29. juli 2010

Norway Cup

Det blåser en vind, det høres en sang, fotballfest i Oslo nok en gang..

På søndag blåses Norway Cup i gang for 38.gang. For min del er det 23-24. gang tror jeg. Jeg har mista litt tellinga.

Mange av disse årene har jeg tatt ferie en uke for å være med. Hva er det som gjør at jeg holder på med dette her? Tja. Jeg vet ikke helt. Men mye er nok tradisjon, å være del av et fellesskap og at det er morsomt å skape verdier for en klubb jeg rett og slett er glad i... Ajajaj.. klisje.

Hvis du skal på sletta, her er noen tips;

1. Legg merke til tenåringssjekkinga. Gå på en kamp der et sør-amerikansk guttelag spiller og du vil finne alle blonde jenter de har sjekka opp i løpet av uka. Høy fjortiss- faktor og kommentarer som "hvem var det du klina med i går, var det åttern eller nummer 14?"

2. Sportsteltet. Her har man mange gode tilbud på litt forskjellig sports- og fritidsklær. Kom gjerne i begynnelsen av uka, da det er mange god-biter. Eller helt på slutten da det er "vi gidder ikke å pakke alt sammen igjen" tilbud. Ikke gå midt i uka, da er det bare trangt, klamt og helt ordinære priser.

3. Spis i Ekeberghallen. Hvis du kjenner et lag som er med, så går det an å kjøpe "middagsbilletter" til et måltid i Ekeberghallen. Den beste stemningen får du når sluttspillet er i gang og lag som er videre synger kamprop til hverandre. Her inntreffer også punkt #1.

4. Norway Cup showet - lørdag ettermiddag. Hvis du har en fjortiss i hus. Da er Norway Cup showet noe for deg. 20.000 mennesker på ballsletta, og god stemning med gamle Idol "stjerner".

5. Unified- klassen. Vil du se ordentlig idrettsglede. Finn Unified kamper på 7-er feltet på torsdag og fredag. Du vil finne frekke kommentarer, uhemmede jubelscener og litt snodige hendelser.

6. Filminnspilling. I år skal man lage en film om Norway Cup. På søndag skal de filme "finalene" på matchbanen. De trenger statister. Så her er det bare å komme seg opp på sletta..

Så ta deg en tur på sletta... Norway Cup er stas.