14. mai 2007

26 timer på reisefot....


Da er jeg hjemme i såffan igjen etter en uke i San Francisco. SF er en meget fin by, og de har faktisk ikke så værst basket-lag heller nå om dagen...

På lørdagen begynte hjemreisen til Oslo fra San Fran. Første etappe gikk bra helt til vi kom inn i Frankrike. Forbanna franskmenn altså... Når vi landet på Charles De Kaos var vi ganske så på tida. Men når vi skulle ut av flyet var ikke bussene på plass, så vi ble stående en stund i flyet kan du si.. Og nevnte jeg at vi bare hadde en time å komme oss til neste fly på??

Da vi endelig kom oss på bussen som skulle ta oss til terminalen, så trodde jeg en stund at den skulle kjøre oss til Oslo direkte. Makan til lang tur.. do to construction of course... Det var nesten så man kunne ha tjent penger på å ha en kar med mikrofon, slik de har på andre sightseeing-busser..

Så kom vi til busstoppet - terminal E, men vi skulle jo til 2D. Skilting, hva er det for noe? do to construction of course... så var det sparsomt med 2D skilting kan man si.. Men etter å ha funnet ut at man skulle helt ut , rundt hele flyplassen og inn igjen... så mista vi flyet vårt... 4 minutter forsinka.. flyet sto fortsatt der.. men neida, boardingen var stengt.

Så da var det bort til Air France mannen med uttrykket.. merde merde... for å få seg en ny billett hjem. Billetten vi fikk hjem gikk om Heathrow, og plusset på åtte timer ekstra. På Heathrow hadde vi 1 time og 20 minutter på oss, inkludert terminal bytte... Klok av skade så løp vi som noen tullinger fra første stund, og med litt flaks og veldig god service av SAS på Heathrow fikk vi sjekket inn oss selv og bagasje..

Nå skal det sies at hvis flyet hadde vært på tida, så hadde vi nok ikke rukket det. Men siden flyet var en time forsinket, så rakk vi en liten pust i bakken til og med etter boardingpass kontroll, vanlig bagasjekontroll, bodyscreening, passkontroll og ekstra skokontroll..

Da vi fikk satt oss ned i flyet, så gikk det enda en time før vi kom oss opp i lufta.. Køsystemet på Heathrow er slik at rekker man ikke sloten sin, så stiller man bakerst i køen... Ved siden av meg satt det en tosk som aaaaldri skulle fly SAS mer i sitt liv fordi de var to timer forsinket, og det var barn som bråket uten innestemme bak ham..

Så da jeg kom hjem etter 26 timers reise, gjennom ni tidsoner og med en jet-leg som kunne ha vært bedre, så var jeg meget fornøyd med at min sjef ikke hadde forståelse for at jeg ikke kom på jobb kl 09.00 i dag..