29. juni 2009

Kubb - et lagspill

På lørdag var vi en tur på Hallangen. Det pleier vi vanligvis en lørdag rundt på disse tider. Hvert år har vi en veldig bra middag og synger og gjøgler. Årets utgave av StHans sitning med øl og akevitt ble litt mindre, men ei mindre rolig. Nytt av året var at vi faktisk fikk til noen aktiviteter. Vi spilte kubb.

Min kjære og jeg er jo aldri på samme lag i slike konkurranser da vi hadde kommet til å bli så ufine mot hverandre at det hadde gått utover lagmoralen. (Digresjon; her visste jeg ikke om jeg skulle bruke da eller når mamma). Så da foreslo jeg kjapt; Det er vel jentene mot guttene? Guttene så litt på hverandre, og jentene var veldig usikre... nei... det går vel ikke.

- Joda sa jeg.. det går så fint ja..

Og de hørte litt motvillig på meg. Men ble straks litt usikre igjen når jeg pælma den første pinna så vidt over midten den andre gikk rett i hammocken godt bak motstanderns baklinja..

- Jaja... det går så fint ja...

Men det gutta ikke skjønte er at lagmoral er det som må til - og en gravid som ikke drikker :-) For når enkelte lagvenninner er usikre på om det var ølflasken eller pinnen man skal kaste, ja da er det greit å ha en edru venninne til å hjelpe deg..

- Jaja... det går så fint så... skal holde ølen din jeg vettu.

Så etterhvert som vi begynte å treffe den ene kubba etter den andre og gutta ble litt mørkere og enda litt mørkere (til sinns)... så var vi alle skjønt enige om at;

- Jaja.. dette går jo fint.

Det var high-five, god moral i laget, gode påminnelser (hoppende inn i synsfeltet) når man holdt på å gå på en smell og best av alt vi syka ut gutta.

Så da ordna det seg jo, som det ofte gjør for snille piker. Tøsa fra Halden smalt ned kongen med siste pinna og vi vant en fortjent seier.

- Jada.. gikk fint det vettu.

Så moral er; hiv et par pinner "åt skogen", vis alle at "det gjør jo iiiingenting", ha en edru lagvenninne og vinn en fortjent seier..

Lett!