2. mars 2009

The evil woman

Psykiater Dag Coucheron skrev i forrige uke en kronikk om Kvinnelig voldsutøvelse i Dagsavisen. Og etter jeg hadde lest den så var jeg litt i tvil om han virkelig er seriøs. Coucheron prøver å forklare menns vold gjennom kvinners mentale overgrep.

Her er et knippe sitater;
Ofte er kvinnen mannen overlegen verbalt. Hun vinner de fleste diskusjoner, antakeligvis fordi hun er fysisk svakere og derfor har måttet utvikle andre våpen enn de voldelige i kjønnskampen, som dessverre eksisterer i altfor mange parforhold."

"Til sist blir mannen kastrert. Ikke fysisk, (selv om det faktisk skjer en sjelden gang, til mange kvinners hemmelige glede,) men psykisk. Han høvles ned, ufarliggjøres, latterliggjøres og ydmykes."

"Til alt overmål har hun kanskje bedre lønn enn mannen sin, noe som kan slite på mannens selvfølelse og være et effektivt våpen fra kvinnens side."

Jeg er litt usikker, men jeg tro Coucheron prøver å si at mannen slår på grunn av at vi kvinner er noen sipkjerringer uten like? Eller mener han at vi kvinner er så totalt overlegne mannen at vi må ta hensyn til den stakkars mannen?

Ikke vet jeg hvilke kvinner Coucheron er oppdratt av og gift med... men jeg kan ikke si at jeg umiddelbart kjente meg igjen:

...Ikke rart hun etter hvert begynner å se sin mann slik han virkelig er, tufsete, svak og liten, redd og drikkfeldig, engstelig og til sist: En hatefull og desperat fiende.