19. mai 2008

Æresruss

På forsiden av VG en gang i forrige uke sto det med store bokstaver

- Stoltenberg jr i blodig russeoppgjør

Når vi vanlig dødlige har vært innblandet i "noe krøll" kan vi som regel velge å ikke fortelle noe til foreldrene våre. Neida mamma, har aldri være innom noe bråk jeg.

Men når man er statsministersønn så blir det straks litt vanskeligere. Forsiden av VG er liksom litt vanskeligere å lyve bort med en liten lyv. Neida mamma, har aldri lyvd til deg.

Kan tenke meg at Ingrid Schulerud hadde et par ord hun skulle sagt sin sønn denne morgenen i forrige uke. Man kan jo bare gjette på hva som ble sagt i denne diskusjonen... men "Det va'kke min skyld" eller "Det var de andre som begynte.." tror jeg muligens ikke holdt.

Men over til selve handlingen - knuse en annen russebuss. Gå løs på andre mennesker og en buss med store bjelker og brostein. Og ingen er helt sikre eller enig på hvorfor og hvem som startet.

Vi nordmenn synes det er forferdelig når "utlendinger" snakker om ære. A- og b- gjengen som skyter og stikker hverandre.. Og det er jo ille - det er jo det. Men det er mange som mener dette med ære er et muslimsk fenomen...

Nå vet jeg ingenting om russen på Ullern, Fagerborg og fra Asker anno 2008.. Men jeg tipper det er få eller ingen muslimer på bussene Vintage og Alley. Og her er det jo helt klart snakk om ære. En buss mot en annen...

Så da sier jeg som jeg pleier: La dem banke opp hverandre, men ikke innvolver oss uskyldige æresløse :-)