20. oktober 2008

Hvor mange tommer trenger man?

Vanligvis er jeg en ganske enkel samboer å leve med. Jeg har ingen store forbud, påbud eller andre bud som skal følges. Jeg har sjelden oppe med pekefingern, og i følge min kjære har ingen hevet stemmen siden 1986 på min side av familien. Så av og til må han innrømme at jeg ikke er så vanskelig å leve med.

Men i helgen hadde vi en diskusjon - og vi er fortsatt ikke enige. Diskusjonen går ikke på krig og fred, dosete opp eller ned, eller andre store verdensproblemer. Det går på "Hvor mange tommer trenger man?" Ja, vi skal kjøpe oss ny TV. Jeg synes jo TVen vi har nå er ganske så fin, men den er jo ikke av typen flat - og da er man jo heeelt uuute. Til og med mor og svigermor har TV av type flat.

Vanligvis har jeg ikke den helt store interessen for hvordan bil "vi" skal "kjøpe" eller hvor mange megapixler man "må" ha på kamera. Men denne gangen har jeg ut av stahet og trass kastet meg ut i tomme- debatten. Jeg har satt ned foten - rett og slett satt ned foten. Mitt utspill er: "Alt over 40 er vulgært." Jeg skal ikke ha noe 42- tommers pianolakk- glinsende monster inn i stua. Jeg mener det holder med 37 tommer.

Og det er her vi kommer inn i den klassiske mann - kvinne diskusjonen. En mann tenker "jo større jo bedre" og kvinner tenker "jeg må mene det motsatte". Så hvorfor tenker vi sånn? Hvorfor tenker "alle menn" at jo større jo bedre? Og hvorfor skal vi kvinner alltid være i mot?

Jeg har ingen svar å gi når det gjelder denne forskjellen på mann og kvinner. Men en ting kan jeg si med sikkerhet; Alt over 40 tommer er vulgært!