1. oktober 2009

Å navngi ting man er glad i...

Det er mange forskjeller på menn og kvinner når det kommer til bilkjøring. Jeg og min kjære sier ofte; "oj den må være en mann" eller "det hadde ikke en kvinner gjort".

En ting som jeg tror kun kvinner gjør er å navngi bilen sin. Det er som oftest kvinner som kjører rundt i små rød tyttebær som heter Lille Trille eller Joakim. Hvis til og med navnet er lakkert inn på bakskjermen da kan man være 100% sikker på at dette er en kvinnes bil.

Min Hyundai fikk en gang navnet Lille H. Det var finingen som begynte å kalle ham det, så hun er på mange måter en gudmor for Lille H. Gylingen og sambo er også ivrig brukere av Lille H og har således også et forhold til guten.

Det var derfor naturlig for meg å informere Finingen og Gylingen når Lille H skulle til doktoren. Det som skulle være en rutine EU-kontroll, ble litt mer komplisert. Det viste seg at Lille H hadde rust på indre organer og det var lenge usikkert om han kom til å komme seg på veien igjen.

Jeg ville ikke dramatisere det for de andre, men det var ganske nære at Lille H måtte "ta seg en tur på landet og tenke over hvordan det er å ta vare på seg selv". Men jeg tror det var med lettelse de andre mottok meldingen om at Lille H kom seg gjennom doktor-besøket hos Snap på Sæther og nå er på veien igjen.

Jeg er litt usikker på om det er sunt / økonomisk forsvarlig å sette navn på bilen sin dog.