27. mars 2008

Idretten, Morgan og noen skumle negere..

- Alt er bare forferdelig trist, sier Morgan Andersen.

Man kunne kanskje tro at det var Montenegro - Norge han snakket om, men det var den mye omtalte Mikel- saken han siktet til.

For i går ble Morgan dømt. Han må ikke inn i "spjælet", men fikk ett års betinget fengsel. FFK - Morgans arbeidsgiver - gikk samtidig ut med en pressemelding som sa at han var løst fra sin kontrakt. Kanskje ikke noe kjempeoverraskelse.

Så tilbake til Morgan selv. Han kan ikke forstå at han ble dømt, han har ikke gjort noe galt og alt er bare forferdelig trist. Jeg kan nok si meg enig i at alt er forferdelig trist, for Morgan har både kone og barn. Men på den andre siden, det er vanskelig å skylle på andre når man pisser i buksa.

Det som dog er det tristeste og er den virkelige saken her er jo hvordan man har drevet "fotball- trafficking". Dette er et klassisk eksempel på norsk idretts naivitet og mangel på kunnskap, som enkelte kan utnytte ganske enkelt.

Lyn med Morgan i spissen og ikke minst Norges ToppIdrettsGymnas har blindt tatt i mot mange millioner på det som er en omgåelse av regelverket, og utnyttelse av nigerianske gutter. Rune Hauge sitter igjen med sitt stor- glis, og ler hele veien til banken. Ikke noe nytt bilde i norsk fotball.

Det spennende er hva NTG og Lyn kommer til å gjøre med pengene de har tjent på menneske- handelen. Det er vel en grunn til at de går stille i dørene om dagen der borte på vestkanten.

Nei, man får holde seg til kasting av ball.. der er det jo aldri noe bråk.