleden av å nyte et bedre måltid med tre av sorten Østfoldinger. Kveldens første bombe av typen "veldig høy latter" kom da den ene haldenseren kom med utsagnet "døm er så fine på det i Moss se, trur døm er Oslo-folk"... hvorpå hun inni i en slurk rødvin la til ...klyser...

Mossingen kunne videre fortelle at Kate Moss ikke var fra Moss.. Neihei..

Videre fikk jeg også forklart hva som er forskjellen mellom hænglete og hånglete. Ingen av de to ordene gir noen treff på google, kvasir eller sesam.. Så hvis du mot formodning ikke vet forskjellen, så spør en haldenser. Tror dog det kan være lurt å vente til andre daten, hvis det er noe opplegg på gang.

Etter fem flasker vin så hångla eller hængla vi oss hjemover... Og i dag når jeg våkna følte jeg meg litt skrænglete, og tenkte at den som ler høyest ler alltid best og at Østfold virkelig ikke er noe å kimse av. Det er et fruktfat.