19. februar 2007

Kvinnekamp

På vei hjem fra jobben på fredag så kom jeg borti en spennende diskusjon på radioen. Jeg satt og tyvlyttet til bussjåførens radio, og fikk underlige blikk rettet mot deg da jeg plutselig lo høyt for meg selv.

På radioen var nemlig AUF Hordaland sin leder, Kjetil Vevle. Han var dypt indignert og aldri så lite forbanna på Ottar. Og jeg skjønner ham godt. Han hadde nemlig ikke fått lov til å være med å bestemme hvilke paroler som skulle være med i årets 8. mars tog.

8. mars er som nok alle vet - kvinnedagen. Og han - Kjetil Vevle - hadde altså ikke fått lov til å være med å bestemme hva vi kvinner skal kjempe for - kun fordi han er mann. Hørt sånt!!

Han skriver på sin blog at - Jeg synes det er merkelig at jeg som mann, ikke skal få mulighet til å kjempe for kvinners rettigheter og andre likestillingsspørsmål. Det er en grunn til at jeg er politiker; jeg bryr meg om andre personer.

Til denne forsmådde mannen vil jeg bare si; det må være noen bedre saker å rippe oppi enn at du som mann ikke får bestemme hva kvinner skal kjempe for videre på den ene dagen i året som er forbeholdt kvinnekamp... For ordet kvinnekamp kan ikke misforståes; det er kvinner og det er kamp... Ordet inneholder ikke forsmådde, bitre menn.