2. april 2009

Buhu sjæl

En gang for lenge siden var jeg på fotballkamp i Valencia. Det var i perioden John Carew spilte der, så året var nok 2001. Sammen med Finingen og meg på kamp var det et antall studiekompiser av Finingen. En av de hadde med seg ei jente som "han var litt på datern med". Hun på sin side var av typen "jeg spiller i korps jeg" og skrev GYM! på "Fag jeg hater": i Pusur- dagboken på barnskolen. Hun var vel egentlig bare med på kamp fordi "han hun var litt på datern med" hadde spurt henne.

Nå skal jeg ikke skryte på meg noen lang og tro tjeneste som tribunesliter på fotballarenaer verden rundt, men jeg har jo vært på et og annet sportsarrangement oppigjennom. Det hadde nok ikke "han som var litt på datern" og "jeg spiller i korps jeg". For "han som var litt på datern" prøvde å late som han var en ivrig Valencia supporter og bannet og sværtet når Valencia ble avlåst for offside, og "jeg spiller i korps jeg" hviiinte lykkelig og sa "neeeiii guuuud".. Jeg synes egentlig hele seansen var litt pinlig, en ting var at han bannet og sværtet, men det var jo ikke alltid han traff på riktig sted... Og da blir det jo litt pinlig.. Ja ikke for "jeg spiller i korps jeg".. for hun kunne nok ikke offside regelen, og ja.. hun spilte i korps.

Litt sånn flau følelse får jeg når folk klarer å pipe ut Martin Andresen når han entrer banen i en landskamp. Hvordan kan man stå med flagget på brystet i sin fineste rød-hvit-blåe stas med vikinghjelm på hodet og pipe ut sine egne spillere?? Hvordan i alle dager kan man møte opp på Ullevål for å pipe på spillerne sine?

Nå er det jo ingen hemmelighet at mitt favoritthåndballag strevet litt i motvind om dagen. Jeg kan ikke huske sist de vant en kamp. Men jeg tropper da ikke opp i Ekeberghallen og buer dem ut??? Buuuu du har ikke scora siden sommern? Buuu sila du har ikke tatt en ball siden Ålesund brant..

Nei til sånne folk kan jeg bare si en ting: BUHU SJÆL!!