23. januar 2009

Nære men akk så langt i fra

Min kjære og jeg er av den typen som liker quiz, vi liker spørsmålsbøker og lærer mye av Oslo quiz i Aften. Men min kjære har en entusiastisk stil som noen ganger ender ut i høye latterbrøl fra engelen fordi han er nære men akk så lang i fra.

Engelen fikk en spørrebok til jul med tema "I Rampelyset - Kultur og underholdningsquiz". Altså den rosa tårtan i TP. Engelen og hennes kjære er jo ikke akkurat veldig stø på denne kategorien, men underholdning det står vi for.

Et av temaene fredag kveld var "Barnesanger", og som det sto i teksten; Her kan det være morsomt hvis man synger svarene. Og ja det var morsomt... for nære men akk så langt i fra slo ut i full blomst....

Prøv å synge på Kaptein Sortebill.... Når var han fra... Jeg er kaptein sortebill fra femtenhundreogførti... nei... nannannana... fra femtenhundreogatten.... nei..nanannananana fra femtenhundreognitti... neida... fjorten var det...

Videre gikk over på Tuppen og Lillemor.. I andre vers truer Lillemor med at tuppen ikke får skli på???? Her vi var innom.. "Du får ikke skli på sklia vårres mer"... hvor vi var over på "Du fåkke skli noe mer i våres trapp!!"... men igjen.. Det var nære.. men det var kjellerlemmen.

Videre var vi over på at det bodde en baker i Østre Aker... men hva bakte han? "Boller!" Tja.. Det spørs om ikke bakern i Øster Aker baker noe som rimer på baker og Aker.. Så det ble Kringle og julekaker.

For å avrunde temaet "Nære men akk så langt i fra" så stiller vi spørsmålet "Unni Lindell har skrevet kriminalromaner som har blitt tv-serier - alle med en kjent hovedperson. Hva heter han?"..

Karsten Isachsen kom det høyt, tydelig og kjapt...

Nære.... men akk så langt i fra.