24. november 2008

Der deutche jantelov

Hvis tysken i overskriften er feilstavet er det bare å beklage. Jeg verken snakker eller skriver tysk - men jeg er ganske god på tøyse-tysk. Der er ikke staving så viktig.

Men over til tema; tema i dag er en breial trønder, enn litt bitter deutshe ski- laufer og uttalelser som "Kæm e kongen?"

Northug hadde igjen et godt løp i helgen, og på særdeles breialt vis ropte han ut "Kæm e kongen?" Han hadde akkurat slått resten av verdenseliten i stafettspurt. Og når man slår resten av verdens beste i en spurt da ser jeg ingen grunn til å være dempet og moderert i uttalelsene. 

Men dette synes ikke der deutsche ski- laufer Axel Teichman noe om og fortalt til avisene at han ikke synes at Northug var noe god, han er en juksemaker og ikke best i det hele tatt. Litt bitter deutsche ski-laufer der altså.

Hvis Northug hadde vært italiener hadde sikkert vi nordmenn synes at han var fryktelig ille, men nå har det seg slik at Northug er norsk - og han er noe så sjelden som en fargerik norsk skiløper. Man kommer ikke bort i fra at Ulvang, Dæhlie, Alsgaard og de andre sære guttta har gått fort på ski, men noen fargeklatter har de aldri vært. De har blitt framelsket som nasjonalhelter, og de har prøvd å være artige og vært ute på tur med Arne H og B. Men det har aldri vært noe så unorskt som den fantastisk sjølgode nord- trønderen fra Mosvik. 

Jeg er ikke så veldig glad i sjølgode trøndere a la Børge Brende... Men en så ekte idrettsglede som Petter Northug viser - å gud jeg hadde gitt mye for å kunne juble som han. Jeg blir jo i godt humør bare av å tenke på alt det han har sagt i ekstase over egne prestasjoner. 

Jeg er enig med Axel Teichman i at Petter Northug ikke er den beste herreløperen for tiden. Og det tror jeg nok Petter Northug også mener... Men når det kommer til en spurt.. og Northug ikke setter staven mellom sine egne ski.. Da er han en av de beste, om ikke den beste. Og hvordan han feirer det... Det er han helt klart best på.. 

Jeg hater snakk om arbeidsoppgaver, en kamp av gangen, jeg hadde gode ski bla bla bla... Det har vi jo hørt 70.000 ganger før.. Gi meg heller BARNESKIRENN! Who´s the man? I´m the man! Og en karsk i badstua.. Northug er kul!