3. desember 2007

FOKUS!!!!

VG hadde i går en artikkel om at en lærer/rektor har teipet igjen kjeften til noen bråkermakere.. Når jeg så overskriften "Rektor teipet elevene med «et smil om munnen»" så jeg for meg gafta-teip og en rektor "gone bad"..

Men så viser det seg at rektorn har teipet et uskyldig kryss over bråkemakeres munn med vanlig gjennomsiktig skoleteip, etter å ha forsikret seg om at de ikke var forkjølet. Denne teipen satt de med i to minutter. Dette som et virkemiddel (blant flere) for å få arbeidsro.

Og hva gjør foreldrene... DE PROTESTERER PÅ REKTORN!! De synes det er hårreisende, og må ha møter om saken med rektor og kontaktlærer.

Foreldre er ikke hva de en gang var altså!

La oss gå tyve år tilbake i tid; Hvis jeg hadde kommet hjem til mine foreldre og sagt at bråkmakere i klassen hadde fått teip over munnen fordi de bråket for mye. Da tror jeg neppe at fokuset hadde vært på rektors teiping, men hvorfor i alle dager rektor var der til å begynne med, og om disse bråkermakerne ødela for undervisningen vi var der for å få. Evnt. om jeg hadde noe med denne bråkingen å gjøre.

Jeg skjønner at konseptet "Rektor klistrer igjen munn på elev" ikke er helt "etter boka".. Og jeg er ikke noe tilhenger av fysisk avstraffelse verken fra den ene eller andre oppdrageren, men som rektoren sier selv:

- Dette er en ikke-sak, men du står jo fritt til å skrive om hva du vil. Skal du først skrive noe, må du skrive om det saken eventuelt handler om, og det er i hvert fall ikke teiping av elevers munn, skriver rektor i en SMS til avisen.

Foreldre duller alt for mye med sine barn nå om dagen.. Det er ikke snakk om at elevene fikk "to tette og en badehette" her. Fokus foreldre!!! FOKUS!