18. februar 2009

Nye teknologier - ikke bare småripsa sin lekegrind

De siste dagene har jeg begynt å twitte litt forsiktig. Twitter er en mikrobloggingstjeneste. Man legger ut opp til 140 tegn om hva man gjør/driver med/ strever med.

Hittil har dette for meg vært enda en måte å legge ut enda mer av privatlivet sitt på nettet.. Og selv om det høres rart ut så er jeg ikke så glad i det :-) Jeg blogger jo... men jeg prøver å holde navn utenfor. Så jeg har vært skeptisk, men nå begynner jeg å like det... Litt hekta. Ikke så mye fordi jeg legger ut mine egne handlinger, men fordi jeg kan "følge med" mine helter og heltinner.

Jeg følger de som er flinke innen faget mitt i Norge og USA, og jeg kan gjennom deres tweets se hva som rører seg til enhver tid. David Pogue i NY Times har en god artikkel om hvordan man skal og helst ikke skal bruke Twitter.

Et godt eksempel på gode tweets jeg har fått er "kampen mot IE6". Se hvordan dette kommer til å spre seg på norske nettsider de neste dagene... så ser du resultatet av twitter, blogs og andre kommunikasjonskanaler i aksjon...

MEN HUSK som David Pogue nevner;
Twitter is still largely a geek and early-adopter phenomenon at this point.

Takk til t.t. for tips :-)