25. august 2008

Dopa fola fola?

Da er OL over for denne gangen, og Kina fikk vist hele verden hvor fint de har det.. selv om de ikke har internett, de har store bøter hvis de får mer enn et barn, de har ikke rett til å si hva de mener men hvem bryr seg vel om ytringsfrihet...

Når man ser seg tilbake så må man vel si at OL- glansbildene har en tendens til å falme over tid. Ikke bare arrangørene, men også deltagerne.

På 80-tallet herjet Florence Griffith-Joyner på friidrettsbanen og vant tre gull i Seoul 1988. Hun har fortsatt "verdensrekorden" på 100 m for kvinner. Flo-Jo døde 39 år gammel av dårlig hjerte. Nr 2 på "verdens raskeste kvinne" listen er Marion Jones - hun herja på 90 og 2000- tallet. Hun tok fem medaljer i 2000 OL i Sydney... Som hun senere måtte pent levere tilbake igjen.

Av de som aldri helt oppnådde glansbilde- status har man også spydkasterne fra DDR Ruth og Petra (se bilder). Ruth har to OL- gull, mens Petra har ett.

Doping har vært ganske utbredt i mange idretter. Og man ser mange eksempler på at de som har vært overlegne - ofte ikke er så overlegne i ettertid.. Timothy Montgomery, Ben Johnsen, Linford Christie, Carl Lewis, Michal Johnsen...

Så kommer det store spørsmålet; doper nordmenn seg, eller er det bare noe alle andre holder på med?

Aldri har nordmenn synes det vært så stas med sprangridning som da Norge tok medalje i OL. Men da Camiro ble tatt i doping så var vi alle sikre på at nei, det må jo være sabotasje..

er alle nordmann født med "NAIV" skrevet over hele panna???